ANNONSE
Annonse

Siste nytt

Krekar kan reise til Italia

Publisert: 18.12.2018 kl 14:31

Utlendingsdirektoratet har etter instruks fra Justis- og beredskapsdepartementet truffet vedtak om at Najumuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som Mulla Krekar, får reisedokument for å møte i retten i Italia.

– For norske myndigheter er det svært viktig å ikke stå i veien for at saken mot Krekar kan prøves for italiensk domstol. Vedtaket har selvsagt ingen betydning for Krekars status som varig utvist fra Norge eller for reiserestriksjonene som følger av at han er oppført på FNs terrorliste, sier justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara (FrP).

Krekar er vedtatt utvist på grunn av rikets sikkerhet og er ilagt reiserestriksjoner fordi han er oppført på FNs terrorliste. Det er med andre ord ikke noen ordinær sak om reisedokument. Vedtaket innebærer at Krekar vil bli fulgt av norsk politi til og fra Italia i forbindelse med rettssaken, og at han vil få utstedt et reisedokument i denne forbindelse. Verken utvisningsvedtaket eller reiserestriksjonene er til hinder for at han skal kunne møte for retten i Italia på denne måten.

(Justis- og beredskapsdepartementet)

Vis alle notiser

ANNONSE