Nea Radio

Ny parkeringsløsning fra mandag

– Mandag innføres ny parkeringsordning ved Røros lufthavn, sier lufthavnsjef Gudbrand Rognes. Foto: Nils Kåre Nesvold

Fra førstkommende mandag får Røros lufthavn ny parkeringsordning med automatisk skiltgjenkjenning.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2017 kl 13:31

Den nye ordningen trer i kraft fra klokka fem mandag morgen. Europark skal drifte parkeringsordningen.

Gratis parkering for reisende med fly i julemarkedshelga.

Slipper parkeringsbøter

Med det nye systemet unngår man parkeringsbøter.

– Vi ønsker at våre kunder registrerer seg som bruker hos Europark på mobilparkering.com for å være godt forberedt på endringen. Den som parkerer trenger ikke løse billett for å parkere. Parkeringen er digital og billettløs. Den starter automatisk når man kommer, og stoppes automatisk når man drar. Slik belastes man for nøyaktig parkeringstid i henhold til den gjeldende taksten på stedet, sier lufthavnsjef Gudbrand Rognes.

Bilistene får ikke parkeringsbot for manglende betaling så lenge man følger vanlige parkeringsregler som å overholde regler for reservert parkering. Fri gjennomkjøringstid er 10 minutter, og all parkering opp til 10 minutter er gratis.

Hvordan betale?

Man kan betale på flere måter. Mobilen kan fungere som parkeringsautomat ved registrering på mobilparkering.com. Parkeringen betales med mobilen fra rett før utkjøring til og med 48 timer etter utkjøring. Skiltnummer tastes inn, og man betaler med kort og man trenger ikke brukerprofil.

– Ønsker man den mest sømløse og enkle parkeringen kan man registrere en brukerprofil og aktivere "automatisk trekk". Da vil betalingen foregå automatisk. Det er enkelt å skru av og på automatisk trekk for ulike biler og ulike kort man har registrert.

Betaling på automat

Man kan fortsatt betale på den nye parkeringsautomaten som settes opp ved terminalen. Dette gjøres ved å taste inn skiltnummer og betale med kort eller kontanter rett før du kjører ut fra parkeringsområdet. Hvis man har glemt å betale med mobil eller på automat, og ingen betaling er registrert etter 48 timer, sendes en faktura til bileieren. Da kommer også et fakturagebyr fra Europark i tillegg.

For øvrig har Røros lufthavn gratis parkering for reisende med fly i julemarkedshelga.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...