Nea Radio

Ny skogbruksplan for Selbu og Tydal

Viktig at så mange som mulig blir med nå, sier lederen i Selbu Skogeierlag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.01.2021 kl 21:08

Det settes nå i gang et skogtakstprosjekt for Selbu og Tydal kommuner. Prosjektet skal resultere i en skogbruksplan med miljøregistreringer for den enkelte skogeier.

– En slik plan vil være et viktig dokument for skogeieren, den gir informasjon om hvor mye produktiv skog den enkelte har, hvor stor tilvekst som er i skogen for det enkelte år. Og den gir også forslag om hvordan ungskogen skal forvaltes med henblikk på ungskogpleie og tynning, sier Thomas Engan, leder i Selbu Skogeierlag og leder i styringsgruppa for planprosjektet.

Han sier videre at en slik plan vil inneholde kartlegging av miljøverdier. Skognæringa i Norge forholder seg til en internasjonal standard for et bærekraftig skogbruk, og i denne standarden er det et krav at slike miljøkartlegginger ikke er eldre enn 15 år.

– I Selbu og Tydal er det nå 17 – 18 år siden sist det var miljøkartlegging, så nå er en altså på overtid. Faktisk er det slik at dersom vi nå ikke gjennomfører skogbrukstakst med miljøkartlegging, så vil industrien nekte å motta tømmer fra våre kommuner, sier Engan.

Han mener det er viktig at flest mulig skogeiere nå tar kontakt, for det kan bli dyrt å vente.

– Det er veldig viktig at vi nå får gjennomført dette planprosjektet. Statsforvalteren bidrar med å dekke 50 prosent av kostnadene med prosjektet, dersom vi sørger for å få minimum 70 prosent oppslutning av det produktive skogarealet. Så nå er det veldig viktig at flest mulig skogeiere i Selbu og Tydal melder seg på og blir med på prosjektet sier Thomas Engan og mener at dersom en ikke blir med nå og heller satser på å gjennomføre miljøkartleggingen senere, så blir det mye dyrere for den enkelte, da man ikke får ta del i statstilskuddet.

Frist for påmelding er 1. april.

Hør intervju med Thomas Engan her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...