Nea Radio

Siste nytt

Losser utstyr til turbintransport

Publisert: 27.03.2020 kl 09:31

I går kom første båt med utstyr til utbygging av mer vindkraft i Åfjord, skriver Fosna-Folket. Ordfører Vibeke Stjern sier at kommunen følger nøye med koronasituasjonen, og har vært i kontakt med Olje- og energidepartementet og utbyggeren om transportene. Det er planlagt både turbinmontasje på Harbakfjellet og i gangsetting der i løpet av året.

Bank øremerker penger til hjelp

Publisert: 27.03.2020 kl 09:28

SpareBank 1 SMN øremerker 100 millioner kroner til det de kaller en koronadugnad. Banken reduserer utbyttet fra fjorårets overskudd med 304 millioner kroner, men opprettholder 200 millioner til utdeling til samfunnsutbytte, skriver banken i en pressemelding.

Frosta åpnes

Publisert: 26.03.2020 kl 15:15

Frosta kommune vil fra og med fredag morgen tillate ferdsel inn og ut av kommunen igjen. Men det oppfordres til at all ferdsel over grensa er helt nødvendig. Kommunen minner om at det ikke er lov å dra på hytta eller campingvogna i kommunen.

Positivt svar på koronaprøve i Malvik

Publisert: 26.03.2020 kl 15:14

Det ble i dag (torsdag) registrert ett positivt prøvesvar på koronatest i Malvik kommune, som gjennomførte åtte tester i går.
Den smittede er en mann i 60-årene, bosatt i Malvik, som har hatt nærkontakt med en smittet person. Vedkommende har vært i karantene frem til testing, og har ikke hatt kontakt med andre utover nærmeste familie som nå er i karantene. Det er foreløpig rapportert om mildt forløp, uten behov for helsehjelp, skriver kommunen i ei pressemelding.
En ansatt ved barneverntjenesten har også testet positivt for koronavirus. Vedkommende bor ikke i Malvik. Personene som har vært i kontakt med den ansatte følges opp, og alle som har vært på jobb i samme tidsrom som smittede er satt i karantene.
Ingen av de øvrige ansatte har tegn til sykdom, og testing blir iverksatt dersom symptomer blir rapportert, skriver Malvik kommune i ei pressemelding.

123 smitta i Trondheim

Publisert: 26.03.2020 kl 15:12

Onsdag ble 13 personer i Trondheim, åtte kvinner og fem menn, konstatert smittet av koronaviruset.
Alle har et mildt sykdomsforløp. To små barn er blant de sist smittede.
Dermed er det totalt 123 personer som har testet positivt for korona i Trondheim, skriver kommunen i ei pressemelding.

Arbeiderfestivalen utsettes

Publisert: 26.03.2020 kl 11:25

Arrangementskomiteen for Arbeiderfestivalen i Hommelvik tar de nasjonale helseråd på alvor og utsetter festivalen til høsten på grunn av korona-epidemien. Når det gjelder 1. mai-feiringa, vil Arbeiderpartiet sentralt ta stilling til dette sammen med alle partilederne på et møte i neste uke, skriver festivalen i ei pressemelding. Arbeiderfestivalen i Hommelvik er en ukelang markering av 1. mai.

Sykehusene opplever stor nedgang

Publisert: 26.03.2020 kl 11:23

Sykehusene opplever en stor nedgang i tallet på pasienter etter koronautbruddet, skriver NRK. Ved sykehusene i Levanger og Namsos er nedgangen på over 30 prosent. – Vi er redde for at personer som trenger sykehusbehandling ikke tar kontakt fordi de tror at sykehusene har redusert akuttberedskapen, sier sykehusdirektør Tor Åm og fagsjef Paul Georg Skogen. Ifølge Adresseavisen ses den samme tendensen ved St Olavs Hospital.

