ANNONSE
Annonse

Ny førsteklasse og ny rektor på plass i Tydal

FIN GJENG: 1.klasse ved Tydal barne- og ungdomsskole, f.v. Razaz Abdullah, Malva Kvithammer, Nora Overvik-Fossum, Ailo Braaten, Sander Østby, Eli Sundal og Tuva Aftret Foto: Marthe Belsvik Stavrum

Tydal barne- og ungdomsskole møter det nye skoleåret med syv nye førsteklassinger og ny rektor.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

LEK OG LEKSER
Det å begynne på skolen innebærer store forandringer for både liten og stor, og det er mye nytt å forholde seg til. Man skal holde rede på seg selv og sine ting, nye rutiner skal innarbeides og man skal finne sin plass i en ny gruppe mennesker. For de syv førsteklassingene ved Tydal barne- og ungdomsskole ser oppstarten ut til å ha gått greit.

"Vi leker "frys-dansen" her. Det er skikkelig artig. Da spiller læreren musikk og så skal vi danse, og så stopper hun musikken og da skal vi stoppe," sier Ailo Braaten (6).

Noen av førsteklassingene har storesøsken som går på skolen fra før, og andre har småsøsken som leker seg i barnehagen på nabotomta. Og nå er det tid for å lære nye ting.

"Den største forskjellen fra barnehagen er at vi har lekser," sier Malva Kvithammer (6) "...og jeg har fått en egen skrivepult hjemme."

NY REKTOR
Det er ikke bare førsteklassingene som er i oppstartsfasen ved skolen. Rektor Elin Skrødal starta i jobben 1.august og gleder seg til å bli bedre kjent med både medarbeidere og elever. Hun har bakgrunn som lærer ved flere av Selbus barneskoler, som rektor ved Øverbygda skole og de siste årene har hun jobbet administrativt i oppvekstetaten i Selbu kommune.

"Det første jeg må gjøre er å bli kjent med alle her, sette meg inn i hvordan ting har vært løst før, og så får vi se hvor veien går. Det ser ut som arbeidsmiljøet på skolen her er veldig bra," sier Elin Skrødal

BARNE- OG UNGDOMSSKOLE
Tydal barne- og ungdomsskole er en skole for 1.-10.-trinn, og det har klare fordeler i følge rektoren.

"Barn og unge er jo sårbare i overgangsfaser, og det skaper en ekstra trygghet i elevgruppa i og med at de slipper å starte på en ny skole i 8.klasse," sier Elin Skrødal.

Hør intervju med hele førsteklassen og Elin Skrødal i lydspilleren.

Nøkkelord

Siste nytt i Selbu/Tydal Vis flere

Litauisk vogntog står fast i Tydal - Bilberging på gang

Litauisk vogntog står fast i Tydal - Bilberging på gang

Har delvis sperret fylkesvei 705 siden onsdag ettermiddag - Ingen tar sjansen på å hjelpe.

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten i Nea Radio denne uka er Martin Eriksson.

- Det snør ikke spor

- Det snør ikke spor

Det er vinterferie i store deler av fylket, og mange benytter seg av fantastiske skispor. Men hvor kommer skisporene fra?....

The Voice-Jeremy gjestet lørdagssendinga

The Voice-Jeremy gjestet lørdagssendinga

Jeremy Shifflets telefon har ikke stått stille siden han opptrådte på TV fredag kveld. Hør intervjuet her!

Første solcelletak i Selbu

Første solcelletak i Selbu

I Trøndelag sjekket 25.000 husstander taket sitt for å se om de kan montere solceller, mer enn en tredobling fra året før, forteller leverandøren Otovo. Nå har Selbu fått sitt første solcelletak.

Valglista for Tydal AP er klar

Valglista for Tydal AP er klar

Tydal Arbeiderparti har avholdt sitt nominasjonsmøte. Samarbeidet med SV er over og Tydal Arbeiderparti stiller egen liste.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE