Nea Radio

Ny vellykket Tydalsfestival

STEMNING: Tydalsfestival'n i kjempestemning Foto: Andreas Reitan

Litt færre publikummere enn i fjor, men høyere omsetning, bedre vær og stort sett bare blide fjes.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.07.2018 kl 08:47

Tydalsfestival'n 2018 ble på nytt et bevis på at en liten arrangør i en like liten kommune kan lykkes med sitt eget festival-konsept.

Konserter fredag og lørdag kveld, den særegne og vellykka familiekonserten lørdag formiddag, samt full trøkk i serveringsteltet begge kvelder får være den kjappe oppsummeringa på Tydalsfestival'n 2018, der mer enn 400 frivillige (rundt halvparten av kommunens befolkning) tok ansvar for at festivalen skulle lykkes nok en gang.

FESTIVALSUKSESS: Jonne & Dæm med barnekor Foto: Andreas Reitan

Tydal kulturskole Foto: Andreas Reitan

ENDA BEDRE: Blue Diamonds Foto: Andreas Reitan

Åge & Sambandet

Og det gjorde den. Med headliner Åge & Sambandet fredag kveld, som knuste de øvrige kveldskonsertene når det gjelder oppslutning og oppmerksomhet, men der også familiekonserten lørdag formiddag nok en gang viste at Tydalsfestival'n gjør rett i å satse bredt på kulturtilbud til publikum i alle aldre.

Strømbrudd fredag kveld

Litt panikk ble det like før Åge gikk på scenen, for rundt klokka 20.50 fredag kveld, ti minutter før Åge skulle på scenen, gikk strømmen i hele Stugudal. Lyd og lys, mobilnett, tappekraner - hele greia var nede!
I følge TrønderEnergi Nett var det en (eller flere) festivaldeltaker(e) som hadde skutt opp fyrverkeri med "falere" som trolig inneholdt metall og som kortsluttet 22kV-linja gjennom festivalcampen. Til Nea Radio sier TrønderEnergi at de foreløpig er usikker på om dette vil få et etterspill for vedkommende.

ELG imponerte (som vanlig). Kunne kanskje fått en plass på kveldsprogrammet? Foto: Andreas Reitan


FESTIVALYNDLINGER: BEIST imponerte lørdag kveld Foto: Andreas Reitan

ADRIAN Foto: Andreas Reitan

Suksess med lokal mat og drikke

Tydalsfestival'n fortsetter satsinga på lokal mat og drikke. Både Tydalskjøtt, Stensaas Reinsdyrslakteri og Rørosbryggeriet har nok en gang vært viktige lokale leverandører. -Hadde det ikke vært for strømbruddet, hadde det blitt solgt mer enn 10.000 halvlitere, bekrefter Rørosbryggeriets Per Grindstad. Han var likevel svært fornøyd med helga.

MER FORNØYD: Rørosbryggeriets Per Grindstad enda mer fornøyd! Foto: Andreas Reitan

Scene eller festtelt?

16-åringene får ikke kjøpt drikke inne på festivalområdet. Kanskje var det også derfor mange lot være å komme på konsertene, for heller å sørge for sine egne fester i egne festivalcamper utenfor? Iallefall: Petter Wavold, Carina Dahl og Melody Market sørget for kjempestemning inne i det store serveringsteltet. Større stemning enn ute foran den store scenen, med unntak av konserten med Åge & Sambandet. Og selvsagt familiekonserten, da.

MELODY MARKET skapte kjempestemning i teltet lørdag Foto: Andreas Reitan

Sofa eller ikke sofa?

Tydalsfestival'n fikk masse pepper fordi de hadde sagt "nei til sofa". Ikke skjønner vi hvorfor det skal være nødvendig å bringe med seg sofaer og salongbord fra hele Trøndelag til en musikkfestival i Tydal, men det er vel kanskje sånn det har blitt? Sofakos i camp'en? Helt sikkert flott, men erfaringsmessig skjønner vi jo at dette også blir en belasting for ryddegjengen dagen derpå. Så får vi se hva Tydalsfestival'n anno 2019 vil by på. Sofa or not sofa?

Neste år?

Tja, Tydalsfestival'n må rendyrke konseptet sitt. En "annerledesfestival" som ikke nødvendigvis bør være veldig veldig annerledes enn andre "annerledesfestivaler" når det gjelder musikkvalg. Petter Wavold & Bandet knuser det meste i festteltet, det samme gjør også Melody Market dagen etter.
På kveldsprogrammet var Åge & Sambandet en forventet og selvfølgelig suksess (gjengen slutter aldri å overbevise!), nykommerne BEIST var imponerende gode, der overraskende mange kunne teksten på Råne-Racer, mens Gåte og Oslo Ess ikke var de avslutterne festivalpublikummet strømmet til scenen for å høre. Programkomiteen får evaluere resten, anbefaler vi.

Likevel, Tydalsfestival'n har utvilsomt livets rett, men må gjøre noen valg.

Festivalområdet er unikt. Rammebetingelsene er det samme. Bright, som leverer lyd og lys har aldri vært bedre, og i år slapp vi å skrape is av bilruta.

FORNØYD : Daglig leder i Tydalsfestival'n, Borgar Kulseth Kirkvold, er fornøyd, til tross for færre publikummere. Foto: Andreas Reitan

For øvrig: Grattis til Borgar & co!

OVER for denne gang, med vakker solnedgang over like vakre Stugusjøen (uten Elg) Foto: Andreas Reitan

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...