Nea Radio

Notiser

Arbeidskonflikt deler arbeidsmiljøet på NTNU

Publisert: 31.10.2019 kl 18:06

Historisk institutt ved NTNU blir delt i to til tross for uenighet om tiltaket. Det har styret ved NTNU vedtatt i dag, skriver Universitetsavisa. Årsaken er en langvarig arbeidskonflikt ved instituttet.

Skjeggkre på Ole Vig

Publisert: 31.10.2019 kl 18:05

Tidligere denne uka la Ole Vig videregående skole i Stjørdal ut melding på nettsider der de ba de over 1000 elevene om å sjekke ryggsekker for skjeggkre. Årsaken er at småkrypene er funnet i flere bygg på skolen og at man ønsker å forhindre at elevene får disse med seg hjem. Et av tiltakene skolen nå vil ty til for å få bukt med problemet er at elevene henger opp sekker, vesker og bager mens de er på skolen.

Skjøt villsvin i Tydal

Publisert: 31.10.2019 kl 05:53

Et villsvin ble i går skutt i Tydal, og det er første gang et villsvin har blitt felt så langt nord i Norge, melder NRK. Villsvinet, som var en en galte på 65 kilo, ble skutt i Stugudal i går ettermiddag, skriver Stjørdalens-Blad. Dyret er blitt sett flere steder i Trøndelag i det siste, både i Klæbu, Lundadalen og Rognes.

Fotgjenger lettere skadet

Publisert: 31.10.2019 kl 05:52

En fotgjenger ble påkjørt av en bil i ei rundkjøring på Dalgård i Trondheim litt før klokka 19.30 i går kveld. Mannen opplyste å ha vondt i ei hånd etter påkjørselen. Politiet beslagla førerkortet til sjåføren av bilen.

Drapsofferet var 39 år gammel kvinne

Publisert: 31.10.2019 kl 05:51

Det var Cathrine Sand (39) som døde etter å ha blitt utsatt for grov vold i Trondheim søndag. Politiet ber folk som kan ha videoopptak fra området ta kontakt. To menn i 30- og 40-årene er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap.

Alvorlige skader på to personer

Publisert: 30.10.2019 kl 13:24

To personer fikk alvorlige brannskader i ei sprengingsulykke på Kyrksæterøra onsdag formiddag. Det var dynamitt som eksploderte, melder politiet på Twitter.

Villsvin i Trøndelag

Publisert: 30.10.2019 kl 07:35

I helga ble det jaktet på et villsvin i Rognes, etter at det I løpet av de siste ukene flere ganger er observert et villsvin både i Klæbu og Lundadalen, hvor det ble avbildet på et viltkamera. Det er første gang villsvin er observert så langt nord som i Trøndelag. Og ja - det er et villsvin, bekrefter Erik Lund, seniorrådgiver i Miljødirektoratet.

Vindmølle-demonstrant siktet

Publisert: 30.10.2019 kl 07:34

Politiet har siktet en person fra Frøya fordi han nektet å fjerne seg fra anleggsområdet i Nessadalen hvor det var gjort klart for sprengning tidligere i år, skriver avisa Hitra-Frøya.

Narko på Spillum

Publisert: 30.10.2019 kl 07:32

Politiet stoppet tirsdag en bilfører på Spillum. Vedkommende viste seg å være påvirket av narkotika og ble framstilt for lege for å sikre bevis.

Varetektsfengslet

Publisert: 30.10.2019 kl 07:31

De to mennene som er siktet etter at en kvinne i 30-årene døde i Trondheim søndag er begge nå varetektsfengslet. En mann i 40-årsalderen er fengslet i to uker og en mann i 30-årsalderen er fengslet i fire uker, begge med brev-, besøks- og medieforbud. Det melder politiet.

Øvelse Nordlys

Publisert: 30.10.2019 kl 07:31

Politiet i Trøndelag skal også onsdag delta i den nasjonale øvelsen Nordlys. Øvelsen vil foregå i flere områder i politidistriktet, og vil medføre uniformert politi og militære som er bevæpnet i de områdene der det øves.
- Vi kan ikke si noe mer konkret om hvor vi skal øve, da de som øves heller ikke skal ha denne informasjonen i forkant, skriver politiet i ei pressemelding.

Jagtøien ny Melhus-ordfører

Publisert: 30.10.2019 kl 07:30

Jorid Jagtøyen fra Senterpartiet ble tirsdag kveld valgt som ordfører i Melhus. 19 stemte for mens 16 stemte for Per Olav Skurdal Hopsø fra Arbeiderpartiet. To FrP-representanter stemte blankt. Av de 37 representantene i kommunestyret i Melhus er 18 nye, melder Trønderbladet.

Karolinerspelet i Tydal stoppes

Publisert: 30.10.2019 kl 07:30

Det blir ikke noe Karolinerspel i Tydal neste år, og heller ikke i 2021. Det bestemte formannskapet tirsdag. Etter seks oppsettinger med til sammen over 1,6 millioner kroner i underskudd, er framtida for Karolinerspelet nå svært usikker. - Spørsmålet tas opp igjen i budsjettbehandlinga, sier ordfører Jens Arne Kvello til Nea Radio.

