Nea Radio

Notiser

Klæbo slo Nordthug

Publisert: 31.12.2017 kl 22:56

Northug gikk andre etappe for et Strindheim-lag som endte på andreplass bak Byåsen og Johannes Høsflot Klæbo. Han imponerte med blant annet å ta inn et halvt minutt på kombinertløperen Magnus Moan. Northug hadde nest raskeste etappetid med 23,48. Klæbo var best med 23 minutter.

Stanset uten gyldig førerkort

Publisert: 31.12.2017 kl 17:50

En kvinnelig fører i 50 årene stanset i Stjørdal sentrum og blir anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

Telias sender på Henvola nede

Publisert: 31.12.2017 kl 15:22

Telias sender på Henvola er nede. Abonnentene har dermed vært uten nett- og mobiltilgang siden 26. desember. Feilen ventes å bli rettet 2. januar.

Mistenkte for ruskjøring

Publisert: 30.12.2017 kl 10:57

To personer tas med inn til Stjørdal lensmannskontor for avhør og undersøkelser med tanke på rus kjøring, melder politiet på Twitter klokken 10.30 lørdag.

Storsandtunnelen stengt

Publisert: 30.12.2017 kl 09:45

Storsandtunnelen ved Klett i Sør-Trøndelag er midlertidig stengt på grunn av at et stanset kjøretøy sperrer veien.

Spansk skattejakt på norske pensjonister

Publisert: 27.12.2017 kl 15:42

Flere spanske kommuner har satt i gang en storstilt skattejakt på norske pensjonister og huseiere som ikke har betalt skatten de skulle til Spania, melder Adressa.no.
Nordmenn skal betale skatt til Spania hvis man har bodd mer enn halvparten av året i landet i løpet av ett år, eller har fast eiendom i landet. Dette er det mange nordmenn som ikke har gjort. Kravene som er reist mot nordmenn bosatt i Spania har i de verste tilfellene vært opp mot 1 million norske kroner.

76,4 millioner kroner til mer sykling og gåing

Publisert: 27.12.2017 kl 15:41

Levanger, Overhalla, Meldal, Åfjord og Hemne er blant vinnerne når regjeringa nå bevilger drøyt 76 millioner kroner mer til sykling og gående neste år. Tilskuddsordninga ble etablert i 2014 og forutsetter en egenandel av byggekostnadene på 50 prosent. Tilskuddsmidlene kan benyttes til sykkelfelt, gang- og sykkelveg, fortau, utbedring av kryss og sykkelparkering. Et viktig formål med ordningen er å øke fokus og satsingen på sykling og gåing i fylkeskommuner og kommuner.

Den 29. maltølfestivalen på Bjørdalsplassen

Publisert: 27.12.2017 kl 15:40

- Stjørdalsølet blir bare bedre og bedre. Det skriver Bladet etter den 29. maltølfestivalen på Bjørdalsplassen andre juledag. Knut Håpnes fra Hognesaunet Såinnhuslag ble valgt til ny kommisar for stjørdalsølet i 2018.
Ordfører Ivar Vigdenes i Stjørdal konstaterer at ølbrygging er en tradisjon som det er verdt å ta vare på. - Stjørdal har lange bryggertradisjoner, faktisk blant de to tidligst dokumenterte her i landet, sa Vigdenes i følge Bladet.

Endringer i barneloven for å likestille foreldrene

Publisert: 27.12.2017 kl 15:39

Endringene i barneloven som trer i kraft ved årsskiftet tar sikte på å likestille foreldrene som omsorgspersoner. Målet er å styrke barns samvær med begge foreldrene.
- Begge foreldrene er viktige omsorgspersoner i barns liv. Dette gjelder uavhengig av om foreldrene bor sammen eller ikke. Når foreldrene oppfatter seg som likestilte i foreldrerollen, kan det senke konfliktnivået. Det viktigste er å se hvert enkelt barn, og barnets beste ligger til grunn, sier barne- og likestillingsminister Solveig Horne.

