ANNONSE
Annonse

Siste nytt

Norske barn: Over halvparten har nå egen barneforsikring

Publisert: 21.04.2018 kl 18:05

Ved nyttår var det tegnet 606.751 barneforsikringer i Norge, noe som utgjør over 52 prosent av alle barn under 18 år her i landet. Aldri før har så mange barn hatt egen forsikring.

– Stadig flere foreldre ser behovet for å sikre sine barn med en egen barneforsikring. I tillegg er det mange besteforeldre som kjøper barneforsikring for sine barnebarn. Antallet barneforsikringer har mer enn doblet seg de siste 12 årene. Det er tydelig at mange barnefamilier investerer i et ekstra sikkerhetsnett i forhold til Folketrygden, sier Espen Opedal, leder i Tryg Forsikring.

Nær én milliard i erstatning

Samtidig øker erstatningsbeløpene for barneforsikring kraftig, og i fjor ble det utbetalt like oppunder én milliard kroner (992 millioner) i erstatning, viser ferske tall fra Finans Norge. Over halvparten av erstatningene dreier seg om medisinsk invaliditet.

– Barneforsikring finnes i mange varianter og omhandler hva barnet og familien vil ha behov for dersom barnet rammes av sykdom eller ulykke. Selv den enkleste og rimeligste barneulykkesforsikringen vil som regel dekke behandlingsutgifter og erstatning ved medisinsk invaliditet som følge av ulykke, sier Opedal.

Ekstra økonomisk trygghet

Med en forsikring som også gir erstatning dersom barnet blir medisinsk invalid
som følge av sykdom og en uføredekning, får foreldre og barn en ekstra økonomisk
trygghet. Det er langt mer vanlig å bli ufør som følge av sykdom enn ulykke.

(Tryg Forsikring)

Vis alle notiser

ANNONSE