Nea Radio

Notiser

Kjøreopplæring i politiet

Publisert: 10.09.2019 kl 14:24

Du vil kunne både se og høre flere politibiler på vegene i Trøndelag i tida som kommer. Politistudentene har startet opp med kjøreopplæring, så det vil tidvis bli mye kjøring med blålys og sirener i hele politidistriktet de neste seks ukene, fra man-fre 8-16, skriver Politiet i Trøndelag på Twitter.

Lisensfelling på jerv

Publisert: 10.09.2019 kl 14:23

I Midt-Norge kan tilsammen 30 jerv lisensfelles i høst og i vinter. Lisensjakta startet i dag og varer til 15. februar neste år.

Måling etter Tsjernobyl-ulykka

Publisert: 10.09.2019 kl 14:22

Norges geologiske undersøkelse, NGU, utfører målinger fra helikopter for å se hva som er igjen av det radioaktive isotopet cesium-137 etter Tsjernobyl-ulykken i 1986. Tydal, Selbu, Holtålen, Midtre Gauldal og Meråker er kommunene som vil oppleve helikopter fly i 60–80 meters høyde. NGU gjør også en generell geologisk kartlegging. Målingene vil pågå frem til starten av oktober, melder NRK.

Beltebruk i buss

Publisert: 09.09.2019 kl 14:25

I forrige uke kontrollerte Statens vegvesen 1.325 busspassasjerer i Midt-Norge. I løpet av kontrolluka ble det utstedt 53 gebyr til passasjerer som ikke brukte belte i bussen.
-Vi er godt fornøyd med at de fleste av de kontrollerte busspassasjerene hadde festet på seg beltet. Det er også svært gledelig at alle de 74 bussjåførene vi sjekket hadde på seg sikkerhetsbeltet, sier Annette Henden i Statens vegvesen Region midt.

Ekspertgruppe skal utrede framtidig drift av luftambulansetjenesten

Publisert: 09.09.2019 kl 09:19

Luftambulansen er en viktig del av den akuttmedisinske beredskapen. En uavhengig ekspertgruppe skal utrede framtidig drift av tjenesten.
Ekspertgruppen skal vurdere dagens system opp mot andre driftsformer, som for eksempel offentlig/ideell drift. Bakgrunnen er utfordringene man så ved operatørbyttet i ambulanseflytjenesten og hvordan dette påvirket beredskapssituasjonen, særlig i Nord-Norge.
- Luftambulansen er viktig for befolkningens trygghet, og ekspertgruppens utredning er sentral for å få et godt grunnlag for å vurdere framtidig organisering av tjenesten. Det er viktig at ekspertgruppen involverer alle relevante aktører i arbeidet, sier helseminister Bent Høie i ei pressemelding.

Samferdselsministeren møter elsparkesykkelbransjen

Publisert: 06.09.2019 kl 00:33

Mandag 16. september vil samferdselsminister Jon Georg Dale ha et møte med aktørene som leier ut elsparkesykler i Norge. Bakgrunnen for møtet er diskusjonene som har vært rundt elsparkesykler i sommer, og et ønske om å finne ut hvordan man best mulig kan legge til rette for mikromobilitet i byene, skriver Regjeringa i ei pressemelding.

Misnøye med metrobussene

Publisert: 06.09.2019 kl 00:06

Det nye kollektivtilbudet med metrobusser i Trondheim har kostet 2,8 milliarder kroner, men bare en av tre mener byen har fått et bedre busstilbud siden oppstarten for en måned siden. I en ny meningsmåling i Adresseavisen er det flere som mener det nye kollektivtilbudet er blitt dårligere. Selskapet AtB understreker at metrobussene fortsatt er i en innkjøringsfase.

Flere millioner til Moser-forskning

Publisert: 06.09.2019 kl 00:05

Forskerne May-Britt og Edvard Moser i Trondheim får 12 millioner kroner mer i årlig støtte til sin forskning. Betingelsen er at de to nobelprisvinnerne jobber aktivt som forskere ved Kavli-instituttet for nevrovitenskap ved NTNU i Trondheim. Instituttet får til sammen 28 millioner kroner i offentlig støtte hvert år.

