Nea Radio

Notiser

Musikkglad ungdom kan søke om støtte fra Bergljot og K.E.S. Lunds fond

Publisert: 08.10.2019 kl 21:58

Frem til 10. oktober kan ungdom under 20 år søke om støtte fra Bergljot og K.E.S. Lunds fond. Midlene fra fondet skal brukes innenfor Røros kommune til oppmuntring og hjelp for unge musikere under 20 år, som viser interesse for og har behov for undervisning, instrumentkjøp, stipend, deltakelse på kurs, musikkleir eller liknende, står det i statuttene for fondet. Ungdom har mulighet til å søke om opptil 10 000 kroner.

Søknad sendes på epost til: nils.graftas@roros.kommune.no.

Stipendet deles ut 27. oktober, underjubileumskonserten K.E.S. Lund 120 år.

HC-parkering i Kjerkgata

Publisert: 08.10.2019 kl 21:57

Fredag ble det satt opp HC-skilting (for forflytningshemmede) i Kjerkgata ved den øvre kirkegårdsmuren, melder Røros kommune i en pressemelding. Det er regulert inn 15 meter for HC-parkering. For ordinære biler betyr dette at det der mulig å parkere tre biler med HC-bevis. For biler med rullestolramper er det plass for to biler. Parkerende på regulerte HC-plasser må ha HC-kort for forflytningshemmede visende synlig i frontruten.

Jungelboken i Storstuggu

Publisert: 08.10.2019 kl 21:56

Søndag kommer Riksteatret og Teater Innlandet på besøk i Storstuggu på Røros med forestillinga «Jungelboken». Forestillinga er en norsk musikalversjon skrevet av Wayne McKnight og Arne Lindtner Næss, med Svein Gundersen som komponist.

– Riksteatret er viktig for kulturhuset på Røros, og vi vet at når de kommer med forestillinger er det alltid høy kvalitet på det som blir presentert på scenen. Den 13. oktober er det klart for en av de store barneklassikerne, sier kulturhusleder Atle Auran i en pressemelding.

Ber jegere og turfolk samle bjørnebæsj

Publisert: 08.10.2019 kl 21:56

Rovdata oppfordrer alle som skal ut i skog og mark i høst om å ha med en ren plastpose på tur og plukke opp bjørnebæsj hvis man skulle finne noe. Rovdata analyserer årlig innsamlete skitprøver fra brunbjørn for DNA og bruker resultatene i overvåkingen av bestanden.

– Vi ønsker at de plukker med seg en del av bæsjen på størrelse med en tommelfinger og gjerne litt mer, i en ren plastpose, sier leder i Rovdata, Jonas Kindberg.

Prøven må merkes med navn, adresse, funndato og gjerne en kartreferanse.

– Oppbevar prøven helst fryst frem mot overlevering til SNO lokalt. Hårprøver skal oppbevares i romtemperatur, gjerne i en konvolutt, sier Kindberg.

Nytt postnummer på Røros

Publisert: 08.10.2019 kl 21:55

Tirsdag1. oktober fikk Røros ytterligere ett postnummer; 7375 Røros. Det betyr at noen husstander og bedrifter fikk nytt postnummer. Posten har informert om endringene tidligere, og det er viktig at det nye postnummeret til de berørte husstandene og bedriftene blir raskt tatt i bruk. Ta kontakt med Postens pressetelefon på 95 14 80 00 ved behov for mer informasjon.

Nye tog og bedre plattformer

Publisert: 07.10.2019 kl 13:55

Det nye statsbudsjettet gir håp om at både Trønderbanen, Meråkerbanen og Rørosbanen skal få bedre plattformer når strekningene får 14 nye togsett. Regjeringen setter av 92 millioner kroner til de tre togstrekningene.

Erstatning til grunneiere

Publisert: 07.10.2019 kl 13:53

Grunneierne i Gjevilvassdalen i Oppdal får 87.000 kroner i erstatning hver for at kommunen skal kunne ha skiløype i dalen. Kommunen har tidligere bestemt at det være skiløype på veien fra desember til 2. påskedag. Da kan ikke grunneierne kjøre bil på veien.

Vant VM i Rørospols

Publisert: 07.10.2019 kl 12:21

For tredje gang vant danseparet Linda Loktu og Stein Vidar Kommandantvold helgas VM i Rørospols. Juniorklassen ble i år vunnet av Frida Skott og Amund Bråten Granøien.
Det var Brekken Spell- og Danselag og Vauldalen Fjellhotell som arrangerte VM i Rørospols, faktisk for 13. gang!
Dansehelga i Vauldalen i helga bestod forøvrig av konserter, kurs og dans med mange fornøyde tilreisende til stede.

Evakuerte hjem tidligst tirsdag

Publisert: 07.10.2019 kl 08:21

De ni beboerne, som ble evakuerte i forbindelse med jordraset på Rødde i Melhus lørdag, får ikke vende tilbake før tidligst tirsdag klokken 1500, skriver NRK. Vurderingen er gjort i samråd med NVE som fortsetter undersøkelsene. Teknisk sjef Morten Johnsrud ber folk innstendig om å respektere sperringene og holde seg unna raskanten.

To førerkortbeslag på E39

Publisert: 07.10.2019 kl 08:20

I løpet av en tre og halv time beslagla UP to førerkort og skrev ut 14 forenkla forelegg. Høyeste hastighet på E39 ved Søvasskjølen i Orkdal ble målt til 151 km/t i 80-sonen.

Laserkontroll Gevingåsen

Publisert: 07.10.2019 kl 08:19

Politiet har gjennomført en laserkontroll i 60 sonen på Gevingåsen i Stjørdal. Resultatet ble et førerkortbeslag da en mann i slutten av 30-årene ble målt til 87 kilometer i timen.

