Nea Radio

Notiser

Tagging Levanger

Publisert: 17.07.2019 kl 09:30

Natt til søndag ble flere bygninger i den verneverdige trehusbebyggelsen i Levanger tagget ned, skriver avisa Innherred. Taggerne sprayet maling på flere bygårder i sentrum i løpet av natta og avisa skriver videre at politiet har mottatt tre anmeldelser relatert til taggingen. I tillegg til bygårdene ble også en bil utsatt for samme type hærverk.

Luskere ved småbåthavna

Publisert: 17.07.2019 kl 09:29

En nattevakt ved småbåthavna i Stjørdal observerte natt til tirsdag to unge gutter som lusket rundt på bryggene, og valgte dermed å varsle politiet. En patrulje rykket ut og traff da på to 16 år gamle gutter, forteller politioverbetjent Svein Erik Gjølmesli hos politiet i Værnesregionen til Bladet. Undersøkelser avdekket at kalesjen var trukket fra på en av båtene, men det ble ikke påvist at noe var stjålet. Politiet avventer anmeldelse fra båtforeningen eller eier av båten.

Den druknede var fra Estland

Publisert: 17.07.2019 kl 09:25

Mannen som omkom i en dykkerulykke på Hitra i går kveld, var en dykkerinstruktør fra Estland, opplyser operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Ebbe Kimo, til Adresseavisen. Alt tyder på at mannen fikk et illebefinnende og døde som følge av det. Det var rundt klokka 20.00 i går kveld at politiet først meldte om ulykken på Twitter.

B-ruta innstilt

Publisert: 16.07.2019 kl 09:19

Det er fergeproblemer på ruta sambandet mellom Brekstad og Valset. Her er B-ruta innstilt på grunn av tekniske problemer. Avgangene fra Brekstad hver hele klokketime og fra Valset hver halve klokketime er innstilt, opplyser Fjord1.

Festivalens skjebne avgjøres i høst

Publisert: 16.07.2019 kl 09:16

I høst vil det bli avgjort hvorvidt Revyfestivalen på Høylandet kan fortsette, skriver Trønder- Avisa. I fjor ble det lansert et mål om å selge 1000 flere billetter enn i 2017, og dette målet ble ikke nådd, forteller festivalsjef Hanne Vilja Sagmo. Om det blir en ny festival i 2021, er dermed ikke avgjort. – Det er for tidlig å konkludere, først skal vi evaluere og ha et strategimøte til høsten, sier Sagmo til avisa.

Anker bjørnevedtak

Publisert: 16.07.2019 kl 09:16

Namsskogan kommune anker fylkesmannens nei til bjørnejakt i Strompdalen. Fylkesmannen trakk i forrige uke fellingstillatelse av en bjørn som viste seg å være ei binne. Ordføreren er uenig med tolkningen av forskriftene og bestandsplanen for bjørn. Også Grong kommune anker Fylkesmannens avslag om skadefelling av ei binne med unger. Bjørnen har gjort skade blant annet i Harran.

Optimistisk syklist forduftet

Publisert: 16.07.2019 kl 09:15

Mandag ettermiddag meldte politiet på Twitter om en “optimistisk” syklists som syklet med stor oppakning i 90-sonen på vei nordover på E6. Etter en stund ble det meldt at syklisten, som man antok ikke kom til å klare å holde fartsgrensen, nok hadde vært kjappere enn først antatt. Da en patrulje skulle lokalisere vedkommende for å foreslå en alternativ rute, var syklisten nemlig forduftet.

Møtte bjørn i Selbu

Publisert: 15.07.2019 kl 16:31

Krister Nyheim fra Selbu så bjørn mandag formiddag. - Jeg kom kjørende i Bårdsgårdsdalen da en bjørn kom springende over vegen, forteller Krister til Nea Radio.

