Nea Radio

Korona:

Nye råd for arrangement

Kommuneoverlege i Røros og Holtålen, Anne Lajla Westerfjell Kalstad. Foto: Per Magne Moan

Her er kommuneoverlegens råd for større og mindre lokale arrangementer som finner sted i Røros kommune. Rådene er basert på anbefalinger fra Folkehelseinstituttet, med noen lokale tilpasninger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2020 kl 16:15

Bakgrunnen for rådene er utviklingen i smitte av det nye koronaviruset nasjonalt og internasjonalt.

– Situasjonen på Røros er nå at vi ikke har kjent lokal smittespredning. Hovedmålet for rådene som vi gir nå vil derfor være å hindre smitte som kommer utenfra. Dette vil være grunnlaget for de tiltakene som settes inn nå. Det kan komme andre og flere tiltak etter hvert som situasjonen endrer seg, sier kommuneoverlege Anne Lajla Westerfjell Karlstad.

Røros kommune anbefaler i tillegg at innbyggerne ved deltakelse på tilsvarende arrangementer i andre kommuner, utviser forsiktighet.

Dette er rådene som gjelder inntil videre:

Arrangementer med over 500 personer involvert:
Vi anbefaler å avlyse eller utsette arrangementet.

Arrangementer med mellom 100 og 500 personer involvert:
Skal risikovurderes i samråd med kommuneoverlegen. Se info fra Folkehelseinstituttet her.

Arrangementer med under 100 personer involvert:
Alle arrangementer som involverer tilreisende fra utenfor Midt-Norge og utenfor Norge, samt har deltakere i risikogrupper (eldre over 65 år og personer med underliggende sykdom) skal risikovurderes i samråd med kommuneoverlegen (se info over).

For andre arrangementer bør arrangør sørge for gode hygienevilkår. Les mer på FHIs nettsider om arrangementer.

Arrangement med mange tilreisende fra utenfor regionen:
Disse anbefales det sterkt å avlyse.

Kulturelle arrangement i mindre skala:
Med «mindre skala» menes anslagsvis under 100 personer totalt. Dette inkluderer korpsøvinger, fotballtreninger, kino/teater og lignende.
Disse kan avholdes, hvis det gjøres en risikovurdering. Det må likevel understrekes til medlemmer/besøkende at personer som har vært i områder med vedvarende smitte unngår å oppsøke slik, det samme gjelder personer som har luftveissymptomer, ikke bør møte. Man bør for slike arrangement vurdere tiltak som reduserer smitte, for eksempel å droppe matservering dersom dette er planlagt.

Arrangement i sykehjem eller andre institusjoner for eldre:
Anbefales avlyst. Vanlige besøk bør begrenses mest mulig.

Mindre arrangement for lokale aktører:
Dette er for eksempel medlemsmøter, bursdager og lignende.
Disse kan avholdes som vanlig, men alle bør være nøye med å gi personer med risiko og personer med potensiell smitte beskjed om å holde seg hjemme.

Andre råd

For kurs, seminarer og andre arrangementer som involverer helsesektoren eller deltagere med andre samfunnskritiske funksjoner bør det utvises særlig forsiktighet. Reise og deltagelse for nøkkelpersonell bør vurderes av arbeidsgiver. Om det er mulig å delta på web-baserte løsninger, bør det vurderes.
Ved gjennomføring av arrangementer, bør man være ekstra nøye med å sikre at personer med symptomer ikke deltar, og at forebyggende hygienetiltak er på plass.

- Slik situasjonen er i dag, har vi få positive tilfeller Midt-Norge. Vi ønsker å unngå flere tilfeller og hindre at vi får lokal spredning av koronaviruset. Det er bakgrunnen for at vi gjør disse tiltakene nå, med utgangspunkt i Folkehelseinstituttets anbefalinger, sier kommuneoverlegen.

Har du spørsmål om arrangementer?

Kontakt virksomhetsleder kultur og fritid Morten Tøndel, telefon 977 61 509 eller morten.tondel@roros.kommune.no.

SPØR: Ta kontakt med virksomhetsleder for kultur og fritid i Røros kommune, Morten Tøndel, hvis du lurer på noe om arrangementet ditt og faren for koronasmitte. Foto: Marit Langseth

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...