Nea Radio

Notiser

Årets reinkjøttformidler

Publisert: 01.03.2019 kl 23:33

Finnmark Rein er kåret til “Årets reinkjøttformidler 2018”. Prisen symboliserer bedriftens bidrag til å styrke reindrifta og reinkjøttets omdømme.
- De er innovative og dyktige på produktutvikling. Gjennom sitt arbeid har de bidratt til å utvikle reinskjøttnæring som gir verdiskaping og ringvirkninger, lokalt, regionalt og nasjonalt, sa statssekretær Widar Skogan i Landbruks- og matdepartementet da han delte ut prisen på et bransjetreff for reinskjøttnæringa i Tromsø før helga.
Fjellvilt i Brekken fikk den samme prisen i 2015 og Rørosrein i 2016.

Fortsatt lav ledighet

Publisert: 01.03.2019 kl 23:31

Arbeidsledigheten i Trøndelag hadde en svak nedgang i februar. Ledigheten går ned i alle aldersgrupper, med unntak av unge under 19 år.

– Arbeidsmarkedet trenger kvalifisert arbeidskraft, og vi anbefaler sterkt unge å fullføre skole og utdanning.. Det vil gjøre at de står sterkere i arbeidsmarkedet, sier Bente Wold Wigum, direktør for NAV Trøndelag.

Brann hos Brøndbo

Publisert: 01.03.2019 kl 06:05

Det brøt i natt ut brann i et bilopphuggeri på Skage i Namdalen. Brannvesenet fikk kontroll på brannen og unngikk dermed spredning til et lager med brennbare stoffer. Bilopphuggeriet eies av DDE-vokalist Bjarne Brøndbo. – Det oppleves som veldig dramatisk, men hell i uhell har vi et overvåkingssystem koblet opp mot et vaktselskap. Uten det ville anlegget stått i full fyr, sier Brøndbo til Adresseavisen.

SMN kjøper seg opp i BN Bank

Publisert: 01.03.2019 kl 05:56

Sparebank 1 SMN kjøper seg opp i trondheimsbanken BN Bank. Det gjør også Sparebank 1 SR-bank, mens Sparebank 1 Østlandet kommer inn som ny eier. – Vi tar det som et klart tegn på at mange har stor tro på oss, sier Stig Tore Laugen, kommunikasjonsdirektør i BN Bank til NRK.

Finansministeren skryter av Stjørdal

Publisert: 01.03.2019 kl 05:56

Finansminister Siv Jensen skryter av Stjørdal kommune. - Flere norske kommuner burde lære og følge Stjørdals eksempel, sier Siv Jensen til Bladet etter å ha møtt politikere og representanter for administrasjonen i rådhuset i går ettermiddag.
-Stjørdal viser i praksis at det er mulig for en kommune å levere gode tjenester uten å plage innbyggerne med eiendomsskatt, sier Jensen til Bladet.

Fire ungdommer avhørt

Publisert: 01.03.2019 kl 05:51

Fire ungdommer i 14-15-årsalderen var i går innkalt til avhør hos politiet i Trondheim. De fire er pågrepet og mistenkt for hærverk på Strindheim skole, Bispehaugen skole og Dagskolen på Lade.
- To jenter og to gutter med tilknytning til miljøet rundt Rosenborg skole har vært i fokus en periode, sier politistasjonssjef Arve Nordtvedt til NRK.
Trolig er det begått hærverk for over en million kroner.

Trafikkulykke Skovgård

Publisert: 28.02.2019 kl 19:34

En person ble lettere skadd i ei trafikkulykke ved Skovgård i Trondheim torsdag kveld. To biler med til sammen tre personer var involvert i ulykka, melder politiet på Twitter.

Ap inviterer til mat-debatt

Publisert: 28.02.2019 kl 19:29

Arbeiderpartiet i Trøndelag inviterer nå til debatt om framtida for trøndersk landbruk.
- Målet vårt er å bidra til å utvikle verdikjeden innafor mat i Trøndelag gjennom å handle regionalt, men med internasjonale ambisjoner på vegne av hele verdikjeden, fra såkorn til ferdig servert. Det sier Stig Klomsten, fylkestingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Trøndelag.

Ranheim slo RBK i treningskamp

Publisert: 28.02.2019 kl 19:27

I en treningskamp på “Fjæra” torsdag ettermiddag vant Ranheim 1-0 over Rosenborg.
Hjemmelaget tok ledelsen 1-0 ved spanske Adrià Mateo López etter 12 minutters spill i 1. omgang. Pål Andre Helland hadde sjansen til balanse på straffe tidlig i 2. omgang, men skjøt i tverrliggeren. Fredag drar RBK-trener Eirik Horneland med laget til et to-ukers treningsopphold i Marbella.

