ANNONSE
Annonse

Siste nytt

Van Mijenfjorden på Svalbard vernes

Publisert: 30.10.2018 kl 15:34

Et av de siste fjordområdene med stabil sjøis på vestsiden av Svalbard skal nå vernes. Dette gjøres for å sikre viktige leveområder for dyr som isbjørn og ringsel.Klimaendringene har ført til store reduksjoner i utbredelsen av sjøis på vestsiden av Svalbard. Dette har gjort at leveområdene for isavhengige arter som ringsel og isbjørn har minsket drastisk. Klima- og miljødepartementet har nå gitt Sysselmannen i oppdrag å utarbeide et forslag til utvidelse av Nordenskiöld Land nasjonalpark, slik at parken vil omfatte Van Mijenfjorden og landområdene rundt fjorden.

- Svalbard er et av de stedene i verden der klimaendringene skjer raskest. Van Mijenfjorden er et av de få fjordområdene på vestkysten som fortsatt har stabil sjøis vinter og vår. Dette har gjort Van Mijenfjorden til et av de viktigste leveområdene for is-avhengige arter som ringsel og isbjørn på vestkysten av Svalbard, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

(Klima- og miljødepartementet)
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/van-mijenfjorden-pa-svalbard-skal-vernes/id2617371/?utm_source=www.regjeringen.no&utm_medium=epost&utm_campaign=nyhetsvarsel%2030.10.2018&utm_content=Klima%20og%20milj%C3%B8

Vis alle notiser

ANNONSE