Dømt til forvaring for overgrep

Publisert: 06.09.2019 kl 00:04

En trøndersk mann i 50-årene er dømt til ni års forvaring for flere seksuelle overgrep mot en ung gutt, både i 2017 og i fjor. Mannen er også tidligere dømt for lignende forhold, og Sør-Trøndelag tingrett har satt minstestraffen til fengsel i seks år og tre måneder, skriver Adresseavisen. Han er i tillegg dømt til å betale 200.000 kroner i erstatning til gutten.

Får likevel kjøre ATV i utmarka

Publisert: 06.09.2019 kl 00:03

Fylkesmannen i Trøndelag snur og gir seks aktører innen næringslivet i Lierne lov til å kjøre med terrengkjøretøy i utmarka i kommunen. Fylkesmannen har tidligere satt en stopper for kjøringa, skriver Trønder-Avisa. Nå ber fylkesmannen regjeringen om klarere regler for kjøring i utmarka.

Nedbemanning på sykehusene

Publisert: 06.09.2019 kl 00:03

Helse Nord-Trøndelag varsler nedbemanning ved Sykehuset Namsos og Sykehuset Levanger, skriver Namdalsavisa. Regnskapet som er lagt fram på styremøtet, viser at tiltakene som ble innført i sommer ikke hatt forventet effekt.

Grønt lys til nytt bygg for helse- og sosialfagene ved NTNU i Trondheim

Publisert: 04.09.2019 kl 15:17

Regjeringen gir nå klarsignal til å starte arbeidet av nytt bygg i Elgeseter gate. Bygget skal kunne huse 2000 studenter og 200 ansatte innenfor helse- og sosialfagene ved Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU). I tillegg flytter idrettstilbudet til byens studenter inn i samme bygg.

- Dette er et viktig bygg for både NTNU og studentsamskipnaden. Her samler vi helse- og sosialfagene og samskipnadens idrettstilbud under samme tak, tett på resten av campus og byens helsetilbud. Dette vil gi økt tverrfaglig samarbeid, bedre arbeids- og læringsmiljø og mer effektiv drift, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

For NTNU innebærer byggeprosjektet at universitetet kan samlokalisere flere helse- og sosialfag nærmere fagmiljøene ved St. Olavs Hospital, heter det i ei pressemelding fra Regjeringen.

- En utvidelse av denne klyngen legger til rette for enda tettere integrering mellom sykehus, universitet og kommunale helsetjenester, sier Nybø.

Norbit bygger ut på Røros

Publisert: 04.09.2019 kl 13:52

Plassmangel har vært noe av utfordringen til Norbit etter at de fikk en voldsom oppsving på omsetningen. Nå har Røros kommune sagt ja til at bedriften kan bygge ut med 1442 kvadratmeter på Øverhagaen. Dette melder Arbeidets Rett.

Thamshavnbanen kan miste støtte

Publisert: 03.09.2019 kl 15:25

BaneNor vurderer å kutte ut støtte til private baner. Det kan bety slutt for museums-jernbaner som Thamshavnbanen i Orkdal. Nesten halvparten av banens utgifter til skinnegang og kjøreledning kommer fra BaneNor, skriver avisa Sør-Trøndelag.

Klæbo-tå

Publisert: 03.09.2019 kl 15:23

Det er ingen dramatikk i Johannes Høsflot Klæbo sin skade, det sier landslagslege Øystein Andersen til NTB. - Stortåa er nå tapet, og det gjøres fortløpende vurderinger om det er behov for ytterligere tiltak, sier landslagslegen.

Bendtner klar for FC København

Publisert: 03.09.2019 kl 15:22

Rosenborg og FC København er enige om en overgang for Nicklas Bendtner. Dermed forlater dansken Trondheim etter 86 kamper og 35 mål for klubben. Bendtner har skrevet under på en kontrakt som varer ut sesongen, skriver klubbene i en pressemelding.

