Annonse
Nea Radio

Ålen:

Ny sanitetsforening er stiftet

STIFTELSESMØTE: Kløverenga Sanitetsforening. Fra venstre: Susann Grindstad, Elise Grønli, Kristin Granhaug, Bodil Morken, Bjørg Ingrid Grønli, Elin Grønli, Marte Støvne (delvis skjult), Anette Solbakken, Jorunn Anita Kirkhus, Viviann Sollie og Hege Moan. Foto: Per Magne Moan

Kløverenga Sanitetsforening ble etablert tirsdag kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2021 kl 22:17

Annonse

Tirsdag kveld var det stiftelsesmøte i Kløverenga Sanitetsforening, en avdeling av Ålen Sanitetsforening. Nyvalgt leder er Susann Grindstad, som mener saniteten så langt ifra har utspilt sin rolle.

– Vi har lyst til å være mer engasjert i samfunnet vi bor i rett og slett. Vi har lyst til å gjøre en forskjell, spesielt for barn og unge, sier hun og røper at medlemmene i den nystartede foreningen er damer fra 30 til rundt 50 år.

Elin Grønli er leder i Ålen Sanitetsforening og sier hun er svært glad for "avleggeren" som nå har sett dagens lys. Hun sier hovedlaget, som feier 115 år i år, har omlag 160 medlemmer og gjennomsnittsalderen begynner å bli forholdsvis høy.

– Dette er en så kjempestor og gledelig nyhet at vi applauderer alt vi klarer, Det er noe vi har ønsket oss i mange år at vi må få med oss yngre, og det har vi nå gjort til gagns, sier hun og mener det vil være stort behov for sanitetsforeningene i årene som kommer.

– Norske Kvinners Sanitetsforening, NKS, er 125 år i år og vi har forskjellige oppgaver vi jobber med, sier hun og ramser opp barn og unge, eldre og kvinnehelse som hovedsatsingsområder.

Hør intervju med Susann og Elin her:

Annonse