Nea Radio

Notiser

Funnet i god behold

Publisert: 14.08.2019 kl 15:05

Mannen som ble meldt savnet ved Jervskogen på kommunegrensa mellom Malvik og Trondheim i går ettermiddag, ble funnet i god behold, det meldte politiet på Twitter sent i går kveld. Adresseavisen melder at den savnede ble funnet i Raltdalen øst for Jonsvatnet. Det ble satt inn store ressurser i søket etter mannen som er i 70-årene.

Tess kjøper Albert E Olsen

Publisert: 14.08.2019 kl 15:05

Tess har kjøpt Albert E. Olsen. Firmaet hadde 137 ansatte og har kontorer 16 steder i Norge. Det er ennå uvisst hva som skjer med hovedkontoret i Trondheim, men i følge Trønder-Avisa vil kontoret i Steinkjer drives som før inntil videre, sier salgsleder ved Albert E. Olsen i Steinkjer, Roar Holberg. Steinkjerkontoret er det eneste mellom Trondheim og Mo i Rana.

Lastet ned overgrepsbilder

Publisert: 14.08.2019 kl 15:04

En mann i 20-årene fra Innherred er mistenkt for å ha lastet ned store mengder overgrepsbilder av barn og unge. Han ble pågrepet mandag og varetektsfengslet i fire uker i går. Mannen benekter at han har gjort noe galt, sier hans forsvarer til NRK.

Flere kvinner på jakt i Norge

Publisert: 12.08.2019 kl 08:51

Det er en stor økning av unge kvinnelige jegere i løpet av de siste ti årene, spesielt blant jenter og kvinner opp til 30 år. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).
- Vi har hatt en satsing på å sikre allmenhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsliv. Jeg vil legge til rette for at alle kan bruke den norske naturen, og det er en positiv utvikling at flere kvinner er jegere. Jeg tok selv jegerprøven nå i vår, så jeg håper jeg også får vært med ut på jakt etter hvert, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad i ei pressemelding.

Miljøpartiet De Grønne gjør det godt

Publisert: 08.08.2019 kl 15:56

Miljøpartiet De Grønne gjør det godt i Trønder-Avisas måling før fylkestingsvalget. Blir valgoppslutningen den samme som i fylkesmålingen, kommer MDG inn med fire representanter i det nye fylkestinget, skriver avisa.

Nye Veier til E14?

Publisert: 08.08.2019 kl 15:55

Ordfører Kari Anita Furunes i Meråker og Ivar Vigdenes i Stjørdal vil ha Nye Veier AS inn på E14. I et brev til samferdselsminister Jon Georg Dahle ber ordførerne nå statsråden om å åpne for at Nye Veier kan komme inn og overta utbygginga av E14 gjennom Stjørdal og Meråker. Det skriver Bladet. Og til samme Bladet sier Johan Arnt Vatnan i Nye Veier at “det ansvaret tar vi gjerne”.

Vil rydde opp i turistfiskenæringen

Publisert: 08.08.2019 kl 14:55

Fiskeriminister Harald T. Nesvik varsler oppgjør med de useriøse aktørene i turistfiskenæringen, og inviterer næringen og myndighetene til et møte.
-I løpet av sommeren har vi fått meldinger om at det dessverre er useriøse aktører i næringen. Disse driver økonomisk kriminalitet og miljøkriminalitet, og de ødelegger for alle de bedriftene som gjør en skikkelig jobb. Når sesongen er slutt ønsker jeg å invitere næringen, tilsynsmyndigheter og andre berørte til et møte i departementet for å drøfte hvordan vi kan få slutt på cowboyvirksomheten som foregår, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik i ei pressemelding.

Førerkortbeslag i Trondheim

Publisert: 07.08.2019 kl 13:53

Politiet hadde laserkontroll i 60-sonen på Bjørndalsbrua i Trondheim i morges. Det resulterte i tre førerkortbeslag hvor høyeste hastighet ble målt til 104 km/t, melder Politiet i Trøndelag på Twitter.

