Nea Radio

Siste nytt

Russ dropper vaksine

Publisert: 14.02.2018 kl 09:41

Fire av ti russ i Trondheim dropper vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse. Russen i Orkdal får gratis vaksine, mens i Trondheim på ungdommene betale 450 kroner. Det er urettferdig, mener trondheimsruss. I Orkdal velger langt over 90 prosent av russen å vaksinere seg, skriver Adresseavisen. Helse og omsorgsdepartementet opplyser til avisa at de ikke har noen planer om å gjøre vaksinen mot hjernehinnebetennelse gratis, og at det er opp til hver enkelt kommune og fylke å tilby vaksinen gratis.

Færre anmeldte overgrep mot barn

Publisert: 14.02.2018 kl 09:39

Politiets krimstatistikk fra i fjor viser at rundt 45 prosent av alle anmeldte seksuelle overgrep i Trøndelag er overgrep mot barn. Det er en liten nedgang sammenlignet med året før. Til gjengjeld er andelen barn som utsettes for overgrep langt høyere enn landsgjennomsnittet, skriver Adresseavisen.

Delt valgdistrikt?

Publisert: 14.02.2018 kl 09:36

Fylkesutvalget i Trøndelag mener at Trøndelag må utgjøre ett samla valgdistrikt ved stortingsvalget i 2021. - Vi forutsetter at Trøndelag blir representert med samme antall mandater som i dag, heter det i en uttalelse fra Fylkesutvalget. Regjeringa mener at valget skal gjennomføres delt for Sør- og Nord-Trøndelag. - Det kompliserer valget for oss som har slått sammen fylkespartiene, sier leder i Trøndelag Ap, Anne Marit Mevassvik til Adressa.

Utsetter nye krav til legevakt

Publisert: 14.02.2018 kl 09:36

Helseminister Bent Høie utsetter forskriften for nye krav til legevakt. I følge forslaget skulle alle legekontor ha en lege i bakvakt, noe som for mange små kommuner ville medføre en stor ekstrautgift og samtidig bety en stor ekstrabelastning for mange leger. - Vi er i en situasjon hvor mange kommuner har utfordringer med å rekruttere fastleger, og vi var redde for at dette ville forsterke problemet, sier Høie til NRK. Ordninga er nå utsatt fram til 1. januar 2020, melder NRK.

Over én milliard kroner til forskning i næringslivet

Publisert: 11.02.2018 kl 21:39

130 bedrifter får til sammen over én milliard kroner til forskning. Slik vil regjeringa styrke innovasjon og bidra til nye arbeidsplasser i norske bedrifter.

– Med disse pengene skal bedriftene utvikle ny kunnskap og nye produkter. Vi støtter mer klimavennlige løsninger, bedre og mer bærekraftig utnyttelse av ressursene våre og mange produkter og tjenester som kommer forbrukerne til gode. Forskning skaper store verdier, og kan til og med redde liv, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

13 mistet autorisasjonen blant helsepersonell i Trøndelag

Publisert: 07.02.2018 kl 08:06

Til sammen 13 autorisasjoner blant helsepersonell i Trøndelag ble tilbakekalt i 2017. Totalt for hele landet mistet 155 helsepersonell til sammen 160 autorisasjoner. Det er 41 flere enn året før, opplyser Statens helsetilsyn. Årsakene til at de ble tilbakekalt er i de fleste tilfeller misbruk av rusmidler og atferd som er uforenlig med yrket, som tyveri av legemidler.

Ap-valg i Selbu

Publisert: 07.02.2018 kl 08:05

Rune Langseth ble i går gjenvalgt som leder i Selbu Arbeiderparti, med Kolbjørn Uthus som nestleder. Styret forøvrig består etter årsmøtet av Gunnar Olav Balstad, Eva Solbakken, Inga Balstad, Tanja Fuglem og Per-Erik Ofstad som representant fra AUF i Selbu og Tydal.

56.000 laks rømt fra Marine Harvest

Publisert: 07.02.2018 kl 08:05

Opptelling viser at hele 56.000 laks har rømt fra Marine Harvest sitt anlegg i Nærøy i Trøndelag. Det var 180 000 laks i merden før rømmingen. Laksen, som er på omkring 2 kilo hver, inneholder rester av medisiner og kan ikke fanges for å brukes som matfisk, skriver NRK.

Røde kors-frivillig falt av skuter-slede

Publisert: 07.02.2018 kl 08:04

En frivillig i Røde Kors ble i går kveld sendt til legevakt etter å ha falt av ei skuterslede i Stjørdal. Ulykka skjedde ved Buvatnet etter utført oppdrag fra AMK-sentralen. Den frivillige skal ha slått hodet og fått et kutt, og var bevisst, opplyser politiet.

