ANNONSE
Annonse

Siste nytt

Skal kartlegge regionens kompetansebehov

Publisert: 24.10.2018 kl 14:29

Rørosregionen Næringshage skal se nærmere på kompetansebehov i privat og offentlig sektor i Røros-regionen. Næringshagen oppfordrer derfor alle bedrifter og kommuner i regionen til å melde sine kompetansebehov i kartleggingen.

– Jo mer spesifikke besvarelsene er, jo mer konkret kan vi være i arbeidet for å bidra med relevante tiltak. Vi håper å kunne samarbeide med NAV, fylkeskommuner, videregående skoler og opplæringskontor for å følge opp svarene vi får, sier prosjektleder i næringshagen Samareh Granqvist.

Gjennom samarbeid har næringshagene i Trøndelag utviklet et verktøy for kompetansekartleggingen. Kartleggingen tar mål av seg å avdekke ulike kompetansebehov i bedrifter de neste årene som f.eks.: behov for kurs og videreutdanning, behov for lærlinger, fagområder hvor en student eller en trainee kan være riktig kompetanse, samt behov for å rekruttere annen kompetanse

– For bedriftene håper vi og at dette kan bidra til en bevisstgjøring. Det er behov for mer strategisk tenkning innenfor kompetanse. Dette gjelder private og offentlige bedrifter i hele regionen, forteller Granqvist.

Frem til 09. November kan bedrifter i hele regionen bidra til kartleggingen via næringshagens nettsider. Den sendes og ut til kommuner og andre relevante aktører.

Vis alle notiser

ANNONSE