Nea Radio

Notiser

To innbrudd i Rørosregionen

Publisert: 23.04.2019 kl 21:43

Tirsdag ble det oppdaget innbrudd både hos Røroskjøtt sine lokaler på Os og hos BaneNor på Røros. På begge steder var ei vindusrute knust av stein. Det er usikkert om det er tatt noe fra lokalene, men det blir ikke oppbevart penger på noen av stedene.

Politiet opplyser til Arbeidets Rett at det er for tidlig å si noe om det er de samme personene som står bak innbruddene på begge steder.

Påskecrossen

Publisert: 23.04.2019 kl 08:44

Nesten 1000 så Elias Ishoel fra NMK Oppdal vinne superfinalen under Påskecrossen i Stugudal langfredag. John Stenberg fra Lofsdalen SK og Robert Lunden fra Tydal MK kom på de to neste plassene.
Robert Lunden hadde stevnets lengste hopp på hele 46,5 meter!

Astrid Øyre Slind vant Kromgruverennet

Publisert: 23.04.2019 kl 08:44

Astrid Øyre Slind fra Oppdal IL vant kvinneklassen i Kromgruverennet påskeaften. Svenske Oskar Kardin var raskest i herreklassen.

Niklas Dyrhaug med ny løyperekord i Egebergrennet

Publisert: 23.04.2019 kl 08:43

Niklas Dyrhaug er i gang igjen. Skjærtorsdag vant han Egebergrennet på ny løyperekord, drøyt fire minutter raskere enn sin egen vinnertid fra i fjor. Andrea Sæther Verdenius fra Tolga IL vant kvinneklassen.

2. divisjon: Blink vant igjen

Publisert: 23.04.2019 kl 08:42

Stjørdals-Blink slo Levanger 4-0 hjemme mandag kveld.
– Det er selvsagt bra. Det spesielle her er egentlig at vi vinner to kamper på rad med 4-0. Hvis man ser på resultatene i denne divisjonen, er det veldig sjelden noe annet enn ett- og tomålsseire, sier Roar Vikvang til Stjørdals-Nytt. Hele 612 tilskuere fikk med seg lokaloppgjøret, og en ny tribune sørget for ekstra stemning på Blinkbanen.

Toppserien fotball kvinner

Publisert: 23.04.2019 kl 08:41

I Toppserien for kvinner spilte Stabæk og Trondheims-Ørn uavgjort 1-1 på Nadderud mandag ettermiddag. Rakel Engesvik scoret målet for Ørn, som nå har fire poeng og ligger på tredje siste-plass med tre poeng etter fire spilte kamper.

Trøndersk Eliteserie-bunn

Publisert: 23.04.2019 kl 08:40

Rosenborg spilte best, men kombinasjonen ufarlige angrep og godt forsvarsspill av Strømsgodset førte til 0-0 og poengdeling på Lerkendal mandag kveld. Nok en gang var det tilløp til pipekonsert da spillerne gikk av banen.

Også Kristiansund og Ranheim spilte uavgjort 0-0 i Kristiansund mandag kveld. Hjemmelaget var også her best, men Ranheim-keeper Even Barli storspilte nok en gang. Dermed har Ranheim sikret seg sitt første eliteserie-poeng denne sesongen, men ligger fortsatt sist på tabellen, ett poeng bak Rosenborg på nest siste-plass.

Tunneler må oppgraderes

Publisert: 23.04.2019 kl 08:38

Mange norske tunneler oppfyller ikke EUs krav om brannsikkerhet med doble løp eller utgang til det fri. Fluktrom i tunneler er ikke tillatt i EU, men forskere jobber likevel med å utvikle en type fluktrom som kan brukes i nye og gamle, oppgraderte tunneler. – Forskinga gjøres blant annet ved simulator, sier seniorforsker ved SINTEF, Gunnar Jenssen til NRK.

Angrep hjort

Publisert: 23.04.2019 kl 08:38

I Meråker gikk to løse hunder til angrep på en hjort mandag ettermiddag. Hjorten ble så skadet etter hendelsen at den ble bestemt avlivet etter tillatelse fra Statens naturoppsyn (SNO), i følge politiet. De varsler også at sak blir opprettet i kjølvannet av hendelsen.