Tre entreprenører vil utbedre fv. 31 mellom Røros og Riksgrensa

Publisert: 15.07.2019 kl 16:30

Tre entreprenører vil ta på seg jobben med å utbedre fylkesvegstrekninga mellom Røros og grensa til Sverige skal utbedres med flere punktvise tiltak.
Kontrakten går ut på utskifting av stikkrenner, vegetasjonsrydding, utretting av kurver og kantforsterking noen steder. - Vi håper å kunne signere kontrakten i august og starte på arbeidet i september, sier byggeleder Heidi Eggen i Statens vegvesen.

Ruskjøring

Publisert: 15.07.2019 kl 16:29

En ung mann på 18 år ble framstilt for prøvetaking og blir anmeldt for å ha kjørt i påvirket tilstand fra Sommerfestivalen i Selbu natt til søndag. Og dermed fikk sjåføren sitt ferske førerkort beslaglagt.

Sommerfæstivalen

Publisert: 15.07.2019 kl 16:29

En trivelig og rolig festival, bra musikk, men for få publikummere. Slik kan comebacket til Sommerfestivalen i Selbu oppsummeres. Sommerfæstivalen med Æ hadde sterk konkurranse, blant annet var nesten 40.000 i Granåsen for å høre Metallica. Litt småkaldt lørdag gjorde nok også sitt til at dagsbesøket ikke ble som man håpet på. Men - det blir Sommerfæstival også neste år, det sier festivalsjef Kenneth Mjøsund til Nea Radio.

Lånkerevyen og Skatvalsrevyen norgesmester igjen

Publisert: 15.07.2019 kl 16:28

Nok en gang stakk trønderske revylag av med NM-titler. Det skjedde under Norsk Revyfestivals finalerunde på Høylandet lørdag der Lånkerevyens «Troverdig historie» ble kåret til årets beste sketsj. Skatvalsrevyen vant NM-tittelen for beste monolog, “ Visning”, og
SpareBank 1 SMNs tekststipend gikk til Rakel Sivertsen i trioen “Kvitter fra Knotten”.

PostNord-ligaen (2. div)

Publisert: 15.07.2019 kl 16:28

Bryne - StjørdalsBlink 1-1
Byåsen - Vidar 2-2
Nardo - Moss 4-0
Levanger - Arendal 4-3

Bodø/Glimt slo Ranheim

Publisert: 15.07.2019 kl 16:27

Bodø/Glimt slo Ranheim 5-1 hjemme på Aspmyra lørdag og er nå bare ett fattig poeng bak serieleder Molde. Mads Reginiussen scoret Ranheims trøstemål.

Vold og narko

Publisert: 12.07.2019 kl 18:55

En mann i slutten av tenårene bosatt på Røros er i tiltalt for kroppskrenkelse og flere tilfeller av besittelse og bruk av narkotika.

Natt til søndag 28. oktober i fjor skallet han en person ansiktet i Thomas Angells gate I i Trondheim, slik at vedkommende ble påført brudd i kinnbuen, overkjevebenet og i øyehulen. Han er også tiltalt for ved skjellsord eller annen utilbørlig atferd å ha forulempet en offentlig tjenestemann under utføringen av tjenesten.

Saken skal opp i Sør-Trøndelag tingrett 4. september.

Fem katter funnet forlatt

Publisert: 12.07.2019 kl 11:02

Dyrebeskyttelsen ber om tips etter det de mener er dumping av dyr. To voksne katter ble funnet ved Tevla Kraftverk i Meråker, mens tre kattunger blei funnet ved E14 mellom Meråker og Storlien. Kattene er tatt hand om og saken vil bli meldt til politiet, melder NRK.

Korrupsjonsanklage mot Frosta kommune

Publisert: 12.07.2019 kl 11:01

En kvinne fra Frosta har anmeldt hjemkommunen og en utbygger for korrupsjon.
Tidligere i sommer fortalte kvinnen kontrollutvalget at hun hadde betalt 8.000 kroner til en saksbehandler for å få en kommunal tjeneste utført.
Nå bekrefter Økokrim at de har fått saken på bordet og at de etter sommerferien skal avgjøre om de vil starte etterforskning. Det skriver Trønder-Avisa.

