Notiser

Rundballer forsvinner

Publisert: 06.09.2018 kl 13:46

Bønder på Østlandet opplever nå at høyballer blir borte på uforklarlig vis. Et trist utslag av en veldig vanskelig situasjon, mener representanter for næringen.

– De siste ukene har vi fått flere henvendelser fra bønder som forteller at rundballer har forsvunnet, til dels også i ganske store kvanta. Det er noe helt nytt, og må nok ses i sammenheng med årets avlingssvikt, sier Håvard Sundt, rådgiver i Landbruksforsikring.

De innmeldte tapene har vært på 10 rundballer og mer, som tilsvarer en vekt på flere tonn.

– For å frakte bort slike volumer trengs det kraftig utstyr, så dette er nok planlagt og organisert. I ett av tilfellene som er rapportert inn til oss har fremmede til og med vært inne på jordet, slått gresset selv og tatt det med seg, sier Sundt.

Det økonomiske tapet ligger i flere av sakene under egenandelen på 10 000 kroner, men med stor fôrmangel kan nytteverdien være høyere, slik at bonden blir hardt rammet, påpeker Sundt.

Kolstad vant hjemme

Publisert: 06.09.2018 kl 13:14

Kolstad hadde serieåpning borte mot den tidligere håndballstormakten Runar Sandefjord onsdag kveld, og tok en bunnsolid 23-20 seier etter å ha ledet hele kampen. Banens beste var målvakten Lars Eggen Rismark, som for øvrig er barnebarnet til Nils Arne Eggen. Toppscorer for Kolstad ble den nye venstrebacken William Aar med 5 mål. Neste utfordring er 3. runde NM mot 2. divisjonslaget Vikhammer kl. 19.00 i Malvikhallen onsdag i neste uke.

Norge og Sverige utvider politisamarbeidet

Publisert: 05.09.2018 kl 09:46

Politiets beredskapstropp og en tilsvarende spesialenhet i Sverige vil i framtida kunne bistå hverandre operativt under terrorhandlinger og andre krisesituasjoner.
Avtalen ble tirsdag signert i det svenske justisdepartementet. Erklæringa om sluttføring av forhandlingene ble signert av justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara (Frp) under Nordisk justisministermøte i Lund 1. juni 2018.

– Jeg er glad for at vi nå har sikret at det er mulig med et effektivt samarbeid mellom innsatsenhetene i krisesituasjoner, sier Tor Mikkel Wara.

Hyttefolk avfeier ny trase i Gjevilvassdalen

Publisert: 04.09.2018 kl 17:34

Grunneiere i Gjevilvassdalen i Oppdal vil flytte skiløypa fra Gjevilvassveien, men hyttefolk protesterer på forslaget om å flytte den populære skiløypa nedenfor veien. Etter at Høyesterett enstemmig slo fast at grunneierne har rett til å brøyte veien der skiløypa har vært lagt i 40 år, har flere grunneiere jobbet for å blåse nytt liv i en nedre trasé. Hytteeier Rita S. Amundsen sier til avisa Opp at det er tragisk.
– Det blir ikke en uberørt dal lenger med bilvei utover, sier hun til avisa.
https://opp.no/2018/09/nyheter/ulovlig-a-broyte-veien/

Brukt el-bil?

Publisert: 04.09.2018 kl 08:34

- Batteriet er ikke det du skal bekymre deg mest for, skriver Teknisk Ukeblad om det å kjøpe brukt el-bil.
Om du trenger en ny bil, eller en ekstra bil, kan en brukt elbil være et smart valg.
Det er tross alt mindre som kan gå galt med en slik bil. Det er ingen olje som skal skiftes, registerreim som kan ryke, eller bensinfilter som kan gå tett.
Likevel kan det oppleves litt utrygt, siden du ikke kan være helt sikker på hvordan batteriet er behandlet, og hvordan tilstanden på batteriet er.
Det er antakelig det du burde bekymre deg minst for. Elbilbatterier holder seg generelt svært godt, og mange biler vil fremdeles ha nybilgaranti. Noen bilprodusenter gir åtte års garanti på batteriet.
Det samme behøver ikke nødvendigvis være tilfellet for andre slitedeler.
Slitedeler som hjuloppheng, bærearmer og bremser er felles for dieselbiler så vel som elbiler, skriver Teknisk Ukebladhttps://www.tu.no/artikler/dette-bor-du-sjekke-nar-du-skal-kjope-en-brukt-elbil/445127?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter-2018-09-04.