Johan Kjellmark AS styrker seg i Nord Østerdalen

Publisert: 22.12.2017 kl 13:16

Entreprenørfirmaet Johan Kjellmark på Røros har kjøpt Støholen Entreprenør på Tynset
og styrker seg dermed i Nord Østerdalen.– Dette vil gi oss et bredere spekter av tjenester i et større geografisk område. Det vil gjøre oss sterkere og bedre rustet i en konkurranseutsatt bransje, sikre arbeidsplasser og forhåpentligvis skape nye, sier daglig leder i Johan Kjellmark AS, Trond Schjølberg.

22. desember er den store bulkedagen

Publisert: 22.12.2017 kl 13:15

Bittelille julaften er den store bulkedagen, en tradisjon som gjentar seg år etter år, i følge tall fra Gjensidige forsikring. I dag har allerede flere trafikkuhell forekommet i trøndelagtrafikken, men Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg forsikring, toppen nås mellom klokka 12 og 17. – Gjør derfor unna julehandelen før 12, eller la bilen stå, er hans råd i følge Bladet.no

Rie ble Årets Malviking

Publisert: 22.12.2017 kl 13:14

Rie Aurora Aagard (13) ble torsdag overrakt prisen Årets Malviking. Rie tok i sommer et kraftig oppgjør med at voksne mennesker stirret på henne og så på henne som “unormal” fordi hun har et sjeldent syndrom som gjør at hun er født med et deformert hode. Prisen er et samarbeid mellom Malviknytt.no og Malvik senter.

Vannet i Selbu kan drikkes igjen

Publisert: 22.12.2017 kl 13:13

Nå er drikkevannet i Selbu igjen trygt å drikke, forsikrer Selbu kommune. Tidligere denne uken gikk Selbu kommune ut med kokepåbud av drikkevann i deler av kommunen på grunn av at det ble påvist bakterier etter en rutinemessig prøvetaking. - Nye prøver ble umiddelbart sendt inn, og disse kom det resultat på i dag sier driftsoperatør vann Terje Flønes i Selbu kommune, som forsikrer at vannet nå er friskmeldt.

Flere dyrevelferdssaker

Publisert: 15.12.2017 kl 07:49

Antallet politisaker har skutt i været etter at den nye loven ga dyr et sterkere vern. Før 2010 fikk politiet inn omtrent 100 saker som gjaldt mishandling av dyr. I årene etter har snittet gått opp til omtrent 300 saker i året, skriver Nationen.

Hildegunn Eggen æresmedlem

Publisert: 15.12.2017 kl 06:25

Hildegunn Eggen fra Verdal er utnevnt til æresmedlem i Norsk Skuespillerforbund.
Den høythengende utmerkelsen tildeles personer som har hatt spesiell betydning for scnekunsten eller dramatisk dikting.(NRK)

15,8 mill til sør og 1,8 til nord

Publisert: 15.12.2017 kl 06:23

Sør-Trøndelag fikk 90 prosent av festivaltilskuddet i Trøndelag da Kulturrådet tildelte midler torsdag. Olavfestdagene fikk over halvparten av midlene, 9,6 millioner, mens fire nordtrønderske festivaler fikk 1,8 millioner tilsammen. (NRK)

Krykkje og snøugle på global rødliste

Publisert: 13.12.2017 kl 20:31

Kraftig nedgang i bestanden både for krykkje og snøugle gjør at begge de to norske hekkefuglene nå har fått plass på den globale rødlista for truede fuglearter.
Det går fram av den ferske oppdateringa BirdLife International har gjort, skriver Norsk Ornitologisk Forening (NOF) på sine nettsider.

I følge NOF består den globale rødlista nå av 25 fuglearter som regelmessig holder til i Norge.

Skal utrede nytt anlegg for radioaktivt avfall

Publisert: 13.12.2017 kl 14:58

Statsbygg har fått jobben med å lage en faglig analyse av et nytt anlegg for radioaktivt avfall. De skal blant annet se på hvor anlegget skal lokaliseres og hvordan det skal utformes.
Det nye anlegget skal være et såkalt KLDRA (kombinert lager og deponi for lav- og mellomaktivt radioaktivt avfall). Et slikt anlegg finnes det allerede ett av i Norge, og det ligger i Himdalen i Aurskog-Høland kommune.
Årsaken til at Norge har behov for et nytt KLDRA-anlegg er fordi deponiet i Himdalen allerede er fylt opp 60 prosent. Beregninger viser at det vil være fullt en gang mellom år 2035 og 2040, og enda tidligere dersom rivingen av atomreaktorene i Halden og Kjeller settes i gang, fordi mye av avfallet fra rivingen vil måtte lagres i Himdalen.