Havne-vegring

Publisert: 30.10.2019 kl 07:29

Trøndelag fylkeskommune nekter å overta ansvaret for de 59 havnene i fylket, skriver Trønder-Avisa. Fylkesrådmann Odd Inge Mjøen frykter mange av havnene er i dårlig stand, og at staten ikke vil gi nok penger til å reparere dem. Staten ønsker at fylkene skal overta ansvaret for alle fiskerihavnene i fylket i forbindelse med regionreformen.

Nytt helsehus Verdal

Publisert: 29.10.2019 kl 08:26

Et enstemmig kommunestyre har vedtatt formannskapet i Verdals innstilling om å bygge nytt helsehus, skriver Trønder-Avisa. Vedtaket betyr at det nå startes detaljprosjektering og deretter bygging av Nye Verdal Bo- og behandlingssenter. Den totale kostnaden er beregnet til 560 millioner kroner. Dette ligger seks millioner kroner over den totale rammen gitt av formannskapet, men inneholder en reserve på 9,1 millioner kroner til uforutsette kostnader.

Skudd ved Vikhammer Motell

Publisert: 29.10.2019 kl 08:24

Væpnet politi rykket lørdag ut etter melding om et avfyrt skudd ved Vikhammer Motell, melder Bladet. – Melder hadde hørt et smell og varslet politiet. Først da vi kom til stedet fikk vi avklart at det var avfyrt skudd og at gjerningspersonene hadde forlatt hotellet, sier etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor til avisa. Motivet bak hendelsen er foreløpig uklart og gjerningspersonene er fortsatt på frifot.

Fire moskus skutt

Publisert: 29.10.2019 kl 08:24

Statens naturoppsyn felte fire nye moskus på Dovre i går, skriver Opdalingen. De tok ut to kyr og to kalver. Uttaket skjer på oppdrag fra miljødirektoratet. Målet er å få tatt ut inntil 25 dyr mellom 1. oktober og utgangen av mars neste år.

Lossing av laksevogntoget

Publisert: 29.10.2019 kl 08:23

Det pågår nå lossing av vogntoget med laks som havna i grøfta ved Våvatnet i Orkdal i dag tidlig og trafikken kan passere. Føreren av vogntoget kom uskadd fra ulykken, men har fått førerkortet beslaglagt på grunn av sommerdekk på hengeren

Kvinne drept

Publisert: 27.10.2019 kl 18:42

To menn er siktet for kroppsskade med døden til følge etter at en kvinne døde i Trondheim søndag formiddag.
De to var i leiligheten på Møllenberg der kvinnen ble funnet kritisk skadd. Hun ble fraktet til St. Olavs Hospital der hun seinere døde.

Rusfri fest utartet

Publisert: 27.10.2019 kl 18:41

Politiet måtte stoppe det som skulle være en rusfri russefest i Vinne samfunnshus lørdag kveld. Årsaken var mange berusede ungdommer, skriver Trønder-Avisa.

Brøt hviletida

Publisert: 27.10.2019 kl 18:40

Både sjåføren og det polske firmaet er anmeldt etter at et utenlandsk vogntog ble stanset i en kontroll på Sandmoen i Trondheim lørdag. Føreren brukte lederens sjåførkort i tillegg til sitt eget for å komme raskere fram og hadde fått beskjed om å droppe ukehvile fra arbeidsgiver. Det melder NRK.

Anmeldt etter trafikkuhell i Meråker

Publisert: 27.10.2019 kl 18:40

En mann i 20-årsalderen er anmeldt for å ha kjørt uten gyldig førerkort etter et trafikkuhell på E14 i Meråker lørdag. Det var en traktor og en personbil som var involvert.

Lettere skader etter elgpåkjørsel

Publisert: 27.10.2019 kl 18:39

To menn ble lettere skadd etter kollisjon med en elg på Hjerkinn lørdag morgen. Elgen er døde, og det var redusert framkommelighet på E6 like sør for fylkesgrensa i forbindelse med bilberging, melder politiet.

Fikk bruksforbud

Publisert: 27.10.2019 kl 18:38

Flere kjøretøy fikk bruksforbud da Statens vegvesen gjennomførte kontroll på Verdal i går. pga. Endring av eksosanlegg og støy, avrenning fra last og tekniske mangler var noen av årsakene. Føreren av en varebil med tilhenger ble anmeldt etter en overlast på 2300 kg og henger med defekt brems. En fører ble anmeldt for uforsvarlig kjøring.

Omkomne var på fisketur

Publisert: 27.10.2019 kl 18:38

De tre polske mennene som omkom i trafikkulykka på E6 ved Kongsvoll fredag var på fisketur, opplyser politiet til NRK. En fjerde mann, som var med på turen, ligger hardt skadd på Ullevål sykehus. Bilen de kjørte kolliderte med en betongbil.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...