Nea Radio

Siste nytt

1000 personer vil hjelpe

Publisert: 06.04.2020 kl 18:38

Rundt 1000 personer har meldt seg til tjeneste ved St. Olavs hospital i Trondheim for å bidra under koronakrisen.
– Vi har hatt en enorm respons fra folk som vil bidra, sa administrerende direktør Grethe Aasved på en pressekonferanse mandag.

Ungdommer anket

Publisert: 06.04.2020 kl 18:37

Tre av de fire ungdommene som nylig ble dømt for flere ran i Trondheim har anket straffen til lagmannsretten. To på 16 år ble dømt til tre års fengsel, men vil ha ungdomsstraff i stedet. Den eneste over 18 ble dømt til halvannet års fengse, og anker også straffeutmålinga, melder NRK.

Tre nye smittede i Steinkjer

Publisert: 05.04.2020 kl 16:29

Tre nye innbyggere er bekreftet smittet av korona i Steinkjer lørdag. Det totale antallet smittede i kommunen er nå 15, hvorav tre er friskmeldte, melder NRK.

To nye smittede i Trondheim

Publisert: 05.04.2020 kl 16:27

Trondheim kommune melder om to nye koronasmittede innbyggere. Begge har et mildt sykdomsforløp. De smittede er en mann i 40-åra og ei kvinne i 30-åra. Begge har vært på reise i USA, melder NRK.

Ingen positive tester i Røros og Holtålen

Publisert: 05.04.2020 kl 16:26

Ingen positive tester i Røros og Holtålen i dag, melder kommuneoverlege Anne Lajla Westerfjell Kalstad.

Korona på Hitra, i Malvik og Levanger

Publisert: 05.04.2020 kl 09:36

Ei kvinne i 70 -åra på Hitra har fått påvist covid-19. Mannen hennes fikk tidligere denne uka påvist smitte etter et langtidsopphold i Spania.
En mann i 30-åra fra Malvik har testet positivt på koronavirus. Mannen har hatt nærkontakt med smittet person utenfor kommunen. Mannen er satt i isolasjon med mildt sykdomsforløp.
Lørdag ble det bekreftet ett nytt tilfelle av koronasmitte i Levanger. Den smittede er ei godt voksen kvinne ansatt ved Sykehuset Levanger. Hun har et mild sykdom og er isolert i hjemmet, opplyser kommunen.
(NRK Trøndelag)

Slåssing i Verdal

Publisert: 05.04.2020 kl 09:30

En mann ble kjørt til legevakt etter slåssing i Verdal natt til søndag. Fire menn var involvert, melder politiet.

Ulovlig scooterkjøring i Rindal

Publisert: 05.04.2020 kl 09:28

To menn i slutten av 20-åra blir anmeldt for ulovlig scooterkjøring i Rindal. Det var politiet i samarbeid med SNO som var ute i terrenget. Scooterne var uregistrerte, og de to hadde ikke gyldig førerkort, skriver Politiet i Trøndelag på Twitter.

Koronapasienter på sykehus

Publisert: 04.04.2020 kl 17:30

I følge Helse Midt-Norge er det nå 20 pasienter som får sykehusbehandling for koronasmitte i regionen. Åtte av pasientene er på St. Olavs hospital, fire hos Helse Nord-Trøndelag og åtte hos Helse Møre og Romsdal.

Strømproblemer for Bane Nor

Publisert: 04.04.2020 kl 17:28

Jernbanen ble lørdag stengt mellom Heimdal og Lundamo på grunn av strømproblemer. I følge Bane Nor fører dette til forsinkelser og innstillinger, men det jobbes med å sette inn alternativ transport. Det er uvisst hvor lenge det vil ta før strekningen åpnes igjen, heter det fra selskapet.

Påskeåpent for barn

Publisert: 03.04.2020 kl 06:54

Flere kommuner holder barnehager og SFO åpne i påska for barn av foreldre med samfunnskritiske jobber. Både Stjørdal og Trondheim er blant kommunene som også vil holde åpent i påska for barn som er i en veldig sårbar situasjon og som trenger et ekstra omsorgstilbud.

Koronapermitteringer

Publisert: 03.04.2020 kl 06:53

Over halvparten av NHOs medlemsbedrifter i Trøndelag har måtte permittere ansatte på grunn av koronakrisen, det viser en ny undersøkelse. Regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien, sier situasjonen er alvorlig.

Smittetall Trøndelag

Publisert: 03.04.2020 kl 06:53

347 personer i Trøndelag er registrert smitta av korona. Det viser en oversikt fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer. Tallene er fra 2. april klokka 1930. På landsbasis viser oversikten 5088 registrerte tilfeller av koronasmitte.

