ANNONSE
Annonse

Siste nytt

9,3 milliarder i koronautgifter

Publisert: 31.08.2021 kl 14:18

Ei arbeidsgruppe med medlemmer fra KS og staten anslår at virusutbruddet har kostet kommunene og fylkeskommunene til sammen 9,3 milliarder kroner første halvår 2021. Det samsvarer godt med kompensasjonen staten har gitt siste halvår.
− Gjennom hele koronakrisen har regjeringen vært tydelige på at vi skal stille opp for kommunesektoren. Anslaget fra arbeidsgruppen er i samsvar med bevilgningene som ble gitt for første halvår i statsbudsjettet for å kompensere kommunene og fylkeskommunene for det virusutbruddet har kostet, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup.
Arbeidsgruppen anslår de økonomiske konsekvensene til om lag 6,7 milliarder kroner for kommunene og 2,6 milliarder kroner for fylkeskommunene.
− KS har understreket behovet for full koronakompensasjon til kommuner og fylkeskommuner, for å unngå store kutt i tjenestetilbudet til innbyggerne. Så langt i år er det oppfylt, noe vi er glade for. Det er svært viktig at det fortsatt garanteres for videre tap både resten av året og eventuelt videre, når behovet tilsier det, sier styreleder i KS, Bjørn Arild Gram i ei pressemelding.

Vis alle notiser

ANNONSE