Nea Radio

Siste nytt

Klager på glassiglo

Publisert: 19.05.2020 kl 09:38

Naturvernforbundet klager nok en gang på glassigloen i fjæra på Trones i Verdal. Forbundet mener fortsatt den er til hinder for allmenn ferdsel. I november i 2019 anbefalte rådmannen i Verdal at politikerne i planutvalget sa nei til en toårig plassering av glassigloen «Trones Eye» i fjæra på Trones. Men politikerne var enstemmig uenige, og ga glamping-gründer Mette Rostad dispensasjon fra plan- og bygningsloven, det forteller Trønder-Avisa

Skal forske på realfag

Publisert: 19.05.2020 kl 09:37

To forskere ved Nord Universitet får åtte millioner kroner til å forske på undervisinga i realfag. Prosjektet har som mål å finne ut hvordan undervisningen bør gjøres for å få elever til å satse videre på realfag. Det er Norges Forskningsråd som gir pengene.

NTNU får 20 millioner til oppussing

Publisert: 19.05.2020 kl 09:37

Regjeringen gir penger til NTNU for oppgradering av bygg. 15 millioner kroner går til ombygging av byggtekniske laboratorier på Gløshaugen. De resterende fem millionene går til oppgradering av magasin- og samlingsarealer på Campus Kalvskinnet. Det melder NRK

Namsos-alpinist legger opp

Publisert: 16.05.2020 kl 06:52

Alpinist Stian Saugestad fra Namsos er ikke tatt ut på alpinlandslaget for neste sesong og dermed gir han seg som toppalpinist. Det skriver Trønder-Avisa. Dårlige resultater i 2020 er årsaken til vrakinga av 27-åringen.

Brann ved Coop Lundamo

Publisert: 16.05.2020 kl 06:52

Brannvesenet slukket i går kveld brannen i noen kommunale brakker som ligger bak Coop på Lundamo. Det var ingen personer inne i bygget. Brannen oppsto ved 17-tiden.

Bilbrann Verdal

Publisert: 16.05.2020 kl 06:50

Sent i går kveld var det full overtenning i en personbil ved Vaterholmen i Verdal. Nødetatene rykka ut, og brannen ble slukka uten at noen kom til skade.

Kollisjon ved Svorksjøen:

Publisert: 16.05.2020 kl 06:49

To biler har kollidert ved Svorksjøen. Det skal ikke være snakk om personskade og trafikken kan passere. Politiet opplyser at det er glatt i området.

Usikkerhet om spel i 2021

Publisert: 15.05.2020 kl 07:35

Styreleder i Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Gunnar Bovim, tør ikke si for sikkert at Spelet om Heilag Olav blir satt opp neste sommer. Styret hadde egentlig bestemt at det skulle settes opp spel i sommer og deretter annenhvert år - altså ikke noe neste år.Men årets spel ble kansellert på grunn av koronakrisa. Bovim sier de må vurdere den økonomiske situasjonen før de kan si om det blir spel, skriver Trønder-Avisa.

Har tapt 17 millioner i uka

Publisert: 15.05.2020 kl 07:34

Kollektivtrafikken i Trøndelag har tapt 17 millioner kroner hver eneste uke under koronakrisen. Det viser en oversikt fra Trøndelag fylkeskommune. Nå ber de om mer penger fra Regjeringen for å unngå kutt i kollektivtilbudet til høsten. Det melder NRK.

To pågrepet for trusler

Publisert: 15.05.2020 kl 07:34

Bladet skriver torsdag kveld at to personer i et kriminelt miljø i Stjørdal er pågrepet etter trusler mot en tredje person. Tildragelsen skal ha skjedd ved Torgkvartalet i Stjørdal. Pågripelsene skal ha skjedd uten dramatikk, men med store politistyrker, ifølge avisa.

Promillekjører stoppet av koronapatruljen i Meråker

Publisert: 15.05.2020 kl 07:33

En mann i 40-årene blir anmeldt for promillekjøring og mister førerkortet, skriver politiet på Twitter torsdag kveld. Mannen ble stoppet av en politipatrulje i Teveldalen. -Det er koronapatruljen som holder til rett før Storlien som brakte inn mannen, sier operasjonsleder Ebbe Kimo. Kimo forteller at patruljen ble oppmerksom på bilen fordi den holdt høy fart. Den fulgte etter, og fikk stanset bilen. Det viste seg at en svenske i 40-årene luktet sterkt av alkohol. - Han blåste og det var over grensa. Han ble deretter brakt til legevakta for ny test, og det vil bli foretatt et kort avhør av mannen, sier Kimo til Adresseavisen.

To pågrepet for trusler

Publisert: 14.05.2020 kl 23:57

Bladet skriver torsdag kveld at to personer i et kriminelt miljø i Stjørdal er pågrepet etter trusler mot en tredje person. Tildragelsen skal ha skjedd ved Torgkvartalet i Stjørdal. Pågripelsene skal ha skjedd uten dramatikk, men med store politistyrker, ifølge avisa.

