Nea Radio

Siste nytt

Vil ha Giske

Publisert: 18.02.2020 kl 08:17

Fire av ti trøndere tror Trond Giske ville blitt en god fylkesleder for Arbeiderpartiet i Trøndelag. Det viser en meningsmåling som Sentio har gjort for Trønder-Avisa. Blant partiets egne velgere mener seks av ti at Giske vil bli en god fylkesleder.

Mer hærverk i skolene

Publisert: 18.02.2020 kl 08:16

Det gjøres mer hærverk på skolene i Trondheim - spesielt i skoletiden. I fjor ble 214 tilfeller av hærverk anmeldt, skriver Adresseavisen. Skadene er på tilsammen flere millioner kroner.

Sykdom ved Flatåsen Barne - og ungdomsskole

Publisert: 14.02.2020 kl 08:48

De siste dagene har flere elever ved Flatåsen Barne - og ungdomsskole vært borte pga sykdom. Over to dager har nesten hundre elever. i tillegg til en del av skolens ansatte meldt inn fra vær på grunn av bla hodepine, feber og kvalme. I en pressemelding fra kommunen skriver smitteoverlege, Eli Sagvik at det er mistanke om influensa.

Ørn blir Rosenborg

Publisert: 14.02.2020 kl 08:47

Et overveldende flertall på RBKs årsmøte stemmer for at Trondheims-Ørn skifter navn til RBK kvinner. Dermed er det nå bekreftet at det blir kvinnelag i Rosenborg.

Koteng ble gjenvalgt

Publisert: 14.02.2020 kl 08:47

I går kveld ble RBKs årsmøte arrangert på Scandic Lerkendal, og her ble det klart at Ivar Koteng ble gjenvalgt som styreleder i klubben. Styremedlemmer i tillegg til Koteng blir Karen Espelund, Svein Tore Samdal, Fredrik Winsnes, Rune Bratseth og Marit Collin. Frode Halvorsen blir med som vara

Trafikkulykke ved Geitastranda

Publisert: 14.02.2020 kl 08:47

Nødetatene rykket ut til melding om en trafikkulykke ved Geitastranda i Orkland kommune i går kveld. Det var snakk om en front mot front-kollisjon, men de involverte fremsto som uskadd. Men helsepersonell gjorde en ekstra vurdering på stedet. Kollisjonsputene ble utløst, og en av bilene havnet på taket, og det ble noen trafikale utfordringer på fv 710, i forbindelse med oppryddingsarbeidet. Det melder Statens Vegvesen

Reiseråd til Kina

Publisert: 12.02.2020 kl 21:52

Koronaviruset 2019-nCoV er påvist mange steder i Kina og har forårsaket et pågående utbrudd av lungebetennelse. Norske borgere på reise i Kina, herunder Hongkong, bør følge godt med på nyheter og være forberedt på forsinkelser og andre ulemper som følge av restriksjoner, skriver Uteriksdepartementet i ei pressemelding.
- Dette inkluderer bl.a. lokale og regionale transportrestriksjoner, samt midlertidig stenging av sentrale turistattraksjoner, offentlige institusjoner, skoler og universitet. Mange flyselskaper, deriblant SAS, har midlertidig innstilt eller redusert sine flyvninger til og fra Kina. Det er ikke mulig å utelukke at transportmuligheter fra og innen Kina begrenses ytterligere på kort varsel. Det er opp til den enkelte å beslutte om man vil endre sine reiseplaner eller reise hjem tidligere enn planlagt. Utenriksdepartementet oppfordrer norske reisende til å registrere seg på www.reiseregistrering.no, slik at vi har mulighet til å sende deg informasjon på SMS eller e-post dersom det skjer en alvorlig hendelse.
(UD)

Slutter i MiST

Publisert: 11.02.2020 kl 17:59

Nina Refseth slutter som administrerende direktør ved Museene i Sør-Trøndelag i slutten av august. Hun blir ny direktør i Stiftelsen Norsk Folkemuseum. Det melder NRK.

Trønder-Avisa forlater Polaris

Publisert: 11.02.2020 kl 17:59

Trønder-Avisa forlater Polaris og har signert en ti år lang samarbeidsavtale med Amedia. – Vi er overbevist om at Amedia er en riktig samarbeidspartner for å sikre kraft i den digitale transformasjonen vi fortsatt står midt oppe i, sier styreleder Kolbjørn Almlid i en pressemelding.

Ny daglig leder Aktiv i Fjellregionen

Publisert: 11.02.2020 kl 11:59

Ole Peder Sjøvold er ansatt som ny daglig leder i Aktiv i Fjellregionen. Aktiv i Fjellregionen AS er eid av Rørosbanken og Tolga-Os Sparebank. Han tar over etter Stig Erik Semmingsen, og tiltrer stillingen fra 1 mars. Ole Peder har jobbet i firmaet siden 2013. Han har god innsikt i organisasjonen og kjenner markedet godt! Ole Peder ser frem til å ta fatt på nye utfordringer i tillegg til jobben som eiendomsmegler. Ole Peder vil ha ansvaret for tre ansatte, èn på Røros og to på Tynset.

Dyretragedie i Overhalla

Publisert: 11.02.2020 kl 07:21

Mattilsynet har tatt kontroll over 60 dyr ved et gårdsbruk i Overhalla. Ifølge tilsynet skal de ha avdekka flere døde dyr under tilsynet. Flere andre skal ha vært skitne og avmagra. Politiet var også med da tilsynet aksjonerte mot gården på fredag.

Hellesø kan bli Ap-leder

Publisert: 11.02.2020 kl 07:21

Nærøysund-ordfører Amund Hellesø bekrefter overfor VG at han stiller som kandidat til ledervervet i Trøndelag Arbeiderparti. Trond Giske er blitt foreslått av Trondheim Ap til å sitte i styret i Trøndelag Ap, men den tidligere toppolitikeren er omstridt.

