Annonse
Nea Radio

Nye åpningsdager på gjenvinningsstasjonen i Tydal

Øyfrid S. Knudsen er kommunikasjonsrådgiver hos Innherred Renovasjon. Foto: Innherred renovasjon

Fra og med 1. april endres åpningstidene på gjenvinningsstasjonen på Berggårdsmyra i Tydal. Nå blir det mulig å levere avfall en lørdag i måneden, mens den vanlige åpningsdagen flyttes til torsdager.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

- Det har lenge vært etterspurt lørdagsåpent på gjenvinningsstasjonen, særlig for å kunne gi et bedre tilbud til hytteeierne, forteller kommunikasjonsrådgiver hos Innherred Renovasjon, Øyfrid S. Knudsen.

Den nye faste åpningsdagen blir nå torsdag i stedet for mandag. Men en gang i måneden erstattes torsdagen med lørdag.

- Det blir lørdagsåpent første lørdag hver måned. Den uka er det stengt torsdager, sier Knudsen. En må dermed ta en titt på kalenderen før en tar turen til gjenvinningsstasjonen, eller dobbeltsjekke på nettsidene eler i appen til Innherred Renovasjon. – Vi skal holde våre digitale kanaler oppdaterte slik at en kan se hva som gjelder den enkelte uke, forsikrer Knudsen.

Åpent lørdag 4. april

Første lørdagsåpning blir allerede lørdag 4. april, men med et hytteforbud for utenbygdsboende vil ikke dette i første omgang komme så mange hytteeiere til gode i Tydal. – Vi velger likevel å gjøre som planlagt, så får vi ønske hytteeierne velkommen tilbake senere, sier Øyfrid S. Knudsen.

Avfallslevering i koronaens tid

Den pågående koronasituasjonen setter foreløpig ikke en stopper for driften til Innherred Renovasjon, men her kan ting skje på kort varsel. Det er satt inn noen ekstra tiltak på en del av gjenvinningsstasjonene.

- Vi har mer besøk enn vanlig på våre gjenvinningsstasjoner akkurat nå, og henstiller derfor folk til å tenke gjennom behovet for å komme. Nå er ikke tiden for å sette i gang de store oppussingsprosjektene, påpeker Øyfrid S. Knudsen. – Selv om vi har åpent som normalt, må vi passe på at det ikke går på bekostning av besøkendes og ansattes trygghet. - Kommer det for mange på en gang, må vi begrense antall biler som slipper inn. Vi ber også om at alle barn sitter i bilen, og at man planlegger besøket og sorterer godt på forhånd. Ellers må man selvsagt følge de generelle smittevernreglene og holde avstand til både de ansatte og andre besøkende, sier Knudsen og legger til at om man er i karantene eller smittet kan man ikke oppsøke gjenvinningsstasjonen.

Det største trykket er imidlertid ikke på de mindre stedene som Selbu og Tydal, men alle steder er det like viktig å følge smittevernreglene.

De nye åpningstidene er:
Torsdager kl 13-19, men stengt i uker med lørdagsåpent
Første lørdag hver måned kl 10-14