Har tapt 17 millioner i uka

Publisert: 14.05.2020 kl 23:56

Kollektivtrafikken i Trøndelag har tapt 17 millioner kroner hver eneste uke under koronakrisen. Det viser en oversikt fra Trøndelag fylkeskommune. Nå ber de om mer penger fra Regjeringen for å unngå kutt i kollektivtilbudet til høsten. Det melder NRK.

Helsestasjonen på Røros på flyttefot - igjen

Publisert: 13.05.2020 kl 11:33

Helsestasjonen på Røros har lånt lokalene til mellomtrinnet på Røros skole en periode. Nå har skolen åpnet igjen - noe som betyr at helsestasjonen nok en gang må flytte på seg.

Før stasjonen er på plass i nye lokaler, må det flyttes på noen av timene med jordmor og helsesykepleier, og de ansatte er i gang med å kontakte de som skal få ny time.

En smittet i Trondheim

Publisert: 13.05.2020 kl 11:10

Av de 205 personene som ble testa for koronaviruset i Trondheim i går, så var bare en av prøvene positiv. En kvinne i 30-årene er trolig blitt smitta med viruset av en kjent nærkontakt. Hun har et mildt sykdomsforløp.

Tok strømmen til stereo

Publisert: 13.05.2020 kl 11:09

Da politiet for andre gang måtte besøke en bolig i Trondheim på grunn av klager på høy musikk, så skrudde de av strømmen til stereoanlegget. I tillegg ble vedkommende anmeldt for å ikke rette seg etter pålegget han fikk tidligere på natta om å dempe musikken.

Veggbrann i Trondheim

Publisert: 13.05.2020 kl 11:09

Brannvesenet fikk raskt kontroll på en brann i en vegg på Sverresborg i Trondheim i går kveld. Brannen oppsto under fjerning av maling med en varmepistol, melder politiet.

Forurensning i Hommelvik

Publisert: 13.05.2020 kl 11:09

Store deler av sjøbunnen på østsiden av Hommelvikbukta er kraftig forurenset,
skriver Bladet. En konsulentrapport har avdekket kreosotforurenset sjøbunn i et område på hele 150 000 kvadratmeter og i høst skal BaneNor rydde opp i etterlatenskapene fra det nedlagte impregneringsverket på Nygården. Mattilsynet fraråder nå inntak av sjømat fra bukta, etter at det ble påvist høye verdier av ulike tjærestoff i området.

Varsler prisfall på laks i butikk

Publisert: 11.05.2020 kl 08:13

Siste månedsstatistikk fra Norges sjømatråd viser nedgang både i volum og pris på laks. – Oktober 2011 var også ille, men ikke så ille som nå, sier analytiker Paul T. Aandahl i Sjømatrådet til IntraFish. Han mener konsumentene vil merke prisfallet først til sommeren, skriver avisa Hitra-Frøya.

Sykepleiere er redde for å smitte

Publisert: 11.05.2020 kl 08:12

Åtte av ti sykepleiere er redde for å koronasmitte de eldre på sykehjem, melder Aftenposten. Det kommer fram i en landsdekkende undersøkelse. 3.800 sykepleiere har svart. Hver femte sykepleier oppgir å være redd for dette hver eneste dag.

Avsluttet russefest

Publisert: 11.05.2020 kl 08:12

Politiet måtte natt til søndag avslutte en russefest i Trondheim som de mener tok av. Russen hadde planlagt et treff med inntil 20 personer, men da politiet kom hadde det samlet seg over 100 personer, melder politiet.

Redskapshus brant på Rognes

Publisert: 10.05.2020 kl 11:54

Ingen kom til skade da et redskapshus ble ødelagt i en brann på Rognes i Gauldal søndag formiddag. Det var ifølge brannvesenet ingen fare for at brannen skulle spre seg, melder politiet.

Tveit blir viglsa til preses

Publisert: 10.05.2020 kl 11:54

Olav Fykse Tveit blir søndag vigsla til preses, og ledende biskop for den norske kirken. Det er visepreses, biskop Atle Sommerfeldt, som leder seremonien i Nidarosdomen. Tveit tar over jobben etter Helga Haugland Byfuglien. Det melder NRK.

Mye festbråk i Trøndelag

Publisert: 10.05.2020 kl 11:53

Politiet har i løpet av natt fått mange meldinger om festbråk fra privatadresser rundt om i Trøndelag. Mange har derfor fått besøk av politiet, og fått pålegg om å dempe festen eller avslutte denne.

Aker tapte sak mot Rimfrost

Publisert: 08.05.2020 kl 08:16

Aker BioMarine har tapt ankesak mot selskapet Rimfrost om patentrettigheter i krillnæringa. Dom fra Frostating lagmannsrett slår fast at patentet til prosessteknologien på krilltråleren «Juvel» tilhører Rimfrost. Aker er også dømt til å betale saksomkostninger på nesten ni millioner kroner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...