Nea Radio

Siste nytt

Innstilt ferge Brekstad - Valset

Publisert: 29.12.2019 kl 08:47

Avgangene fra Brekstad 08:30 og fra Valset 09:00 blir i dag innstilt på grunn av tekniske problemer, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter.

Ekstremt glatt mange steder

Publisert: 29.12.2019 kl 08:46

Politiet melder at de i natt har fått inn mange meldinger fra sjåfører som har kjørt av veien på grunn av svært glatte forhold. Politiet ber alle være svært forsiktige om de må ut og kjøre.

Promillemistanke i Stjørdal

Publisert: 28.12.2019 kl 17:28

Politiet tok lørdag formiddag hånd om en mann i 50-åra etter mistanke om ruskjøring i Stjørdal sentrum.

Politiet stanset promillekjører

Publisert: 28.12.2019 kl 17:26

Politiet ble tipset om agressiv kjøring på Lundamo lørdag. Bilen ble stanset, og føreren blåste til godt over lovlig verdi. Han måtte bli med for å ta blodprøve, melder politiet.

Tour-starten

Publisert: 28.12.2019 kl 17:24

Ustiugov vant, men Johannes Høsflot Klæbo ble nummer to og Emil Iversen nummer fire i første etappe av Tour de Ski. På femteplass endte Martin Løwstrøm Nyenget. Like bak fulgte trønderne Jan Thomas Jenssen og Didrik Tønseth.

Bjarte Myrhol, har fått tilbakefall

Publisert: 26.12.2019 kl 10:09

Håndballherrenes landslagskaptein, Bjarte Myrhol, har fått et tilbakefall etter mageoperasjonen i november, og mister EM i januar, melder håndballforbundet og VG. – Jeg fikk tilbakefall 23. desember, og tilbrakte dagen på sykehus. Som følge av dette opererer jeg 2. januar i Herning. Dette betyr at EM dessverre går uten meg, sier Myrhol, og legger til at han er «superskuffa». Kolstads Tom Kåre Nikolaisen kommer inn som erstatter. Det er NRK som melder dette.

Festbråk i Ålen

Publisert: 26.12.2019 kl 10:08

En fest i Ålen endte i slåssing og skadeverk natt til torsdag. Flere personer er avhørt og noen av dem vil bli anmeldt. Dette skjedde like før klokka 04.

Mann til avrusing

Publisert: 26.12.2019 kl 10:07

I Trondheim måtte politiet onsdag kveld ta inn en mann etter at han hadde vært ufin og beruset på et utested i sentrum. Mannen har overnatta i arresten.

Aftenpostens gullmedalje til Johaug

Publisert: 24.12.2019 kl 08:47

Therese Johaug (31) er årets vinner av Aftenpostens gullmedalje. Hun er den første langrennsløperen til å få utmerkelsen siden 2009. – Det er helt fantastisk. Jeg vet hva andre utøvere har prestert i år, sier Johaug til Aftenposten om hederen.

NVE advarer mot usikker is

Publisert: 24.12.2019 kl 08:45

Turer på islagte vann eller kystnær is er for mange et fast innslag i romjula. Men folk må sjekke isen nøye først, advarer NVE (Norges vassdrags og energidirektorat) etter de siste dagenes mildvær. Ifølge direktoratet er mange vann i lavlandet fra Trøndelag og nordover ennå farbare, men det er store variasjoner. (NRK)

Brannvesen blir helsevesen

Publisert: 24.12.2019 kl 08:44

Håvard Bye, brannsjef i Steinkjer, mener brannvesenet for ofte blir nødt til å utføre jobben til helsepersonell og ambulanse. Bye sier til Trønder-Avisa at han etterlyser ei avklaring av rollen til brannvesenet, ettersom brannfolk ofte må ta oppdrag som de ikke har helsefaglig kompetanse til å utføre.

Varsler etterspill

Publisert: 23.12.2019 kl 17:26

Trøndelag fotballkrets varsler kraftig etterspill etter voldshendelsene under Nattcupen i Steinkjerhallen i helga. To spillere fikk slag mot hodet.
Trønder-Avisa skriver at kretsen skal bruke romjula til å innhente informasjon og at det svært sannsynlig kommer en anmeldelse i enden av etterforskningen.

Beklager ubemanna ambulanse

Publisert: 23.12.2019 kl 17:20

Helse Nord-Trøndelag lover å gjøre det de kan for å bemanne dagambulansen i Snåsa.
NRK fortalte i forrige uke historia om Jorunn fra Snåsa som måtte ligge 50 minutter i snøen og vente på ambulanse fra Grong, fordi Snåsa-ambulansen ikke var bemanna. Administrerende direktør i Helse Nord-Trøndelag, Tor Åm, beklager dette. (NRK)

Tre spillere ferdige i RBK

Publisert: 23.12.2019 kl 17:18

Bjørn Maars Johnsen, Yann-Erik de Lanlay og David Akintola er alle ferdige i Rosenborg, skriver RBK.no. De Lanlay får ikke forlenget kontrakten sin, mens Akintola og Maars Johnsen har vært på lån fra henholdsvis Midtjylland og AZ Alkmaar, opplyser klubben.