Hannbjørn skutt i Meråker

Publisert: 23.04.2019 kl 08:37

En hannbjørn på 144 kilo ble skutt i Meråker skjærtorsdag. - Bjørnen ble observert første gang onsdag, og vi fikk raskt peilet oss inn på hvor den var. På grunn av skaresnø var det ikke lett å komme tett på. Men skjærtorsdag fikk vi satt sammen et lokalt jaktlag, sier fellingsleder for SNO i Trøndelag, Even Bjørnes til Bladet. Han bekrefter at det også ble brukt helikopter i jakta.

Innbytterbenk i full fyr

Publisert: 23.04.2019 kl 08:37

Det brant i bortelagets innbytterbenk på Blinkbanen natt til mandag. - Vi har grunn til å tro at brannen er påsatt, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa.
– Jeg blir oppgitt over et slikt angrep på frivilligheten, sier Knut Erlend Jegersen i Stjørdals-Blink fotball. Fotball-lederen var raskt på pletten da han ble varslet om brannen. Brannen skal også ha svidd av litt av kunstgresset foran innbytterbenken.

Ulovlig bålfyring

Publisert: 23.04.2019 kl 08:36

Nødetatene rykket ut til Storvika i Stjørdal mandag kveld etter melding om ulovlig bålfyring. Det var et stort bål, og brannvesenet måtte til for å slukke det. Politiet oppretter sak på hendelsen.

Bilbrann i Verdal

Publisert: 23.04.2019 kl 08:35

Det var lange køer på E6 i Verdal mandag kveld etter en bilbrann. Ingen personer kom til skade i brannen, men bilen ble utbrent. Brannen oppsto under kjøring, opplyser politiet.

Veltet med ATV

Publisert: 23.04.2019 kl 08:34

En mann ble sendt til sykehus etter å ha veltet med en ATV i Melhus mandag kveld. Mannen skal ha hatt smerter i ryggen. Det opplyser politiet.

Mann med kniv pågrepet

Publisert: 19.04.2019 kl 10:25

Klokken 02.10 natt til fredag ble en mann i 20-årene pågrepet og satt i arresten av politiet på Solsiden. Mannen hadde på seg en kniv som andre gjester på stedet hadde sett. Mannen blir anmeldt.

Fyllekjørte i Hommelvik

Publisert: 19.04.2019 kl 10:25

En sjåfør i Malvik ble tatt med i arresten for å ha kjørt i beruset tilstand. Sjåføren ble stoppet av politiet på E6 Hommelvika klokken 02.40 natt til fredag. Vedkommende blir anmeldt.

Beruset båtfører i arresten

Publisert: 19.04.2019 kl 10:25

En beruset båtfører ble brakt med til arresten natt til fredag. Føreren ble anholdt på fjorden utenfor Trondheim og vil bli anmeldt.

Ruskjøring i Oppdal

Publisert: 19.04.2019 kl 10:24

Ingen personer ble skadd da en bil kjørte av veien og rullet rundt i Vangslia i Oppdal torsdag kveld. Bilen kjørte videre etter å ha rullet rundt, men ble stoppet av politiet da de observerte røyk og åpne flammer fra bilen. Det var tre personer i bilen, og føreren er mistenkt for ruskjøring.

Enklere å delta i offentlige anskaffelser

Publisert: 16.04.2019 kl 21:34

Regjeringen etablerer en digital tjeneste som forenkler deltakelse i offentlige anskaffelser, og gjør det enklere å sjekke om leverandører er seriøse.
Bedrifter som deltar i konkurranser om offentlige anskaffelser, må i dag sende inn skatteopplysninger og firmaopplysninger. Takket være en ny teknisk løsning, eBevis, skal det nå bli slutt på dette.