Arrestert for bråk

Publisert: 06.10.2019 kl 02:33

To østeuropeiske menn i 20-årene ble fredag satt i arresten etter flere tilfeller av ordensforstyrrelser og brudd på pålegg gitt av politiet i Trondheim. Saken blir anmeldt, melder politiet på Twitter.

En skadd i togulykke

Publisert: 06.10.2019 kl 02:32

Det er stans i togtrafikken etter ei ulykke ved Åsen stasjon i Levanger. En person er skadet og sendt til sykehus med alvorlige skader. Både politiet og jernbanens havarikommisjonen undersøker nå ulykkesstedet, opplyser operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Kamilla Engen til NRK.

Angrep taxi, tatt for narkotika

Publisert: 06.10.2019 kl 02:32

En mann angrep en taxisjåfør natt til lørdag fordi han ikke var fornøyd med prisen på taxituren. Mannen ble senere pågrepet av politiet og der fant de også det de mener er hasj i den mistenktes bolig. Det er NRK som skriver dette.

Vigdenes gjenvalgt

Publisert: 03.10.2019 kl 23:45

Torsdag ble kommunestyret i Stjørdal for de neste fire årene konstituert og dermed er verv i politiske komiteer og utvalg fordelt for de neste fire årene. Etter brakvalget ble Ivar Vigdenes fra Senterpartiet gjenvalgt som ordfører og på tross av et nesten rent flertall, velger partiet å fortsette å samarbeide med de samme partiene de nå strengt tatt ikke er avhengige av.

Død person funnet i vannet

Publisert: 03.10.2019 kl 23:42

En person er funnet død i sjøen utenfor Væreholmen i Trondheim i dag. Brannvesenet satte i gang livreddende tiltak men vedkommende ble erklært død innen kort tid, det melder NRK. Politiet vet foreløpig ikke hvem vedkommende er eller hvorfor den omkomne havna i vannet.

Ber jegere og turfolk samle bjørnebæsj

Publisert: 03.10.2019 kl 23:41

Skal du ut i skog og mark i høst, så oppfordrer Rovdata deg til å ha med en ren plastpose og plukke opp litt bjørnebæsj på turen. Prøvene skal leveres til Statens naturoppsyn (SNO) lokalt.

Røros kommune tapte i retten

Publisert: 02.10.2019 kl 22:53

Frostating lagmannsrett har konkludert med at Røros kommunes oppsigelse av en ansatt er ugyldig og er dømt til å betale over 500.000 kroner i erstatning og saksomkostninger. Det skriver Fjell-Ljom i dag. Dommen er enstemmig og helt i tråd med våre påstander, sier den ansattes advokat, forbundsadvokat i Fagforbundet, Anne Gry Rønning-Aaby.

Voldtektssiktet satt fri

Publisert: 02.10.2019 kl 22:51

En mann som er siktet for en overfallssvoldtekt i Trondheim for to år siden er satt fri fra varetekt. Men han er fortsatt siktet, opplyser politiadvokat Marianne Høyer til NRK. For en uke siden ble mannen fengslet, etter at DNA fra ham passet med det som ble funnet på fornærmede.

Oppdaget ruset sjåfør

Publisert: 02.10.2019 kl 22:50

Da Utrykningspolitiet stanset en bil for kontroll i Trondheim i ettermiddag, viste det seg at føreren både var ruspåvirket og kjørte uten gyldig førerkort. Saken blir anmeldt, skriver politiet på Twitter.

Tyveri av båtmotorer

Publisert: 02.10.2019 kl 22:49

Det har vært tyver på ferde i Selbu. I går ble det stjålet en båtmotor av merke Yamaha fra brygga i Tømraelva. Det er også blitt stjålet tre stk båtmotorer fra båthavna utenfor Årsøya i Selbu. Begge sakene er anmeldt til politiet og har du tips i saken eller har sett noe mistenkelig ta kontakt med politiet på 02800.

Rørostreneren slutter

Publisert: 02.10.2019 kl 22:48

Rørostrener Vegar Strickert takker for seg for denne gang. Laget, som spiller i herrenes 4. divisjon har slitt denne sesongen og Strickert sier til Arbeidets Rett at han sliter med motivasjonen. Han har vært hovedtrener for laget siden starten av 18/19 sesongen

Fant turgåer i god behold

Publisert: 30.09.2019 kl 23:15

En mannlig turgåer i 40 årene er funnet i god behold etter en leteaksjon i Singsås i Midtre Gauldal kommune. Mannen dukket ikke opp til avtalt møtested i går, og det ble satt i gang leting etter han. Men mannen ble funnet mandag morgen. Det melder Politiet på Twitter.

En mistenkt for bombetrussel

Publisert: 30.09.2019 kl 23:14

En person er mistenkt for å stå bak bombetrusselen mot Værnes flyplass søndag, opplyser politiet. – Det jobbes med å komme i kontakt med vedkommende, sier operasjonsleder Håvard Høyen i Trøndelag politidistrikt til NTB

Blink tilbake på tabelltoppen

Publisert: 30.09.2019 kl 23:13

Stjørdals-Blink tok tilbake tabelltoppen i 2. divisjon da de slo Vidar fra Stavanger med 7–1 på bortebane søndag ettermiddag. Laget ligger nå to poeng foran Kvik Halden. Målene ble scoret av Vebjørn Vinje (2), Mats Lillebo, Sondre Stokke, Sondre Sørløkk, Sander Erik Kartum og Markus Balstad Husby.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...