Nea Radio

NRK-streik?

STREIK? Det kan blir NRK-streik om ikke partene blir enige i løpet av mandag. Foto: Skjermdump NRK Midt-Nytt

Det kan bli NRK-streik om ikke Norsk Journalistlag og arbeidsgiverforeninga Specter blir enige i løpet av mandag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Forhandlingsutvalget til Norsk Journalistlag møter i dag NRK og arbeidsgiverforeningen Spekter hos Riksmekleren til mekling, etter at det lokale lønnsoppgjør i NRK for ei uke siden endte med at NRK-ledelsen brøt forhandlingene.

Om partene ikke har kommet til enighet innen midnatt, går 1700 medlemmer av Norsk Journalistlag og over 600 medlemmer av LO Stat ut i streik.

Dermed kan det bli NRK-streik bare to dager før en av årets største direktesendinger på TV.

– Spekter la fram et tilbud med en økonomisk forutsetning som vi ikke kunne akseptere. Derfor var det ikke grunnlag for å fortsette forhandlingene, sa Richard Aune, leder i Norsk Journalistlag i NRK til Norsk Journalistlag på nett etter bruddet før helga.

– Medlemmene våre mener avstanden på 110 000 kroner mellom NRKs journalister og kollegene i de andre store mediehusene må reduseres, sa Aune

17. mai-sendinga på TV kan rammes

Direktesendt radio og TV, nyhetssendinger, nyhetsdekningen og strømming av innhold på nett er blant tjenestene som kommer til å bli rammet av en eventuell streik.

Direktør Olav Nyhus i juridisk avdeling i NRK sier til NRK.no at en eventuell streik «vil merkes», men er ellers ordknapp om konsekvensene for publikum.

– Vi må komme tilbake til hvordan det påvirker 17, mai-sendingen. Nå bruker vi fokus på å se om det er mulig å komme til enighet, så jobbes det parallelt med å se på konsekvensene.

Nyhus viser til at det fortsatt vil være en rekke medarbeidere på jobb, til tross for en eventuell streik. Men han har ikke et klart svar på om det fortsatt blir direktesendt TV på nasjonaldagen, skriver NRK på nett.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...