Stafett-laget

Publisert: 28.02.2019 kl 19:26

To trøndere er med på det norske laget som skal gå 4x10 km stafett i VM-byen Seefeldt fredag. Emil Iversen diskvalifiserte seg selv fra laget etter at han ble Norges dårligste på 15 km onsdag, men er likevel tatt ut på laget og går startetappen. Martin Johnsrud Sundby går den andre klassisk-etappen, mens Sjur Røthe og Johannes Høsflot Klæbo går fristil-etappene, i den rekkefølgen. Norge er tittelforsvarere fra Lahti i 2017.

Kraftig økning i antall psykologer i kommunene

Publisert: 28.02.2019 kl 14:44

Antall psykologer i kommunene har økt med nærmere 400 siden 2013.

En ny rapport fra SINTEF viser at tilskuddsordningen til psykologer i kommunene har vært avgjørende for den store økningen. Ved utgangen av 2018 ble det gitt tilskudd til om lag 550 psykologstillinger. Tilsvarende tall i 2013 var 179 psykologstillinger.

- De aller fleste som får psykiske helseproblemer, får det i ungdomsårene. Det er med på å bidra til sosiale helseforskjeller som varer livet ut. For å redusere forskjellene er det avgjørende at vi klarer å jobbe mer forebyggende og komme tidligere inn når noen har det vanskelig. Regjeringen har prioritert å styrke psykologkompetansen i kommunene, og jeg er glad for at tilskuddsordningen har gitt resultater, sier helseminister Bent Høie.

(Helse- og omsorgsdepartementet)

Afrikansk svinepest truer norske svinebesetninger

Publisert: 28.02.2019 kl 10:47

Afrikansk svinepest er en sykdom som er dødelig for svin, men er ikke farlig for mennesker. Villsvin er en av årsakene til at pesten kan spre seg raskt. Mattilsynet viser nå til flere tiltak for å redusere risikoen av smitte til norske grisebesetninger.

– En nasjonal innsats og et internasjonalt samarbeid er avgjørende for å redusere risikoen for smitte av svinepest i Norge. Det gjennomføres flere tiltak for å unngå at sykdommen spres til Norge. Mattilsynet følger situasjonen, og arbeider med forebyggende tiltak. Regjeringen har også bestilt en handlingsplan om villsvinutfordringer i Norge som tar for seg flere og framtidige tiltak, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Smitten er ikke påvist i Norge, men dersom den etablerer seg her vil kostandene bli store. Så langt finnes det ikke behandling eller vaksine. Mattilsynet innfører flere tiltak som skal redusere riskoken for smitte i Norge.
(Landbruks- og matdepartementet)

Byåsen vant mot Fredrikstad

Publisert: 28.02.2019 kl 10:36

Byåsen vant på bortebane mot Fredrikstad i går. Fredrikstad sto med ti seire før gårsdagens møte med Byåsen Elite, som Byåsen vant 28-20. Toppscorere for Byåsen ble Oda Uthus og Anna Bjørke Kallestad med seks mål hver. Laget fra Trondheim ligger nå på en sjetteplass i Eliteserien med 17 poeng. Det skriver adressa.no.

Selger mye sauekjøtt

Publisert: 28.02.2019 kl 10:36

Tre uker etter at prisen på sauekjøtt ble nær halvert, har mesteparten av det store kjøttlageret blitt solgt. Billigsalget gir et tap på rundt fem millioner kroner, og regninga er det sauebøndene som får gjennom omsetningsavgifta. Det skriver Nationen.

Lagt inn på sykehus etter å ha tatt LSD

Publisert: 28.02.2019 kl 10:36

En 17-åring fra Malvik ble lagt inn på sykehus etter å ha tatt LSD. Politiet ble kontaktet natt til lørdag 9. februar av en bekymret forelder. Tidligere på kvelden hadde fem ungdommer vært samlet i en leilighet i Malvik, hvor flere av dem hadde brukt LSD. En av dem ble sendt til St. Olavs hospital, men er nå utskrevet.

– Dette er ressurssterke ungdommer som ikke har vært i befatning med politiet tidligere. Det er skremmende, sier politikontakt Ragnhild Vik til Bladet.

Politiet ønsker nå å jobbe med holdningene til ungdommene.

Trøndelag Ap med tillit til Giske

Publisert: 26.02.2019 kl 08:35

Toppene i Trøndelag arbeiderparti har fortsatt tillit til Trond Giske etter dansevideoen i Oslo. Leder Hanne Moe Bjørnbet i Trøndelags største lokallag i Trondheim, sier til Klassekampen at videoen ikke står i veien for at Giske kan renomineres på Stortinget.

