Nea Radio

Siste nytt

Nytt koronatilfelle Orkland

Publisert: 20.03.2020 kl 08:25

I går kveld ble det påvist en ny koronasmittet i Orkland kommune. Det er nå i alt tre smittede i Orkland, alle relatert til samme smittekilde, opplyser kommunen.

Knust vindu Levanger stasjon

Publisert: 20.03.2020 kl 08:24

Politiet melder om et knust vindu på Levanger stasjon. Video fra området vil bli sikra. Politiet opplyser også at Bane Nor vil anmelde saken senere.

Betaler straks

Publisert: 19.03.2020 kl 12:13

Selbu kommune følger oppfordringa fra Næringsforeningen i Værnesregionen om å betale regninger før forfall. Det kan bety mye for lokale bedrifter å få betaling for allerede utførte oppdrag fort, sa Jon Uthus i NiV.
- Det kommer Selbu kommune til å gjøre, allerede mandag, sier ordfører Ole Morten Balstad

Tre døde onsdag

Publisert: 19.03.2020 kl 12:11

Tre eldre pasienter med coronavirus døde onsdag. Seks personer i Norge har dermed dødd etter å ha blitt smittet av viruset. Det melder VG

Rosenborg permitterer

Publisert: 19.03.2020 kl 12:10

Rosenborg permitterer ansatte i administrasjonen og i SalMar Akademiet på grunn av korona-epidemien. 30 ansatte blir helt permittert, mens ni ansatte er delvis permittert. – Dette er en tung dag, men vi så ingen annen utvei, sier daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug på deres nettsider.

Politiloggen

Publisert: 19.03.2020 kl 08:08

Politiet pågrep natt til torsdag to personer i en stjålet bil i Ålen. Mistanke om rus kjøring. Nødvendige prøver tatt og forholdet blir anmeldt.

Ny ordfører i Steinkjer

Publisert: 17.03.2020 kl 08:08

I går fikk Steinkjer sin første kvinnelige ordfører. Anne Berit Lein fra Senterpartiet overtok ordførerklubba etter Bjørn Arild Gram som er blitt leder for Kommunenes Sentralforbund.

Kommunestyret foregikk på telefon, ifølge NRK.

Mange vil bidra med utstyr

Publisert: 17.03.2020 kl 08:07

Helse Midt-Norge har fått om lag 40 henvendelser fra bedrifter i regionen som kan bidra med smittevernutstyr. Det var før helga at helseregionen bad næringslivet om å bidra i en dugnad for å skaffe enda flere munnbind og annet utstyr.

Slipper ut fanger

Publisert: 17.03.2020 kl 08:07

Verdal fengsel slipper ut fire fanger før tida for å redusere smittefaren. Det skriver Trønder-Avisa. De fire er innlosjert på dobbeltrom, og fengselledelsen ønsker å gi fangene enkeltrom.

Bot for brudd på karantenereglene

Publisert: 17.03.2020 kl 08:06

Bryter du karantenereglene kan du få kjempebøter. Riksadvokaten fastsetter blant annet at botens størrelse for brudd på karantenereglene normalt skal være 20 000 kroner, subsidiært fengsel i 15 dager. For personer som tar opphold på hytta si i en annen kommune fastsettes boten normalt til 15 000 kroner, subsidiært fengsel i 10 dager. Bot på 20 000 kroner blir også normalstraffen for dem som bryter forbudet mot kulturarrangement, idrettsarrangement og idrettsaktiviteter. Dersom arrangøren er et foretak, skal straffen være på minst 50 000 kroner, skriver Dagbladet.

Stiklestad stenger

Publisert: 14.03.2020 kl 16:10

Stiklestad nasjonale kultursenter holder stengt for publikum inntil videre. Dette gjelder alle fem museene, Egge museum, Nils Aas kunstverksted, Stiklestad nasjonale kultursenter, Levanger fotomuseum og Stjørdal museum Værnes, samt Scandic Stiklestad. Dette betyr også at planlagte arrangement på disse virksomhetene er utsatt inntil videre og at all form for utleie av lokaler ikke vil være mulig. Disse tiltakene er iverksatt for å bidra til den store dugnaden med å unngå smittespredning i befolkningen, heter det i ei pressemelding.

Selbu folkebibliotek stengt

Publisert: 14.03.2020 kl 10:28

Selbu folkebibliotek er stengt for besøk og utlån inntil videre. - Vi tar ikke imot innlevering av bøker eller andre lån i denne perioden. Lånetiden blir utvidet, og vi sender ikke ut purringer så lenge biblioteket og innleveringsluka er stengt.
Kommuneoverlegen har vurdert behovet for mer omfattende tiltak for å minimalisere spredningen av koronaviruset.
Selbu folkebibliotek ønsker å bidra til å redusere omfanget av koronautbruddet. Og vi håper dere har forståelse for disse tiltakene, sier biblioteksjef Oddbjørg Øiberg.

Granbykonferansen i Selbu er avlyst

Publisert: 14.03.2020 kl 10:16

Komiteen for konferansen har lagt ned et stort arbeid med å tilrettelegge for en vellykket gjennomføringen av den femte og siste Granbykonferansen i Selbu. - En gjennomføring vi har sett fram til, sier Granbykonferansens leder, Inger Granby.
- Men ut fra dagens situasjon anser vi det nå som viktigere å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset enn å gjennomføre konferansen. Liv og helse er tross alt langt viktigere enn en konferanse, sier Granby.
- Når «faren er over» vil vi se på en mulighet til å gjennomføre deler av konferansen.

