ANNONSE
Annonse

Siste nytt

Hoksrud møtte svinenæringa

Publisert: 14.12.2018 kl 01:45

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud møtte 12. desember representanter for svinenæringa til et oppfølgingsmøte om arbeidet for å bedre dyrevelferden i slaktegrisproduksjonen.

På møtet orienterte næringen om tiltak som er iverksatt for å bedre kompetanse og holdninger hos produsentene. Det er utviklet et dyrevelferdsprogram som hele næringen står bak, og som trer i kraft fra årsskiftet. Det er nedlagt en stor innsats fra samtlige organisasjoner i svinenæringen for å inkludere slaktegrisbesetninger i programmet. Oppslutningen om programmet er til nå rundt to tredjedeler av produsentene som leverer mer enn 50 gris pr år. Nær 80 prosent av de store produsentene er med.

– Jeg er godt fornøyd med at næringen har tatt nødvendige grep for å bedre dyrevelferden i slaktegrisproduksjonen, sier landbruks- og matminister Bård Hoksrud. Samtidig vil jeg understreke at jeg følger nøye med på tiltakene næringen gjennomfører, og jeg vil kalle næringen inn til nytt møte for statusoppdatering i løpet av februar 2019. Jeg mener det er behov for økt oppmerksomhet fra myndighetene på denne produksjonen inntil tiltakene har vist god effekt. Mattilsynet har derfor fortsatt fokus på risikobasert tilsyn med dyrevelferd hos gris i heile landet, sier Hoksrud.

Vis alle notiser

ANNONSE