Nea Radio

Nye radaranlegg

NYE RADARANLEGG: Markedssjef i Sweco, Espen Schreiner, og prosjektleder i Forsvarsbygg, Yngve Lorentsen, ser fram til å starte samarbeidet. Også tilstede (f.v.): Per-Christian Bruu, senior siv.ing fra Sweco, Morten Lindstad og Jens Hugo, seksjonssjefer i Forsvarsbygg. Foto: Forsvarsbygg

Forsvarsbygg har inngått rammeavtale med Sweco Norge AS for prosjektering av nye radaranlegg. Avtalen har en anslått verdi på 50 millioner kroner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I konkurranse med fire andre tilbydere vant Sweco konkurransen om å levere rådgivings- og prosjekteringstjenester innen bygg og anlegg i forbindelse med etablering av nye radaranlegg for Forsvaret.

50 millioner over sju år

Avtalen har en verdi på i overkant av 50 millioner kroner eks. mva., og skal benyttes til forprosjekter, detaljprosjektering, bistand med anskaffelser av entrepriser, oppfølging i byggefase og ved behov til utredninger og andre relevante tjenester i tilknytning til prosjektet. Kontrakten har en varighet på syv år.

-Vi fikk inn flere gode tilbud i konkurransen, og er svært fornøyde med at vi nå har fått Sweco med på laget. Med denne avtalen på plass er vi klare til å dra prosjektet videre, og bidra til å styrke Norges forsvarsevne, sier prosjektleder I Forsvarsbygg, Yngve Lorentsen.

Nye radaranlegg er med å gjøre Norge tryggere

Stortinget besluttet 12. juni å investere 8 milliarder kroner i nye radarer for å overvåke norsk luftrom. Dagens radaranlegg skal erstattes av ny teknologi, for å møte fremtidens operative utfordringer. De nye radaranleggene vil bidra til å styrke Norges forsvarsevne, og være NATOs øyne i nord.

Forsvarsbygg har nå startet forberedelsene for å bygge nye og oppgradere eksisterende radaranlegg over hele landet. Prosjektet har forventet oppstart høsten 2019 og en forventet ferdigstillelse i 2027.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...