Eldre avbestiller legetimer

Publisert: 31.03.2020 kl 07:25

Røros kommunen gikk før helga ut og informerte om viktigheten at folk og da spesielt eldre, ikke må avbestille legetimene sine. Men i en pressemelding mandag skriver kommunen at de fortsatt får signaler om at folk lar være å kontakte fastlegen. Årsaken er at de er redde for at de belaster legekontoret unødvendig.
Dette er helt feil – det er viktig at de får oppfølgingen de trenger fra fastlegen sin, melder kommunen.

Endring i sosialutbetaling

Publisert: 31.03.2020 kl 07:24

Som følge av COVID- 19, opphører vedtatte korttidssats med virkning fra 1.4.2020 i Malvik kommune, det ble vedtatt under kommunestyremøtet i går kveld. Fra og med 1.4.2020 gjelder statens veiledende satser. – Apparatet er på plass for å kunne håndtere dette, sier rådmann Carl Jakob Midttun.

Brann i komfyr

Publisert: 31.03.2020 kl 07:23

Brannvesenet rykka ut til en brann i en komfyr i en bolig i et bofellesskap på Heimdal i Trondheim i natt. Brannen ble slukka og politiet skal nå undersøke hva som har skjedd. Ingen hadde behov for helsehjelp som følge av brannen.

Tatt for vold på Heimdal

Publisert: 29.03.2020 kl 12:02

Natt til søndag pågrep politiet en mann i 30-årene som er mistenkt for å ha utøvd vold mot en kvinne i 50-årene. Voldshendelsen skal ha skjedd i en bolig på Heimdal i Trondheim. Politiet oppretter sak mot mannen.

E6 åpnet i Vuddudalen

Publisert: 29.03.2020 kl 12:01

I Vuddudalen er E6 åpnet igjen etter at et vogntog kjørte seg fast søndag formiddag. Det melder Statens vegvesen.

Copperhill stenger dørene

Publisert: 29.03.2020 kl 12:00

Luksushotellet Copperhill i Åre stenger dørene fra og med påske på grunn av koronaepidemien. Det skjer etter at den svenske regjeringen nå forbyr ansamlinger på over 50 personer, skriver Trønder-Avisa.

Avinor stenger utenlandsterminalen

Publisert: 28.03.2020 kl 12:24

Avinor stenger ned deler av flyplassen på Værnes som følge av koronakrisen. Torsdag ble taxfreebutikken stengt, og søndag lander det siste utenlandsflyet på lenge. – Da stenger vi utenlandsterminalen helt fra mandag, sier lufthavndirektør Marit Helene Stigen til Adresseavisen.

230 virksomheter er stengt

Publisert: 28.03.2020 kl 12:23

I Trondheim er minst 230 virksomheter stengt i Midtbyen som en følger av koronakrisen, skriver Adresseavisen. De to siste ukene har store deler av sentrum vært preget av stengte dører og tomme gater.

15 nye smittet i Trondheim

Publisert: 28.03.2020 kl 12:22

I Trondheim ble det fredag registrert 15 personer som er smittet av koronaviruset, opplyser Trondheim kommune. Tre personer er innlagt på St. Olavs Hospital, mens de andre skal ha et mildt sykdomsforløp. Totalt har 150 personer testet positivt på viruset i Trondheim.

Styrker vaktholdet ved sykehus

Publisert: 28.03.2020 kl 12:22

Helse Nord-Trøndelag styrker nå vaktholdet rundt Sykehuset Levanger etter at en mann knuste inngangsdøra og brøt seg inn lørdag morgen. Det bekrefter helseforetaket i en pressemelding lørdag formiddag.

Hundre ulver

Publisert: 27.03.2020 kl 09:32

Så langt i vinter er det registrert rundt 100 ulver i Norge. 54 av dem bare i Norge og 43-47 i revir på begge sider av grensa mot Sverige.13 av ulvene er registrert døde i perioden. Det viser en ny foreløpig statusrapport fra vinterens registrering som Høgskolen i Innlandet har laget på oppdrag fra Rovdata. – Hittil i vinter er det dokumentert seks valpekull i helnorske revir og fem valpekull i grenserevir. Bestanden er dermed over det nasjonale bestandsmålet, sier Jonas Kindberg, leder i Rovdata.

Sørsamisk språkkurs

Publisert: 27.03.2020 kl 09:32

Sametinget har gitt NTNU støtte på 30 000 kroner for å arrangere sørsamisk språkkurs for ansatte og studenter. - Jeg er glad for at å se samiske språktiltak i regionens største universitet. Ved å tilby kurs til alle ansatte vil en gjøre samisk språk mer synlig, og dette vil gjøre det mulig å bygge et språkmiljø på NTNU på lengre sikt, sier sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen. Språkkurset skal være åpent for alle, både samiske og ikke-samiske, og ikke bare for studenter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...