Nea Radio

Notiser

Fyllekjøring

Publisert: 13.05.2019 kl 08:21

Natt til søndag stanset politiet to fulle menn som hadde stjålet en gaffeltruck på Flatåsen i Trondheim. Mennene erkjente å ha stjålet trucken, og å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Den ene mannen var i tillegg i besittelse av narkotika som det også mistenkes at han var påvirket av. Kun en av mennene hadde førerkort. Det ble beslaglagt på stedet.

Blodspor

Publisert: 13.05.2019 kl 08:20

En mann ble fraktet fra Stjørdal til Levanger sykehus natt til søndag da en politipatruljen observerte at mannen blødde kraftig fra leggen. Blodsporene fra mannen førte til Rema 1000 Stjørdal hvor flere ruter var knust. – Det er fortsatt uklart hva som har skjedd, men vi har opprettet sak, opplyser politiet til NRK.

Flere fotballresultater:

Publisert: 11.05.2019 kl 11:45

Kvik 2 – Selbu 4 – 1 (1-1).: SBK utlignet til 1-1 ved Vegard Kjøsnes i første omgang, men Kvik 2 skåret tre mål i andre omgang og dro seieren i land.

Tyholttoppen – Vikvarvet 4 – 1 (2-1).: Tommy Hansen skåret det ene målet for VIL i kampen mot Tyholttoppen i 6. divisjon, det skriver Selbyggen.

Veterinærinstituttet blir i Trondheim

Publisert: 08.05.2019 kl 13:43

Regjeringen avsetter 30 millioner budsjettkroner for å opprettholde Veterinærinstituttets regionale nærvær i Tromsø, Harstad, Trondheim, Bergen og Sandnes.
Landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad kom med lekkasjen fra revidert nasjonalbudsjett under et besøk i Tromsø i dag. Budsjettet legges fram kommende tirsdag, melder NRK.
https://www.nrk.no/troms/veterinaerinstituttet-far-30-millioner_-blir-vaerende-i-tromso_-harstad_-trondheim_-bergen-og-sandnes-1.14543157

Frivilligheten taper?

Publisert: 08.05.2019 kl 13:42

Frivillighet Norge frykter at finansieringa av norsk frivillighet vil svekkes når Norgeskartet endres fra 2020. 19 fylker skal bli til elleve, og fylkene skal få nye oppgaver og bli enda tydeligere som en regional utviklingsaktør. Regjeringa har samtidig signalisert at statlige tilskuddsordninger flyttes til fylkene. Som del av reformen har en ekspertgruppe anbefalt at flere statlige tilskuddsordninger til frivillighet flyttes til fylkene. Regjeringa har ikke sagt hvilke tilskuddsordninger den vil flytte, men Frivillighet Norge mener alle nasjonale tilskuddsordninger må bevares.

Fremmedkrigere skal hindres i å komme tilbake til Norge

Publisert: 07.05.2019 kl 14:17

Justis- og beredskapsdepartementet sendte mandag instruks til PST og UDI om hvordan de skal forholde seg i saker som gjelder grunnleggende nasjonale interesser i tilknytning til utlendinger fra konfliktområdene i Syria og Irak.

– Utenlandske personer med oppholdstillatelse i Norge som har dratt fra Norge og deltatt i IS, er ikke velkommen tilbake til Norge. Hensynet til grunnleggende nasjonale interesser tilsier at disse personene som har reist til og oppholdt seg i konfliktområdene i Syria og Irak i tilknytning til konflikten skal hindres i å komme til Norge, sier justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (FrP) i ei pressemelding.

48 nye millioner til digitale læremidler i skolen

Publisert: 02.05.2019 kl 14:38

Regjeringen jobber aktivt for å øke tilgang og bruk av smarte, digitale læremidler i skolen. Nå kan kommuner og fylkeskommuner søke om tilskudd til innkjøp av slike læremidler.

– Vi vil at flere skoler skal bruke digitale læremidler, som kan tilby mer enn tradisjonelle bøker. Derfor gir vi nå tilskudd på 48 millioner kroner til kommunene for innkjøp av digitale læremidler til elever og skolene, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

– Digitalisering i skolen handler om at elevene skal lære mer og lære bedre. Da er gode og kreative digitale læremidler viktige, sier Sanner.

Tildelingen er en del av den femårige satsingen «Den teknologiske skolesekken», som varer ut 2022. Satsingen har en ramme på 90 millioner hvert år, og 8 ulike tiltak. Tilskuddsordninga for innkjøp av digitale læremidler er det største tiltaket i satsingen, skriver departementet i ei pressemelding..