Mistet førerkortet

Publisert: 11.02.2020 kl 07:20

En bilfører i slutten av tenårene mistet førerkortet i går kveld. En patrulje målte farten på bilen på E6 i Okstadbakken i Trondheim. Høy hastighet og tidligere prikker førte til at førerkortet ble beslaglagt.

Fant sovende par i gata

Publisert: 11.02.2020 kl 07:20

I Trondheim har politiet tatt hånd om en mann og en kvinne som ikke var i stand til å ta vare på seg selv på grunn av rus. Personene ble funnet sovende ute på gata i Midtbyen, melder politiet.

SAS-fly til Værnes måtte snu

Publisert: 10.02.2020 kl 07:31

Et SAS-fly fra Oslo til Trondheim måtte snu søndag ettermiddag på grunn av sterk sidevind ved Trondheim lufthavn Værnes. Flytrafikken gikk ellers som normalt i Trondheim, opplyser lufthavndirektør Marit Helene Stigen til VG.

LO reagerer på vedtak i Ap

Publisert: 10.02.2020 kl 07:31

LO-forbundet Industri Energi mener Ap Trondheims vedtak om å sette sluttdato for oljenæringen skaper utrygghet. De frykter lignende vedtak i flere lokallag, melder NRK.

Høyre offensive til oljeleting

Publisert: 10.02.2020 kl 07:30

Fire fylkeslag i Høyre vedtok i helgen å oljeutrede Lofoten, Vesterålen og Senja, skriver NRK. Tre fylkeslag sier også nei til å flytte iskanten sørover, deriblant Trøndelag Høyre.

Steinkjer-ordfører ny leder i KS

Publisert: 08.02.2020 kl 21:47

Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram (Sp) blir KS sin nye frontfigur. Det er KS sitt landsting som onsdag skal velge ny leder. Leder av valgkomiteen, Robin Kåss (Ap), bekrefter overfor NTB at Gram trolig blir valgt.

Ung øltyv tatt i Trondheim

Publisert: 08.02.2020 kl 21:44

Politiet tok igjen en gutt i tenåra som forsøkte å løpe fra en patrulje i Trondheim sentrum. Gutten hadde sekken full av øl og erkjente å ha stjålet øl fra en butikk. Politiet kjørte gutten tilbake slik at kunne levere ølet tilbake. Han ble deretter hentet av mora, melder politiet.

RBK med storseier

Publisert: 08.02.2020 kl 21:39

Rosenborg slo Sundsvall 5-1 i en treningskamp i Abrahallen lørdag.
Fem scoringer fra fem forskjellige spillere sørget for at Sundsvall ble grundig slått i Abrahallen.

Kampfakta:

Rosenborg - GIF Sundsvall (3-0) 5-1
Treningskamp, Abrahallen
8. februar 2020 kl. 15.00

Mål:
1-0 Pål André Helland 10'
2-0 Even Hovland 17'
3-0 Kristoffer Zachariassen 40'
4-0 Mikael Tørset Johnsen 61'
4-1 Hamse Nuur 77'
5-1 Erik Botheim 79'

(RBK.no)

Skal sikre at samisk sykepleierutdanning er spesialtilpasset samiske pasienter

Publisert: 08.02.2020 kl 21:37

Fra 2021 blir det opprettet en egen samisk sykepleierutdanning i Kautokeino. Utdanningen skal få sin egen nasjonale retningslinje på samisk. – Det er viktig med helsepersonell som både har samisk kulturforståelse og som kan kommunisere godt med mennesker på de samiske språkene. Det vil den nye utdanningen og retningslinjene legge vekt på, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H). – Sykepleierutdanningen i Kautokeino blir et viktig desentralt utdanningstilbud, og skal bidra til at særlig kommunehelsetjenesten i regionen får dekket det behovet de har for sykepleiere. Med en egen tilpasset retningslinje vil utdanningen gi en kompetanse som ivaretar samiske pasienters behov. I tillegg vil retningslinjene selvfølgelig også legge til grunn de samme kravene og sluttkompetanse som for annen sykepleierutdanning, sier Asheim i ei pressemelding..

Svinkjøring i Strindheimtunnelen

Publisert: 08.02.2020 kl 09:27

Til sammen tre menn på 19, 24 og 21 år ble fratatt førerkortet etter å ha kjørt altfor fort i Strindheimtunnelen i natt. De ble målt til henholdsvis 118, 124 og 154 kilometer i timen i 80-sonen.

Stor snøskredfare

Publisert: 08.02.2020 kl 09:26

Politiet minner om fortsatt stor snøskredfare i Trøndelag, og ber befolkningen ta forholdsregler for å unngå ulykker.

Underkjølt regn i Trøndelag

Publisert: 08.02.2020 kl 09:25

Det er varierende kjøreforhold i Trøndelag i dag, med underkjølt regn på noen av hovedfartsveiene. Politiet ber bilister om å avpasse kjøringa etter forholdene.

Vaksine mot hjernehinnebetennelse

Publisert: 07.02.2020 kl 09:17

Vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse bør inn i det nasjonale vaksinasjonsprogrammet. Det mener hovedutvalg for utdanning i Trøndelag som nå gir 300 kroner per vaksine til at alle vg2-elever blir vaksinert mot meningokokksykdom, bedre kjent som hjernehinnebetennelse. Hovedutvalget oppfordrer også vertskommunene til videregående skoler i Trøndelag om å gi et tilbud om gratis vaksinasjon mot meningokokksykdom og anbefaler at elever i private videregående skoler med samarbeidsavtale med fylkeskommunen omfattes av ordninga.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...