Brønnøysundregistrene og Direktoratet for IKT og forvaltning (Difi) har i samarbeid utviklet eBevis.
– Med eBevis får offentlige oppdragsgivere tilgang til de opplysningene de trenger, uten at bedriftene selv må sende dem inn. Dette er en prosess som fram til nå har vært utført på en ”gammeldags” måte. Derfor er eBevis en kjærkommen forenkling for de mange bedriftene som deltar i konkurranser om offentlige kontrakter, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Sør-Trøndelag Røde Kors

Publisert: 14.04.2019 kl 20:32

Søndag kan Sør-Trøndelag Røde Kors melde om en skade i påskefjellet. Det har vært en skade i terreng, ingen i alpinanlegg. Det har vært stor utfart i hele distriktet, heter det i ei pressemelding. Det er for tiden meget fint skiføre. Fast men litt løst på toppen av snølagene.
Dagens tips fra Infosentralen: Stol ikke 100 prosent på mobiltelefonen din når du er ute i fjellet. Vær oppmerksom på at dekning og batterikapasitet kan være dårligere enn forventet. Vi oppfordrer derfor alle til å ha gjort gode avtaler på hvor du skal på tur og når du regner med å være tilbake. Så vet hjelpemannskapene hvilket område du er i, om uhellet skulle være ute.

Ny pensjonsordning for offentlig ansatte

Publisert: 10.04.2019 kl 19:18

Arbeids- og sosialdepartementet la onsdag fram lovforslaget til nye pensjonsordninger for ansatte i offentlig sektor.
Den nye pensjonsløsningen skal gjøre det enklere for offentlig ansatte å kompensere for effekten av levealdersjusteringen ved å stå lenger i jobb. Offentlig ansatte skal få et godt pensjonsnivå framover når levealderen øker. Den nye alderspensjonen kan tas ut fleksibelt fra 62 år og fritt kombineres med arbeid. Proposisjonen inneholder også overgangsregler fra dagens til nye ordninger.

Nordisk enighet om initiativ for globalt rammeverk mot marin forsøpling

Publisert: 10.04.2019 kl 19:14

De nordiske miljøministrene er enige om å jobbe for en global avtale for å bekjempe forsøpling av verdenshavene. Det er klima- og miljøminister Ola Elvestuen som tok initiativ til den nordiske ministererklæringen.
- Jeg er glad for at mine nordiske kolleger har stilt seg bak det norske forslaget om et sterkere og mer forpliktende internasjonalt samarbeid. Ingen land kan løse problemet med marin forsøpling alene. De nordiske landene forsterker nå vår lederrolle i dette arbeidet, sier Ola Elvestuen.

Hund savnet i Tydal

Publisert: 10.04.2019 kl 16:55

Politiet melder at en hund er savnet i Tydal. Hunden er en gordonsetter.

– Om noen kan se etter den, hadde det vært fint, skriver politiet på Twitter.

Hvis noen finner hunden kan man varsle politiet på 02800.

Senterpartiet størst i Stjørdal

Publisert: 10.04.2019 kl 14:27

Hver tredje stjørdaling ville stemt på Senterpartiet dersom det hadde vært kommunevalg i dag. Det viser tall fra en meningsmåling som er gjennomført for Stjørdals-Nytt av Norfakta i dagene 3., 4. og 5. april. Totalt 602 personer i Stjørdal er spurt om hvilket parti de ville ha stemt på dersom det var kommunevalg i dag. Med en oppslutning på 32,5 prosent er Senterpartiet størst i Stjørdal akkurat nå. Arbeiderpartiet får i samme måling en oppslutning på 32,2 prosent.

Nato-øvelsen ga millioner i kassa til Verket

Publisert: 10.04.2019 kl 14:26

Verket Røros gikk med 2,1 millioner kroner i overskudd i 2018. Det er mye takket være NATO-øvelsen i høst. Gjelda ble også redusert, og er nå på under 40 millioner kroner. Den store militærøvelsen var forventet å gi inntekter på rundt 1 million kroner. Regnskapet for fjoråret viser at av et samlet overskudd på 2,1 millioner kroner, hvor 1,8 millioner kom fra NATO-øvelsen. Forsvaret brukte store deler av Verket til forpleining av soldater. Det skriver Arbeidets Rett.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...