Norsk innovasjon setter design-London på skolebenken

Publisert: 04.09.2018 kl 08:27

To norske innovasjonsbedrifter skal sørge for at ingen barn går glipp av lek og læring. Nå tar de med seg sine nyvinninger til en av Europas viktigste designfestivaler.
Kahoot! er en digital læringsplattform som bruker spillteknologi for å stimulere til læring. No Isolation står bak en robot som lar langtidssyke barn ta del i undervisning og lek på skolen. En interaktiv paviljong i regi av Design og arkitektur Norge (DOGA) under London Design Biennale lar besøkende utforske de to banebrytende teknologiene, utviklet ved hjelp av en inkluderende designstrategi.
(Prressenytt)

Glåmosingene vil svømme i Ålen

Publisert: 02.09.2018 kl 23:40

Glåmos skole er interessert i å leie bassenget i Hovet i Ålen for svømmeopplæring, og har tatt kontakt med Holtålen kommune om muligheter for dette. De siste årene har glåmosingene vært sammen med elever på Røros og reist til Os, men slik blir det ikke dette skoleåret, heter det i henvendelsen fra Glåmos skole.
De vurderer også bassenget i Brekken, men vil også undersøke mulighetene for å ta turen til Ålen noen ganger i løpet av dette skoleåret.
– Det er tross alt et større basseng hos dere, heter det i henvendelsen.

Vegard til Tydal

Publisert: 02.09.2018 kl 23:39

Et av trøndelags største skitalenter, Vegard Sivertsgård fra Ålen, har meldt overgang til Tydal IL.
Årsaken er at han mener det sportslige opplegget er litt bedre der og at laget allerede har to løpere i toppklasse i Niklas Dyrhaug og Magnus Stensås.

Pantesatsene økes

Publisert: 02.09.2018 kl 23:38

For første gang på over 25 år økes panten på flasker og bokser. Fra i dag er alle pantemaskiner og kassaapparater justert opp fra 1 krone til 2 kroner. Flasker på over 0,5 liter får 3 kroner i pant. I dag pantes 86 prosent av flasker og bokser i Norge. Målet med å øke panten er å få inn enda mer tomgods. Infinitum, selskapet som drifter den norske panteordningen, har beregnet at en økning vil gi en returandel på 90 prosent.

Gode ledighetstall for august

Publisert: 02.09.2018 kl 23:38

4 892 personer var ved utgangen av august helt ledig i Trøndelag. Det tilsvarer 2 prosent av arbeidsstyrken og er en nedgang på hele 12 prosent. På Fosen er antall ledige halvert siste året.
Summen av helt arbeidsledige og deltakere i et arbeidsrettet tiltak er nå 6 035. Det gir en bruttoledighet på 2,5 prosent. For landet som helhet ligger bruttoledigheten på 2,8 prosent.
Justert for sesongsvingninger er ledigheten i Trøndelag på 1,9 prosent, en nedgang fra 2,0 prosent i juli.

Ulvefelling i Midtre-Gauldal og Holtålen

Publisert: 27.08.2018 kl 15:15

Et viltkamera ved Hindsverk i Singsås, tok søndag ettermiddag et bilde av en ulv ved et gammelt sauekadaver. Kadaveret var tidligere i sommer tatt av bjørn. Likevel ble det gitt umiddelbar fellingstillatelse i Midtre-Gauldal og Holtålen.
Fjelloppsynsmann Terje Borgos sier at tillatelsen gjelder på begge sider av Gaula. Han bekrefter at det ble jaktet søndag kveld fram til det ble for mørkt.
Han er ikke sikker på om jakta blir gjenopptatt mandag, da man er avhengig av ferske spor å gå etter.
Det er funnet flere sauekadaver i det aktuelle området i sommer som er bekreftet tatt av ulv.

Bendtner oppkjøpes?

Publisert: 27.08.2018 kl 15:14

Den sveitsiske avisen Blick hevder at Nicklas Bendtner er i kontakt med FC Zürich om en eventuelt overgang. Laget ligger på tredjeplass i den sveitsiske ligaen.

Frost i Meråker

Publisert: 27.08.2018 kl 15:14

Natt til i dag ble årets første frostnatt registrert i Meråker, skriver Adresseavisen. Det ble målt - 1 grad og det var nest kaldest i Trøndelag og blant de 10 kaldest målte temperaturene i landet.

Enklere liv konkurs

Publisert: 27.08.2018 kl 15:13

Butikk-kjeden Enklere Liv er konkurs, melder Dagens Næringsliv. Kjeden hadde inntil i dag tre utsalg i Trondheim, og ett hver i Orkanger, Levanger og Steinkjer.

