Nea Radio

Siste nytt

Høstflot Klæbo knuste verdenseliten

Publisert: 24.11.2017 kl 14:48

Johannes Høsflot Klæbo knuste verdenseliten i sesongens første verdenscuprenn og tok en helt suveren seier på sprinten i Ruka. Pål Golberg sørget for dobbelt norsk og svenske Calle Halfvarsson på tredje.

Høstflot Klæbo best i prologen

Publisert: 24.11.2017 kl 12:22

Johannes Høsflot Klæbo var raskest i prologen i Ruka. Han fikk med seg seks andre norske menn i finalerundene. Pål Golberg (nummer 5), Eirik Brandsdal (8), Sondre Turvoll Fossli (12), Finn Hågen Krogh (24), Martin Johnsrud Sundby (28) og Emil Iversen (29), skriver Adressa.no.

Trafikkulykke i Ålen

Publisert: 24.11.2017 kl 08:05

To personbiler var involvert i ei trafikkulykke på fylkesvei 30 i Ålen ved halv 7-tida i dag.
Det skal ikke være snakk om alvorlig personskade, melder politiet.

Mistenkt for ruskjøring

Publisert: 23.11.2017 kl 22:25

Rundt kl 22.00 ble en mannlig bilfører i 20-årene stanset for mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand på Møllenberg i Trondheim. Mannen ble brakt inn av politiet for videre bevisopptak.

En til helsesjekk etter kollisjon på Lade

Publisert: 23.11.2017 kl 22:24

Rundt kl 18.00 i går kveld rykket politiet ut til Haakon VIIs gate på Lade i Trondheim, etter at tre biler var involverte i et trafikkuhell. Det var snakk om en påkjørsel bakfra og en person ble fraktet til legevakt for helsesjekk.

Påkjørt bakfra på Støren

Publisert: 23.11.2017 kl 19:24

Ved 17-tida torsdag rykket nødetatene ut til ei trafikkulykke like nord for Gaula-brua på Støren etter en påkjørsel bakfra. Tre biler med seks personer var involvert. Ingen av de involverte skal være alvorlig skadd og ble sjekket av helse på stedet, melder Adressa.no.

Fortsetter som direktør for Olavfestdagene

Publisert: 21.11.2017 kl 08:57

Petter Myhr fortsetter som direktør for Olavsfestdagene i Trondheim fram til 2022. Åremålsstillinga til Myhr går opprinnelig når festivalen er ferdig neste sommer.

– Styret er svært godt fornøyd med retningen festivalen har tatt under Petter Myhrs ledelse, skriver styret i ei pressemelding.

Snøkanonene går

Publisert: 21.11.2017 kl 08:03

Lite natursnø kan kombineres med kunstsnø. Og nå går snøkanonene både på Selbuskogen skisenter og i Ålen Skisenter. - Det er foreløpig hardt i rulleskiløypa, men fine forhold i turtraseen inn til Olemstjønna. Der er det klassiskspor også, melder Selbuskogen Skisenter. Også Holtålen Turforening har kjørt skispor fra Målåsetra til Hovsbua, og til Holddalsvollan i Aunegrenda.

Selger Haltdalen Omsorgssenter

Publisert: 21.11.2017 kl 08:02

I dag, tirsdag, skal formannskapet i Holtålen ta stilling til salg av Haltdalen Omsorgssenter. Bygningen på 800 kvadratmeter er tidligere vedtatt solgt, og nå har det kommet et bud på 1 million kroner. Samtidig er det for få barnehageplasser i bygda og enkelte har sett for seg å ta i bruk bygget til dette formålet. Rådmannen anbefaler salg, og viser til at rehabilitering av bygget er anslått til 11,5 millioner kroner.

Fengslet etter vold

Publisert: 21.11.2017 kl 08:01

En mann i 20-årene må sone seksti dager i fengsel etter vold og dårlig oppførsel på en fest i Folkeparken i Verdal i sommer. Mannen forklarte for retten at han ikke husket noe og at han var beruset. Det skriver Trønder-Avisa.

Midtjylland vil beholde Sørloth

Publisert: 09.11.2017 kl 13:18

Den danske fotballklubben Midtjylland har ingen planer om å la Alexander Sørloth fra Trondheim forlate klubben allerede i januarvinduet. Den norske landslagsspilleren har vært meget god for den danske toppklubben denne sesongen og høstet skryt fra ulike hold, skriver NTB.

Sykehus-protest

Publisert: 09.11.2017 kl 13:17

Rundt 900 deltok onsdag ettermiddag i fakkeltoget utenfor St. Olavs hospital, melder NRK.
Deltakerne protesterte mot innføring av ny arbeidstid ved sykehuset, der sykehusledelsen nå har vedtatt å redusere rapporteringstida fra 30 til 15 minutter fra dagvakt til kveldsvakt og fra kveldsvakt til nattvakt.
– Vi bruker dette kvarteret på livsviktig informasjon i skiftene våre. Vi blir livredd for pasientsikkerheten, og også for våre egne arbeidsforhold, sier Gro Lillebø, hovedtillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund ved St. Olavs hospital.

