ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ny Europa-flause for RBK

Horneland må nok tåle kritiske spørsmål etter torsdagens opptreden i Europa League. Foto: Per-Erik Ofstad

Rosenborg ble rundspilt av nederlandske PSV på eget gress.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Rosenborg sto ovenfor en vanskelig utfordring da PSV sto på motsatt banehalvdel i andre runde av gruppespillet i Europa League. Etter tapet mot Lask Linz i Østerrike for noen uker siden var det liten tvil om at Rosenborg måtte ha med seg noe fra denne kampen. Slik gikk det kort sagt ikke.

Rosenborg - PSV

Resultat: 1-4 (0-3)
Målscorere: Rosario, Meling (s.m.) Malen (2), Adegbenro

Mangler kvalitet og bredde defensivt

Rosenborg er sårbare ovenfor skader og sykdom på backplass. Det fikk vi nok et bevis på torsdag kveld. Da Hedenstad ble syk før kampstart ble Meling flyttet over på høyrebacken, mens Trondsen ble sendt ned på venstrebacken. De store omrokkeringene kunne og burde vært unngått. Flere overgangsvindu har passert siden klubben hadde dobbel dekning på backene. Ikke minst sitter det en trønder i Bodø som kunne gjort en jobb her...

Starten på nok en tung Europa-kveld

Nullen røyk for Rosenborg allerede før kvarteret var omme. PSV-kaptein Rosario fikk alt for god tid til å løsne skudd på 18 meter, og skøyt nederlenderne i ledelsen. Skuddet gikk via Valsvik i perfekt bue over Hansen. Horneland har flere ganger denne sesongen ytret sin frustrasjon over at trønderne ikke er "ordentlig påskrudde" de første minuttene, og denne kampen ble intet unntak. Etter 20 minutter er det derimot hjemmelaget som kjører kampen. Rosenborg skaper flere gode muligheter, og kommer ofte rundt på kant. Katalysator offensivt var som vanlig Adegbenro.

Avgjort før pause

Etter en god periode offensivt kom Rosenborgs defensive svakheter igjen til syne med ti minutter igjen til pause. Høyreback Dumfries fikk en skuddmulighet fra kanten av Hansens fem-meter. Skuddet gikk i nota via Meling. Under fem minutter senere mistet Maars Johnsen ballen feilvendt 30 meter fra eget bur. PSV takket og bukket for norsk-amerikanerens avlevering, og stortalentet Malen skrudde ballen rundt en oppgitt Hansen i RBK-målet.

Transportetappe

Rosenborg fikk et trøstemål etter hvilen. Adegbenro, Rosenborgs store spiller denne kvelden sto for reduseringen. Gjestene fikk ikke klarert en corner fra Åsen, og nigerianeren fikk en enkel jobb med å sette ballen i nota fra et par meter. Ti minutter senere kom trønderne ned på jorda igjen da Malen tegnet seg for kveldens andre scoring. Den hete ungguttens scoring kom som et resultat av en horribel feilpasning fra Jensen.

Ny flause

Rosenborg møtte ingen lettvekter. Kun målforskjell skiller PSV fra tabelltopp i Eredivisie. Laget er à poeng med fjorårets semifinalist i Champions League, Ajax. Likevel, må man kunne si at kampen er skuffende av Rosenborg. Det ser ikke ut til at laget har utviklet seg fra fjorårets flause i Europa. Nå blir de resterende kampene i gruppespillet mer eller mindre ubetydelige, og det allerede skrantende engasjementet rundt klubben blir enda mindre. Kun i overkant av 10 000 tok turen til Lerkendal for kveldens kamp. Trolig slipper vi dog en ny flause i Europa neste år, siden klubben ikke ser ut til å ende blant de tre beste i ligaen.

ANNONSE