Norge vil styrke kontrollen med plastavfall

Publisert: 02.05.2019 kl 14:35

Norge foreslår økt kontroll med den internasjonale handelen med plastavfall. I tillegg vil Norge ha på plass et helt nytt plastpartnerskap, som både inkluderer myndigheter, næringsliv og organisasjoner.

– Internasjonal handel med plastavfall er en global milliardindustri utenfor internasjonal kontroll og med store konsekvenser for både miljø og mennesker. Plastavfall som ikke blir forsvarlig håndtert og kommer på avveie, ender fort i verdenshavene. Derfor foreslår Norge økt internasjonal kontroll av handelen med plastavfall, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Trondheim er eneste VM-søker

Publisert: 02.05.2019 kl 11:38

I dag (torsdag) fikk Trondheim en etterlengtet bekreftelse: Trondheim er eneste søker på ski-VM i nordiske grener 2025.
– Det skal skje mye galt for at vi ikke får VM i 2025, sier rådmann i Trondheim kommune, Morten Wolden til Adresseavisen.

Dobler bøter for fiskesmugling

Publisert: 02.05.2019 kl 09:23

Bøtene for fiskesmuglere som tar med seg ulovlig fisk ut av Norge dobles nå til 8000 kroner, i tillegg til 200 kroner per kilo fisk eller fiskevare. I fjor ble det gjort 68 beslag av over 6,5 tonn fisk som ulovlig ble forsøkt fraktet ut av landet, heter det i ei pressemelding fra Regjeringen.

Leinstrand

Publisert: 01.05.2019 kl 20:02

Brannvesen, politi og representanter fra Trondheim kommune undersøker onsdag kveld kraftig lukt av bensin/whitespirit i boliger på Klett. Det er foreløpig uklart hvor lukten stammer fra, men den kommer inn via avløpsrør.

Brudd i lønnsoppgjøret i staten

Publisert: 01.05.2019 kl 19:25

Tirsdag kveld ble det brudd i forhandlingene i årets mellomoppgjør i staten.
– Vi hadde håpet å komme til enighet gjennom forhandlinger, men det gikk ikke. Lønnsoppgjøret går nå til mekling, og vårt mål er å komme til omforente løsninger, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.
Det er LO Stat, Akademikerne, Unio og YS Stat som forhandler med staten i årets mellomoppgjør i det statlige tariffområdet. I kveld ble det brudd i forhandlingene, og lønnsoppgjøret går til mekling hos Riksmekler. Meklingen starter formelt torsdag 2. mai, og skal være avsluttet innen torsdag 23. mai 2019 ved midnatt.

Flere psykologer i kommunene

Publisert: 01.05.2019 kl 19:22

Hittil i år har landets kommuner fått tilskudd til 90 nye psykologstillinger. Det er fortsatt mulig å søke om tilskudd for 2019.
- Regjeringen har prioritert å styrke psykologkompetansen i kommunene. De aller fleste som får psykiske helseproblemer, får det i ungdomsårene. Det er helt avgjørende at vi klarer å jobbe med forebyggende, komme tidlig inn når noen har det vanskelig og ha et bra lavterskeltilbud, sier helseminister Bent Høie.

Politiet leter

Publisert: 01.05.2019 kl 19:09

Politiet leter onsdag kveld etter en dement mann. Han er svnet fra Skyåsveien, er i 70-åra, har på seg brun ytterjakke, sort joggebukse og sandaler. Han er dårlig til beins og har dårlig tale.
02800

RBK videre

Publisert: 01.05.2019 kl 18:50

Rosenborg er videre i cupen etter å ha slått Rørvik borte 3-1 onsdag ettermiddag.
Even Hovland sørget for 1-0 etter fire minutter, før Olav Andreas Fausa utlignet etter en halvtime spilt. I andre omgang punkterte Erik Botheim og Anders Konradsen kampen med ett mål hver, slik at det tilslutt stod 1-3 på lystavla på Rørvik kunstgress.
Søndag tar Rørvik i mot Stjørdals-Blink 2 i 4.divisjon, mens Rosenborg får besøk av Sarpsborg 08 i eliteserien på Lerkendal.

Blink videre

Publisert: 01.05.2019 kl 18:50

I NM-oppgjøret mellom Verdal og Stjørdals-Blink var det også her bortelaget som trakk det lengste strå. Mads Størseth Lillebo sørget for 0-1 til Blink etter 25 minutter på straffespark, før samme mann la på til 0-2 fem minutter seinere. Fire minytter før slutt sørget Sivert Solli for 0-3, og det ble også pauseresultatet.
Etter hvilen reduserte Verdal til 1-3 ved Erik Skeie (67 min) før Nedzad Sisic sørget for 4-1 til Stjørdals-Blink bare to minutter før slutt.