SpareBank 1 SMN går godt

Publisert: 07.08.2019 kl 13:52

SpareBank 1 SMN fikk et resultat på 1729 millioner kroner per første halvår i år, en økning på 520 millioner fra samme periode i fjor.

- Bak det rekordhøye halvårsresultatet ligger ekstraordinære forhold i felleseide SpareBank 1-alliansen i tillegg til at regionen blomstrer og banken utfører solid bankhåndverk. Vi lykkes også godt med andre forretningsområder, og av hver krone vi tjener kommer nå 50 øre fra andre inntekter enn renter, sier konsernsjef Jan-Frode Janson i SpareBank 1 SMN.

- Overskuddet kommer både kundene og regionen til gode. Det gjør oss som bank enda bedre i stand til å bidra med finansiering til folk og bedrifter i Midt-Norge. Samtidig legger det grunnlag for at vi kan betale ut et enda høyere samfunnsutbytte neste år, sier Janson i ei pressemelding.

Halvparten søker yrkesfag

Publisert: 05.08.2019 kl 15:35

Mer enn 9 av 10 søkere har fått tilbud om skoleplass etter at fylkeskommunene har gjennomført sitt førsteinntak til videregående opplæring. 86 prosent har fått tilbud om sitt førsteønske, en liten oppgang fra i fjor. – I år er det er 800 flere søkere til yrkesfag enn til studieforberedende på Vg1. Norge trenger flere dyktige fagarbeidere, og det er gode nyheter at yrkesfagene forsetter å være populære. Det er bra at flere elever nå får innfridd førstevalget sitt, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Bra RBK-trekning

Publisert: 05.08.2019 kl 13:56

RBK var heldige med trekninga av fjerde kvalifiseringsrunde til Mesterligaen. Blir Maribor slått, skal laget ut i dobbeltoppgjør mot Dinamo Zagreb eller Ferencvaros. Det ble klart da fjerde og siste kvalifiseringsrunde ble trukket mandag, skriver NRK.

Forenkla forelegg for ulovlig mobilbruk

Publisert: 05.08.2019 kl 13:52

Fem bilførere fikk forenkla forelegg på grunn av ulovlig mobilbruk mandag formiddag. UP hadde kontroll ved Hundhammaren og registrerte flere bilister med mobil som de ikke hadde kapasitet til å stoppe.

Sørloth til Tyrkia

Publisert: 05.08.2019 kl 00:11

Eks RBK-spiss Alexander Sørloth fra Trondheim leies ut til den tyrkiske toppklubben Trabzonspor, melder NRK. Sørloth har slitt med spilletid i engelske Crystal Palace, og nå leies landslagsspissen ut i to år.

Ranheim tapte igjen

Publisert: 05.08.2019 kl 00:10

Ranheim gikk på sitt tredje strake tap da Brann i går vant 3-0 på Extra Arena på Ranheim. Ranheim ligger nå på 14.-plass i Eliteserien, så vidt over streken, og spiller neste runde borte mot Haugesund 11. august.

To alvorlig skadd i kollisjon

Publisert: 05.08.2019 kl 00:10

To kvinner ble alvorlig skadd og fraktet til sykehus etter en frontkollisjon på E39 ved Vasslivatnet i Hemne søndag ettermiddag. Den ene personbilen skal ha kommet over i feil kjørefelt, melder Politiet i Trøndelag på Twitter.

Stjal post og sykkel

Publisert: 05.08.2019 kl 00:09

En mann er anmeldt for å ha stjålet post og en sykkel på Byneset i går ettermiddag, melder politiet.

Fest stoppet i Orkdal

Publisert: 05.08.2019 kl 00:09

Politiet måtte rykke ut to ganger til en leilighet i Orkdal hvor det var fest natt til søndag. I løpet av morgenen søndag hadde politiet sendt ut alle festdeltakerne, og beboeren hadde fått ordre om å holde det stille kommende døgnet, melder politiet.

