Nea Radio

Nea Radio

Nye krav fra Statens Vegvesen fører til færre sykkelritt

Foto: Ola Dragmyrhaug

Arrangørene av flere sykkelritt klarer ikke å følge opp de nye kravene til kursing av trafikkvakter og arrangement blir avlyst og lagt ned.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2018 kl 11:29

Pilegrimsrittet, Trysilrittet, An-Magrittet, Røros Challenge og Rørosrittet føyer seg inn i en stadig lengre lista av sykkelritt som ikke blir arrangert denne sommeren. Mange oppgir de nye reglene om skolering av trafikkvakter som grunn til at de ikke lenger makter å arrangere rittene.

Stortinget ba regjeringen innen utgangen av 2016, i samarbeid med sykkelorganisasjonene, sørge for et regelverk som gir arrangører av sykkelritt muligheten til å benytte mobile vakter til å bistå i trafikkreguleringen i gjennomføringen av ritt. Dette resulterte i regler som krever at ansvarlige for trafikkavvikling må gjennomgå et 9,5 timers kurs.

Avlyser og legger ned

Flere arrangører som Nea Radio har snakket med opplyser at dette blir for omfattende å gjennomføre. An-Magrittet på Røros valgte å avlyse årets utgave da de så det som umulig å gjennomføre de nye kravene.

– Å arrangere An-Magrittet innebærer et behov for ca. 30 vakter. Å skaffe til veie disse 30 er en utfordring i seg selv, og nå kreves i tillegg et eget kurs, hvor løypevakter uten ansvar for trafikkregulering må gjennomføre et kurs på 1t og 40 min. For vakter med ansvar for trafikkregulering er varigheten 9 t og 30 min. Begge kategorier er nødvendig for gjennomføring av rittet, sier Opp av Sofaen AS, som står bak rittet.

– I tillegg til å skaffe frivillige, innebærer dette betydelige økte kostnader. Vi betaler de frivillige kr. 100,- pr. time og må også betale for kursene, sier rittarrangøren.

Pilegrimsrittet fra Stugudalen til Selbu velger like godt å legge ned rittet. I tillegg til sviktende deltagelse så legger også de til grunn de nye reglene som årsak.

Noen forsøker

Øyungen Rundt derimot, velger å prøve til også i år. De har derfor sendt flere fra arrangørstaben på kurs for å tilfredsstille myndighetenes krav. – I og med at Øyungen Rundt er en del av Hessdalstrippelen så forsøker vi i år også, sier Morten Ingebrigtsvoll fra Hessdalen IL som arrangerer rittet. Også han mener de nye reglene er for omfattende og strenge:

Morten IngebrigtsvolD fra Øyungen Rundt mener de nye reglene er for strenge.

Norges Cykleforbund har vært med i prosessen rundt utarbeidelsen av de nye reglene i form av at de har vært høringsinstans. Kommunikasjonssjef i forbundet, Per Erik Mæhlum sier det er for tidlig å konkludere ennå, men han har vært svært spent på reaksjonene på de nye reglene. Han sier forbundet vil være en av aktørene når reglene skal revideres etter sesongen:

Kommunikasjonssjef i Norges Cykleforbund Per Erik Mæhlum mener det er i tidligste laget å evaluere de nye reglene.

- Regjeringen ønsker å legge bedre til rette for sykkelritt i Norge. Derfor vil vi nå å endre regelverket, slik at sykkelritt skal kunne arrangeres på en mer effektiv og trafikksikker måte. Blant annet skal det bli mulig å benytte sivile vakter på motorsykkel under sykkelrittene, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i juni 2016.

Saken fortsetter under bildet

Foto: Per Magne Moan

Seniorrådgiver i Statens Vegvesen og Vegdirektoratet, Anne Lise Lehne, sier hun har registrert at enkelte er frustrerte over de nye reglene.

– Det arrangeres over 500 sykkelritt i året i Norge - de fleste av disse på trafikkerte veier, så vi mener opplæringskravene er med på å fremme trafikksikkerhet, sier hun.

