Nea Radio

Siste nytt

Ishoel leder snøscooterserie

Publisert: 24.02.2020 kl 05:30

Elias Ishoel fra Oppdal leder den amerikanske proffserien for snøscootercross med 50 poeng foran svenske Daniel Benham, når to runder gjenstår. I fjor vant oppdalingen serien som første ikke-amerikaner. I helga ble det kjørt to runder i Salamaca i staten New York, noe som resulterte i to nye førsteplasser på 21 åringen som er inne i sin 6. sesong i denne serien. I helga hadde han også kameraten og treningspartneren Magnus Reiten fra Singsås med i startoppstillingen. Også Reiten har så vidt kjørt i USA tidligere, uten å lykkes helt, men gode resultater i den svenske serien, gjorde at han fikk sjansen til å komme over igjen. Dette resulterte i en 7. og 6. plass.

Mange ordensforstyrrelser

Publisert: 24.02.2020 kl 05:29

Politiet meldte om 33 ordensforstyrrelser i Trøndelag natt til søndag.. Totalt seks personer ble tatt med til arresten. Flere av hendelsene skjedde på Røros hvor det var martna, og i Trondheim hvor Ski Tour ble arrangert.

Stor snøskredfare i Trollheimen

Publisert: 22.02.2020 kl 18:36

NVE har sendt ut varsel om betydelig snøskredfare i Trollheimen. Ustabile fokksnøflak kan ligge på glatt skare i leområder. I disse områdene er det lett å løse ut skred. Unngå leområder hvor det ligger fokksnø.

Vold mot politiet

Publisert: 22.02.2020 kl 11:37

En mann i 20- åra er frakta til arresten i Trondheim etter vold mot offentlig tjenestemann i Rørvik. Mannen skal ha spytta etter en politimann og bitt seg fast i uniformsjakka. Hendelsen skjedde om bord i en båt som lå til kai i Rørvik.

Fyllekjøring på Røros

Publisert: 22.02.2020 kl 11:36

Utrykningspolitiet kontrollerte i natt et kjøretøy i Røros sentrum. Det viste seg at sjåføren, en mann i 30-åra, var påvirka av alkohol. Politiet oppretter sak.

Utforkjøring på Støren

Publisert: 22.02.2020 kl 11:35

Ingen ble skada da en bil kjørte av vegen ved Støren, lørdag morgen.. Det skal ha vært glatt på E6.

Trailer berga i Tydal

Publisert: 22.02.2020 kl 11:35

Den utenlandske traileren som sto fast på fylkesveg 705 ved Stuggudal i Tydal er berga. Vegen er nå åpen for trafikk i begge felt. Det melder NRK.

Tre menn pågrepet

Publisert: 21.02.2020 kl 13:31

Tre menn i 20-årene ble pågrepet i Trondheim torsdag ettermiddag, etter å ha blitt observert med våpen i sentrum av byen. Da de ble pågrepet, fant politiet våpen i bilen. Politiet var bevæpnet under pågripelsen, skrev politiet i Trøndelag på Twitter.

Funnet skadet på Lademoen

Publisert: 21.02.2020 kl 13:30

En person ble funnet skadet på Lademoen i Trondheim, torsdag kveld. Vedkommende ble sendt til St. Olavs hospital. Det er ikke avklart hvor skadet personen er.

Politiet får varsel om gebyr

Publisert: 21.02.2020 kl 13:30

Politiet i Trøndelag har fått varsel om et gebyr på over 1,3 millioner kroner for ulovlig innkjøp av tolketjenester, melder NRK. Politiet har leid inn tolker for flere millioner kroner uten at det var lagt ut på anbud. Alle statlig innkjøpt over 1,3 millioner kroner skal utlyses på anbud. Politiet har forklart at tolketjeneste er kjøpt inn av flere leverandører gjennom mange små anskaffelser.

Lagde bråk på café

Publisert: 21.02.2020 kl 13:29

En ung mann utaggerte og bråkte på en café på Havstein i Trondheim. Han dro fra stedet før politiet var på plass. De har nå dratt hjem til karen for å snakke med han.

