Nea Radio

Nidaros bispedømme:

Nye konfirmasjonsdatoer satt for høsten

Visitas: Nå er de nye datoene for konfirmasjon satt, skriver Nidaros bispedømme i en pressemelding. På bildet: biskop Herborg Oline Finnset. Foto: Den norske kirke

Alle trønderske konfirmanter i kirken, har fått ny konfirmasjonsdato for høsten 2020, etter at vårens konfirmasjoner ble utsatt, skriver Nidaros bispedømme i en pressemelding.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Datoene er gitt under forutsetning av at smittevernrestriksjonene da vil være endret.

16. mars vedtok Nidaros biskop å utsette alle konfirmasjonene som var planlagt gjennomført i mai og juni. Bakgrunnen var faren for koronasmitte, de tydelige råd som ble gitt fra kirkens nasjonale ledelse og ønsket om å bidra til forutsigbarhet.

– Etter at nyheten kom om at vårens konfirmasjoner ble utsatt, har det vært stor pågang til menighetskontorene i Nidaros om å få ny dato for konfirmasjon. Vi har stor forståelse for at mange har behov for å vite mer, og det er også bakgrunnen for at vi har gått ut med nye datoer allerede nå. Forhåpentligvis kan det fjerne noe av den usikkerheten mange har følt på – og det trykket som har vært på lokale prester og menighetskontor, sier biskopen

Sendes på epost

De nye konfirmasjonsdatoene ble sendt ut samtidig fredag 27. mars. Konfirmanter og foreldre fikk informasjonen digitalt.

– Vi gjør dette samtidig, slik at alle skal ha like forutsetninger for å bestille lokaler og starte planlegging mot ny dato, sier biskop i Nidaros Herborg Finnset.

Hun understreker at de nye konfirmasjonsdatoene som nå blir gitt, fremdeles vil ha en usikkerhet rundt seg. Det blir ikke kirkelige konfirmasjoner før helsemyndighetenes smittevern-restriksjoner er redusert.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...