USS-nei til vindkraftplan

Publisert: 03.09.2019 kl 15:21

De nesten 100 norske utmarkskommunene i Utmarkskommunenes Sammenslutning ber nå regjeringa skrote “Nasjonal ramme for vindkraft”. - De 13 store utmarksområdene som NVE nå har pekt ut som mest egna for vindkraftutbygging er identifisert uten forhåndsklaering med de berørte kommuner og basert på grovmaskede vurderinger, heter det i en uttalelse fra USS-styret. Interesseorganisasjonen mener en slik metode er uegnet som verktøy for å dempe konfliktene rundt vindkraftutbygging i Norge.

Leveringsplikt for bredbånd

Publisert: 03.09.2019 kl 14:57

Regjeringa foreslår nå leveringsplikt for bredbånd
– Hvis Norge skal kunne ta ut det fulle potensialet som ligger i digitalisering og ny teknologi, må innbyggere og næringsliv i hele landet ha tilgang til internett. I dag har vi leveringsplikt for telefontjenester, og nå foreslår vi å utvide denne plikten til også å gjelde bredbånd, sier digitaliseringsminister Nikolai Astrup i ei pressemelding.

Rekordløp av Sondre

Publisert: 02.09.2019 kl 10:08

Sondre Norstad Moen fra Trondheim slo den nesten 30 år gamle norgesrekorden på 10.000 meter i Kristiansand med nesten åtte sekunder søndag kveld. Dermed klarte han også VM-kravet med god margin.

Nytt VM-gull til Birgit

Publisert: 02.09.2019 kl 10:07

Birgit Skarstein tok søndag et nytt VM-gull i para-roing. Hun utklasset konkurrentene i singlesculler for tredje år på rad, bare fem sekunder bak sin egen verdensrekord. Med VM-gullet er hun også sikret plass i Paralympics i Tokyo neste år.

Friluftslivets ildsjel

Publisert: 02.09.2019 kl 10:06

Kjellrun Skjerve fra Skogn er kåret til Friluftslivets ildsjel 2019. Hun har vært turleder for både eldre og yngre garde i Innherred turlag i ei årrekke. Pengepremien skal brukes til å bygge et naust, skriver Trønder-Avisa.

Helikopter på bakken

Publisert: 02.09.2019 kl 10:05

Helitrans satte i går alle helikoptrene sine på bakken etter ulykka i Alta. Seks personer døde da helikopteret styrtet, fem av dem var ungdommer og den sjette var en svensk pilot. Helikopteret er det mest brukte i Norge, men har vært involvert i flere ulykker, melder NRK.

Bekymret over overdoser av smertestillende medisiner

Publisert: 02.09.2019 kl 10:04

Flertallet av overdoser i Norge skyldes andre opioider enn heroin, blant annet sterke smertestillende medisiner. Det bekymrer helseminister Bent Høie, som vil forsterke innsatsen for å hindre en epidemi av overdosedødsfall slik USA har opplevd.

– Vi ser en utvikling som gir grunn til bekymring også her i landet. Ikke i samme skala som i USA, men likevel så alvorlig at vi må se nærmere på den og vurdere hvilke grep vi skal ta, sier Høie i ei pressemelding.

Sist uke ble det amerikanske legemiddelfirmaet Johnson & Johnson dømt til å betale mer enn fem milliarder kroner i erstatning for å ha medvirket til opioid-krisen. Bare i 2017 tok overdoser med opioider livet av 47 000 mennesker USA, og mer enn en tredel av disse dødsfallene involverte reseptbelagte opioider som smertestillende medisiner.

For fort på E14 - igjen

Publisert: 31.08.2019 kl 22:13

En motorsyklist fikk førerkortet beslaglagt og ble anmeldt etter at han ble målt til 117 km/t i en 60-sone på E14 i Hegra lørdag. Det melder politiet på Twitter.

To til sykehus

Publisert: 31.08.2019 kl 22:11

To personer ble sendt til sykehus etter at en bil havnet på jernbanelinja i Steinkjer litt etter klokka halv 21.30 lørdag kveld. Det skriver Politiet i Trøndelag på Twitter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...