Næringslivstopp i Røros voldstiltalt

Publisert: 19.02.2020 kl 23:33

En næringslivsleder fra Røros mener han handlet i selvforsvar da saken mot han var oppe i Sør-Trøndelag Tingrett onsdag. Det skriver avisa Fjell-Ljom. Han er medtiltalt for å ha sparket en tidligere hotellmedarbeider i hodet under et basketak ved Skanckebua i påska i fjor. Aktor i saken la ned påstand om fengsel i sju måneder for begge tiltalte, i tillegg til at de bør dømmes til å betale fornærmede 30.000 kroner i oppreisning. Begge forsvarerne la ned påstand om frifinnelse. Dom i saken faller neste tirsdag.

Ap faller i nord

Publisert: 19.02.2020 kl 21:45

Arbeiderpartiet fortsetter å falle i gamle Nord-Trøndelag. Ei fersk måling gir partiet en oppslutning på 29,1 prosent, 5,1 prosent mindre enn ved valget i 2017 og 3,8 prosent dårligere enn på ei tilsvarende måling i november i fjor. - Dette er altfor dårlige tall for oss, og er noe vi ikke kan være bekjente av. Vi har en veldig stor jobb foran oss fram mot valget neste høst, sier fylkesleder Per Olav Hopsø til Trønder-Avisa. Samtidig opplever Senterpartiet ei ny rekordmåling, der partiet med dagens oppslutning på 34,1 prosentvil være inne med to mandater på Stortinget.

Fuglem gir seg i Blink

Publisert: 19.02.2020 kl 21:31

Sportslig ansvarlig for Stjørdals-Blink toppfotball, Håvard Fuglem, gir seg.
1. mars er det slutt, sier Fuglem til Bladet.
– Det blir trist å gi seg, og jeg må innrømme at jeg får en slags sorgfølelse. Men beslutningen er tatt, sier Fuglem. - Å være sportslig leder for et lag i 1.-divisjon er ikke en jobb som kan gjøres alene, gratis og på dugnad lenger. Til det er oppgaven for stor. Det tar fryktelig mye tid, og jeg har en fulltidsjobb utenom også. I tillegg har jeg delt omsorg for en sønn på 7 år som jeg vil bruke enda mer tid på, sier Håvard Fuglem til avisa.

Søder til Häcken

Publisert: 19.02.2020 kl 20:59

Norges Fotballforbund bekrefter at Alexander Søderlunds overgang fra Rosenborg til den svenske klubben BK Häcken er godkjent. Den svenske klubben ville i går likevel ikke bekrefte at overgangen er i boks.
BK Häcken fra Göteborg ble nummer seks i Allsvenskan i fjor.
Søderlund har spilt i RBK fra 2018. Han har tidligere spilt for franske St. Etienne.
Nå har RBK hentet Dino Islamovic fra Östersund som Søderlund-utfordrer på spissplass og har også forlenget kontrakten med 20-åringen Erik Botheim.
Det skriver VG.

Tettey til RBK?

Publisert: 19.02.2020 kl 20:56

Alexander Tettey avviser at han vil gjøre som Ciljan og spille på RBK når han gir seg i Norwich neste sommer. Men selv om han ikke vil spille fotball når han kommer hjem til Trondheim, vil han svært gjerne ha en arbeidshverdag på Lerkendal.
- Da håper jeg Rosenborg tilbyr meg en jobb i akademiet. Drømmen min er å få jobbe med barn, men jeg vet ikke om det er med sport eller utenfor idretten. Men om jeg flytter hjem, og Rosenborg har behov for meg på akademiet, skal jeg løpe til Brakka og si ja med en gang, sier Tettey til adressa.no.

Byåsen tapte mot Vipers

Publisert: 19.02.2020 kl 20:55

Vipers var forhåndsfavoritter og vant klart da de kom til Trondheim Spektrum i går kveld. 27-38 stod det til slutt på resultattavla i oppgjøret mot Byåsen etter 16-19 til pause. Teodora Tomac og Julie Bøe Jacobsen ble hjemmelagets toppscorere med seks mål hver. Silje Waade og Heidi Løke scoret ti mål hver for Vipers. 880 betalende tilskuere så kampen i Trondheim Spektrum.
Vipers topper nå tabellen med 38 poeng etter 19 kamper. Byåsen på tredjeplass ligger ti poeng bak.
Øvrige kamper i Rema 1000-serien i går kveld:
Fredrikstad - Fana 24-27
Sola- Molde 29-32
Oppsal- Follo 20-18
Storhamar - Gjerpen 36-25
Aker - Tertnes 25-27

Koteng vrakes

Publisert: 19.02.2020 kl 20:55

Styreleder i Norsk Toppfotball, Ivar Koteng, kan bli vraket, skriver VG. Styreleder i Sarpsborg 08 Cato Haug bekrefter overfor avisa at det er han som er innstilt som styreleder i Norsk Toppfotball. Cato Haug er innstilt for to år. Det er medlemsklubbene i Eliteserien og 1. divisjon som skal velge en ny leder. Ivar Koteng har de siste to åra vært styreleder i Norsk Toppfotball, som er toppklubbens interesseorganisasjon.
Valget skal skje 6.mars.