Vil bruke helikopter på Skarvan

Publisert: 06.02.2018 kl 09:22

Høgskolen i Østfold søker om å få bruke helikopter i forbindelse med etablering av Hessdalen forskningsstasjon på Skarvan. Høgskolen ber om tillatelse til opptil sju landinger i løpet av to til tre timer for å frakte containermoduler til forskningsstasjonen. Saken skal behandles i formannskapet i Holtålen tirsdag, og rådmannen er positiv til søknaden.

Om anke i søksmålet om 23. konsesjonsrunde

Publisert: 05.02.2018 kl 21:26

Greenpeace Norden og Natur og Ungdom kunngjorde mandag at de vil anke dommen fra Oslo tingrett der Staten ble frifunnet i forbindelse med søksmålet om 23. konsesjonsrunde.

- Staten tar til etterretning at saksøkerne har valgt å anke dommen fra Oslo tingrett. Vi har ennå ikke mottatt ankeerklæringen, og kan derfor ikke kommentere den nærmere, men vil på vanlig måte studere den grundig når den kommer, og deretter inngi vårt anketilsvar til retten, sier regjeringsadvokat Fredrik Sejersted. (Olje- og energidepartementet)

Meråker tar grep etter Ungdata-undersøkelse

Publisert: 05.02.2018 kl 09:06

41 prosent av ungdommer i Meråker oppgir at de har vært fulle i løpet av det siste året. Gjennomsnittet for gamle Nord-Trøndelag er 17 prosent, viser Ungdata-undersøkelsen.
Meråker kommune tar nå grep og ansetter blant annet en SLT-koordinator, som skal samordne lokale rus- og kriminalitetsforebyggende tiltak. Undersøkelsen viser samtidig at de fleste ungdommene i Meråker trives godt i lokalmiljøet, på skolen og at de har et godt forhold til foreldrene sine, skriver Trønder-avisa.

Liten lønnsøkning for lavtlønte

Publisert: 02.02.2018 kl 14:45

Lavtlønte har bare hatt 3 prosent reallønnsøkning de siste ti åra.
Mens de med høyest lønn hadde lønnsvekst på 25 prosent. LO er djupt bekymra for utviklinga.
LO-nestledar Peggy Hessen Følsvik sier i en kommentar om lønnsutviklinga i Norge at «de økte lønnsforskjellene de siste årene peker mot et arbeidsliv vi ikke vil ha her i landet».
(FriFagbevegelse)

Advokat: Mistenker at norske myndigheter lurte Berg

Publisert: 02.02.2018 kl 12:58

Frode Bergs russiske forsvarer, Ilja Novikov, har i det siste gått langt i å antyde at Berg kan ha blitt lurt av norsk etterretning. På sin hjemmeside, hvor han svarer på spørsmål fra lesere og journalister, skriver Novikov at de ikke utelukker at det faktisk handler om spionasje i denne saken, men at deres klient isåfall var involvert uten å være kjent med det. (VG)

Julie Brodtkorb ny leder for Kringkastingsrådet

Publisert: 02.02.2018 kl 12:43

Julie Brodtkorb (43) ble fredag oppnevnt som ny leder for Kringkastingsrådet for tre år framover, opplyser kulturminister Trine Skei Grande (V) til NTB. Årets nyutnevnte medlemmer er kommunikasjonsdirektør Bente E. Engesland, lege Bushra Ishaq, førsteamanuensis Eiri Elvestad og konseptutvikler Marius Karlsen.

Vil bruke scooter ved Storwartz gruve

Publisert: 02.02.2018 kl 10:14

NTNUi søker om tillatelse til å benytte snøscooter i Røros i forbindelse med NM i kiting i mars. Arrangementet er planlagt å være på Miljødirektorates eiendom ved Storwartz gruve, og NTNUi ønsker å bruke scooter for å frakte utstyr og eventuelt personer med funksjonshemming. Saken skal behandles i formannskapet neste uke, og rådmannens innstilling er at de bør få tillatelse. Saken skal behandles i formannskapet i Røros torsdag.

Forsvarsministeren mottok helikopter-anbefaling

Publisert: 01.02.2018 kl 14:43

- Det er tydelig at NH90 ikke kan levere den kapasiteten Forsvaret har behov for. For meg er det viktig at vi finner gode løsninger for både fregattene og for Kystvakten, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Norge har bestilt 14 helikoptre av typen NH90. Seks helikoptre er planlagt til fregattene og åtte er planlagt til Kystvakten. Forsvarssjefen anbefaler nå å prioritere samtlige NH90-helikopter til fregattene. I motsetning til fregattene, kan Kystvaktens behov dekkes av alternative, sivile systemer.

- Det er bra at vi har gått grundig inn i dette. Jeg har akkurat mottatt anbefalingen, og den skal jeg sette meg ordentlig inn i før jeg konkluderer, sier forsvarsministeren.

