Nea Radio

Notiser

Kommunene i Trøndelag jobber bra med beredskap

Publisert: 19.06.2019 kl 08:25

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap - DSB sin årlige kommuneundersøkelse viser at 70 prosent av kommunene i Trøndelag oppfyller kravet til kommunal beredskapsplikt. Mer samarbeid vil gi enda bedre samfunnssikkerhet i kommunene. 46 av 48 kommuner i Trøndelag har besvart årets kommuneundersøkelse

Truer norske lakseelver

Publisert: 19.06.2019 kl 08:25

Pukkellaksen som invaderte norske elver i 2017 kan komme tilbake i hopetall denne sommeren. Norges Jeger og Fiskerforening i Finnmark hevder beredskapen er alt for svak, og frykter for villaksen.

– Dette er en uønsket art som kan forårsake stor skade. Trusselen fra pukkellaks anser vi som like skummel som Gyrodactylus salaris. Russiske, finske og norske forskere har advart om effekten på den atlantiske laksen hvis pukkellaksen etablerer seg, sier fylkessekretær Linda Hølvold i NJFF til bladet Jakt&Fiske.

Skulle vært Vy

Publisert: 19.06.2019 kl 08:24

Arnfinn Nergård, leder av Jernbaneforum Røros- og Solørbanen, beklager at Vy ikke nådde opp i kampen om å drive den framtidige persontrafikken på Rørosbanen. Nå håper han svenske SJ vil gjøre en god jobb og gi et godt tilbud på hele banestrekningen.

RBK til Nord-Irland

Publisert: 19.06.2019 kl 08:24

Rosenborg må ta turen til Nord-Irlands hovedstad Belfast i 1. runde av Champions League-kvalifiseringen. Der møter de Linfield FC. Laget vant den hjemlige ligaen for femte gang i fjor.

Rosenborg og Linfield har ved to tidligere anledninger møttes i Champions League-kvalifisering.
Første gang de møttes var i 1986. Da endte første oppgjør med 1–0 til Rosenborg hjemme på Lerkendal, før returoppgjøret endte 1–1 i Nord-Irland. Dermed gikk RBK videre.

I 2010 møttes de igjen. Da ble første kamp spilt i Nord-Irland og endte 0–0. På hjemmebane vant Rosenborg 2–0 etter mål av Rade Prica og en 17 år gammel Markus Henriksen. Første kamp spilles enten 9. eller 10. juli. Returoppgjøret spilles enten 16. eller 17. juli.

Topp 7 i godt turvær

Publisert: 17.06.2019 kl 09:24

Omlag 3000 personer fant veien til Bymarka i Trondheim søndag, da Trondhjems Turistforening arrangerte TOPP7. Turen er på 30 km og går oppom sju topper. Det har ikke kommet meldinger om dehydrerte deltakere her, men i Birkebeinerrittet som også gikk i helga, ble 18 personer fraktet til sykehus og over 60 fikk behandling i varmen.

Varmest i landet

Publisert: 17.06.2019 kl 09:23

Flere steder i Trøndelag kunne notere seg temperaturer over 27 grader søndag. Både Gartland, Namsskogan og Meråker var blant de varmeste stedene i landet.

Togproblemer

Publisert: 17.06.2019 kl 09:23

Det er problemer i togtrafikken i Trøndelag. Det har vært arbeid på jernbanen i helga som er forsinket. Mellom Trondheim og Steinkjer, samt til Storlien, går det ikke tog.

Traktor mot personbil

Publisert: 17.06.2019 kl 09:22

En personbil og en traktor har støtt sammen ved Bjørndalen i nærheten til avkjøring Gamle Okstadbakken. Det er store materielle skader på bil på bilen, men føreren skal være uskadd. Stedet blir ryddet.

Mor og barn splittes

Publisert: 17.06.2019 kl 00:55

Helsesituasjonen til mor Atefa Rezaie i Abassi-familien er vurdert som så dårlig at hun nå blir returnert til Norge. De tre barna hennes i alderen 16 til 22 år vil bli sendt til Afghanistan som planlagt. Det var natt til lørdag familien ble ble arrestert i en storstilt aksjon i Trondheim og kjørt til Røros, der et fly ventet og fraktet de videre til Gardermoen. Mor og de tre barna har fått endelig avslag opphold i Høyesterett, og fristen for å reise tilbake til Afghanistan gikk ut 11. mars 2018.

Hindret anleggsarbeid på Frøya

Publisert: 14.06.2019 kl 07:33

En gruppe aksjonister var torsdag inne i sikkerhetssonen i Nessadalen på Frøya og med det måtte anleggsarbeidet med vindkraftverket stanse. Eskil Sandvik fra aksjonsgruppa Nei til vindkraftverk på Frøya, sier til NRK at de gikk tur, drakk kaffe og koste seg, og ikke forhindret noe arbeid. Trønderenergi sier til NRK at arbeidet ble forhindret i rundt 1,5 time, og at aksjonistene forsvant da politiet kom med en patrulje.

Klimakrise

Publisert: 14.06.2019 kl 07:32

Trøndelag fylkeskommune erklærer at vi lever i en klimakrise. Vedtaket ble gjort mot Pensjonistpartiets ene stemme, skriver Adresseavisen. Storbritannia, Irland, Sveits og Canada har kommet med tilsvarende erklæringer.

