Nea Radio

Notiser

Bilbrann i Verdal

Publisert: 23.04.2019 kl 08:35

Det var lange køer på E6 i Verdal mandag kveld etter en bilbrann. Ingen personer kom til skade i brannen, men bilen ble utbrent. Brannen oppsto under kjøring, opplyser politiet.

Veltet med ATV

Publisert: 23.04.2019 kl 08:34

En mann ble sendt til sykehus etter å ha veltet med en ATV i Melhus mandag kveld. Mannen skal ha hatt smerter i ryggen. Det opplyser politiet.

Mann med kniv pågrepet

Publisert: 19.04.2019 kl 10:25

Klokken 02.10 natt til fredag ble en mann i 20-årene pågrepet og satt i arresten av politiet på Solsiden. Mannen hadde på seg en kniv som andre gjester på stedet hadde sett. Mannen blir anmeldt.

Fyllekjørte i Hommelvik

Publisert: 19.04.2019 kl 10:25

En sjåfør i Malvik ble tatt med i arresten for å ha kjørt i beruset tilstand. Sjåføren ble stoppet av politiet på E6 Hommelvika klokken 02.40 natt til fredag. Vedkommende blir anmeldt.

Beruset båtfører i arresten

Publisert: 19.04.2019 kl 10:25

En beruset båtfører ble brakt med til arresten natt til fredag. Føreren ble anholdt på fjorden utenfor Trondheim og vil bli anmeldt.

Ruskjøring i Oppdal

Publisert: 19.04.2019 kl 10:24

Ingen personer ble skadd da en bil kjørte av veien og rullet rundt i Vangslia i Oppdal torsdag kveld. Bilen kjørte videre etter å ha rullet rundt, men ble stoppet av politiet da de observerte røyk og åpne flammer fra bilen. Det var tre personer i bilen, og føreren er mistenkt for ruskjøring.

Enklere å delta i offentlige anskaffelser

Publisert: 16.04.2019 kl 21:34

Regjeringen etablerer en digital tjeneste som forenkler deltakelse i offentlige anskaffelser, og gjør det enklere å sjekke om leverandører er seriøse.
Bedrifter som deltar i konkurranser om offentlige anskaffelser, må i dag sende inn skatteopplysninger og firmaopplysninger. Takket være en ny teknisk løsning, eBevis, skal det nå bli slutt på dette.

Brønnøysundregistrene og Direktoratet for IKT og forvaltning (Difi) har i samarbeid utviklet eBevis.
– Med eBevis får offentlige oppdragsgivere tilgang til de opplysningene de trenger, uten at bedriftene selv må sende dem inn. Dette er en prosess som fram til nå har vært utført på en ”gammeldags” måte. Derfor er eBevis en kjærkommen forenkling for de mange bedriftene som deltar i konkurranser om offentlige kontrakter, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Sør-Trøndelag Røde Kors

Publisert: 14.04.2019 kl 20:32

Søndag kan Sør-Trøndelag Røde Kors melde om en skade i påskefjellet. Det har vært en skade i terreng, ingen i alpinanlegg. Det har vært stor utfart i hele distriktet, heter det i ei pressemelding. Det er for tiden meget fint skiføre. Fast men litt løst på toppen av snølagene.
Dagens tips fra Infosentralen: Stol ikke 100 prosent på mobiltelefonen din når du er ute i fjellet. Vær oppmerksom på at dekning og batterikapasitet kan være dårligere enn forventet. Vi oppfordrer derfor alle til å ha gjort gode avtaler på hvor du skal på tur og når du regner med å være tilbake. Så vet hjelpemannskapene hvilket område du er i, om uhellet skulle være ute.

Ny pensjonsordning for offentlig ansatte

Publisert: 10.04.2019 kl 19:18

Arbeids- og sosialdepartementet la onsdag fram lovforslaget til nye pensjonsordninger for ansatte i offentlig sektor.
Den nye pensjonsløsningen skal gjøre det enklere for offentlig ansatte å kompensere for effekten av levealdersjusteringen ved å stå lenger i jobb. Offentlig ansatte skal få et godt pensjonsnivå framover når levealderen øker. Den nye alderspensjonen kan tas ut fleksibelt fra 62 år og fritt kombineres med arbeid. Proposisjonen inneholder også overgangsregler fra dagens til nye ordninger.

