Nea Radio

Siste nytt

Storlien høyfjellshotell til salgs

Publisert: 07.02.2020 kl 09:17

Storlien høyfjellshotell er til salgs for 20 millioner kroner og eieren søker en visjonær kjøper, står det i annonsen. Hotellet har et areal på totalt 18.300 kvadratmeter og et tilhørende skianlegg. Megler Thomas Grip forteller at prisen henger sammen med at hotellet har renoveringsbehov, men påpeker videre overfor Trønder-Avisa at grensehandelen gir stort potensiale for drift og at man ser for seg at dette vil føre til økende etterspørsel etter hotellrom i tiden som kommer.

Utforkjøring i høy hastighet

Publisert: 07.02.2020 kl 09:16

En bilfører er kjørt til St. Olavs hospital etter ei utforkjøring på E6 Omkjøringsvegen i Trondheim. Bilen skal ha holdt høy hastighet. Den kjørte forbi en sivil politibil rett før ulykka.

Vil felle bjørnebinne

Publisert: 07.02.2020 kl 09:15

Bondelaget i Trøndelag frykter en ny sommer der hundrevis av sau blir tatt av bjørn. Nå krever de felling av binna som herjet i saueflokkene i Grong og Namsskogan i fjor sommer. I går var leder Kari Åker i møte med Landbruks- og matdepartementet.

RBK med overskudd

Publisert: 06.02.2020 kl 08:05

75 millioner i overskudd fra europacupen sørget for at Rosenborg gikk i pluss i fjor. Med ei omsetning på totalt 293 millioner kroner viser regnskapet et overskudd på 13,6 millioner kroner, til tross for at klubben budsjetterte med et underskudd på 17,3 millioner, skriver Adressa.
- Jeg er veldig glad, og veldig fornøyd med det. Vi budsjetterte med et stort underskudd, og det er alltid hyggelig å ha gode tall, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til avisa.

Nye barnebøker på samisk

Publisert: 06.02.2020 kl 08:04

Tre nye barnebøker på samiske språk presenteres i dag på samenes nasjonaldag. Mange gleder seg til boka fra den nye Disneyfilmen «Frost 2», som utgis både på nordsamisk, lulesamisk og sørsamisk av Egmont forlag, som står for alle Disney-bøker i Norge. Ellen Bull Jonassen har oversatt boka til sørsamisk, og oversettelsene er finansiert av Trøndelag fylkeskommune med støtte fra Sametinget. - Det har hele tida vært vår filosofi for samiske barnebokoversettelser at populære bøker og populærkultur er en enkel vei til mer lesing og mer bruk av samiske språk, sier prosjektleder Morten Olsen Haugen ved Trøndelag fylkesbibliotek.

Strømledning skaper problemer

Publisert: 06.02.2020 kl 08:03

En strømledning henger over Jonsvannsveien i Trondheim, noe som gjør det vanskelig å passere for store biler. Politi og reparatør er på stedet som er i nærheten av Jonsvannsveien 500.

Forsinkelser pga. snøfall

Publisert: 06.02.2020 kl 08:03

Ved Trondheim lufthavn er det noen forsinkelser på ankomst og avgang pga. brøyting av rullebane og avising av fly, opplyser flyselskapene. Møt likevel som normalt. Beregn ekstra god tid hvis du skal ta buss i morgentimene. Statens vegvesen har alt av mannskap ute for å brøyte.

Ti kjørte for fort

Publisert: 05.02.2020 kl 22:07

Ti bilister kjørte for fort da politiet hadde fartskontroll på fylkesveg 705 i Lånke onsdag. Høyeste hastighet ble målt til 72 km/t i en 60-sone, melder politiet.

Vogntog kom over i feil kjørefelt

Publisert: 05.02.2020 kl 22:06

Politiet mener de har funnet årsaken til dødsulykka der to vogntog kolliderte på E6 i Snåsa søndag. Ifølge vitner skyldes trolig ulykka at det ene vogntoget kom over i feil kjørefelt og kolliderte med det andre. Det forteller politiets etterforskningsleder Leif Gundersen til NRK.

Flere turister i Trøndelag

Publisert: 05.02.2020 kl 22:04

Trøndelag økte antall overnattinger både fra inn- og utland i 2019.

 Overnattingsstedene i Trøndelag melder om nesten 2.7 millioner samlede kommersielle gjestedøgn fra januar til desember, skriver Trøndelag Reiseliv i ei pressemelding. Utenlandske gjestedøgn økte med 2 prosent og norske med 0,8 prosent . I desember registrerte Trøndelag hele 16 prosent flere internasjonale gjestedøgn, sier Petra Sestak, reiselivssjef i Trøndelag.