Voldshendelse på Møllenberg

Publisert: 26.02.2019 kl 08:34

Flere politipatruljer rykket ut til Møllenberg i Trondheim i dag tidlig etter en voldshendelse. En mann hadde blitt slått med jernstang i hodet. Fornærmede var ved bessvisthet da han ble kjørt til St. Olavs hospital. Politiet jobber nå med sporsikring og avhører vitner, og opplyser til Adressa.no at de foreløpig ikke vet hvem gjerningsmannen er.

Slutt på bibelutdeling

Publisert: 26.02.2019 kl 08:32

Rådmann i Stjørdal, Anne Kathrine Slungård, vil ha slutt på at representanter fra Den Norske Kirke besøker kommunens 5-klassinger og deler ut bibler. Det skriver Stjørdals-Nytt.
– Dette kan oppleves som forkynning, og det er i strid med læreplanen for KRLE-faget, sier Slungård. Formannskapet i Stjørdal vedtok i 1988 at det skulle kjøpes inn bibler for rundt 60 000 kroner til alle elever i 5. klasse.

Dømt for promillekjøring

Publisert: 26.02.2019 kl 08:32

En mann i 20-årene fra Innherred er i Inntrøndelag tingrett dømt til 18 dagers betinget fengsel, etter å ha blitt stanset av politiet dagen derpå med 0,32 i promille i desember i fjor. Det skriver Trønder-Avisa. Mannen taper også førerretten i 14 måneder. Han ble i utgangspunktet ilagt en bot på 34 000 kroner, men denne ble redusert til 7 500 kroner på grunn av mannens lave inntekt.

Penger til fiskeglade barn

Publisert: 25.02.2019 kl 10:59

Regjeringen gir 11 millioner kroner til prosjekter som skal gi barn og unge gode opplevelser med fisk og sjømat.

- Barn liker mat som smaker godt. Vi har verdens beste sjømat, men likevel ser vi at barn og unge dropper fisk. Her har vi en jobb å gjøre, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Vi spiser stadig mindre fisk og sjømat. Trenden er særlig tydelig blant barn og unge. Regjeringen ønsker å snu denne utviklingen, og har satt av litt over 11 millioner kroner til tiltak rettet mot barn og unge. 6,1 millioner er øremerket Sjømattiltak, og nå kan aktører over hele landet søke om støtte.

(Nærings- og fiskeridepartementet)

Buddyprisen til Ingebrigt Håker Flaten

Publisert: 25.02.2019 kl 09:01

Bassist Ingebrigt Håker Flaten ble tildelt norsk jazz' høyeste utmerkelse, Buddyprisen, for 2018, melder NRK. Flaten fikk prisen i forkant av sin konsert sammen med Krokofant på Dokkhuset Scene i Trondheim lørdag. Flaten er fra Oppdal, er utdanna ved jazzlinja ved NTNU og bor nå i USA.

Sølv i kombinert

Publisert: 25.02.2019 kl 08:58

Jan Schmid og Jarl Magnus Riiber imponerte med sølv under den kombinerte lagsprinten i Seefeld søndag. Tyskland tok gullet - igjen.

VM-bronse til Skarstein

Publisert: 25.02.2019 kl 08:57

Birgit Skarstein tok bronse på søndagens langdistanse under Para-VM i Prince George i Canada, det melder NRK. Det er hennes andre bronse i VM. Skarstein har slitt med halsen de siste dagene, og det var lenge usikkert om hun skulle gå. Oksana Masters (USA) tok gull.

Vinterfest Selbuskogen

Publisert: 25.02.2019 kl 08:56

Rundt 150 nye landsmenn deltok på vinterfesten på Selbuskogen skisenter i går. Det var 10. gang Vinterfesten ble arrangert, denne gang i et samarbeid mellom frivilligsentralene i Selbu og Stjørdal, Selbu Røde Kors og Stjørdal Rotary.
Ikke det beste været, men arrangørene melder om god stemning,

Hever aldersgrensen for helseattest for eldre bilførere

Publisert: 25.02.2019 kl 08:47

Regjeringen vil forenkle dagens regler ved å heve aldersgrensen for helseattest fra 75 til 80 år.

– Eldre i dag er friskere enn tidligere, og de har lang erfaring med å kjøre bil. Det er viktig å tilpasse regelverket etter dagens situasjon, og vi ønsker å gi eldre bilførere en enklere hverdag. Derfor vil vi forenkle dagens regler for helseattest for eldre bilførere ved å heve aldersgrensen for å få helseattest fra 75 til 80 år, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...