ANNONSE
Annonse

Siste nytt

Senterpartiet med penger til Røros folkehøgskole

Publisert: 12.11.2018 kl 21:38

I Senterpartiets statsbudsjett for 2019, som ble lagt fram 12. november, er det lagt inn penger til etablering av Røros Folkehøgskole. Det er satt av 6,4 mill. kroner som vil deles på Røros Folkehøgskole og Sjunkhatten Folkehøgskole i Nordland. Dette er en oppstartbevilgning som sikrer framdriften i etableringen av folkehøgskole på Røros.

– Jeg er glad Senterpartiet med dette gir et tydelig signal om at vi støtter de gode kreftene bak Røros Folkehøgskole. Her har kommunen, idretten, næringsliv, reiseliv og kultur og verdensarvmiljøet på Røros fått fram et planprogram for innhold og drift som fortjener rikspolitisk støtte, sier stortingsrepresentant Heidi Greni i ei pressemelding.

Det at Idrettsparken Hotell med eksisterende bygningsmasse inngår i utbyggingsplanene, gjør at Røros Folkehøgskole får et gunstig investeringsbudsjett. Forutsetningene om at hotelldriften skal videreføres i sommerhalvåret, er også gunstig fordi det vil sikre inntekter i de månedene hvor skolen står tom.

– Senterpartiet er opptatt av å styrke folkehøgskolene og jeg mener fagplanene for Røros Folkehøgskole vil gi et godt utdanningstilbud til unge i hele Norden. Mange folkehøgskoler sliter med å holde hjulene i gang, men på Røros starter en ikke fra bunnen da de allerde har tilgjengelig lokaler.

Heidi Greni mener Røros er rett plass for en ny folkehøgskole her i landet. Med sin verdensarvstatus, senter for sør-samisk kultur, unike kulturminner og rikt kultur- og næringsliv, vil mange finne det attraktivt å legge et skoleår til Røros.

– Linjevalgene for skolen som inngår i planprogrammet, er basert på de mange fortrinn som Rørossamfunnet kan tilby. Senterpartiet bør få støtte av de andre partiene til etableringen av Røros Folkehøgskole, sier Greni.

Vis alle notiser

ANNONSE