Siste nytt

Vis alle notiser

Frigir navnet på omkommet MC-fører

Publisert: 20.09.2021 kl 17:42

Det var 42 år gamle Eskil Andre Dalsaune som omkom etter å ha kjørt av veien med motorsykkel i Indre Fosen lørdag skriver politiet i ei pressemelding.

Navnet frigis i samråd med pårørende.

Påstand om fengsel for overgrep

Publisert: 20.09.2021 kl 17:05

Aktor mener en femti år gammel mann fra Namsos må dømmes til fire år i fengsel skriver NRK.

Han er tiltalt for, men nekter for overgrep mot sin niese og sin egen sønn. Rettsaken ble avsluttet i dag.

Frigir navn på omkommet mann

Publisert: 20.09.2021 kl 17:05

Det var Birger Julian Tråsdal (82) som omkom etter å ha blitt påkjørt av en lastebil på Byåsen i Trondheim, fredag 17. september. Det skriver Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Politiet etterforsker fortsatt omstendighetene rundt ulykken. Avdøde var bosatt på Byåsen og navnet frigis i samråd med pårørende.

Sykehusplaner i Nord-Trøndelag

Publisert: 20.09.2021 kl 14:24

Sykehusene i Namsos og Levanger trenger mer plass, 10.000 kvm mer enn de har i dag skriver NRK. For å få til det må begge bygges ut. Prislappen ligger på over 1,5 milliarder kroner. En utbygging kan tidligst starte i 2026.

Trondheim dropper munnbind

Publisert: 20.09.2021 kl 11:41

Kommuneoverlege i Trondheim, Tove Røsstad, anbefaler at lokale koronaregler droppes. Dette gjelder blant annet kravet om munnbind. Tirsdag møtes formannskapet for å ta stilling til forslaget, melder NRK Trøndelag.

Motorsyklist skadd i beina

Publisert: 20.09.2021 kl 10:50

Ei jente i tenåra er skadd etter å ha velta på lett motorsykkel i Soknedal i dag morges. Ulykka skjedde i Haukdalsveien, hvor hun skal ha sklidd på grunn av dårlig veg. Hun skal ha fått skader i beina og ble henta av ambulanse for videre undersøkelse.

Truet butikkbetjeningen

Publisert: 20.09.2021 kl 10:13

En mann trua i dag betjeninga i en matbutikk på Øya i Trondheim. Det skal ha blitt brukt en spiss gjenstand for å få utlevert varer, opplyser politiet. En ansatt sperra etter hvert vegen for mannen, som til slutt satte fra seg varene. Politiet skal ha gode bilder fra hendelsen, melder NRK.

Trafikkulykke i Byåsveien

Publisert: 19.09.2021 kl 19:42

Nødetetaene har rykket til Byåsveien i Trondheim etter melding om trafikkulykke med bil mot MC.

Trafikkulykke mellom bil og MC

Publisert: 19.09.2021 kl 19:30

Nødetatene har rykket ut til E6 Nardolokket i Trondheim grunnet trafikkulykke med bil mot MC. Politiet opplyser på Twitter at MC fører er våken, og at føreren fremstår som lettere skadet.

E6 Forsnes åpen igjen

Publisert: 19.09.2021 kl 18:27

VTS opplyste 18:14 at E6 Forsnes mellom Kvål og Flå kom til å bli kortvarig stengt grunnet berging etter trafikkulykke tidligere i dag. Vegen er nå åpen igjen.

Gratis influensavaksine - for noen

Publisert: 19.09.2021 kl 16:05

Pasienter som er i risikogruppene vil bli tilbudt gratis vaksinasjon mot influensa i kommunene. De kan også bli vaksinert hos fastlegen mot en egenandel på 50 kroner. For personer som har frikort blir vaksineringen gratis også hos fastlegen, skriver helse- og omsorgsminister Bent Høie i ei pressemelding.
- FHI har varslet om muligheten for en kraftig influensa- og RS-virussesong som vil komme på toppen av covid-19. Høy influensavaksinasjonsdekning i risikogruppene vurderes derfor som ekstra viktig før kommende sesong. Jeg oppfordrer derfor flest mulig i risikogruppene, inkludert barn, til å ta influensavaksinen, sier Høie.

Foreslår å autorisere naprapater, osteopater og paramedisinere som helsepersonell

Publisert: 19.09.2021 kl 16:02

Regjeringa foreslår å autorisere naprapater, osteopater og paramedisinere som helsepersonell.
Paramedisinere får i dag autorisasjon som ambulansearbeider, og myndighetene har stilt krav til yrkesgruppens kompetanse gjennom en forskriftsfestet retningslinje. Ved å opprette en egen autorisasjon til paramedisinere får denne gruppen en egen beskyttet yrkestittel. Dette vil bidra til å tydeliggjøre kompetansen til yrkesgruppen overfor pasienter og tjenestene for øvrig.

Osteopater og naprapater har ikke autorisasjon i dag. En autorisasjon av disse gruppene innebærer at myndighetene kan stille krav til hvilken kompetanse disse yrkesgruppene skal ha. Dette vil bidra til at pasienter kan være tryggere på behandlerens kompetanse. Inntil videre vil kravene til autorisasjon være basert på henholdsvis de norske og svenske utdanningene, fordi det er disse utdanningene de fleste yrkesutøverne har. På sikt vil myndighetene vurdere å utarbeide nasjonale faglige retningslinjer eller faglige vilkår også for disse gruppene.
(Pressemelding fra Helse- og omsorgsdepartementet)

Syklist kjørt til St. Olavs etter å ha blitt påkjørt av bil

Publisert: 19.09.2021 kl 15:00

Ambulanse og politi rykket søndag ut til Leütenhaven i Trondheim etter melding om at en syklist hadde blitt påkjørt av en personbil. Politiet skriver på Twitter at syklisten trolig har brekt en fot i ulykken og blir kjørt til St. Olavs.

