ANNONSE
Annonse

Siste nytt

Mia Landsem får Jenteprisen 2018

Publisert: 11.10.2018 kl 20:20

Plan International Norge gir Jenteprisen 2018 til Mia Landsem. 21-åringen fra Trondheim får prisen for sin kamp mot ulovlig deling av private bilder på nett. Det var Landsem som oppdaget at nakenbilder av håndballspilleren Nora Mørk var spredd.

– Superman og Batman er ikke i nærheten, årets vinner er blant de råeste i sin tid. Dette er en vinner vi alle ønsker å være som. Dette er en vinner vi alle hadde løpt til for å få hjelp, sa juryleder Navjot Sandhu da hun overrakte prisen.

Markeringen fant sted på FNs internasjonale jentedag, 11. oktober. Det var flere grunner til at prisen til slutt gikk til Mia Landsem. Juryen la vekt på at hun jobber med et problem som rammer stadig flere.

– Spredning av andres private bilder er i ferd med å bli et samfunnsproblem. Det er et overgrep mot dem som blir utsatt for det, et overgrep de må gjenoppleve gang på gang. Og på Internett blir mange av bildene aldri borte, utdyper Sandhu til Plan Norge.

– Det betyr mye for meg å få en slik pris, men det betyr mest for saken. Over 90 prosent av ofrene for spredning av nakenbilder på nett er kvinner. Det er en ukultur blant gutta, og det er viktig å endre holdningene til de som synes dette er greit, sier Mia Landsem til Plan Norge.

Vis alle notiser

ANNONSE