Deler ut kulturpris

Publisert: 09.11.2017 kl 13:16

Torsdag kveld skal Holtålen Kommunes kulturpris for 2017 deles ut. Dette skjer på et arrangement i Hovet og det er som vanlig hemmelig hvem som får prisen. I tillegg til pris skal det også deles ut et kulturstipend. Dette er 34. gang kulturprisen deles ut.

Kampfly i telt

Publisert: 09.11.2017 kl 13:16

De nye F35-kampflyene må oppbevares i telt på Ørlandet hovedflystasjon fram til 2020, skriver Adresseavisen. Årsaken er at hangarene ikke står ferdig før den tid.

Børdalsvegen satt i drift

Publisert: 07.11.2017 kl 22:48

Sist helg ble den nye automatiske vegbommen for Børdalsvegen i Innbygda i Selbu satt i drift. Systemet er levert av Selbufirmaet Maskingrossisten AS, skriver Selbyggen. Styreleder for Børdalsvegen, Bjarne Ødegaard, sier at den viktigste årsaken til at bommen kommer opp er at nå må alle som kjører etter Børdalsvegen betale.

Mer penger til fastleger

Publisert: 07.11.2017 kl 22:48

Arbeiderpartiet vil bevilge 24 millioner kroner til å rekruttere nye fastleger, skriver NRK.
Arbeiderpartiet vil ha full gjennomgang av fastlegeordningen og krever at helseminister Bent Høie (H) handler raskt. Kommuner over hele landet sliter med å få tak i fastleger. Rekrutteringssvikten rammer mange hundre tusen innbyggere.

Hogging der det ikke skal hogges

Publisert: 07.11.2017 kl 22:47

Det har vært hogd ulovlig i skog som skal bevares på Husbyåsen i Stjørdal, skriver Bladet.
– Det har foregått begrenset hogst innenfor et spesialområde, en sone hvor vegetasjon og terreng skal bevares, sier Geir Aspenes, arealsjef i Stjørdal kommune. Sonen som er vernet mot inngrep ligger ytterst på høydedraget, Husbyåsen i Stjørdal, både mot vest og sør. - Dette er areal som visuelt er svært viktig, og da også med naturkvaliteter. Dette skal vi ta vare på, sier Aspenes som nå har varslet de rette vedkommende slik at dette ikke skjer i framtiden, skriver avisa.

Kineserne får bygge bru

Publisert: 07.11.2017 kl 11:21

Entreprenørselskapet PNC Norge vil be Statens vegvesen om å få se på anbudet fra det kinesiske selskapet Sichuan Road and Bridge Group som i går fikk vite at de får bygge Beitstadsundet bru mellom Steinkjer og Malm, melder NRK.

Det kinesiske selskapet la inn et tilbud om å bygge brua for 275 millioner kroner. Tilbudet fra PNC Norge var 41 millioner kroner dyrere.

Innbrudd på Heimdal

Publisert: 07.11.2017 kl 11:20

Under et innbrudd på Heimdal mandag kveld ble det stjålet gull, smykker og en Play Station. Uvedkommende hadde tatt seg inn gjennom et vindu.

Flere viltpåkjørsler

Publisert: 07.11.2017 kl 11:19

Politiet melder om fem ulike påkjørsler av elg og rådyr i Trøndelag i morgentimene tirsdag. Bilister oppfordres til å kjøre forsiktig og å være observante.

Bot til mopedførere

Publisert: 07.11.2017 kl 11:18

Tre mopedførere fikk hver ei bot på 5350 kroner under en kontroll i Blussuvollbakken i Trondheim i dag. De ble stanset etter å ha kjørt mopeden der det var innkjøring forbudt.

Opprør i handelsnæringen i Trondheim

Publisert: 24.10.2017 kl 09:58

I Trondheim er det opprør i handelsnæringa over forslaget om å stenge deler av Midtbyen for biltrafikk neste år. Næringa mener de ikke ble spurt om å si sin mening om saken, skriver Adresseavisen. Handelsnæringen frykter stengingen vil går ut over handelen i sentrum.

Bilfører fratatt førerkortet

Publisert: 24.10.2017 kl 09:57

Politiet har beslaglagt førerkortet til bilisten som kjørte inn i en syklist på Tunga i Trondheim ved åtte-tida tirsdag. Årsaken er brudd på vikeplikten. Syklisten ser ut til å ha fått lettere skader, opplyser politiet.

Bil mot skuter i Trondheim

Publisert: 24.10.2017 kl 09:56

En skuter har kollidert med en bil i krysset Klæbuveien/Gløshaugveien i Trondheim ved halv 10-tida tirsdag formiddag. En kvinnelig mopedfører er fraktet til St. Olavs hospital, trolig med lettere skader, ifølge politiet.

Frifunnet for voldtekt

Publisert: 19.10.2017 kl 15:54

En mann i 50-åra er i Sør-Trøndelag tingrett frifunnet for voldtekt i en trailer i forbindelse med en dansefestival i Trøndelag. Mannen var tiltalt for å ha voldtatt ei kvinne som sov i hans trailer. Tingretten legger i dommen vekt på at kvinna har vært utsatt for noe lignende tidligere, og at drøm, falske minner eller sammenblanding av minner kan ha ført til at hun trodde det fant sted et overgrep mens hun sov, skriver Adresseavisen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...