Nea Radio

Ny seier til Harsem

Støren på pallen

Jubel: Kathrine Harsem kunne søndag juble for både seier i søndagens renn og Norgescupen sammenlagt. Foto: Henrik Einangshaug

Harsem leverte søndag nok en sterk prestasjon i Norgescup, og med søndagens seier på Gålå, sikret Harsem seg også seieren i Norgescup sammenlagt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Søndagens 20 km startet godt for Kathrine Harsem, som allerede ved passering etter 1 av 4 runder ledet med ti sekunder til nærmeste utfordrer. Etter en noe svakere andre runde, lå Harsem og Maren Wangensteen svært likt an før sisterunden.
På sisterunden dro Harsem nok en gang frem de ekstra kreftene, og leverte en avslutning som sikret henne seieren med 24 sekunder til nevnte Wangensteen. Gårsdagens vinner fra Kvaløysletta, Silje Theodorsen, på en 3. plass, 46 sekunder bak Harsem.

Hvordan er det å gå inn til nok en Norgescupseier?

- Endelig! Hadde litt stang ut i går, så veldig godt å vinne i løypene jeg trener i hver dag.

- Var trygg på meg selv i dag, det er jeg veldig fornyød med. Jeg stolte på planen min, og gikk klokt uten å gå meg stiv. Da hadde jeg et gir på slutten de andre ikke kunne svare på. Siste kilometeren tenkte jeg på hunden min. Vi ble gjenforent i dag etter fire uker.

Vinner Norgescupen sammenlagt

Etter en noe tråere start på sesongen, løsnet det skikkelig for Harsem i midten av januar under ski-NM. De siste åtte rennene har for Harsem i Norgescup endt med hele tre seire, og en 4. plass fra i går som dårligste resultat. Med hele 244 poengs luke ned til Therese Johaug foran det siste rennet i Granåsen, er det umulig for noen å ta fra Harsem seieren sammenlagt.

- Selvsagt moro å ta cupen i år igjen, men der bør jeg også være når jeg bare konkurrerer i Norge.

Silje Øyre Slind fra Oppdal leverte nok et sterkt renn med sin 6. plass, og klatret opp til en 5. plass sammenlagt, og med det fortsatt mulighet for pallplass sammenlagt i Norgescupen. Katharina Brudermann fra Østerrike og IL Varden Meråker leverte et av karrierens beste renn med sin 14. plass.

Støren på pallen

Det var ikke bare Harsem som imponerte stort under søndagens intervallstart. Andreas Fjorden Ree fra Støren åpnet søndagens 30 km i friteknikk sterkt, og lå høyt oppe på resultatlisten hele veien.
Førsteårssenioren fra Støren avsluttet godt, og sikret seg sin første pallplass i Norgescup som senior med en imponerende 3. plass.
Vebjørn Turtveit fra Voss tok seieren foran Håvard Moseby fra Kjelsås, med Fjorden Ree på den siste pallplassen.

Jørgen Sæternes Ulvang fra IL Varden Meråker endte på en 13. plass, mens Geir Kristian Hoås fra Lånke havnet på en 30. plass etter en sterk avslutning.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...