Sommerkroppen til Singsås

Publisert: 23.08.2018 kl 10:00

Mads Hansen, mannen bak årets store sommerhit, Sommerkroppen, kommer til Singsås for å spille sammen med Plumbo og Staysman & Lazz lørdag kveld.
Han har med seg VG til Singsås som streemer konserten live på VG-nett. VG skal følge Hansen i 30 timer og det er dette prosjektet som avsluttes på Singsås Kulturarena lørdag.

Brannen i Fjellstyrehytta

Publisert: 23.08.2018 kl 10:00

Politiet ser seg nå ferdige med etterforskningen av brannen i fjellstyrehytta ved Østre Sonvann 4. august. Tre menn ble ble pågrepet på vei bort fra hytta samme kveld. – Saken blir sendt til påtaleavgjørelse i slutten av denne uka sier etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor til bladet.

Branntilløp

Publisert: 23.08.2018 kl 09:59

Politi og brannvesen rykket sent i går ettermiddag ut til et branntilløp i en leilighet på Havstad i Trondheim. Politiet melder at branntilløpet fort kom under kontroll og det er ikke meldt om personskader.

Temaside om folkehelse

Publisert: 22.08.2018 kl 14:55

Røros Kommune lanserer i dag ei ny side for folkehelse på Røros. Dette er ei temaside som blir liggende under hovednettsida til Røros Kommune.
– Målet er å få til ei levende side som rørosingene tar seg en tur innom med jevne mellomrom for å oppdatere seg på folkehelsefronten. Det sier sier Frode Bukkvoll som er folkehelsekoordinator i kommunen.

Dømt for overgrep

Publisert: 22.08.2018 kl 14:55

En mann i begynnelsen av 40-åra er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fire års fengsel for voldtekt og en rekke overgrep mot sønnen sin som da var fem-seks år gammel. Mannen har erkjent straffskyld i henhold til tiltalen, men har ikke gitt en uforbeholden tilståelse. I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til å betale sønnen 225.000 kroner i oppreisningserstatning.

Feil på kabel-nettet i Selbu

Publisert: 22.08.2018 kl 14:54

Deler av Molia og Mebonden byggefelt i Selbu har vært uten internett siden i går ettermiddag. Dette gjelder kunder tilknyttet kabel-nettet. - Feilsøking er i gang men det er for tidlig å si når feilen vil kunne bli rettet. Samtidig ønsker vi at kunder som opplever feil på nettet tar kontakt direkte med oss, sier driftsleder i NeaNett, Ola Haave.

Vikvarvet Varden Meråker

Publisert: 21.08.2018 kl 08:32

Vikvarvet vant 2-0 over Varden Meråker i kveldens kamp på Rødmyra stadion i går kveld, en seier som betrygget VIL sin posisjon blant tetlagene i divisjonen. I det 20. minutt satte Johan Overvik (t.h. i bildet) 1-0 etter corner, en sikker markkryper rett i mål fra kloss hold.

Ingen trønderkommuner på ROBEK-listen

Publisert: 21.08.2018 kl 08:31

Bjugn er nå ute av ROBEK-listen og dermed er ingen av trøndelagskommunene inne på listen. De siste årene har flere trønderske kommuner stått på ROBEK-listen som følge av økonomisk ubalanse. Kommuner på ROBEK får spesiell oppfølging ved at fylkesmannen blant annet godkjenner låneopptak og undersøker lovligheten av kommunens budsjettvedtak. I tillegg til Bjugn har Leksvik, Røros, Roan og Holtålen kommuner gått ut av listen de siste to årene.

Brann i Skaun

Publisert: 21.08.2018 kl 08:30

Rundt klokka 18 i går kveld fikk politiet melding om brann i en enebolig i Skaunvegen i Skaun. Det var kraftig utvikling av svart røyk i en kjeller, da slukningsarbeidet gikk i gang ble det bekreftet at alle beboerne var ute av huset. Brannvesenet drev etterslukking utover kvelden.

Ungdomsgjeng lager bråk ved Malvik senter

Publisert: 21.08.2018 kl 08:29

En ungdomsgjeng har utviklet seg til å bli et problem på Malvik Senter. Nå har kjøpesenteret satt på ekstra vektere på kveldstid for å passe på. Senterleder Tone Moum Drazkowski sier til Bladet at hun håper foreldre på Sveberg tar seg en prat med ungdommene. – Dette er en ungdomsgjeng som har utviklet seg i feil retning. Det er snakk om alt fra pøbelstreker til å kaste stein, tilgrise biler med egg og å bulke ansattes biler, sier Drazkowski.

Arbeidsulykke i Orkdal

Publisert: 20.08.2018 kl 15:02

I Orkdal har det skjedd et arbeidsuhell ved Mardahl Maskin. En person er skadd etter å ha blitt truffet av ei skuffe fra ei gravemaskin, melder politiet. Personen får nå helsehjelp.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...