Nordisk enighet om initiativ for globalt rammeverk mot marin forsøpling

Publisert: 10.04.2019 kl 19:14

De nordiske miljøministrene er enige om å jobbe for en global avtale for å bekjempe forsøpling av verdenshavene. Det er klima- og miljøminister Ola Elvestuen som tok initiativ til den nordiske ministererklæringen.
- Jeg er glad for at mine nordiske kolleger har stilt seg bak det norske forslaget om et sterkere og mer forpliktende internasjonalt samarbeid. Ingen land kan løse problemet med marin forsøpling alene. De nordiske landene forsterker nå vår lederrolle i dette arbeidet, sier Ola Elvestuen.

Hund savnet i Tydal

Publisert: 10.04.2019 kl 16:55

Politiet melder at en hund er savnet i Tydal. Hunden er en gordonsetter.

– Om noen kan se etter den, hadde det vært fint, skriver politiet på Twitter.

Hvis noen finner hunden kan man varsle politiet på 02800.

Senterpartiet størst i Stjørdal

Publisert: 10.04.2019 kl 14:27

Hver tredje stjørdaling ville stemt på Senterpartiet dersom det hadde vært kommunevalg i dag. Det viser tall fra en meningsmåling som er gjennomført for Stjørdals-Nytt av Norfakta i dagene 3., 4. og 5. april. Totalt 602 personer i Stjørdal er spurt om hvilket parti de ville ha stemt på dersom det var kommunevalg i dag. Med en oppslutning på 32,5 prosent er Senterpartiet størst i Stjørdal akkurat nå. Arbeiderpartiet får i samme måling en oppslutning på 32,2 prosent.

Nato-øvelsen ga millioner i kassa til Verket

Publisert: 10.04.2019 kl 14:26

Verket Røros gikk med 2,1 millioner kroner i overskudd i 2018. Det er mye takket være NATO-øvelsen i høst. Gjelda ble også redusert, og er nå på under 40 millioner kroner. Den store militærøvelsen var forventet å gi inntekter på rundt 1 million kroner. Regnskapet for fjoråret viser at av et samlet overskudd på 2,1 millioner kroner, hvor 1,8 millioner kom fra NATO-øvelsen. Forsvaret brukte store deler av Verket til forpleining av soldater. Det skriver Arbeidets Rett.

Ny nasjonalparkforvalter i Tydal

Publisert: 09.04.2019 kl 20:54

Fylkesmannen har tilsatt en til i stilling som nasjonalparkforvalter ved forvaltningsknutepunktet i Tydal. Eli Cora Myrseth fra Vadsø starter i jobben 1. juni og får kontorsted ved 705-senteret i Tydal. Hun skal jobbe med verneområdene tilknyttet Nasjonalparkstyret for Skarvan og Roltdalen, Sylan og verneområdestyret for Skardsfjella og Hyllingsdalen.

Røros kommune får pålegg om asbestrutiner

Publisert: 09.04.2019 kl 20:03

Arbeidstilsynet har gitt Røros kommune pålegg om å gi bedre informasjon om, og innføre rutiner, om asbest i bygninger. Kommunen ble bedt om å komme med kommentarer til et tilsyn som ble gjennomført i fjor høst, innen 25. februar, men så langt har Arbeidstilsynet ikke hørt fra kommunen.

– Røros kommune har oversikt over alle bygg og når de er bygd, men det er ikke registrert i bygningsdatabase hvilke bygg som kan inneholde materialer med asbest. Siden det ikke er foretatt kartlegging, vil ikke vaktmestere eller annet nøkkelpersonell ha nødvendig informasjon om hvor asbestforekomster foreligger, skriver Arbeidstilsynet, ifølge Arbeidets Rett.

Alvorlig skadd etter ulykke i Trondheim

Publisert: 09.04.2019 kl 20:02

Ei kvinne i 20-årene ble alvorlig skadet etter ei trafikkulykke på fylkesvei 715 ved Høvringen i Trondheim i går. Kvinnen var alene i bilen, som krasjet med en bergvegg. Bilen kjørte av veien i en kurve, og politiet opplyser til adressa.no at de vil etterforske ulykken.

Væretunnelen stengt natt til onsdag

Publisert: 09.04.2019 kl 14:32

Væretunnelen på E6 mellom Stjørdal og Trondheim blir stengt fra kl 22 tirsdag kveld til klokka 06 onsdag morgen pga vedlikeholdsarbeid, melder Vegtrafikksentralen.

