Nea Radio

Nye fjellstyrer i Holtålen

Øyungen i Hessdalen. Foto: Per Magne Moan

Gåebrien sijte representert i både Ålen og Haltdalen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Torsdag kveld valgte kommunestyret i Holtålen de nye fjellstyrene i Ålen og Haltdalen.

I forkant av møtet hadde Gåebrien sijte kommet med en anmodning om oppnevning av en representant fra reindriftsnæringa til de to Fjellstyrene.

Gåebrien sijte foreslo Inge E Danielsen som representant i Ålen fjellstyre med Arne Inge Nordfjell som varamedlem, og Arne Inge Nordfjell som representant Haltdalen fjellstyre, med Inge E Danielsen som varamedlem.

Fjellova §3, sier blant annet følgende om valg til fjellstyre:

I alle kommuner med statsallmenning skal det være fjellstyre.

Fjellstyret skal administrere bruken og utnyttingen av bruksretter i statsallmenningen så lenge annet ikke er fastsatt i eller i medhald av lov. Det skal arbeides for å sikre at allmenningen blir brukt på en måte som fremmer næringslivet i bygda og tar vare på naturvern- og friluftsinteressene.

Fjellstyret skal ha fem medlemer med personlige varamedlemer. De velges av kommunestyret, et medlem som leder og et som nestleder.

Flertallet av medlemene med varamedlemer skal velges blant personer som det siste året har vært og fremdeles er fast bosatt i området der allmenningen ligger – og som Kongen fastsetter grensene for – eller i bygd eller grend der innbyggerne fra gammel tid har utøvd allmenningsbruk i allmenningen.

Kommunestyret skal sørge for at jakt-, fiske- og friluftsinteressene blir representert i fjellstyret og at minst to medlemmer med varamedlemmer blir valgt blant de som har rett til allmenningsbruk i allmenningen som jordbrukere.

Funksjonstida er fire år og følger kommunevalgperioden.

Kommunestyret skal sørge for at jakt-, fiske- og friluftsinteressene blir representerte i fjellstyret og at minst to medlemer med varamedlemer blir valgt blant de som har rett til allmenningsbruk i allmenningen som jordbrukere. Kongen kan, for område som er eller blir lagt under loven, fastsette at reindriftsnæringa skal være representert i fjellstyret og at den ene eller begge av de to som skal ha allmenningsrett som jordbrukere i stede skal være reineiere. Ellers gjelder reglene i kommunelova om hvem som kan velges som medlem av kommunale nemnder tilsvarande ved valg av fjellstyre.

Det er bestemt at det skal være to fjellstyrer i Holtålen kommune - et for Haltdalen og et for Ålen.

De nye fjellstyrene for perioden 2019 - 2023:

Ålen:

Rolf Tore Trønnes (leder)
Bjørg Helene Skjerdingstad (nestleder)
Steinar Trondsethås
Kari Paula Lundereng
Inge Even Danielsen

Vara:

Jon Vårhus
Marita Grøtådal
John Lars Skjefta
Tone Trygstad Bakås
Arne Inge Sesseng Nordfjell

Haltdalen:

Vidar Aune (leder)
Olav Trondsaune (nestleder)
Mari Bollingmo
Bente Volden
Arne Inge Sesseng Nordfjell

Vara

Bjørn Rønning
Ole Roger Gundersen
Stine Mari Storrø
Jo Sindre Moen
Inge Even Danielsen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...