Petter Northug jr. i toppen i Klarälvsloppet

Publisert: 19.09.2021 kl 14:36

Den tidligere skikongen Petter Northug jr. stilte søndag til start i det 90 kilometer lange Klarälvsloppet i Sverige. Der rullet mosvikingen inn til en femteplass. Rulleskirennet ble vunnet av svenske Max Novak foran Stian Engebretsen Nordli og Andreas Nygaard, Northug ble nummer. Svenske Hanna Falk vant dameklassen foran Lina Korsgren og Linnea Johansson.

Kaller utleierne inn til møte

Publisert: 19.09.2021 kl 13:29

Siden studentene kom tilbake fra ferie, har politiet gjentatte ganger fått meldinger om feststøy på Møllenberg og i Trondheim sentrum. Kommunedirektør i Trondheim, Morten Wolden, sier til Adresseavisen søndag at de nå vil kalle utleierne inn til møte, og anmode de om å etablere nye regler for leietakerne sine, slik Studentsamskipnaden har.

Bye forlenger med Kristiansund

Publisert: 18.09.2021 kl 20:48

Bendik Bye fra Steinkjer ble solgt fra Levanger til Kristiansund i 2018, og hadde opprinnelig kontrakt med klubben ut inneværende sesong. Fredag bekreftet klubben at de forlenger kontrakten med trønderen ut neste sesong.

Selvmål på overtid avgjorde trønderderbyet

Publisert: 18.09.2021 kl 20:46

Ranheim tok imot Stjørdals-Blink på Extra Arena lørdag til runde 19 i OBOS-ligaen. Det så lenge ut til å ende målløst i trønderderbyet, men det var helt til Robin Bjørnholm Jatta satte ballen i eget mål på overtid. Vertene vant kampen 1-0, og ligger nå på 7. plass i ligaen, et poeng bak kvalifisering til opprykk til Eliteserien. Blink ligger nå på en 14. plass, lik poengsum som Sandnes Ulf som er på trygg plass, men med dårligere målforskjell.

Ulykke med sparkesykkel

Publisert: 17.09.2021 kl 13:18

En person på sparkesykkel har hatt en ulykke på Strinda i Trondheim skriver politiet på Twitter.

Vedkommende har smerter i hofte og rygg og blir undersøkt av helse på stedet.

Dødsulykke på Byåsen

Publisert: 17.09.2021 kl 11:59

En person er bekreftet omkommet etter å ha blitt påkjørt av et større kjøretøy på Byåsen i Trondheim skriver NRK.

Operasjonsleder Kirsten Bergstrøm i Trøndelag politidistrikt sier til NRK at de fikk melding om en alvorlig ulykke mellom en gående og et større kjøretøy. Hun kan bekrefte nå at det er snakk om en dødsulykke.

På Twitter melder politiet at det er en eldre mann som har mistet livet i ulykken. De pårørende er varslet.

Åtte nye smittede i Stjørdal

Publisert: 17.09.2021 kl 11:09

Stjørdal var det i går åtte positive PCR-tester skriver kommunen i en pressemelding. Dermed har 34 innbyggere testa positivt på koronavirus så langt denne uka.

Åtte innlagte med korona i Trøndelag

Publisert: 17.09.2021 kl 11:06

Åtte koronapasienter er i dag innlagt ved sykehusene i Trøndelag. Seks er innlagt ved St. Olavs hospital. En av disse pasientene er på intensivavdeling. Ved Sykehuset Levanger er det nå to koronapasienter. Den ene pasienten er fortsatt på intensiven. Det skriver NRK Trøndelag i sin nyhetsoppdatering.

35 smittet i Trondheim

Publisert: 17.09.2021 kl 10:19

35 har fått påvist korona i Trondheim det siste døgnet skriver NRK. Seks personer er innlagt på St. Olavs hospital.

Koronasmitte i Verdal

Publisert: 17.09.2021 kl 10:10

Tre personer fra Verdal fikk i går påvist koronasmitte. Kommunen opplyser at én er kjent nærkontakt av smittet. To er skoleungdommer hvorav den ene har positiv hurtigtest som kontrolleres med PCR.

Bilbrann i Haltdalen

Publisert: 17.09.2021 kl 09:25

Det er en bilbrann rett i Haltdalen ved oppvekstsenteret skriver politiet på Twitter.

Det er full overtenning i bilen og fører har kommet seg ut av kjøretøyet. Røyken går langs veien.

Bilen står i busslomme, og brannvesenet er på stedet. Vegen er stengt.

Fire biler i kjedekollisjonen

Publisert: 17.09.2021 kl 08:13

Det har vært en kjedekollisjon i E6 Okstadbakken i nordgående felt skriver Politiet på Twitter.

Politiet opplyser at fire biler er involvert i kjedekollisjonen på E6 i Okstadbakken i Trondheim. Ambulansepersonell er på stedet og undersøker personene i bilene. Trafikken dirigeres og bilberging er bestilt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...