Nea Radio

Notiser

Krykkje og snøugle på global rødliste

Kategori: Siste nytt - Publisert: 13.12.2017 kl 20:31

Kraftig nedgang i bestanden både for krykkje og snøugle gjør at begge de to norske hekkefuglene nå har fått plass på den globale rødlista for truede fuglearter.
Det går fram av den ferske oppdateringa BirdLife International har gjort, skriver Norsk Ornitologisk Forening (NOF) på sine nettsider.

I følge NOF består den globale rødlista nå av 25 fuglearter som regelmessig holder til i Norge.

Skal utrede nytt anlegg for radioaktivt avfall

Kategori: Siste nytt - Publisert: 13.12.2017 kl 14:58

Statsbygg har fått jobben med å lage en faglig analyse av et nytt anlegg for radioaktivt avfall. De skal blant annet se på hvor anlegget skal lokaliseres og hvordan det skal utformes.
Det nye anlegget skal være et såkalt KLDRA (kombinert lager og deponi for lav- og mellomaktivt radioaktivt avfall). Et slikt anlegg finnes det allerede ett av i Norge, og det ligger i Himdalen i Aurskog-Høland kommune.
Årsaken til at Norge har behov for et nytt KLDRA-anlegg er fordi deponiet i Himdalen allerede er fylt opp 60 prosent. Beregninger viser at det vil være fullt en gang mellom år 2035 og 2040, og enda tidligere dersom rivingen av atomreaktorene i Halden og Kjeller settes i gang, fordi mye av avfallet fra rivingen vil måtte lagres i Himdalen.

Åpning av områder for vindkraft til havs

Kategori: Siste nytt - Publisert: 13.12.2017 kl 14:50

Regjeringen tar sikte på å åpne ett til to områder for fornybar energiproduksjon til havs. Dette skal legge til rette for demonstrasjonsprosjekter for flytende vindkraft.
- Regjeringen ønsker å legge til rette for vindkraft til havs, særlig med tanke på demonstrasjonsprosjekter for flytende vindkraft. Jeg vil derfor be NVE vurdere om det har skjedd vesentlige endringer siden den strategiske konsekvensutredningen ble lagt fram i 2013. Regjeringens ambisjon er å åpne ett til to områder så snart som mulig, sier olje- og energiminister Terje Søviknes.

Fire trøndere til verdenscupen

Kategori: Siste nytt - Publisert: 11.12.2017 kl 18:14

Norges Skiforbund Langrenn har tatt ut fire trøndere til helgas verdenscuprenn i Toblach i Italia. Johannes Høsflot Klæbo får følge av Niklas Dyrhaug, og på kvinnelaget finner vi både Marit Bjørgen og Kathrine Harsem. Til sammen 14 norske langrennsløpere reiser til Italia denne gang.

Prisutdeling i Selbu

Kategori: Siste nytt - Publisert: 11.12.2017 kl 18:10

Alf Fuglem fikk Selbu kommunes frivillighetspris 2017, mens Ingeborg Rolseth Holt og Jørgen Slind fikk hvert sitt stipend fra Grete Ingeborg Nykkelmos idrettsfond.

Rovdyr skal ikke ha prioritet fremfor beitedyr

Kategori: Siste nytt - Publisert: 08.12.2017 kl 08:09

Torsdag fremmet Senterpartiets Sandra Borch forslag i Stortinget om å endre rovdyrpolitikken. Borch mener rovdyrforliket i Stortinget ikke er blitt godt nok fulgt opp.

- Det gjelder blant annet den todelte målsettinga om at hensynet til rovdyr og beitedyr, samt lokalsamfunn, skal vektes likt når man vurderer om det skal tas ut rovdyr. Til nå har vi sett en rekke tilfeller hvor rovdyr er vært prioritert foran beitedyr og hensyn til livskvalitet i lokalsamfunn, sier Borch.

Ny regionrådsledelse

Kategori: Siste nytt - Publisert: 08.12.2017 kl 08:09

Ordfører Kari Anita Furunes i Meråker er valgt til ny leder for Regionrådet for Værnesregionen de to neste åra. Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad er valgt til nestleder.