Til arresten etter bråk

Publisert: 05.08.2019 kl 00:08

To menn ble satt i arresten etter bråk på utesteder i Trondheim natt til søndag. Også i Levanger ble en mann arrestert på et utested, opplyser politiet.
Og på Steinkjer ble fem ungdommer tatt av politiet i natt etter å ha tatt seg inn i et lokale og gjort skadeverk, også det natt til søndag.

Skogbrannfare i Trøndelag

Publisert: 05.08.2019 kl 00:08

Folk oppfordres til å være forsiktig med åpen ild etter at det nå er sendt ut gult farevarsel om skogbrannfare for Trøndelag, deler av Møre- og Romsdal og store deler av Nord-Norge.

Høyre vil ha slutt på dieselbusser

Publisert: 05.08.2019 kl 00:07

Høyre ønsker en slutt på dieselbusser innen ti år. – Vi mener at vi i 2030 ikke skal ha busser som går på fossilt brensel. Skal vi klare å kutte utslippene med 50 prosent, må fylkene være med, sier statsminister Erna Solberg til Aftenposten.

Steinkjer får Landsskytterstevnet

Publisert: 01.08.2019 kl 12:23

Steinkjer får arrangere Landsskytterstevnet i 2023. Det ble avgjort på Skyttertinget i Evje i formiddag. De slo dermed ut fjorårets arrangør Stjørdal og en annen sterk trøndersk kandidat, Oppdal. Det var bare tre kandidater denne gang, alle trønderske. Bak søknaden fra Steinkjer står skytterlagene skytterlagene Forr, Kvam og Steinkjer.

Rosenborg møter slovenske Maribor

Publisert: 01.08.2019 kl 12:18

Rosenborg er klare for 3. kvalifiseringsrunde i mesterligaen etter 2-0-seier over BATE Borisov på Lerkendal i går kveld. Innbytter Pål André Helland scoret det første målet. Deretter skjøt han via Alexander Søderlund på mål nummer to.
Rosenborg møter nå slovenske Maribor på bortebane onsdag 7. august og på Lerkendal tirsdag 13. august. Før det er det tippeligakamp borte mot Sarpsborg førstkommende lørdag og hjemmekamp mot Tromsø lørdag 10. august.

Harepest?

Publisert: 01.08.2019 kl 09:51

Fjelloppsynsmann Terje Borgos ber folk være varsomme etter at det ble funnet en død hare i Hessdalen i Holtålen kommune. Han ber publikum om ikke ta i døde harer, dekke til brønner og drikkevannskilder samt være forsiktige med å drikke vann fra usikre drikkevannskilder.

Eurovision Choir 2019

Publisert: 01.08.2019 kl 09:49

Lørdag arrangeres finalen i Eurovision Choir 2019 i Gøteborg, og Norge deltar for første gang. Volve Vokal fra Bergen skal representere Norge i finalen som sendes på NRK1 og i TV-kanaler over hele Europa.
Kor fra 10 land møtes til dyst når den europeiske kringkastingsunionen, EBU, arrangerer Eurovision Choir 2019 på lørdag. Det blir et storstilt TV-show på linje med Eurovision Song Contest («Melodi Grand Prix») og med deltakerkor fra Belgia, Danmark, Tyskland, Latvia, Skottland, Slovenia, Sverige, Sveits og Wales i tillegg til Norge.

Dalsveien på Røros stenges

Publisert: 31.07.2019 kl 11:41

Dalsveien på Røros stenges i en uke, slik at det kan legges ned nye rør som kan ta unna overflatevann, det skriver Arbeidets Rett. – Vi har trøbbel med overflatevann på Hagan på Røros. Under snøsmelting og ved store regnskyll samler det seg vann som eksisterende drenering ikke klarer å ta unna, forklarer Kristian Horten, avdelingsleder for teknisk drift i Røros kommune. Veien blir stengt fram til 5. august.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...