Krass Ski Tour-kritikk

Publisert: 19.02.2020 kl 20:53

Mindre langrennsnasjoner har opplevd at rommene ristet fordi de bodde over et diskotek. Andre kjører lange avstander for å i det hele tatt komme seg til renn i årets nordiske tour. De er oppgitte, og nå får de full støtte fra kritiske norske stjerner. Martin Johnsrud Sundby innrømmer at han er overrasket over at en så rutinert arrangør, som han omtaler som veteraner innenfor langrennssirkuset ikke har stålkontoll på alt i årets Ski Tour 2020.
Han og Ingvild Flugstad Østberg misliker sterkt at ikke Norge eller Sverige klarer å vise seg fra en bedre side.
– Dette er jo tabber på en skala som overhodet ikke hører hjemme i en sånn tour. Det er ikke bra. Arrangøren må ta full selvkritikk, sier Sundby til NRK.

Omkom etter ulykke

Publisert: 19.02.2020 kl 08:58

En norsk kvinne omkom etter kollisjonen på E14 i Enafors i Jämtland i går kveld. Kvinnen satt sammen med en annen norsk kvinne i en personbil. Den andre kvinnen ble fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim med ambulansehelikopter. Kjøretøyet de kolliderte med var en norskregistrert lastebil og føreren av denne er nå pågrepet mistenkt for grov uaktsomhet i trafikken, for kroppsskade og for uaktsomt bildrap. Det melder Adresseavisen

Regjeringa ga etter

Publisert: 19.02.2020 kl 08:57

Regjeringa har snudd og går ikke videre med Kraftskatteutvalgets forslag til endringer i vannkraftbeskatningen. - Naturressurser bør beskattes slik at overskuddet tilfaller fellesskapet, samtidig som selskapene kan utvinne lønnsomme ressurser. Regjeringen har lagt vekt på forutsigbarhet, sier finansminister Jan Tore Sanner i ei pressemelding fra Finansdepartementet.

Ski Tour i Meråker på Torsdag

Publisert: 19.02.2020 kl 08:57

I morgen kommer Ski Tour 2020 til Meråker, når de skal gå den 38 kilometer lange etappen fra Storlien til Grova skisenter i Meråker. I dag er det hviledag i touren, og det ser bra ut for de norske utøverne sammenlagt før morgendagens renn.
Hos herrene leder Pål Golberg foran Alexander Bolshunov og Sjur Røthe.
På damesida leder Therese Johaug foran Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Helland tar to nye år

Publisert: 19.02.2020 kl 08:56

Pål Andre Helland har signert for to nye år i Rosenborg. Han har vært strålende i vinter, og har scoret mål i alle treningskampene så langt. Nøkkelen til den solide formen ligger i en lang skadefri periode, og etter seieren mot GIF Sundsvall avslørte vingen oppskriften. – Ofte når jeg har fått beskjed fra såkalte eksperter om hva jeg skulle gjøre, har jeg egentlig hatt en følelse av at det ikke har føltes helt riktig. At det var noe som ikke stemte. Nå har jeg sluttet å høre på ekspertene, og trener både mer og hardere. Jeg gjør litt det jeg har lyst til, Sier Helland til Adresseavisen.

En fratatt førerkortet

Publisert: 18.02.2020 kl 08:18

Politiet avholdt fartskontroll i Marienborgtunnelen i Trondheim i går kveld. 18 bilførere ble utstedt forenklede forelegg og et førerkort ble beslag og førte til anmeldelse. Høyeste hastighet ble målt til 88 km/t i 60-sonen.

Hasj hos mann i Malvik

Publisert: 18.02.2020 kl 08:18

To ganger har politiet funnet hasjplanter hjemme hos en mann i Malvik. Mannen, som er i begynnelsen av 30-årene, er nå tiltalt for ulovlig å ha tilvirket eller oppbevart narkotika. Det var i august 2018 og i juni 2019 at politiet fant plantene og saken skal opp i tingretten den første uken i mars.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...