Branner i Trøndelag tirsdag

Publisert: 04.02.2020 kl 15:41

I Trondheim har det vært en brann i Øystein Møylas vei. En person har pustet inn røyk og fikk legetilsyn, melder politiet.
En bil tok tirsdag formiddag fyr på Fv 700 i Meldal, rundt 150 meter fra Meldal sentrum. Det var ingen fare for spredning, og det er ikke meldt om personskade, melder politiet.
Omtrent samtidig kom det melding om brann i kjøretøy på Ringvålvegen. Her var det full overtenning, men ingen spredningsfare. Heller ikke her ble det meldt om personskade.

Fulltegnet trafikk-kurs

Publisert: 04.02.2020 kl 15:37

Trafikk-kurset for seniorer i Værnesregionen er fulltegnet. Det melder Stjørdal Seniorforum som står som arrangør i samarbeid med Trafikkutdanninga ved Nord Universitet og Gjensidige Stjørdal.

SAS forlenger stans av flygninger til Kina

Publisert: 04.02.2020 kl 15:36

SAS opplyste før helga at selskapet stanser alle flygninger til Beijing og Shanghai fram til 9. februar. Tirsdag kom meldinga om at selskapet nå ikke vil gjenoppta trafikken før måneden er over. Det er heller ikke mulig å kjøpe billetter til flygninger til de kinesiske byene før 15. mars. Kunder som har kjøpt billetter, kan få dem refundert eller ombooket, opplyser selskapet i ei pressemelding.

Advokat dømt

Publisert: 04.02.2020 kl 15:35

En advokat i 50-åra fra Trondheim er dømt til tre år og fem måneders fengsel for å ha underslått 8,8 millioner kroner. Advokaten overførte blant annet penger fra tre dødsbokonti ved hjelp av fiktive fakturaer. Han ble også dømt for å ha kjøpt sex av flere personer som var under 18 år. Det melder NRK.

Ber kommunene gå gjennom egen smittevernplan

Publisert: 04.02.2020 kl 15:34

Etter oppdrag fra Helsedirektoratet ber Fylkesmannen i Trøndelag nå kommunene om å gå over smittevernplanene sine. Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet planlegger sammen med helsetjenesten hvordan situasjonen skal håndteres dersom det nye coronaviruset kommer til Norge. Kommunene har fått frist til torsdag med å rapportere status på egen smittevernplan.

Elgaaen fortsetter som leder for Røros SV

Publisert: 04.02.2020 kl 10:10

Stortingsrepresentant Lars Haltbrekken innledet om den politiske situasjonen og SVs vei fram mot stortingsvalget i 2021 da Røros SV hadde årsmøte forrige uke.
Christian Elgaaen ble enstemmig gjenvalgt som leder. Styret består ellers av nestleder Marianne Moseng Breigutu, kasserer Thorleif Thorsen, Berit Konstad Graftås og Signe Nordermoen. Hilde Danielsen er vara.
Årsmøtet sa seg forøvrig svært fornøyd med valgåret 2019, med et flott resultat for SV på 15,1 prosent i Røros. Røros SV hadde i 2019 en medlemsvekst på 9 prosent.

Skal velge ny AP-leder

Publisert: 04.02.2020 kl 09:52

Trøndelag Arbeiderparti skal velge ny fylkesleder, og Trond Giske er ett av navna som nå er spilt inn til valgkomiteen. -Nå skal vi ha en stor og omfattende prosess hvor vi involverer hele partiorganisasjonen i å lage ei innstilling som kan samle hele partiet, sier leder av valgkomiteen i Trøndelag Ap, Arild Grande, til NRK. Han bekrefter at Giske er spilt inn, men vil foreløpig ikke gå nærmere inn i lederdiskusjonen.

Ulv observert

Publisert: 04.02.2020 kl 09:52

Flere ganger i vinter er det observert ulv og spor etter ulv i fjella mellom Neadalen og Gauldalen. Dette er innenfor området som kalles Rovviltregion 6 - der det er utstedt fellingstillatelse på tre ulver. Så langt i vinter er ingen dyr felt.
Leder i fellingslaget, Annar Dragmyrhaug, sier til Nea Radio at været så langt i vinter har gjort jakt vanskelig, men at de er klare for jakt så snart forholda berdre seg.

Gresvig-konkursen

Publisert: 04.02.2020 kl 09:51

Alle G-Sport og Intersport-butikkene skal fortsatt holde åpent selv om eierselskapet Gresvig i går begjærte seg selv konkurs. De har stått bak kjedene G-Sport, G-Max og Intersport, men bestemte i fjor at alle butikkene skulle inn under Intersport-fanen.
Administrerende direktør Lars Kristian Lindberg i Gresvig Retail Group sa i ei pressemelding mandag at selskapet hadde gjort grunnleggende endringer, men at de var i en situasjon hvor dagens butikkstruktur og tilhørende kostnader ikke lot seg håndtere.