Trondheim støtter lokalt næringsliv

Publisert: 26.03.2020 kl 11:23

Også formannskapet i Trondheim skal i dag ta stilling til en krisepakke for bedriftene i Trondheim. Alle de ulike politiske partiene har jobbet sammen for å få dette på plass. - Vi kan ikke sette oss ned og vente på statlige tiltak, og vi kan heller ikke slå oss til ro med at det som kommer derfra er nok. Nå når bedriftene sliter, så må vi hjelpe til. Det handler også om å sørge for egen kommende inntekt, sier Høyres Ingrid Skjøtskift til Adressa.

Fortsatt varetektsfengsling

Publisert: 26.03.2020 kl 11:22

De to 16-åringene som er tiltalt for flere ran i Trondheim er varetektsfengsla i nye to uker. Sør-Trøndelag tingrett viser til at dommen etter rettssaken snart er klar. Aktor har bedt om flere års fengsel, mens forsvarene vil ha ungdomsstraff, skriver NRK.

Dømt for grov familievold

Publisert: 26.03.2020 kl 11:22

Frostating lagmannsrett har avvist anken i en familievoldssak. Tiltalte ble dømt til to år og seks måneders fengsel i tingretten. Han anket fordi han nektet å ha gjort noe av det han var tiltalt for. Det er NRK som melder dette.

Trøtt sjåfør

Publisert: 26.03.2020 kl 11:21

En trøtt sjåfør fikk i natt beskjed om å ta seg en dupp etter å ha kjørt vinglete og i varierende fart på E6 i Melhus. Vedkommende fikk pålegg om å sove i bilen fram til klokka 6, skrev Politiet i Trøndelag på Twitter.

Politiet får 400 nye stillinger

Publisert: 26.03.2020 kl 11:17

Justisdepartementet lar Politidirektoratet få ansette inntil 400 politifolk for å styrke bemanningen. Oppgaver ved grensene prioriteres. – I en svært vanskelig tid må politiet ha mannskapene de trenger for å sikre trygghet, lov og orden i Norge, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) i ei pressemelding.

Trondheim støtter lokalt næringsliv

Publisert: 25.03.2020 kl 22:23

Også formannskapet i Trondheim skal torsdag ta stilling til en krisepakke for bedriftene i Trondheim. Alle de ulike politiske partiene har jobbet sammen for å få dette på plass. - Vi kan ikke sette oss ned og vente på statlige tiltak, og vi kan heller ikke slå oss til ro med at det som kommer derfra er nok. Nå når bedriftene sliter, så må vi hjelpe til. Det handler også om å sørge for egen kommende inntekt, sier Høyres Ingrid Skjøtskift til Adressa.

Tydal støtter lokalt næringsliv

Publisert: 25.03.2020 kl 22:22

Formannskapet i Tydal vedtok onsdag å stille 1 million kroner fra næringsfondet til rådighet for bedrifter med dokumenterte problemer. I tillegg avsettes det 300.000 kroner til markedsføring av Tydal som reiselivs- og fritidskommune, “for å være forberedt til ny giv når hverdagen normaliseres”, som det heter i vedtaket. Formannskapet vedtok også å styrke den kommunale næringsetaten med en stilling ut året.

Sykehusene opplever stor nedgang

Publisert: 25.03.2020 kl 22:21

Sykehusene opplever en stor nedgang i tallet på pasienter etter koronautbruddet, skriver NRK. Ved sykehusene i Levanger og Namsos er nedgangen på over 30 prosent. – Vi er redde for at personer som trenger sykehusbehandling ikke tar kontakt fordi de tror at sykehusene har redusert akuttberedskapen, sier sykehusdirektør Tor Åm og fagsjef Paul Georg Skogen. Ifølge Adresseavisen ses den samme tendensen ved St Olavs Hospital.

Dømt for grov familievold

Publisert: 25.03.2020 kl 22:19

Frostating lagmannsrett har avvist anken i en familievoldssak. Tiltalte ble dømt til to år og seks måneders fengsel i tingretten. Han anket fordi han nektet å ha gjort noe av det han var tiltalt for, melder NRK.

