Nea Radio

Ny førsteklasse og ny rektor på plass i Tydal

FIN GJENG: 1.klasse ved Tydal barne- og ungdomsskole, f.v. Razaz Abdullah, Malva Kvithammer, Nora Overvik-Fossum, Ailo Braaten, Sander Østby, Eli Sundal og Tuva Aftret Foto: Marthe Belsvik Stavrum

Tydal barne- og ungdomsskole møter det nye skoleåret med syv nye førsteklassinger og ny rektor.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

LEK OG LEKSER
Det å begynne på skolen innebærer store forandringer for både liten og stor, og det er mye nytt å forholde seg til. Man skal holde rede på seg selv og sine ting, nye rutiner skal innarbeides og man skal finne sin plass i en ny gruppe mennesker. For de syv førsteklassingene ved Tydal barne- og ungdomsskole ser oppstarten ut til å ha gått greit.

"Vi leker "frys-dansen" her. Det er skikkelig artig. Da spiller læreren musikk og så skal vi danse, og så stopper hun musikken og da skal vi stoppe," sier Ailo Braaten (6).

Noen av førsteklassingene har storesøsken som går på skolen fra før, og andre har småsøsken som leker seg i barnehagen på nabotomta. Og nå er det tid for å lære nye ting.

"Den største forskjellen fra barnehagen er at vi har lekser," sier Malva Kvithammer (6) "...og jeg har fått en egen skrivepult hjemme."

NY REKTOR
Det er ikke bare førsteklassingene som er i oppstartsfasen ved skolen. Rektor Elin Skrødal starta i jobben 1.august og gleder seg til å bli bedre kjent med både medarbeidere og elever. Hun har bakgrunn som lærer ved flere av Selbus barneskoler, som rektor ved Øverbygda skole og de siste årene har hun jobbet administrativt i oppvekstetaten i Selbu kommune.

"Det første jeg må gjøre er å bli kjent med alle her, sette meg inn i hvordan ting har vært løst før, og så får vi se hvor veien går. Det ser ut som arbeidsmiljøet på skolen her er veldig bra," sier Elin Skrødal

BARNE- OG UNGDOMSSKOLE
Tydal barne- og ungdomsskole er en skole for 1.-10.-trinn, og det har klare fordeler i følge rektoren.

"Barn og unge er jo sårbare i overgangsfaser, og det skaper en ekstra trygghet i elevgruppa i og med at de slipper å starte på en ny skole i 8.klasse," sier Elin Skrødal.

Hør intervju med hele førsteklassen og Elin Skrødal i lydspilleren.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...