Annonse
Nea Radio

Selbu:

Nye lettelser for bruk av snøscooter til hytta

Illustrasjon: Snøscooter Foto: Per-Erik Ofstad

Endringer i retningslinjene for snøscooterkjøring ble vedtatt i mandagens kommunestyremøte i Selbu. Forhåpentligvis skal det forenkle prosessen rundt det å kjøre snøscooter til hytta.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

- Vi har holdt på med dette i årevis, sier ordfører Ole Morten Balstad om prosessen rundt motorferdsel og nærmere bestemt snøscooterkjøring til private hytter i kommunen. Høsten 2020 ble avstandsregelen som sa at det måtte være minimum 2,5 km til hytte fra brøyta vei opphevet, og fortsatt jobbes det for å forenkle prosessen med å ta i bruk egen snøscooter til hytta. - Nå er det endelig åpnet for at alle kan kjøre til hytta med bagasje, fortsetter Balstad.

Ikke fritt frem

- Det er ikke så mye enklere enn det var, man må jo fortsatt søke, sier ordføreren.

I tillegg ble det vedtatt et forslag fra opposisjonen som sa at den som skal kjøre må ha skriftlig tillatelse fra alle de skal passere på veg til hytta før de får innvilget søknad om kjøring. - Det gir jo mer administrativ jobb i kommunen og for den enkelte som eier hytte, sier han og legger til at også regelen om at man må ha slede på scooteren for å kjøre ble fjernet. -Vi har nyere og bedre løsninger som for eksempel bagasjebokser i dag, det er ikke nødvendig å ha med seg slede for en liten tur på hytta, avslutter Balstad.

Annonse