Siste nytt

Norske barn: Over halvparten har nå egen barneforsikring

Publisert: 21.04.2018 kl 18:05

Ved nyttår var det tegnet 606.751 barneforsikringer i Norge, noe som utgjør over 52 prosent av alle barn under 18 år her i landet. Aldri før har så mange barn hatt egen forsikring.

– Stadig flere foreldre ser behovet for å sikre sine barn med en egen barneforsikring. I tillegg er det mange besteforeldre som kjøper barneforsikring for sine barnebarn. Antallet barneforsikringer har mer enn doblet seg de siste 12 årene. Det er tydelig at mange barnefamilier investerer i et ekstra sikkerhetsnett i forhold til Folketrygden, sier Espen Opedal, leder i Tryg Forsikring.

Nær én milliard i erstatning

Samtidig øker erstatningsbeløpene for barneforsikring kraftig, og i fjor ble det utbetalt like oppunder én milliard kroner (992 millioner) i erstatning, viser ferske tall fra Finans Norge. Over halvparten av erstatningene dreier seg om medisinsk invaliditet.

– Barneforsikring finnes i mange varianter og omhandler hva barnet og familien vil ha behov for dersom barnet rammes av sykdom eller ulykke. Selv den enkleste og rimeligste barneulykkesforsikringen vil som regel dekke behandlingsutgifter og erstatning ved medisinsk invaliditet som følge av ulykke, sier Opedal.

Ekstra økonomisk trygghet

Med en forsikring som også gir erstatning dersom barnet blir medisinsk invalid
som følge av sykdom og en uføredekning, får foreldre og barn en ekstra økonomisk
trygghet. Det er langt mer vanlig å bli ufør som følge av sykdom enn ulykke.

(Tryg Forsikring)

Vis alle notiser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...