KIL/Hemne videre, Nardo utslått

Publisert: 01.05.2019 kl 18:49

NM kvinner
I første NM-runde for kvinner måtte det ekstraomganger og straffespark-konkuranse for å avgjøre en vinner. Til pause ledet hjemmelaget KIL/Hemne 2-1, men ved ordinær spilletid var det uavgjort 4-4. Dermed måtte det straffespark-konkurranse til for å avgjøre hvem som skulle gå videre, og der endte det tilslutt 9-7, slik at KIL Hemne altså er videre.

Nardo tapte onsdag 1-8 borte mot Grand Bodø og er også ute av cup’en..

Cupkamp i Rørvik

Publisert: 01.05.2019 kl 08:07

Når Rørvik onsdag ettermiddag tar imot Rosenborg i første NM-runde, håper både hjemmelaget og hjemmepublikum på en cupbombe. Et RBK i motvind skal blant annet møte fem brasilianske spillere som nå bor i Rørvik og spiller fotball når de ikke jobber med fiskeoppdrett.
Kampen streames på nrk.no fra klokka 16.

Ny Gudrun i «Spelet om Heilag Olav»

Publisert: 01.05.2019 kl 08:06

På grunn av jobbsituasjon har Hanne Skille Reitan sagt fra seg rollen som Gudrun i årets utgave av «Spelet om Heilag Olav».
Kjersti Dalseide overtar rollen som Gudrun i spelet.
Dalseide, fra Ål i Hallingdal, er fast ansatt på Det Norske Teatret, og er utdannet fra Teaterhøgskolen i Oslo. Hun har blant annet spilt Julie i «Romeo og Julie», Karoline i «Kasimir og Karoline» og nå seneste tolket hun Mona Juul i «Oslo». Hun har også spilt Solveig i «Peer Gynt» på Gålå i 2016.

Compenso Eiendom AS kjøper seg inn i Gjøsvika AS

Publisert: 01.05.2019 kl 08:06

Når Fjellregionens Interkommunale Avfallsselskap i løpet av året flytter fra Havsjøvegen på Røros, går Compenso Eiendom AS inn på eiersida av eiendommen. Røros Vekst AS har nå solgt 50 prosent av aksjene sine i Gjøsvika AS til Compenso Eiendom.
Målet med partnerskapet er å skape grunnlag for ny næringsutvikling på den ti mål store eiendommen i Osloveien 34 og 36.
Gjennom partnerskapet har Gjøsvika AS sikret seg en finansieringsevne for framtidig utvikling av eiendommene, heter det i ei pressemelding fra Røros Vekst AS.

Coop Prix Orkanger nedbrent

Publisert: 01.05.2019 kl 08:05

Coop Prix i Orkanger ble totalskadd i brann natt til 1. mai. En forbipasserende så røyk og varslet brannvesenet litt etter klokka 04.30. Brannvesenet har nå kontroll på brannen, melder politiet på Twitter.

Utbytte fra NTE

Publisert: 30.04.2019 kl 10:38

Et svært godt resultat for 2018 gjør at NTE (Nord Trøndelag Elektrisitetsverk) betaler ut 165 millioner kroner til trønderske eierkommuner og til Trøndelag fylkeskommune. Tre kommuner får utbetalt over ti millioner kroner, og den største summen går til Stjørdal med 14,2 millioner kroner.

Halsen sykehjem friskmeldt

Publisert: 30.04.2019 kl 10:38

Tirsdag morgen ble Halsen sykehjem i Stjørdal friskmeldt etter én måned med novovirus. Den siste måneden har 35 pasienter og 20 ansatte vært smittet av viruset, og fire pasienter er døde.
- Huset er nå erklært ferdig med norovirus-situasjonen. De ansatte har gjort en formidabel innsats over lang tid, og pasienter med sine pårørende har vist prisverdig tålmodighet, sier kommuneoverlege Leif Vonen til Bladet.

Førerkort beslaglagt

Publisert: 30.04.2019 kl 10:37

En syklist ble kjørt til legevakt med lettere skader etter sammenstøt med en bil i Hommelvika i morges. Bilføreren brøt vikeplikten og fikk førerkortet beslaglagt, melder politiet på Twitter.

Stengte tunneler

Publisert: 28.04.2019 kl 23:52

Stavsjøfjelltunnelen, Væretunnelen og Strindheimtunnelen blir stengt fra mandag klokka 22 til tirsdag morgen klokka 06.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...