Notiser

Mann slått med krykke er nå utenfor livsfare

Publisert: 10.07.2018 kl 15:41

Mannen som ble slått med ei krykke i Levanger 24. juni er nå utenfor livsfare. Det skriver Trønder-Avisa. Mannen er frakoblet respirator etter flere uker i kunstig koma, men har fortsatt store hodeskader. To menn sitter varetektsfengslet etter voldshendelsen.

Hele Gaula åpnet for fiske igjen

Publisert: 10.07.2018 kl 15:41

Hele Gaula og sidevassdragene er igjen åpen for laksefiske. De øvre delene av elva ble stengt før helga på grunn av lav vannføring. Regnværet søndag har gjort at vannmengden er femdobla i Gaulfossen. Det skriver NRK.

Dømt politimann får sak opp i Høyesterett

Publisert: 10.07.2018 kl 15:40

Politimannen fra Namdalen som ble dømt til 45 dager betinget fengsel etter å ha sendt meldinger til en ulvejeger, får saken sin opp i Høyesterett. Politimannen sendt to SMS-er til en jeger som hadde felt en fredet ulv, med råd om hvordan han skulle forklare seg for å slippe straff. Politimannen ble i lagmannsretten dømt for å ha hindret rettsvesenet. Saken ble anket, og nå har ankeutvalget besluttet at saken skal behandles av Høyesterett. Det skriver adressa.no.

Brann med bud på Ranheim-spiller

Publisert: 09.07.2018 kl 22:39

Brann har kommet med bud på Ranheims Christian Eggen Rismark. Til Adresseavisen sier stopperen at sjansen for at han ikke møter opp i fjæra etter de kommende to ferieukene er “lik null”.

- Det blir Ranheim for meg, sier Christian Eggen Rismark til avisa. Svaret fra stopperen tyder altså på at serielederne må lete andre steder i jakten på å forsterke forsvaret, skriver avisa.

https://www.adressa.no/100Sport/fotball/Brann-med-bud-pa-Eggen-Rismark-257902b.html

RBK til Island

Publisert: 09.07.2018 kl 22:36

I formiddag setter Rosenborg kursen for Reykjavik foran 1. runde i Champions League-kvalifiseringa. Det er de islandske seriemesterne Valur som er første motstander.
- Vi har gledet oss til dette lenge, sier trener Kåre Ingebrigtsen til RBK.no. Kampen spilles i morgen kveld, og returoppgjøret går på Lerkendal neste onsdag.

http://www.rbk.no/nyheter/kare-dagen-for-islandstur

Uten gyldig førerkort i Hommelvik

Publisert: 09.07.2018 kl 22:34

Politiet stanset mandag kveld en bilfører uten gyldig førerkort i Hommelvik. Sak blir opprettet, melder politiet.

Og mer Hommelvik: En mopedfører blir anmeldt etter at han vegret seg for å stanse for kontroll mandag kveld. Politiet antar at mopeden er trimmet. Den ble avskiltet og må fremstilles for kontroll før den får kjøretillatelse igjen, skriver politiet på Twitter.

Branntilløp på Frosta

Publisert: 09.07.2018 kl 22:32

Brannvesenet på Frosta rykket mandag kveld ut etter melding om en gress- og lyngbrann. Det viste seg å være et stort bål under utvikling på Alstad, og bålet ble slukket. Operasjonsleder Rune Brandbo i Trøndelag politidistrikt er ikke spesielt imponert over bålbrenninga. - Det er veldig lite smart i disse tider, sier han til Trønder-Avisa.

Gaula åpna for fiske igjen

Publisert: 09.07.2018 kl 22:32

Hele Gaula og sidevassdragene er igjen åpen for laksefiske. De øvre delene av elva ble stengt før helga på grunn av lav vannføring. Regnværet søndag har gjort at vannmengden er femdobla i Gaulfossen, melder NRK.

Fant bilnøklene

Publisert: 09.07.2018 kl 22:31

En familie på ferie på Røros er nok svært fornøyd med en ærlig finner av bilnøkkelen deres. Etter en liten times leting, kom de til rette hos Solheim Pensjonat, melder politiet.

Trafikkontroller

Publisert: 09.07.2018 kl 08:15

Søndag formiddag ble det gjennomført en trafikkontroll i Stjørdal sentrum. 27 biler ble kontrollert og alle ble funnet i orden.
Lørdag ble det gjennomført en promillekontroll på E6 i Hommelvik. 25 bilder ble kontrollerte og en fører blir anmeldt for mistanke om ruskjøring.

Flere tilfeller av slåssing

Publisert: 09.07.2018 kl 08:14

Poltiet meldte om flere tilfeller av slåssing og ordensforstyrrelse i løpet av lørdag kveld. På Verdal måtte politiet rykke ut til Grappa Bar, hvor det hadde oppstått amper stemning. En mann ble innbrakt for ordensforstyrrelse fra Lille London pub i Trondheim. På Frosta måtte politiet roe ned et slagsmål og det måtte også rykkes ut til torget i Levanger av samme årsak.