Det første helikopteret i endelig versjon er nylig levert, og ytterligere sju helikoptre i denne endelige versjonen skal leveres i løpet av 2018 og 2019. Helikopteret er således under innfasing og det gjenstår mye før NH90-systemet er i full drift. Derfor er det også usikkerhet omkring tilgjengelig flytimer for flåten av NH90 totalt sett.

- Vårt fokus er å finne gode løsninger for å få best mulig forsvarsevne, sier forsvarsministeren. (Forsvardepartementet)

Starmus ikke til Trondheim

Publisert: 01.02.2018 kl 14:20

Vitenskapsfestivalen Starmus skal ikke arrangeres i Trondheim i 2019, men havner i stedet i sveitsiske Bern. NTNU skal i stedet avholde sin egen vitenskapsfestival, og er i samtaler med Starmus om et samarbeid, melder adressa.no.

Slutter på Stiklestad

Publisert: 01.02.2018 kl 14:19

Turid Hofstad slutter som direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter etter 20 år. Arbeidet med å finne en ny direktør starter umiddelbart.
– Styret beklager sterkt at hun ønske å fratre, sier styreleder Bente Erichsen. (NRK)

Nytt renovasjonsselskap

Publisert: 01.02.2018 kl 09:04

HAMOS Forvaltning, Innherred Renovasjon og Midtre Namdal Avfallsselskap har stiftet selskapet ReTrans Midt AS, skriver Selbyggen. Det nye selskapet skal sørge for en kostnadseffektiv innsamling av husholdningsavfall i kommunene Inderøy, gamle Leksvik, Malvik, Selbu, Meråker og deler av Stjørdal.

Elvestuen kommer

Publisert: 01.02.2018 kl 09:03

Statsråd Ola Elvestuen har bekreftet at han kommer til Røros 8. mars for å delta på Kulturminnefondets 15 års-jubileum, skriver Rørosnytt.no. – Kulturminnefondet oppnår gode resultater gjennom samarbeid med andre aktører. De har klart å bygge opp en god, høykompetent og levedyktig arbeidsplass på Røros, uttaler klima- og miljøministeren. Direktør ved Kulturminnefondet, Simen Bjørgen, er svært fornøyd med det kommende
besøket.

Kutter omskjæring

Publisert: 01.02.2018 kl 09:02

Nå kutter St. Olavs Hospital sitt tilbud om omskjæring av gutter. Sykehuset har vært det i Norge som har utført flest omskjæringer. – Vi velger å prioritere behandling av kreftsyke barn framfor å utføre kirurgiske inngrep på friske barn, sier seksjonsleder for barnekirurgi ved St. Olavs Hospital, Øystein Drivenes til NRK.

Vil løfte de nordiske matskattene inn i reiselivet

Publisert: 01.02.2018 kl 09:02

Et felles nordisk prosjekt i regi av Nordisk råd og Stiftelsen Matmerk skal se på de nasjonale matskattenes potensiale til å være spydspisser for utviklingen av måltidsopplevelser i Norden. Beskyttede betegnelser representerer noe av det ypperste av mat og drikke i Norden, og kan treffe turistenes interesse for andre lands matkultur og autentiske produkter med lokal identitet. Men dette er lite kjent blant forbrukere, handel og reiseliv i Norden, skriver Landbruks- og matdepartementet i ei pressemelding.

Nordmenn elsker oppussing, men glemmer å sette av penger til vedlikehold

Publisert: 31.01.2018 kl 09:48

Vi er europamestere i oppussing, og bruker over 70 milliarder kroner i året på blant annet nye bad og kjøkken. Nå advarer Norges Takseringsforbund mot å droppe å spare til vedlikehold som kan blåse hull i husholdningsbudsjettet.
Ifølge en undersøkelse fra Prognosesenteret bruker vi mer på oppussing enn noen andre i Europa. Å sette i stand bad og kjøkken bringer merverdi til boligen, men nå roper takstmenn i Norges Takseringsforbund (NTF) et varsko.
– Det kan være svært risikabelt å legge alle pengene i oppussingspotten og glemme de store vedlikeholdsutgiftene som kommer før eller siden, sier NTFs administrerende direktør, Are Andenæs Huser. (NTF)

Spørreundersøkelse i Selbu

Publisert: 31.01.2018 kl 09:36

Elever som gikk ut fra Selbu ungdomsskole i perioden 1992 til 2006 er nå invitert til å delta i en spørreundersøkelse om hva som er viktig for dem med tanke på bosted og arbeids- og oppvekstforhold.
- Vi vet at det er mange av dem som har vokst opp i Selbu som fortsatt er veldig opptatt av hjembygda si, uavhengig av hvor de bor i dag, sier ordfører Ole Morten Balstad, som ønsker seg økt tilbakeflytting.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...