De Lanlay til Viking

Publisert: 23.12.2019 kl 17:16

Rosenborg melder at klubben ikke forlenger kontrakten med Yann-Erik de Lanlay. Viking henter nå 27-åringen tilbake til gamleklubben. De Lanlay har skrevet under på en fireårsavtale med stavangerklubben. (NRK)

Klæbo raskest i Rindalsrennet

Publisert: 23.12.2019 kl 17:15

Johannes Høsflot Klæbo var raskeste løper i Rindalsrennet søndag. Magnus Stensås og Niklas Dyrhaug, begge Tydal IL, var nærmest, 13 og 17 sekunder bak Byåsen-løperen.
Berit Mogstad, Alise Einmo og Ragnhild Mogstad, alle Strindheim, var de tre beste i kvinneklassen.

Døde etter kollisjon i Drivdalen

Publisert: 23.12.2019 kl 10:12

En mann i 20-årene fra Sunnmøre døde lørdag av skadene han pådro seg da bilen hans kolliderte med en lastebil på E6 i Oppdal fredag. Det skriver avisa OPP. Mannen var på vei nordover på E6 da han kolliderte med en lastebil i en krapp sving på E6 ved gården Nestavollan, to mil sør for Oppdal.

Blink styrker stallen

Publisert: 23.12.2019 kl 10:12

Midtbanespiller Fredrik Vinje har meldt permanent overgang til Stjørdals-Blink Fotball og har tegnet kontrakt ut 2021. Han kom til Blink før 2019-sesongen på utlån fra Ranheim. Vinje spilte 27 kamper for Blinks A-lag i 2019. Før han kom til Blink, fikk han 32 kamper for RBK2 og en rekke opptredener i Youth Champions League for RBK G19, skriver Stjørdals-Blink Fotball i ei pressemelding.

Vant Rindalsrennet

Publisert: 23.12.2019 kl 10:11

Johannes Høsflot Klæbo sto over i Planica og gikk inn til førsteplass i Rindalsrennet i Trøndelag i oppvarmingen til Tour de Ski. – Det kjennes selvfølgelig ikke helt rått ut, men det skal man ikke forvente heller, sa Klæbo til NTB etter løpet.

Vold på fotballcup

Publisert: 23.12.2019 kl 10:11

Voldshendelser på fotballcup To tilfeller av vold vil bli anmeldt etter en fotballcup i Steinkjerhallen natt til lørdag, skriver Trønder-Avisa. En 14-åring skal ha blitt slått flere ganger i hodet. En annen skal ha blitt slått og påført brudd i ansiktet.

Kan komme elsykler i Trollheimen

Publisert: 23.12.2019 kl 10:10

Fylkesmannen foreslår å åpne for bruk av elsykler i deler av Trollheimen. På den trønderske siden gjelder dette veien til Tovatna fra Oppdal og Jøldalen fra Rennebu. Saken må opp i Miljødirektoratet før den blir sendt på høring.

2,1 millioner til flere kvalifiserte lærere

Publisert: 23.12.2019 kl 10:10

Selv om ferske tall viser at Norge har fått flere lærere, er det fortsatt nesten 3800 ukvalifiserte lærere i hele landet. En del av disse har gjennomført deler av lærerutdanningen, men av ulike grunner ikke fullført. Nå får Høgskolen i Innlandet, Høgskolen i Østfold og Samisk høgskole til sammen 2,1 millioner kroner for å få flere til å fullføre grunnskolelærerutdanning. (Kunnskapsdepartementet)

Innherred Renovasjon

Publisert: 23.12.2019 kl 10:09

Innherred Renovasjon legger nå nye forslag til renovasjon- og slamforskrift ut på høring. - Forskriftene har ikke vært reviderte siden 2005 og det er nødvendig med en oppdatering for å møte framtidas krav til materialgjenvinning og kommunenes krav til servicenivå. Forslagene er jobbet fram i tett samarbeid med andre renovasjonsselskap i Midt-Norge, med et mål om å harmonisere ordningene og regelverket på tvers av selskap og kommuner.

Flere jerver

Publisert: 23.12.2019 kl 10:08

Det er i år påvist 340 jerver i Norge ved hjelp av innsamling og DNA-analyser av prøver. Det er 49 flere enn det som ble påvist i fjor. Innsamling av ekskrementer, hår og urin for DNA-analyser er en viktig metode for å overvåke jerven i Skandinavia. Det tas også DNA fra døde jerver. Metoden gir et minimumsantall på jerv, i følge Rovdata.

Nye naturreservat

Publisert: 23.12.2019 kl 09:52

I statsråd fredag ble det opprettet sju nye og vedtatt utvidelse av seks eksisterende naturreservat. Det er også vedtatt en mindre utvidelse av Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark i Verdal. Områdene er frivillige tilbud fra de private grunneierne, og det er to områder som ligger på Statskog sine eiendommer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...