Nea Radio

Ny app skal gjøre det enklere for turister i Rørosregionen

Ser du denne figuren et sted i Rørosregionen, betyr det at du kan bruke appen AiSpot der, forteller Tove Martens og Erik Høsøien i Destinasjon Røros. Foto: Marit Langseth

Mandag lanserer Destinasjon Røros og deres samarbeidspartnere appen AiSpot.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2018 kl 15:55

– Appen gjør at du kan bruke telefonen din som informasjonskanal. Med den får du vite hva som finnes der du er, sier Erik Høsøien i Destinasjon Røros.

AiSpot er en reiselivsapp for turisten, som skal gjøre Rørosregionen tilgjengelig og lett å finne frem i på mobilen.

– Hvis du er i Røros sentrum, for eksempel, så får du opp punktene til Rørosmuseet, både med selve museet og andre intresseområder, som Proviantgården. I tillegg kan du få opp overnattingsplasser, butikker og arrangementer som foregår rundt deg.

Tilpasses til brukeren

Appen er for hele Destinasjon Røros, så innholdet strekker seg fra Holtålen i nord til Alvdal i sør.

Inne i appen kan man fylle ut hva man interesserer seg for, slik at man får opp innhold som er relevant for seg, forteller reiselivssjef Tove Martens.

– Hvis du er veldig opptatt av mat, så vil du bli minnet om hvor du kan gå for å få deg en matbit. Hvis du registrerer at du er opptatt av å gå turer i marka, på museum eller historiske attraksjoner, så kan du tilpasse appen slik at du får opp informasjon om det når du vandrer rundt i regionen her, sier Martens.

– Turisten vil ha en skreddersydd opplevelse

Høsøien forteller at de velger å satse på en slik app, fordi det er viktig å være tilstede der turisten er.

– Det er viktig å være synlig. Mobilen brukes aktivt av enhver turist i dag, og da er det viktig at Destinasjon Røros og alle våre aktiviteter, arrangement, overnattingsplasser, mat og drikke, at det er synlig der, sier Høsøien og fortsetter:

Appen har en egen figur, som skal plasseres på steder som er med i appen.

– Når man ser figuren, så vet man at man er på et sted hvor Aispot fungerer, sier Høsøien.

Hør mer om AiSpot her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...