Ny HV-sjef

Publisert: 04.02.2020 kl 09:51

I løpet av våren skal Trøndelag Heimevernsdistrikt (HV12) ansette ny sjef. Søknadsfristen er gått ut, og én kvinne og 18 menn har søkt stillinga etter dagens fungerende sjef, Egil Haave. – Det er gode og kvalifiserte søkere vi har fått på lista. Det er bra materiell og folk vi kjenner, sier presseoffiser og kaptein Rune Haarstad til Trønder-Avisa.

Idar Aspmodal ny leder i Stjørdal Ap

Publisert: 04.02.2020 kl 09:43

Stortingsrepresentant og lokallagsmedlem Ingvild Kjerkol var hovedinnleder da Stjørdal Arbeiderparti hadde årsmøte 29. januar.
Idar Aspmodal ble valgt som ny leder. Han jobber som leder for forretningsutvikling og IT i Soldi Regnskap, nyvalgt kommunestyrerepresentant og Aps gruppeleder i Utvalg kultur og levekår, og kasserer i kommunepartiet. Ny nestleder ble Anne Karin Veisetaune, tidligere PPT-leder i Stjørdal, nå avdelingsleder for Statped. Torger Størseth hadde frasagt seg gjenvalg som leder, men ble valgt til styremedlem. De andre i styret er: Sekretær Martha R. Berbu, kasserer Venke Reiten. Varamedlemmer er Torbjørn Fagerli, Elisabeth Suzen, Per Olaisen, Sissel Bakken og Leif Kristoffersen.

Bedre reinbeite i Finnmark

Publisert: 04.02.2020 kl 09:38

Kartlegging fra NORUT (Northern Research Institute) viser en positiv fremgang i lavrik og lavholdig vegetasjon på Finnmarksvidda. Hovedårsaken til den positive fremgangen knyttes til reduksjon i reintallet og redusert beitebelastning.
- Reduksjonsprosessen i Finnmark var krevende både for reindriften og myndighetene. Det er derfor gledelig å registrere at reduksjonen av reintallet også nå gir positive effekter på lavbeitet, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad i ei pressemelding fra Landbruks- og matdepartementet.

To skikjørere utløste skredet

Publisert: 03.02.2020 kl 15:27

Det var to skikjørere som utløste skredet i Hovden i Oppdal i formiddag. Ingen ble tatt av snømassene. Det bekrefter daglig leder i Oppdal skisenter, Arnulf Erdal til OPP.

Navn frigitt

Publisert: 03.02.2020 kl 15:27

Det var 30 år gamle Vegar Kim Osen fra Steinkjer som mistet livet i trafikkulykka på Hammer i Snåsa søndag. Osen etterlater seg samboer og ett barn, sier Snorre Haugdahl i politiet til Trønder-Avisa. Osen var sjåfør hos Kristensen Transport.
Navnet på den andre sjåføren er ennå ikke frigitt.

Hanne Harlem tiltrer som sivilombudsmann

Publisert: 03.02.2020 kl 09:38

Hanne Harlem tiltrådte vervet som sivilombudsmann 1. februar. Kommuneadvokaten i Oslo og den tidligere justisministeren ble valgt til sivilombudsmann av Stortinget i oktober 2019.
Hanne Harlem er den sjette sivilombudsmann i rekken siden høyesterettsdommer Andreas Schei ble den første sivilombudsmann i desember 1962. Hun er også den aller første kvinnelige sivilombudsmann.
- Jeg er takknemlig for tilliten Stortinget har vist meg, og jeg ser frem til å jobbe for at forvaltningen ikke øver urett mot innbyggerne, sier Hanne Harlem.
Harlem kommer fra stillingen som Kommuneadvokat i Oslo. Hun har tidligere erfaring som advokat hos Regjeringsadvokaten, sjefsjurist i Kredittilsynet, advokat og senere assisterende direktør i Norsk Hydro. Innen politikken har hun vært medlem av Oslo bystyre, politisk rådgiver i Barne- og familiedepartementet, byråd for barn og utdanning og justisminister. Hun har også bred ledererfaring som direktør ved Universitet i Oslo og styreleder i Helse Sør-Øst.

Hanne Harlem etterfølger Aage Thor Falkanger, som 1. januar 2020 gikk tilbake til stillingen som høyesterettsdommer. Fra 1. januar 2020 til 31. januar 2020 har avdelingssjef Bjørn Dæhlin vært konstituert sivilombudsmann. (Pressemelding fra Siviliombudsmannen)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...