Åpning av områder for vindkraft til havs

Publisert: 13.12.2017 kl 14:50

Regjeringen tar sikte på å åpne ett til to områder for fornybar energiproduksjon til havs. Dette skal legge til rette for demonstrasjonsprosjekter for flytende vindkraft.
- Regjeringen ønsker å legge til rette for vindkraft til havs, særlig med tanke på demonstrasjonsprosjekter for flytende vindkraft. Jeg vil derfor be NVE vurdere om det har skjedd vesentlige endringer siden den strategiske konsekvensutredningen ble lagt fram i 2013. Regjeringens ambisjon er å åpne ett til to områder så snart som mulig, sier olje- og energiminister Terje Søviknes.

Fire trøndere til verdenscupen

Publisert: 11.12.2017 kl 18:14

Norges Skiforbund Langrenn har tatt ut fire trøndere til helgas verdenscuprenn i Toblach i Italia. Johannes Høsflot Klæbo får følge av Niklas Dyrhaug, og på kvinnelaget finner vi både Marit Bjørgen og Kathrine Harsem. Til sammen 14 norske langrennsløpere reiser til Italia denne gang.

Prisutdeling i Selbu

Publisert: 11.12.2017 kl 18:10

Alf Fuglem fikk Selbu kommunes frivillighetspris 2017, mens Ingeborg Rolseth Holt og Jørgen Slind fikk hvert sitt stipend fra Grete Ingeborg Nykkelmos idrettsfond.

Rovdyr skal ikke ha prioritet fremfor beitedyr

Publisert: 08.12.2017 kl 08:09

Torsdag fremmet Senterpartiets Sandra Borch forslag i Stortinget om å endre rovdyrpolitikken. Borch mener rovdyrforliket i Stortinget ikke er blitt godt nok fulgt opp.

- Det gjelder blant annet den todelte målsettinga om at hensynet til rovdyr og beitedyr, samt lokalsamfunn, skal vektes likt når man vurderer om det skal tas ut rovdyr. Til nå har vi sett en rekke tilfeller hvor rovdyr er vært prioritert foran beitedyr og hensyn til livskvalitet i lokalsamfunn, sier Borch.

Ny regionrådsledelse

Publisert: 08.12.2017 kl 08:09

Ordfører Kari Anita Furunes i Meråker er valgt til ny leder for Regionrådet for Værnesregionen de to neste åra. Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad er valgt til nestleder.

Statkraft fikk utsatt frist

Publisert: 08.12.2017 kl 08:08

Statkraft har fått utsatt frist for å presentere tiltaksplan rundt Selbusjøen. Omfanget og kompleksiteten i arbeidet med å få oversikt over erosjon og gjengroing var større enn forventet for konsulentselskapet Sweco som skal utføre jobben.
- Det hefter også stor usikkerhet rundt ansvarsforhold for mange av tiltakene som er foreslått i planen og hva som ligger innenfor myndighetenes påleggshjemmel i konsesjonsvilkårene, sier Ove Berggård i Statkraft. Den nye fristen er satt til 1. mars neste år.

Vil ha mer til veg

Publisert: 08.12.2017 kl 08:08

Fylkestingsgruppene til Høyre, Frp og Venstre i nye Trøndelag vil presse Arbeiderpartiet til å satse mer på veg. Det går fram av budsjettforslaget de tre samarbeidspartiene nå legger fram. - Framfor å ha penger på bok, ønsker vi å stoppe forfallet på vegene. Vi satser derfor 30 millioner kroner ekstra på drift og vedlikehold av veger, samt 15 millioner ekstra på fornying av vegfundament- og dekke, sier Høyres gruppeleder Pål Sæther Eiden i en kommentar til budsjettforslaget.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...