Greit med bompenger

Publisert: 09.07.2018 kl 08:14

I en ny undersøkelse støtter halvparten av innbyggerne i Trondheim bruk av bompenger. Ifølge Adresseavisen er det første gang at så mange er positive til bompenger i byen. Dette skjer til tross for at det ble 20 prosent dyrere å kjøre inn til Trondheim i juni.

Flere politistillinger

Publisert: 09.07.2018 kl 08:13

Innlandet, Trøndelag og Møre og Romsdal får til sammen 67 ekstra, foreløpige politistillinger under NATO-øvelsen Trident Juncture i høst. Mer enn 40.000 soldater fra 30 land er i Norge fra 25. oktober til 7. november for å delta under det som blir NATOs største militærøvelse siden 2002, melder NRK.

Kina opphever lakse-forbud

Publisert: 07.07.2018 kl 11:24

Siden 2015 har de tre fylkene Troms, Nordland og Sør-Trøndelag vært utestengt fra å eksportere laks til Kina. Nå opphever Kina restriksjonene.

- Dette er en ny milepæl på veien inn i det kinesiske markedet, og en kjempegod nyhet for sjømatbedriftene våre. Nå kan lakseprodusenter fra hele Norge selge laks til Kina. Det er et enormt potensial i Kina for videre utvikling av handelen med sjømat, sier fiskeriminister Per Sandberg.

(Nærings- og fiskeridepartementet)

Anmelder ulovlig utsetting av fisk i Malvik

Publisert: 07.07.2018 kl 11:21

For kort tid siden ble Fylkesmannen kjent med ulovlig utsetting av fisk i Stavsjøen i Malvik kommune. Abbor er en fremmed art i store deler av Trøndelag og har ikke naturlig tilhørighet i Stavsjøen. Det betyr at noen, bevisst eller ubevisst, har innført arten. Utsetting av fremmede arter er definert som miljøkriminalitet. Fylkesmannen ser alvorlig på saken og har av den grunn politianmeldt forholdet, og Politiet ønsker tips i saken.

Forsøkt fjernet
Malvik kommune tar saken på alvor og i samarbeid med Fylkesmannen er det iverksatt organisert garnfiske. Dette som et forsøk på å fjerne den uønskede fisken fra Stavsjøen. Også andre tiltak vil bli satt inn for å fjerne fisken.

-Det vi ser her er et eksempel på miljøkriminalitet. Vi har derfor anmeldt forholdet til politiet. Vi er glad for at Malvik kommune deler vår bekymring og at de har iverksatt tiltak for å forsøke å fjerne abboren fra Stavsjøen, sier seksjonsleder Kari Tønset Guttvik hos Fylkesmannen i Trøndelag.

Anmelder droneflyving ved Værnes

Publisert: 05.07.2018 kl 12:29

Avinor har anmeldt en hendelse med ei drone på Trondheim lufthavn. 17. juni i år ble ei drone observert av en pilot under landing, og flytrafikken ble stanset i en periode på ti minutter som følge av observasjonen. Dette blir nå anmeldt, skriver Bladet.
– Droner utgjør en betydelig fare, med potensiale for stor skade på flyene og dermed også passasjerene, sier sikkerhetssjef i Avinor ved Trondheim lufthavn Værnes, Sonja Englund.

Verdensarvsenteret lanserer nytt nettsted

Publisert: 05.07.2018 kl 12:14

Torsdag lanserer Verdensarvsenteret på Røros ei ny nettside, verdensarvenroros.no. Lanseringen er et resultat av at Rørosmuseet ble autorisert som verdensarvsenter i 2017.

– Alle som ønsker informasjon om hvorfor Røros er verdensarv eller lurer på hva verdensarv faktisk betyr, skal finne grunnleggende og korrekt informasjon om dette på vårt nye tilbud på nett, sier direktør Odd Sletten i ei pressemelding.

Økte tilskudd til Rørosregionen Næringshage

Publisert: 02.07.2018 kl 14:31

En nasjonal vurdering av Selskapet for industrivekst (Siva) sine 40 næringshager har nok en gang plassert Rørosregionen Næringshage helt i toppsiktet av norske næringshager.

Det Nasjonale Næringshageprogrammet er et distriktspolitisk virkemiddel som skal bidra til økt nasjonal verdiskaping. Programmet eies av Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) og fylkeskommunene. Siva er nasjonal operatør for programmet. De norske næringshagene er den mest lokale delen av Norges nasjonale infrastruktur for innovasjon og næringsutvikling.

Næringshagene mottar en årlig ramme fra Siva. Disse midlene gir næringshagen anledning til å selge rabatterte tjenester til små- og mellomstore bedrifter i regionen. Nå øker Siva sin årlige økonomiske ramme til Rørosregionen Næringshage ytterligere, til totalt kr. 2.500.000,-

– Det gjør det mulig for oss å holde et fortsatt høyt aktivitetsnivå i regionen ytterligere, sier daglig leder i Rørosregionen Næringshage, Hans Petter Kvikne.

