Nea Radio

Ny smitterekord for andre dag på rad i Trondheim

Foto: Sofie Skarholt Ottesen

Torsdag ble det 24 registrert smittede på ett døgn i Trondheim, som var ny rekord gjennom pandemien. Fredag ble det satt enda en ny rekord, med 28 smittede.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Trondheim kommune opplyser i en pressemelding at alle de 28 som har fått påvist koronasmitte det siste døgnet, har milde sykdomsforløp.

20 av dem har kjente nærkontakter, det pågår smittesporing for seks av de smittede og for to er smittekilden foreløpig ikke funnet.

Blant dem som har fått påvist viruset, er det ingen over 60 år, ifølge Trondheim kommune.

Det ble i løpet av døgnet gjennomført 1.695 koronatester i kommunen.

Torsdag ble det registrert 24 koronatilfeller i Trondheim, som de siste ukene har hatt svært lite smitte. Nå ser det altså ut til å snu.

Trondheim kommune minner i pressemeldingen fredag om de nasjonale smittevernrådene.

– Vi understreker at det er en sterk anbefaling om å begrense antall sosiale kontakter man har i løpet av en uke til maks ti personer. Personer i risikogruppen bør være ekstra forsiktige, og forsøke å holde minst to meters avstand til personer som de ikke bor sammen med.

Torsdag anbefalte kommunen også at befolkningen bruker munnbind i det offentlige rom – både innendørs og i tett befolkede områder utendørs.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...