Nea Radio

Leserinnlegg:

Ny E6 må bygges nå

Ny E6 må bygges nå: Det mener stortingsrepresentant Guro Angell Gimse og Eva Lundemo Fossmo fra Malvik Høyre. De har skrevet dette leserinnlegget sammen med Ingvill Dalseg.

Leserinnleg fra Eva Lundemo Fosmo (Malvik Høyre), Ingvill Dalseg (Trøndelag Høyre) og stortingsrepresentant Guro Angell Gimse.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Arbeiderpartiet og Senterpartiet kjører dessverre sitt eget løp i reguleringsarbeidet av E6 gjennom Malvik. Deres standhaftighet og fokus på lokale forhold framfor regionale og nasjonale interesser er nå i ferd med å true hele gjennomføring. Vi tar derfor til orde for at veiprosjekter med nasjonal betydning bør gjennomføres gjennom statlig plan og vi får støtte fra professor emeritus i vei Knut Selberg (Adresseavisen 11.06.2020). Det er leit at Arbeiderpartiet og Senterpartiet ikke greier å balansere lokale behov opp mot regionale og nasjonale interesser.

Vi har i mange tiår jobbet for en forsvarlig E6 gjennom Trøndelag. Med Nye Veier fikk vi muligheten til å realisere planene. Entreprenørene kommer tidlig inn for å finne gode praktiske løsninger og det er stor oppmerksomhet på å få ned kostnadene. På denne måten får vi mer vei over hele landet. Det er dessuten slutt på den tiden at antall kilometer vei ble tildelt ut fra hvem som var samferdselsminister.

Når regionale og nasjonale interesser ligger til grunn for et veiprosjekt må vi benytte statlig plan. Vi kan ikke ha det sånn at en kommune på grunn av et veikryss kan torpedere utviklingen og framkommeligheten for en hel region og nasjon. Vi er opptatt av lokalt selvstyre, men det vi nå skal bestemme i Malvik har direkte konsekvenser for en hel region og nasjon. Når Arbeiderpartiet og Senterpartiet ikke tar hensyn til dette, må noe gjøres.

Høyre har programfestet i sitt stortingsprogram at statlig plan skal benyttes for å sikre framdrift på store nasjonale prosjekter. Kommuner bør heller ha en rolle som høringspart. Kommunens makt i disse sakene er svært fordyrende for prosjektene og det er heller ikke sikkert at de beste løsningene for regionen og nasjonen sikres, eksempelvis som i Oppdal hvor nasjonal transportåre legges gjennom sentrumet med tre rundkjøringer.

Vi så det samme da E6 Sør gjennom Melhus kommune skulle reguleres. Planen som kommunestyret i Melhus opprinnelig hadde vedtatt ble for dyr og uhensiktsmessig og Nye veier foreslo endringer. Forslaget gikk heldigvis gjennom, men det var med nød og neppe.

Lokalpolitikere vil ha fokus på lokale forhold og slik skal det også være. Det er på tide å innse at kommunestyrenes natur er innrettet slik at det er vanskelig å sette regionale og nasjonale behov foran de lokale. Statlig plan blir derfor et viktig verktøy for å få realisert veiprosjekter som binder landet sammen i tiden framover.

Vi håper likevel Arbeiderpartiet og Senterpartiet i Malvik nå er sitt ansvar bevisst. Det er ikke for seint å snu. På vegne av hele Trøndelag og Norge håper vi dere sørger for framdrift når kommunestyret møtes på mandag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...