Nea Radio

Ny ungdomsskole. Åpent brev til politikerne i Selbu.

Selbu ungdomsskole anno 2017. Foto: Andreas Reitan

- Hvor er sammenhengen mellom visjonene for utviklinga av bygdesamfunnet som en attraktiv og moderne bostedskommune og vedtaket om å bygge ny skole for bare 150 elever? Spørsmålet stilles av klubben i Utdanningsforbundet ved Selbu ungdomsskole.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ny ungdomsskole. Åpent brev til politikerne i Selbu:

Arbeidet med forprosjektet til en ny ungdomsskole ble igangsatt i høst og ansatte ved Selbu ungdomsskole har blitt involvert i prosessen for å hjelpe arkitektkontoret Tegn 3 til å lage forslag til en ny ungdomsskole på Bell.
Det nye byggets kjernevirksomhet er undervisning, og det er derfor svært viktig at vi som utøver denne virksomheten er med på planleggingen og utviklingen av et funksjonelt og framtidsrettet bygg. Vi er veldig glad for at vår medvirkning i dette utviklingsarbeidet er høyt prioritert.
Likevel er det noen spørsmål knyttet til hele prosessen med bygging av ny ungdomsskole vi ønsker svar på:

Hvorfor ble ikke utviklingsverkstedet/folkemøtet for ansatte og lokalbefolkninga gjennomført før beslutningen om hva det nye bygget skal inneholde ble tatt?
Hvorfor er f. eks. ikke kulturskolen, folkebiblioteket og kultursal tatt med inn i planene? Kulturskolen (og Bell skole) har plassmangel og folkebiblioteket trenger nye lokaler i nær framtid.

Hvorfor har ikke politikerne drøftet framtidig skolestruktur i Selbu når en så stor investering i oppvekstsektoren skal gjøres?
Hvorfor er ikke lærdommen og erfaringene i forbindelse med bygging av ny Bell skole tatt i betraktning?

Hvor er sammenhengen mellom visjonene for utviklinga av bygdesamfunnet som en attraktiv og moderne bostedskommune og vedtaket om å bygge ny skole for bare 150 elever?

Folkemøtet tirsdag 05.09.17 avslørte en stor avstand fra innbyggernes visjoner, drømmer og ønsker for innholdet i en ny ungdomsskole og de rammer og føringer politikerne har vedtatt. Hvorfor ikke legge de ansattes og befolkningens innspill fra folkemøtet til grunn og ta en revurdering av både rammene og planene?

Vennlig hilsen
Klubben, Utdanningsforbundet ved Selbu ungdomsskole

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...