Hærverk på Frøya

Publisert: 12.07.2019 kl 11:00

I helga ble det gjort hærverk på anlegget til Trønderenergi på Frøya. Fire maskerte personer tok seg inn på det avstengte området der det bygges vindmøller. Så dekket de til kameraene med svartsekker, slik at man ikke ser hva de videre gjør på området. Saken er anmeldt, og Orkdal og Agdenes lensmannskontor bekrefter overfor Adresseavisen at politiet etterforsker saken.

Mer penger til rovdyrforebygging

Publisert: 12.07.2019 kl 11:00

Da slagbjørnen i Namsskogan viser seg å kunne være ei binne, trakk fylkesmannen fellingstillatelsen tilbake. På et dialogmøte i går ble det i stedet bestemt å gi tilskudd til forebyggende tiltak i områdene vest i Namsskogan og Grong kommuner hvor bjørn har revet sau den siste tida. Blant annet er det aktuelt å gi tilskudd til bruk av gjetere, melder NRK.

Mædi påvist

Publisert: 12.07.2019 kl 10:59

Den fryktede sauesjukdommen mædi er påvist mædi i en sauebesetning i Trøndelag. Funnet ble gjort i en rutineprøve tatt på slakteri. Andre besetninger som har vært i kontakt med besetningen der sykdommen er påvist er pålagt restriksjoner. I praksis betyr det at produsentene ikke får selge eller flytte dyr ut av besetningen. Flytting av dyr er den viktigste årsaken til smittespredning mellom besetninger, men sauene får gå på utmarksbeite siden risikoen for å smitte andre mens de går på utmarksbeite regnes som svært liten, skriver Mattilsynet i ei pressemelding.

Trakk fellingstillatelse

Publisert: 10.07.2019 kl 20:36

Fylkesmannen i Trøndelag trakk onsdag tilbake skadefellingstillatelsen på en bjørn i Namsskogan. Normalt er det hannbjørner som forvolder skade utenfor forvaltningsområdet, og tillatelsen ble gitt med utgangspunkt i dette. Nå viser DNA-analyser at bjørnen er ei binne. - Binner har en større betydning for å oppnå bestandsmål for arten, og Fylkesmannen vil derfor gjøre en ny vurdering av saken, heter det i ei pressemelding.

Klæbo enig med skiforbundet

Publisert: 10.07.2019 kl 11:33

Så er Johannes Høsflot Klæbo endelig enig med skiforbundet og har signert landslagsavtalen for kommende sesong.
Norges Skiforbund og Johannes Høsflot Klæbo har til slutt blitt enige og har signert landslagsavtalen for neste sesong. – Jeg er glad for at vi er enige om landslagsavtale og ser frem til en ny og spennende skisesong, sier han i ei pressemelding.

Trailer mistet 50 tønner sild

Publisert: 10.07.2019 kl 11:27

En trailer mistet rundt femti tønner med sild i ein skarp sving på fylkesveg 700 ved Eggjbakkan i Berkåk i dag. Det melder politiet på Twitter. Politi og brannvesen rykket ut, og Statens vegvesen har sendt entreprenører for å rydde vegen.

Hund døde

Publisert: 09.07.2019 kl 15:20

En hund døde etter å ha blitt bitt av en annen hund ved Festningen i Trondheim, melder Politiet i Trøndelag på Twitter. Hendelsen skjedde i 15-tida tirsdag.

Stjålet bil funnet

Publisert: 09.07.2019 kl 14:39

Natt til tirsdag var det innbrudd i en bil i Sverre Svendsens vei på Ranheim. I samme tidsrom ble det også stjålet en rød Audi A3 Sportback fra Vikelvfaret i samme området. Den stjålne bilen fra Ranheim ble i formiddag gjenfunnet i et parkeringsanlegg på Grilstad. Politiet etterlyser vitner til disse hendelsene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...