Ny person smittet i Inderøy

Publisert: 25.03.2020 kl 22:18

Enda en person har fått påvist koronasmitte i Inderøy onsdag. Dermed er fire personer i kommunen smittet. 63 personer er så langt testet i Inderøy, og alle som har vært i kontakt med den siste smittede blir oppringt, skriver kommunen på sine nettsider.

- Trist og lei

Publisert: 25.03.2020 kl 22:17

Mandag ble rådmann i Meråker, Ole Henrik Fjøstad, sagt opp med øyeblikkelig virkning. Til Adresseavisen sier Fjøstad at han sammenligner rådmannjobben med å være trener i toppfotball. – Det er en jobb du har til låns så lenge det er tillit til deg. Han sier også i en sms til Trønder-Avisa at han er lei seg over å ikke lenger ha kommunestyrets tillit. – Det gir ikke en god følelse nå, men det viktigste er hvordan vi takler koronakrisen. Fjøstad får 12 måneders etterlønn av Meråker kommune.

Midlertidig økt fleksibilitet i boliglånsforskriften

Publisert: 25.03.2020 kl 08:04

Finansdepartementet har i dag vedtatt å øke fleksibilitetskvoten i boliglånsforskriften til 20 prosent. Endringen gjelder for 2. kvartal 2020, men kan bli forlenget. Departementet presiserer også at bankene kan innvilge utsettelse for renter og avdrag i inntil seks måneder.
– Bankene har en viktig rolle i håndteringen av de utfordringene vi står i nå. Økt fleksibilitet styrker deres mulighet til å kunne hjelpe kundene sine gjennom en krevende periode, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

Meråker kaster rådmann - igjen

Publisert: 24.03.2020 kl 07:28

Kommunestyret i Meråker valgte på et ekstraordinært kommunestyremøte mandag kveld å si opp rådmann Ole Henrik Fjørstad. - Det betyr at rådmannens arbeidsforhold er slutt fra i kveld, sa ordfører Kjersti Kjenes til Bladet etter møtet.
Sektorsjef Arne Ketil Auran er konstituert rådmann fra 24. mars til 24. august. Trønder-Avisa skrev i går at de folkevalgte var samlet fysisk i samfunnshuset, med munnbind og hansker. Vedtaket var forøvrig enstemmig.

Båt kjørte inn i brygge

Publisert: 21.03.2020 kl 19:35

En stor fiskebåt har kjørt inn i ei brygge i Vallersund i Bjugn. Det er store skader på brygga. Politiet prøver nå å lokalisere båten, og sier de ønsker å få kontakt med båtføreren.

Sju nye smittet i Trondheim

Publisert: 21.03.2020 kl 19:34

Fredag fikk ytterligere sju personer i Trondheim konstatert koronasmitte. To av dem er i 40-årene, mens to andre er i 50-årene. Alle har mildt sykdomsforløp. 230 personer ble testet i går. Tilsammen er nå 63 personer i Trondheim bekreftet smittet, melder kommunen.

Ber turfolket spre seg

Publisert: 21.03.2020 kl 19:33

– Bra at folk er ut på tur, men ikke samtidig. Det sier kultur, nærings - og idrettsdirektør Ola By Rise i Trondheim kommune til NRK. Rapporter om parkeringskaos flere steder i bymarka har fått direktøren til å reagere. Han advarer mot store ansamlinger av folk, da det ikke er gunstig under koronakrisen

Dyr skitur etter feilparkering

Publisert: 21.03.2020 kl 19:32

Mellom 30 og 40 skiturister fikk 900 kr hver i bot etter å ha feilparkert på E39 på Buhaugen i Heim kommune. Politiet lover å følge opp mot påske.

Første koronasmittede Inderøy

Publisert: 20.03.2020 kl 08:25

En person fra Inderøy fikk i går påvist koronasmitte. Vedkommende jobber i hjemmetjenesten i kommunen. Personen er satt i isolasjon, og alle som har vært i kontakt med den smittede har blitt varsla, opplyser kommunen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...