Selbu:
Ny variant av Selbu Blå
Selbu Blå Mykere er navnet på en mildere variant av den populære blåmuggosten fra meieriet i Selbu.
Publisert: 09.03.2021 kl 12:53
- Det er en mildere og mykere variant enn den ordinære Selbu Blå, sier meierisjef Heidi Kristin Mathisen. - Med denne håper vi at flere vil spise blåmuggost, fortsetter hun. Utviklingen av den nye typen ble gjort av medarbeidere på meieriet i Selbu i samarbeid med flere avdelinger i Tine.
Rekordproduksjon
De siste to årene har produksjonen av Selbu Blå økt med 50%, og i 2020 produserte de hele 340.000 kilo ost som ble distribuert rundt i hele Norge. Det gir ringvirkninger og styrker arbeidsplassene ved meieriet i Selbu, i følge Mathisen.
Kampen mot importost
- Det finnes mange typer blåmuggost på markedet, og mange av dem er importost. Vi håper å ta noen andeler fra det markedet med det nye produktet vårt, sier Mathisen.
Hun har stor tro på at lokal mat interesserer mange, og forteller at melka som brukes i produksjonen ved meieriet er hentet lokalt i Selbu og Tydal. - Det er veldig fin og god kvalitet på melka, sier hun.