Statkraft fikk utsatt frist

Kategori: Siste nytt - Publisert: 08.12.2017 kl 08:08

Statkraft har fått utsatt frist for å presentere tiltaksplan rundt Selbusjøen. Omfanget og kompleksiteten i arbeidet med å få oversikt over erosjon og gjengroing var større enn forventet for konsulentselskapet Sweco som skal utføre jobben.
- Det hefter også stor usikkerhet rundt ansvarsforhold for mange av tiltakene som er foreslått i planen og hva som ligger innenfor myndighetenes påleggshjemmel i konsesjonsvilkårene, sier Ove Berggård i Statkraft. Den nye fristen er satt til 1. mars neste år.

Vil ha mer til veg

Kategori: Siste nytt - Publisert: 08.12.2017 kl 08:08

Fylkestingsgruppene til Høyre, Frp og Venstre i nye Trøndelag vil presse Arbeiderpartiet til å satse mer på veg. Det går fram av budsjettforslaget de tre samarbeidspartiene nå legger fram. - Framfor å ha penger på bok, ønsker vi å stoppe forfallet på vegene. Vi satser derfor 30 millioner kroner ekstra på drift og vedlikehold av veger, samt 15 millioner ekstra på fornying av vegfundament- og dekke, sier Høyres gruppeleder Pål Sæther Eiden i en kommentar til budsjettforslaget.

Selbu Innebandyklubb stiftet

Kategori: Siste nytt - Publisert: 07.12.2017 kl 08:30

Selbu Innebandyklubb ble vedtatt stiftet onsdag kveld, med Åsmund Sjøberg som leder og Arnt Otnes som nestleder. - Vi satser på å komme igang med treninger og tilbud til barn og voksne rett over jul, sier den nyvalgte lederen til Nea Radio.

Sukkeravgift truer brus

Kategori: Siste nytt - Publisert: 06.12.2017 kl 08:10

I statsbudsjettet for neste år, er det lagt inn ei ny avgift som kan komme til å ramme brusen fra Røros bryggeri og mineralvannfabrikk hardt, melder Rørosnytt. Bryggerisjef Lars-Eric Granquist frykter at sukkeravgiften skal ødelegge salget og dermed bety slutten for brusproduksjonen på Røros. De nye avgiftene er ventet å gi nærmere 2 milliarder kroner ekstra inn i statskassa, avhengig av hvor mye økt svenskehandel dette fører med seg. Avgiftsøkningene er også begrunnet med at det vil være gunstig for folkehelsen om det spises mindre sukker.

Kontrollutvalg i Tydal

Kategori: Siste nytt - Publisert: 06.12.2017 kl 08:09

I dag, onsdag, er det kontrollutvalgsmøte i Tydal og dette blir det siste møtet for daglig leder i Kontrollutvalgssektretariatet Midt Norge, Arvid Hanssen. Han har i de siste 20 år vært sekretær for kontrollutvalget. Hansen startet som distriktsrevisor i 1997.

Vogntog i autovern

Kategori: Siste nytt - Publisert: 06.12.2017 kl 08:08

Ingen ble skadd da et vogntog kjørte inn i midtdeleren på E6 i Melhus ved tretida i natt. Brannvesenet rykket ut på grunn av diesellekkasje, og veien er nå ryddet, opplyser politiet.

Mann dømt for voldtekt av kona

Kategori: Siste nytt - Publisert: 05.12.2017 kl 23:15

En mann i 60-årene er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fengsel i tre år og fire måneder for voldtekt ved seksuell omgang, skriver Adresseavisen. Han må også betale 125.000 kroner i oppreisning. Mannen utøvde vold mot sin daværende kone på et hotellrom i 2015. Kvinnen gjorde et skjult lydopptak av voldtekten, og opptaket ble avspilt i retten.

23 km rekkverk

Kategori: Siste nytt - Publisert: 05.12.2017 kl 20:30

I år er det satt opp 23 kilometer med rekkverk langs fylkesvegene i Sør-Trøndelag. Rekkverk skal redusere skadeomfanget på mennesker og materiell mest mulig ved utforkjøringsulykker. Til sammen er det mer enn 800 kilometer med rekkverk langs fylkesvegnettet i Sør-Trøndelag. Mye er gammelt, og fungerer ikke slik det skal lenger.

