Nea Radio

Siste nytt

Bendtner starter mot Brann

Publisert: 09.03.2019 kl 17:39

Nicklas Bendtner skal spille søndagens treningskamp mellom Rosenborg og Brann. Bendtner har slitt med en lårskade, men er nå friskmeldt, skriver Adresseavisen.

Melby framtidig Venstre-leder?

Publisert: 09.03.2019 kl 17:36

Stortingsrepresentant Guri Melby åpner nå opp for å være lederkandidat når Trine Skei Grande gir seg. Venstre er samlet til landsmøte på Hell og selv om ny leder ikke er et tema på møtet, utelukker ikke Melby at hun vil stille som lederkandidat i framtida. Det skriver Nettavisen.

Har penger, mangler boligsøknader

Publisert: 09.03.2019 kl 17:29

I år er det satt av penger til å bygge 3 400 studentboliger, men studentsamskipnadene har bare søkt om i underkant av 1450 nye boliger.

– Ved studiestart er det hvert år tusenvis som står i kø for å få seg en studentbolig og økt satsing på studentboliger har vært et ønske fra studentorganisasjonene lenge. Det har også vært et viktig satsingsområde for regjeringen, som har økt nivået fra rundt 1000 tilsagn årlig før 2013. Men nå som regjeringen har bevilget penger til rekordmange boliger er det for få byggeprosjekter klare. Det er overraskende, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

(Kunnskapsdepartementet)

Vil styrke sjøfolks rettigheter

Publisert: 08.03.2019 kl 20:09

Regjeringen foreslår å styrke sjøfolks arbeidsrettigheter.

– Vi foreslår nå flere endringer i skipsarbeidsloven. Endringene kan bidra til å gjøre arbeid til sjøs enda mer attraktivt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Lovforslaget kommer som følge av et nytt EU-direktiv om sjøfolks arbeidsrettigheter. Direktivet er et resultat av flere års arbeid og dialog med partene i arbeidslivet på europeisk nivå.

Noen av hovedpunktene i lovforslaget er:

Et nytt kapittel i skipsarbeidsloven om sjøfolks rettigheter ved virksomhetsoverdragelser. Kapitlet innebærer blant annet et styrket stillingsvern, og en tydeliggjøring av tillitsvalgtes rettsstilling ved virksomhetsoverdragelser.
En utvidet informasjons- og drøftingsplikt når arbeidsgiver vurderer å gå til masseoppsigelse av sjøfolk.
Endringer i lov om norsk internasjonalt skipsregister (NIS-loven) om partenes mulighet til å tariffeste andre løsninger enn det som følger av skipsarbeidsloven. Endringene viderefører samtidig partenes avtalefrihet innenfor rammen av de nye direktivforpliktelsene.

Over 50 prosent jobber deltid

Publisert: 08.03.2019 kl 18:42

54,7 prosent av kvinnene som er bosatt i Selbu kommune i Trøndelag jobber deltid. Det viser en fersk måling fra Statistisk sentralbyrå (SSB) ifølge adressa.no. Blant annet på sykehjemmet er det flere som jobber ufrivillig deltid.

Sektorsjef i helse og omsorg i Selbu kommune, Ragnhild Wesche Kvål, forteller at kommunen er klar over problemstillingen.

- I 2017 søkte vi om prosjektmidler for å opprette en nettverksgruppe for å gå dypere i problemstillingen rundt ufrivillig deltid, men fikk avslag. Vi ønsker at flest mulig skal jobbe i heltidsstillinger, da det er det beste for både brukere og de ansatte, sier Kvål til avisa.

Var psykotisk under drapene

Publisert: 08.03.2019 kl 18:42

Mannen som er siktet for dobbeltdrapet i Trondheim i september i fjor er psykotisk og var også det under drapene. Etter det NRK erfarer er dette konklusjonen til rettspsykiaterne. En person som blir erklært psykotisk kan ikke straffes med fengsel, men dømmes til tvungent psykisk helsevern. Aktor, statsadvokat Kaia Strandjord vil ikke kommentere saken, før tiltalen er klar. Rettsaken starter 18.mars.

