Nea Radio

Siste nytt

20 millioner til middelalderkirker i stein

Publisert: 20.12.2019 kl 09:44

Skaun kirke er den eneste i Trøndelag når 27 middelalderkirker i stein nå får til sammen 20 millioner kroner i tilskudd til istandsetting og brannsikring.
– Kirkebygg er kulturarv, historie og en viktig del av vår identitet. Derfor er det så viktig å ta vare på dem for fremtiden. Det haster for mange av kirkene med å komme i gang med istandsetting og brannsikring, og jeg er glad for at 27 kirker nå får tilskudd til dette arbeidet, sier tros- og livssynsminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Trafikkulykke på Byneset

Publisert: 20.12.2019 kl 08:01

Tre kjøretøy er involvert i en trafikkulykke på Spongdal på Byneset. Det skal ikke være noen alvorlige personskader sier operasjonsleder i poltiet, Solfrid Lægdheim til Adresseavisen. Hun legger til at ulykken skal ha skjedd i Leinstrandvegen, i bakkene opp mot Spogndal sentrum.

Ruskjøring i Verdal

Publisert: 20.12.2019 kl 08:00

En mann blir anmeldt etter å ha kjørt seg fast i Verdal i beruset tilstand. Han har heller ikke førerkort grunnet tidligere ruskjøring, tvitrer politiet.

I arresten etter slåssing

Publisert: 20.12.2019 kl 08:00

En ung mann havnet i natt i arresten, etter å ha slåss utenfor et utested på Solsiden i Trondheim. Det er tre fornærmede i saken, opplyser politiet.

Motaksjon i Steinkjer

Publisert: 20.12.2019 kl 07:59

Flere hundre møtte opp i Steinkjer sentrum torsdag ettermiddag for å markere avstand fra nazipropagandaen som ble delt ut av tre unge menn sist lørdag. Det skriver Steinkjeravisa.

Trekker tilbake fisk

Publisert: 19.12.2019 kl 11:04

I et parti med einerrøkt røye fra Lisnadder er det gjort funn av listeriabakterier. Partiet har pakkedato 25.11.19 og holdbarhet til 25.01.2020. Bedriften ber om at alle som har kjøpt røye fra Lisnadder sjekker dato på pakningen, skriver Namdalsavisa.

Innførte over 1000 morfintabletter

Publisert: 19.12.2019 kl 10:58

En trønder i 40-årene er dømt til fengsel i tre år og fire måneder for å ha innført over 1000 morfintabletter.
Tiltalte forklarte at tablettene var til eget bruk. Han fikk dem utskrevet av lege i Spania og sendte dem i posten til foreldrene i Norge. Sendingen ble stoppet av tollkontrollen på Gardermoen, går det fram av dommen fra Inntrøndelag tingrett.

En omkom i boligbrann i Trondheim

Publisert: 19.12.2019 kl 10:57

En person er bekreftet omkommet etter en boligbrann i Trondheim i morges. Det var klokken 06.57 politiet fikk melding om en brann i en enebolig i Fossegrenda, og nødetatene rykket ut til stedet. Det var ingen åpne flammer på stedet da brannvesenet kom frem. Det var to personer på adressen, og en av disse er bekreftet omkommet. Det opplyser operasjonsleder i Politiet, Bernt Tiller til NRK. Brannen er nå slukket.

Døde etter ulykke

Publisert: 19.12.2019 kl 10:57

Nødetatene rykket ut etter at de fikk melding om at et vogntog hadde kjørt i en fjellvegg ved Beingårdsvatnet i Flatanger kommune onsdag ettermiddag. Politiet betegnet tidlig ulykken som alvorlig, og onsdag kveld opplyste de at sjåføren er død. De pårørende er varslet. Operasjonsleder Kamilla Engen i Trøndelag politidistrikt forteller at det kan være medisinske årsaker til dødsfallet.

Traktor mot bil

Publisert: 18.12.2019 kl 08:34

Begge kjørefelt ble stengt og det ble lang kø etter at en personbil og en traktor kolliderte på E6 nord for Steinkjer tirsdag kveld. Det er ikke meldt om personskade, meldte politiet på twitter.

Slått ved Solsiden

Publisert: 18.12.2019 kl 08:33

En person ble i natt slått i ansiktet utenfor Solsiden i Trondheim. Vedkommende ble tatt hånd om av ambulanse. En mistenkt er innbrakt til politistasjonen.

Full 50-åring på byen

Publisert: 18.12.2019 kl 08:33

En mann i 50-åra ble satt i fyllearresten etter ordensforstyrrelse i sentrum av Trondheim tirsdag kveld. Mannen var meget beruset, skriver politiet på twitter.

Skole får kritikk

Publisert: 18.12.2019 kl 08:32

Frol barneskole i Levanger bryter regelverket på flere punkt, skriver Trønder-Avisa. Et tilsyn fra Fylkesmannen viser at skolen ikke griper nok inn mot mobbing, diskriminering og trakassering. Skolen er nå i gang med å rette opp forholdene, skriver avisa.