- Derfor vil det fortsatt være behov for nye rekkverk i åra framover, sier byggeleder Øyvind Bernhard Mæhle i Statens vegvesen.

Norsk Kylling til Malvik?

Kategori: Siste nytt - Publisert: 05.12.2017 kl 20:29

Styret i Norsk Kylling avgjør trolig torsdag om bedriftens nye fabrikk legges til Malvik eller Orkanger. Ordfører Ingrid Aune i Malvik håper styret går for et konfliktfritt alternativ, som hun mener byggetomta for en eventuell fabrikk på Sveberg i Malvik, representerer.

Drept i frontkollisjon

Kategori: Siste nytt - Publisert: 05.12.2017 kl 20:28

En person omkom og to personer er skadd i en frontkollisjon mellom en lastebil og en personbil på fylkesvei 714 i Krogstadøra i Snillfjord tirsdag.

Krimteknikere og Statens vegvesen har i ettermiddag undersøkt ulykkesstedet.

Betania Malvik overlever

Kategori: Siste nytt - Publisert: 04.12.2017 kl 09:19

Helse Midt-Norge har gitt Betania i Malvik og to andre private leverandører avtale om tilbud innen arbeidsrettet rehabilitering. Avtalen har en samlet verdi på 46 millioner, og Betania skal ha fått tilslag på en tredjedel av disse, skriver adressa.no. Det betyr at mange ansatte likevel beholder jobbene sine.

Stakk fra politiet

Kategori: Siste nytt - Publisert: 04.12.2017 kl 09:18

En bil, som forsøkte å unndra seg politikontroll, kjørte av veien og inn i en lyktestolpe på Vikhammer i går formiddag. En kvinnelig bilfører i 30-årene ble kjørt til sykehus i ambulanse. To menn løp fra stedet, den ene av dem er pågrepet.

Kontroll på brann i omsorgsbolig

Kategori: Siste nytt - Publisert: 30.11.2017 kl 11:06

Brannvesenet har kontroll på en brann i en omsorgsbolig i Verdal, opplyser politiet. Tre personer har inhalert røyk og får tilsyn av helsepersonell.

E6 stenges for sprengning

Kategori: Siste nytt - Publisert: 30.11.2017 kl 08:18

E6 mellom Storsand og Hommelvik,blir midlertidig stengt på grunn av sprengningsarbeid i natt - fra klokken 22:00 til kl. 06:00 i morgen tidlig.

Trafikkuhell og narkotika

Kategori: Siste nytt - Publisert: 30.11.2017 kl 08:14

Politiet melder om to trafikkuhell i går kveld: Det ble bare materielle skader da en bil kjørte ut på Fjellsetervegen i Trondheim, og det var også bare materielle skader etter et trafikkuhell i et lyskryss i Malvik.
To menn er tatt med mindre mengder narkotika på Byåsen i Trondheim i natt. Begge ble anmeldt og avhørt av politiet.

Rekordlavt antall omkomne i brann

Kategori: Siste nytt - Publisert: 29.11.2017 kl 14:18

Tallet på omkomne i branner i Norge har sunket gradvis de siste tiårene. I fjor
omkom 40 mennesker i brann, mens gjennomsnittet siden 1979 har vært 64
omkomne årlig. Oslo og Finnmark topper statistikken over antall branner i Norge. I Sør-Trøndelag forekom det 237 boligbranner i perioden 1. mai 2016 til 30. april 2017, opplyser Tryg forsikring. I Nord-Trøndelag var tallet 78 branner i bolig.

Ny papiravis i Malvik

Kategori: Siste nytt - Publisert: 29.11.2017 kl 14:17

I dag kommer første utgave av en helt ny papiravis ut i Malvik. Det er avisgründer Svein Halvor Moe som står bak Malvik-Avisa, som skal komme ut en dag i uka. Målet er i første omgang å få minst 1000 abonnenter, slik at avisa er sikret pressestøtte.

Midt-Trøndelag regionråd vedtatt

Kategori: Siste nytt - Publisert: 29.11.2017 kl 14:16

Kommunestyrene i Verdal, Stjørdal og Levanger har enstemmig gått inn for å opprette Midt-Trøndelag regionråd. Rådet skal blant annet jobbe for et tettere samarbeid mellom de tre kommunene, skriver Trønder-Avisa.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...