Sparket av ku

Publisert: 14.06.2019 kl 07:32

En mann i førtiåra ble i går kveld sendt til Levanger sykehus etter at han blei sparket av ei ku. Ifølge en pressemelding fra sykehuset er det ikke kjent hvor store skader mannen har fått.

Kontroll Skatval

Publisert: 14.06.2019 kl 07:31

Politiet holdt fartskontroll på E6 ved Kvithamar på Skatval torsdag kveld. Det resulterte i syv forenklede forelegg, melder politiet på Twitter. Høyeste hastighet var 120 kilometer i timen i 90-sonen.

Ja til nytt apotek på Røros

Publisert: 13.06.2019 kl 11:10

Planutvalget på Røros vedtok torsdag mot tre stemmer å gi dispensasjon til apoteketablering i Ysterhagaveien 4. Arbeiderpartiet ved Hans Vintervold og Jens Ivar Tronshart, Guri Heggem (Sp) og Kari Reiten (H) stemte for, mens SV ved Bjørn Salvesen og Marianne Moseng Breigutu, samt Reidun Roland (Røroslista) stemte mot.

Den døde i Nidelva er identifisert

Publisert: 12.06.2019 kl 17:02

Mannen som ble funnet død i Nidelva i går morges, er identifisert. Det skriver adressa.no. Etter at flere medier omtalte saken i går, fikk politiet tips om en mann som var savnet. Den omkomne er en mann i 40-årene, og det er ikke mistanke om noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

Rekordfangst i Namsenvassdraget

Publisert: 11.06.2019 kl 08:23

Så langt i juni er det fisket over 5,5 tonn med laks i Namsenvassdraget. Og fangstene er langt bedre enn i fjor, skriver Namdalsavisa. Laksen som blir tatt er også større, og veier i snitt nesten åtte kilo, viser laksebørsen for vassdraget.

Kjenninger tatt for innbrudd

Publisert: 11.06.2019 kl 08:22

To menn og én kvinne ble tatt av politiet etter innbrudd i en bedrift i Haakon VII's gate på Lade natt til mandag. Alle tre er godt kjent av politiet fra før.

Kommunen får bygge

Publisert: 11.06.2019 kl 08:21

Røros Kommune har etter søknad fått dispensasjon fra fredning i rådhuset for å sette i stand flere ytterdører og trappa ut mot bakgården. Det melder Arbeidets Rett. Dette er midt inne i den strengeste vernesonen på Røros og i dispensasjonen heter det blant annet at tiltaket må utføres på en skånsom måte og ikke berøre selve konstruksjonen. Demontert stein skal legges tilbake på trappa.

Nytt teatertilbud på Røros

Publisert: 11.06.2019 kl 08:20

Det er etablert et nytt teatertilbud på Røros der Bergstaden teaterlag og kulturskolen samarbeider.
Tilbudet er til barn og unge i 4. – 7. trinn.
I tillegg til ordinær teaterundervisning vil målet være en stor forestilling i januar, sammen med Teaterlaget.

Pensjonistene demonstrerte

Publisert: 07.06.2019 kl 08:53

I går deltok rundt 1000 pensjonister i historiens største pensjonist-demonstrasjon foran Stortinget. Pensjonistforbundets massemønstring var en protest mot resultatet av de siste fem års trygdeoppgjør. - Vi vil ha den samme utviklingen og kjøpekraften som de yrkesaktive får, sa leder i pensjonistforbundet, Jan Davidsen i sin appell.

Skadd i voldsepisode

Publisert: 07.06.2019 kl 08:52

Politiet etterforsker en voldshendelse i et privat hjem i Trondheim etter at en mann ble skadet i natt. – En mann er brakt til sykehus og en mann er pågrepet og i arresten, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Ikke spor etter Odin

Publisert: 07.06.2019 kl 08:51

Det ikke er gjort funn som knyttes til savnede Odin André Hagen Jacobsen etter at politiet gjennomsøkte elveutløpet til Nidelva i Trondheim torsdag, melder NRK.18-åringen ble meldt savnet etter at han ikke kom tilbake etter en tur til Trondheim i november.

Bartnes gjenvalgt

Publisert: 07.06.2019 kl 08:51

Lars Petter Bartnes fra Beitstad i Steinkjer ble i går gjenvalgt som leder i Norges Bondelag.
Bartnes går dermed inn i sitt sjette år som bondelagsleder og betrakter det som et stort privilegium å få lede en organisasjon hvor iveren og engasjementet etter å produsere trygg mat over hele landet er så stor, og lagfølelsen og samholdet er så sterkt. - Jeg vil takke årsmøte for tilliten og vil jobbe hver dag for å leve opp til den, sier Bartnes i ei pressemelding fra bondelaget.

Ukultur i Røros kommune?

Publisert: 06.06.2019 kl 14:40

Ole Jørgen Kjellmark, leder i kontrollutvalget i Røros kommune, mener det finns en ukultur i Røros kommune som gjør at ansatte er redde for å varsle. - Kommunen prøver å kvele all kritikk, sier han til avisa Fjell-Ljom. - Dette er alvorlige påstander og ny informasjon for meg, svarer rådmann Kjersti Forbord Jensås.
http://www.fjell-ljom.no/

Ikke kommunal vetorett

Publisert: 05.06.2019 kl 16:35

Stortingsflertallet vil ikke gi kommunene rett til å sette ned foten for vindmølleanlegg, slik MDG og Senterpartiet ønsker. Det var de fire regjeringspartiene og Arbeiderpartiet som sa nei, skriver Stavanger Aftenblad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...