Penger til hurtigbåter uten utslipp

Publisert: 18.12.2019 kl 08:32

Trøndelag fylke får over to millioner kroner til et prosjekt for utslippsfrie hurtigbåter. Det siste året har det kommet ny kunnskap om hvordan slike båter kan gjøres mer klimavennlige. Trøndelag har tidligere fått over sju millioner i støtte til et prosjekt der fem industrigrupper ble utfordret til å legge fram forslag til løsninger for utslippsfrie hurtigbåter. (NRK)

Nå fjernes 350-kronersgrensen ved handel fra utlandet

Publisert: 18.12.2019 kl 08:31

Import av varer med verdi under 350 kroner har hittil vært fritatt for merverdiavgift, særavgifter og toll. Snart må du betale avgifter fra første krone når du kjøper varer fra en utenlandsk nettbutikk. 350-kronersgrensen blir fjernet i to omganger, fra 1. januar for mat, drikke og medisiner, og fra 1. april for resterende varer som klær, sko og elektronikk.

Hildrum ut av KrF

Publisert: 18.12.2019 kl 08:31

Ingrid Marie Hildrum har meldt seg ut av KrF. Hildrum var partiets andre-kandidat til fylkestinget og til Trondheim bystyre og sier til Adressa at hun “frykter at KrF blir et landsdelsparti”. - KrF stemte mot å hente hjem IS-barn og mot forslaget om å la ureturnerbare asylsøkere jobbe. Dette er to viktige kjernesaker for partiet, og jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke står for det vi egentlig mener, men i stedet stemmer mot det, sier hun til avisa.

Kan bli omkamp om ny E6

Publisert: 17.12.2019 kl 09:06

Det kan gå mot omkamp om trasevalget for ny E6 nord for Åsen i Levanger. Både Ap, SV og Rødt mener forslaget slik det ligger i dag må vurderes på nytt blant annet fordi veien vil ta for mye matjord. – Men også fordi det er omstridt med mer bompenger, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik fra Arbeiderpartiet til Trønder-Avisa.

Mangler ambulanse

Publisert: 17.12.2019 kl 08:07

Mange i distriktene nord i Trøndelag fortviler fordi det tar lang tid å få ambulanse når man trenger det. På Snåsa mistet de i sommer natt- og helgeambulansen, og nå er det blitt enda verre. For også på hverdager er de ofte uten ambulanse. Helse Nord-Trøndelag mener på sin side at snåsningene får hjelp fra Steinkjer eller Grong hvis det er behov for det.

Støre vil ikke stoppe Giske

Publisert: 17.12.2019 kl 08:06

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre mener Trøndelag selv må avgjøre hvem som skal fronte fylkeslaget videre. Bakgrunnen er at omstridte Trond Giske ifølge Adresseavisen er favoritt til å bli ny fylkesleder i Trøndelag Ap i mars. – Trøndelag avgjør valg av sin ledelse og hvem de vil skal fronte fylket inn på 2020-tallet. Det er deres valg, sier Støre til NTB.

Utforkjøring i Klæbu

Publisert: 16.12.2019 kl 13:53

Det har vært ei trafikkulykke i området Søre Lysklett i Klæbu. Nødetatene har rykket ut etter ei utforkjøring, meldte politiet på Twitter litt før klokka 13.30 mandag.

Omkom etter kollisjon i Orkdal

Publisert: 16.12.2019 kl 13:52

En person omkom etter ei trafikkulykke i Orkdal i formiddag. En lastebil og en personbil kolliderte i krysset Gjølmeslivegen og E39, melder politiet på Twitter.

Vikvang fortsetter

Publisert: 16.12.2019 kl 13:51

Stjørdals-Blinks A-lagstrener Roar Vikvang forlenger kontrakten. Dermed er det klart at han blir Blinks hovedtrener også i 2020.

Ivar Koteng ferdig i RBK?

Publisert: 16.12.2019 kl 13:50

Ivar Koteng fortsetter trolig ikke som styreleder i Rosenborg. Koteng hadde lyst til å fortsette, men klubbens valgkomité har ikke innstilt ham til en ny periode, skriver Adresseavisen.

Tiltalt i vindkraftkonflikten

Publisert: 14.12.2019 kl 09:07

En mann i 30-årsalderen fra Trondheim er tiltalt for å ha forfulgt og skremt en vindkraftarbeider, skriver Adresseavisen. NRK Trøndelag meldte i mai om en kvinnelig arbeider hos Trønderenergi som skal ha blitt forsøkt presset av vegen på Hitra. Saken kommer opp for retten i januar.

2,4 millioner til studenthelse

Publisert: 14.12.2019 kl 09:07

Helsedirektoratet gir 2,4 millioner i tilskudd til et forsøk som skal styrke kunnskapen om hva som gir studenter god livskvalitet og psykisk helse, melder NRK. Bak prosjektet står StudyTrondheim, som er et samarbeid mellom en rekke organisasjoner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...