Savner konkrete tiltak rettet mot næringslivet

Publisert: 14.03.2020 kl 10:14

- Mange av tiltakene som nå er lansert vil være positiv for å sikre norske bedrifter og arbeidsplasser. Spesielt vil jeg trekke fram endrede permitteringsregler og tilpassede kapitalkrav til bankene som gir oss mulighet til å yte kritisk hjelp til næringslivet, sier Jan-Frode Janson, konsernsjef i SpareBank 1 SMN.
- Men det må komme flere konkrete tiltak rettet mot næringslivet. Jeg er redd for at dette ikke er nok. En mulighet er å etablere en garantiordning hvor staten går inn og avlaster risiko på nye lån. SpareBank 1 SMN deltar i dag i en velfungerende ordning med Innovasjon Norge for vekstbedrifter. Denne kan videreforedles og utvides, sier konsernsjefen i SpareBank 1 SMN.

Røde Kors tar grep - også i Trøndelag

Publisert: 14.03.2020 kl 10:13

Røde Kors i Norge gjennomfører nå en rekke tiltak for å unngå at smittespredning svekker den frivillige beredskapen og er beredt til å bistå myndighetene ved behov. I Trøndelag har distriktene satt felles kriseledelse for å håndtere situasjonen.

Eliteserien utsettes

Publisert: 13.03.2020 kl 12:06

Torsdag ble det bestemt at seriestarten i Eliteserien utsettes. Offisielle kamper vil tidligst starte opp igjen første helga i mai. Fram til 15. april stoppes all toppfotball-aktivitet.
– Det er to ting vi ønsker med denne avgjørelsen. Alle ønsker at Eliteserien skal gjennomføres. I tillegg vil vi ha publikum på kampene. Derfor er jeg glad for vedtaket som ble gjort. Men det kan fort skje at vi må spille foran tomme tribuner likevel, sier RBKs Tove Moe Dyrhaug til Adressa.

Trafikkuhell E6 Trondheim

Publisert: 13.03.2020 kl 09:34

Det har vært et trafikkuhell på avkjøringen fra Okstadbakken og ned mot Osloveien i Trondheim. Et kjøretøy har havna utfor veien. Det er ingen personskade og trafikken går forbi.

Sju nye koronasmittede Trondheim

Publisert: 13.03.2020 kl 09:34

To menn og fem kvinner fra Trondheim fikk i går påvist koronasmitte, det opplyser kommunen i ei pressemelding. Tre av personene har nylig vært på reise i Østerrike. To er kontakter til smittede fra annen kommune, mens den siste ikke har noen kjent smittekontakt eller tilknytning til reise.

Vanskelige kjøreforhold

Publisert: 13.03.2020 kl 09:34

På grunn av nedbør kan det være vanskelige kjøreforhold, i hele Midt -Norge. Vegtrafikksentralen ber bilister kjøre etter forholdene.

Stengte ekspedisjoner

Publisert: 12.03.2020 kl 17:06

Ekspedisjonene stenges i Statens Hus i Steinkjer og Trondheim.
Statens vegvesen stenger alle sine trafikkstasjoner på grunn av korona-situasjonen.
Dette er tiltak som innføres i resten av landet også.

Hegra Sparebank per tlf

Publisert: 12.03.2020 kl 12:11

Hegra Sparebank begrenser ordinær kundekontakt. Fra og med i dag vil du måtte kontakte banken på telefon før du oppsøker banklokalene i Hegra og Stjørdal, skriver banken i en pressemelding. Videre heter det at banken ønsker å bidra til å redusere smittespredningen av hensyn til særlig sårbare grupper som eldre og syke, men også for å kunne opprettholde tilnærmet normal drift over tid. Dette vil komme både kundene og lokalsamfunnet til gode.

Røros følger rådene fra Folkehelseinstituttet

Publisert: 12.03.2020 kl 12:05

Det er ikke kjente tilfeller av smitte i Røros. Kommuneoverlege Anne Lajla Westerfjell Kalstad, sier at kommunen derfor velger å følge rådene fra Folkehelseinstituttet, men med lokale tilpasninger. Kommunen anbefaler å avlyse arrangementer med over 500 deltakere og å risikovurdere arrangementer med mellom 100 og 500 deltakere. Arrangement i sykehjem eller andre institusjoner for eldre anbefales avlyst og vanlige besøk bør begrenses mest mulig, sier. Westerfjell Kalstad.

Meråker stenger skoler og barnehager

Publisert: 12.03.2020 kl 11:56

Også Meråker kommune besluttet i går kveld å stenge skoler og barnehager som et av flere tiltak for å begrense spredningen av koronasmitte. – Vi opplever situasjonen som svært dramatisk og de tiltakene vi gjør nå er drastiske, sier rådmann Ole Henrik Fjørstad til Bladet. Det er så langt ingen registrerte smittede i Meråker.

Operaen stoppet billettsalget

Publisert: 11.03.2020 kl 08:12

Trondheim Symfoniorkester og Opera tar sikte på å spille operaen «Valkyrien» med bare 500 publikummere, på grunn av de nye retningslinjene fra FHI. Operaen har premiere i Olavshallen torsdag. Billettsalget er stanset, mens TSO jobber med løsninger, får NRK opplyst.

Ber russen unngå større samlinger

Publisert: 11.03.2020 kl 08:11

For å begrense smittespredning, avlyses en rekke reiser, aktiviteter og arrangementer ved de videregående skolene i Trøndelag. Det opplyser fylkesdirektøren for utdanning, Vegard Iversen. I tillegg blir russen bedt om å unngå større samlinger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...