Små barnehager får mer

Publisert: 09.04.2019 kl 14:29

For å sikre bedre bemanning i barnehagene får 454 små barnehager til sammen 263 millioner kroner til å øke bemanningen. 41 millioner går til barnehager i Trøndelag.
– Foreldre skal være trygge på at det er nok ansatte på jobb til å ta godt vare på barna deres. Tilskuddet vil gjøre det lettere for de aller minste barnehagene å oppfylle bemanningskravet. Jeg forventer at både kommunale og private barnehageeiere prioriterer å følge opp bemanningsnormen, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner i ei pressemelding.

Ny masterutdanning skal gi bedre helsetjenester i kommunene

Publisert: 09.04.2019 kl 09:16

Økt kompetanse gir bedre helse- og omsorgstjenester i kommunene. Regjeringen foreslår en ny masterutdanning i avansert klinisk allmennsykepleie og forslaget sendes nå på høring.

- Vi trenger gode tjenester der folk bor. I kommunene kan vi forebygge og fange opp fysiske og psykiske lidelser i en tidlig fase. Det er også i kommunene vi skal mestre livet med sykdom. Skal vi heve kvaliteten på de kommunale helse- og omsorgstjenestene, må vi gi dem som jobber der mulighet til å heve kompetansen sin, sier helseminister Bent Høie.

RussBuss også i år

Publisert: 08.04.2019 kl 21:48

AtB og Trøndelag fylkeskommune fortsetter med RussBuss. Det betyr at også i år kan russen reise rimelig med kollektivtrafikk. For 150 kroner kan russ og andre avgangselever reise så mye de vil med offentlig kollektivtransport i russetiden. Det skriver AtB på sine nettsider.

RBK - Odd 1-1

Publisert: 08.04.2019 kl 20:58

RBK og Pål André Helland tok ledelsen i det 44.minutt i kampen mot Odd mandag kveld, men Torgeir Børven utlignet til 1-1 etter knappe ti minutters spill i 2. omgang. Dermed ble det 1-1 og poengdeling i RBKs første hjemmekamp denne sesongen.

Selbu og Stjørdal fortsetter

Publisert: 08.04.2019 kl 20:54

Både Selbu og Stjørdal fortsetter i tre nye år som deltakerkommuner i Helsedirektoratets forsøk med statlig finansiering av omsorgstjenestene. Det såkalte SIO-prosjektet skal se om statlig finansiering av omsorgstjenestene gir økt likebehandling på tvers av kommunegrenser og riktigere behovsdekning. - Målet er likhet mellom kommuner og riktig behovsdekning, sa Helsedirektoratets prosjektleder Kirsten Petersen, da hun orienterte kommunestyret i Selbu mandag kveld.

Dømt til to dager fengsel

Publisert: 08.04.2019 kl 19:52

Ei kvinne i 40-årene fra Selbu er dømt til to dagers fengsel etter at hun ikke møtte opp til samfunnsstraff. Kvinnen ble dømt til 30 timer samfunnsstraff i mai i fjor, og har gjennomført 27 av 30 timer. Men like før jul dukket hun ikke opp til tiltaket. Hun møtte heller ikke til innskjerpingssamtale og evalueringssamtale hos Kriminalomsorgen, ei heller heller da hun fikk meldeplikt og melding om oppmøte på to nye datoer. Dette gjør at hun må fullføre straffen med to dagers fengsel. Det skriver Stjørdals-nytt.

Staten vil sikre fargeblind rekrutteringspraksis

Publisert: 08.04.2019 kl 14:17

– I staten er det kvalifikasjonene, ikke navnet, som skal avgjøre hvem som får jobb. Det er et mål for regjeringen at statlig sektor skal speile befolkningen i Norge, og da må vi ha et våkent øye for egne fordommer når vi ansetter. Regjeringen starter derfor et forsøk med anonyme søknader i staten som skal sikre en fargeblind rekrutteringspraksis, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Ranet butikk med håndsag

Publisert: 07.04.2019 kl 12:08

To mindreårige gutter ranet til seg tobakk med en håndsag på Joker Lilleby like før stengetid fredag kveld, det skriver Adresseavisen. Guttene ble gjenkjent på grunn av videoovervåkning, og ble innbrakt til Sentrum politistasjon lørdag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...