Rørosregionen Næringshage er én av fem næringshager som scorer helt på topp i den nye tilskuddsmodellen til Siva, sammen med Nasjonalparken Næringshage i Oppdal og Rennebu og næringshagene i Buskerud, Stryn og Sør-Hedmark.

Folksomt på Selbumartnan

Publisert: 02.07.2018 kl 09:53

Selbumartnan ble i helga arrangert for 23.gang. På tross av et historisk lavt antall utstillere ble sentrum som forventet fylt av folk. Fra scene og årets nykommer “buskspillscenen” viste lokale aktører seg fram på scena under hele helga, til stor glede for de frammøtte. Martnasfestene trakk rekordmange besøkende og tilsammen hadde over 1000 personer løst billett til en av de to etterhvert så tradsjonsrike martnasfestene.

Økende rusproblem i Levanger

Publisert: 02.07.2018 kl 09:53

Det blir stadig flere rusmisbrukere i Levanger, og bare siden 2010 er tallet blitt dobbelt så høyt, skriver Trønder-Avisa. I dag er det rundt 200 misbrukere i Levanger, og omsorgsleder Anita Veivåg har kalt inn til krisemøte i kommunen.

Målrikt i Brekken

Publisert: 02.07.2018 kl 09:52

Det ble et målrikt oppgjør på Brekken Stadion lørdag når Rennebu kom på besøk. Det ble totalt 12 mål i en kamp som Rennebu vant fortjent 5-7, etter hele 2-5 ved pause.
Det var Brekken ved Thomas Sjøvold som åpnet scoringsballet etter 23 minutter. Så kom det hele fire scoringer for gjestene og plutselig sto det 1-4. Thomas Sjøvold var igjen frampå og reduserte til 2-4, men Rennebu putta på en til før pause og ledet 5-2 ved halvtid.
Etter pause reduserte Kjetil Andreassen i det 72 minutt til 3-5 og hjemmelaget øynet en sjanse til hente inn forspranget og poeng.
Men serielederen slo tilbake og scoret to og gikk opp i en 7-3 ledelse. Brekken klarte å redusere to ganger i løpet av de siste ti minuttene ved Stian Tamnes og Kristoffer Svalstad.

God jervbestand

Publisert: 02.07.2018 kl 09:51

Hiregistreringen av jerv går mot slutten og det er så langt i år registrert 53 jervekull i landet.
– Det er en oppgang på 13 kull fra 40 i fjor. Det betyr at jervebestanden i år ser ut til å være over det nasjonale bestandsmålet på 39 årlige valpekull i Norge, sier Jonas Kindberg, leder i Rovdata. Kindberg presiserer at de 53 registrerte jervekullene er et foreløpig tall som kan endre seg. Det gjenstår fortsatt noe feltarbeid og Rovdata vil også gjennomføre en kvalitetssikring av feltmaterialet.

Dyrebutikk 1 konkurs

Publisert: 28.06.2018 kl 12:57

Dyrebutikk 1 på Malvik senter er konkurs. Det skriver Malviknytt. Konkursen ble åpnet i Sør-Trøndelag tingrett i går.

–Det har utvilsomt vært ei tøff tid for oss de siste seks månedene, og dagen i dag har vært helt forferdelig for oss alle. Vi har gjort alt vi kan for å fortsette driften, men kom dessverre til kort allikevel, skriver butikksjef Thomas Moe Kristiansen på bedriftas Facebookside.

Parkeringsforbud for bobil og campingvogner ved jernbanen

Publisert: 26.06.2018 kl 09:31

Med virkning fra mandag 2. juli kl. 09, til og med 31. august kl. 18, innføres det parkeringsforbud for bobil og bil med campingvogn ved Jernbaneparkeringen i Røros sentrum.

– Bakgrunnen er at kjøretøyene er av en størrelse som medfører at de av størrelse normalt opptar mer enn en parkeringsplass, skriver Røros parkering i ei pressemelding.

Alternativ dagparkering vil være ved Verket Røros AS som ligger cirka 400 meter fra sentrum. Her kan de parkere gratis.

– Vi erfarer at trafikken med bobil har økt i omfang og vil høyst sannsynlig ikke bli noe mindre i sommermånedene. For å få best mulig sirkulering av trafikken i sentrum er et av tiltakene blant annet å regulererw Jernbaneparkeringen kun for parkering med MC eller privatbil og tilby gratis dagparkering for bobiler og biler med campingvogn ved Verket Røros AS.

Døgnparkering ved Verket Røros AS er ikke tillatt.

Selbu kommune går etter planen

Publisert: 25.06.2018 kl 20:01

Drifta i Selbu kommune går etter planen, det kom frem på mandagens kommunestyremøte. Kommunen hadde de 4 første driftsmånedene et budsjett på 105.402.000 kr. Regnskapet viste 104.683.000 kr. Dette fører til et mindreforbruk, eller overskudd - på 719.000 kr.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...