Seniorrådgiver Anne Lise Lehn i Statens Vegvesen og Vegdirektoratet har registrert frustrasjon i forbindelse med de nye reglene

Nøkkelord

Siste nytt i Røros/Holtålen Vis flere

Trafikkulykke på Rugldalen

Trafikkulykke på Rugldalen

Nødetatene har rykket ut.

Oppunder Fjellbandet

Oppunder Fjellbandet

Nytt sommernummer er sluppet.

Neste uke blir det luftakrobatikk på Røros

Neste uke blir det luftakrobatikk på Røros

Aerobatic Club of Norway legger treningssamling til Røros lufthavn.

Eli Sjursdotter på Sextus

Eli Sjursdotter på Sextus

Årets oppsetting på Christianus Sextus med en Romeo fra Herjedalen og en Julie fra Ålen.

Skal jobbe for Femundløpet

Skal jobbe for Femundløpet

Tolga-ordfører Ragnhild Aashaug går inn i rollen som ny frivilligansvarlig for hundeløpet.

Slipper valgprogrammet

Slipper valgprogrammet

Ingen store overraskelser i Holtålen Arbeiderpartis program til høstens valg.

Siste nytt i Sport Vis flere

Eggen hyllet med tre poeng

Eggen hyllet med tre poeng

Flott statue, glimrende spill, men under middels oppmøte til Eggens festaften.

Svevde til himmels

Svevde til himmels

Det var duket for høye svev og unike triks når André Villa tok turen til Hell RX

Dramatikk på pallen i Hell RX

Dramatikk på pallen i Hell RX

Flere juryavgjørelser endret utfallet

Vellykket debut på hjemmebane

Vellykket debut på hjemmebane

Morten Asklund fra Soknedal sto lørdag på startstreken i RX2-klassen under helgas VM-runde i rallycross på Lånkebanen, og det gikk bedre enn forventet. Både sjåfør og teamsjef var godt fornøyde da de møtte oss lørdag ettermiddag.

Inspirert av Senna

Inspirert av Senna

Den brasilianske formel 1-legenden Ayrton Senna har inspirert Frank Dyrendal fra Trondheim helt siden han var liten gutt, noe som kommer tydelig frem om man studerer bilen han og sønnen Ole Ayrton kommer kjørende med.

Førprat med Thor og Gunnar

Førprat med Thor og Gunnar

Speakerne forventer god stemning og jevn konkurranse i rallycross-VM

Vi har tatt tempen på stemningen og forventningene sammen med VM-veteranene før det braker løs med VM-runden på Lånkebanen i helgen.

Siste nytt i Stjørdal/Malvik Vis flere

Imponert på snarvisitt

Imponert på snarvisitt

En rikholdig event-meny imponerte Trygve Slagsvold Vedum da han var på snarvisitt i Stjørdal fredag.

Matdager i Stjørdal!

Matdager i Stjørdal!

Årets mest velsmakende dager i Stjørdal

Big Hand til Byfesten

Big Hand til Byfesten

Countrylegenden kommer til Stjørdal i august.

Skyttelbuss til HellRX

Skyttelbuss til HellRX

HellRX satser stort på skyttelbuss til VM Rallycross in Hell også i år.

Voldsepisode på Stjørdal

Voldsepisode på Stjørdal

En mann i 20-årene havnet på legevakt og sykehus etter en voldsepisode utendørs i Stjørdal sentrum natt til søndag.

Full fart med Kultura

Full fart med Kultura

Torsdag var det Kulturafestival i Stjørdal og det er den dagen i året som er aller viktigst for folk som sitter i rullestol, i følge Andreas Vigen.

Siste med #SportVis flere

Røros trekker 2. laget

Røros trekker 2. laget

Mannskapsmangel i herrefotballen på Røros.

Bjørn Morten fikk full pott!

Bjørn Morten fikk full pott!

– Sommerlekene er noe av det artigste vi gjør i løpet av året, sier beboer på Jøssåsen, Bjørn Morten Høyangen.

Bli med på banen!

Bli med på banen!

Nytt av året under HellRX er at du kan vinne tur med muskelbil på banen på Lånke!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...