Dømt for vold

Publisert: 08.03.2019 kl 18:42

En mann i 20-årene er dømt til elleve måneders fengsel for grov kroppsskade mot en russ utenfor City Syd i fjor. Tiltalte må også betale 50 tusen kroner i oppreisning til fornærmede som har fått varige skader av volden. Det skriver NRK.

Pågrepet etter innbrudd i Stjørdal

Publisert: 07.03.2019 kl 15:33

Tre menn i alderen 25 til 35 år er pågrepet og siktet for å stå bak innbruddene på Haraldreina i Stjørdal denne uka. Det skriver Bladet.

– Det var tips fra publikum som førte oss fram til de tre og de ble identifisert på bilder fra et overvåkingskamera, sier etterforskningsleder Nina Kristensen ved Stjørdal lensmannskontor.

Pelsdyrbonde tapte mot staten

Publisert: 07.03.2019 kl 15:32

Pelsdyrbonde Lars Ole Bjørnbet tapte saken han anla mot staten for å beholde jobben. Bjørnbet hevda at forbudet mot pelsdyroppdrett ville krenke hans rett til å utøve næringsvirksomhet. Nå har Trondheim tingrett avvist saken, og i tillegg dømt Bjørnbet til å betale 14.500 kroner i sakskostnader. Det skriver NRK Trøndelag.

Ønsker fortsatt godt samarbeid

Publisert: 07.03.2019 kl 08:46

Uavhengig av om Storbritannia forlater EU med eller uten en avtale så ønsker både Norge og Storbritannia å fortsette det nære samarbeidet innen forskning og høyere utdanning. Det er klart etter at forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø møtte sin britiske kollega Chris Skidmore tirsdag.

-Det er nå bare 23 dager igjen til Storbritannia etter planen skal forlate EU. Om det blir med eller uten en avtale vet ingen, men både den norske og den britiske regjeringen har som utgangspunkt at vi uavhengig av resultatet ønsker å fortsette det gode samarbeidet innen forskning og høyere utdanning, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø.

(Kunnskapsdepartementet)

Både Kolstad og Byåsen tapte

Publisert: 06.03.2019 kl 22:42

Det ble spilt to eliteseriekamper i håndball på rad i Kolstad Arena i går kveld. Og begge de trønderske laga tapte - med stygge siffer.
Først var det Kolstad som til slutt gikk på et ti-målstap 26-36 for Arendal. Dette var det sjuende tapet på rad for trondheimsklubben. Hjemmelagets fem-måls-scorer Ronald Putans ble kåret til lagets beste.

Etter at Kolstad og Arendal hadde gjort opp seg i mellom, var det klart for en ny kamp, denne gang i kvinnens eliteserie. Oppgjøret mellom Byåsen og topplaget Vipers endte 18-32 etter 7-17 til pause. Julie Bøe Jacobsen scoret fire mål og ble kåret til hjemmelagets beste.

UP skrev ut 17 forelegg

Publisert: 06.03.2019 kl 22:41

Ett førerkort ble inndratt, to bilførere ble anmeldt og UP skrev ut tilsammen 17 forelegg etter en fartskontroll på E14 ved Flora i går kveld.
Høyeste hastighet målt i 60-sonen var 92 km/t, skriver politiet på twitter.

Ny rørosrådmann

Publisert: 06.03.2019 kl 22:40

Tilsetting av ny rådmann er en av sakene når formannskapet i Røros møtes torsdag. To kandidater er med i finalerunden, og etter det Nea Radio kjenner til er konstituert rådmann Kjersti Forbord Jensås en av de to.

Meråker som "typisk turiststed"?

Publisert: 06.03.2019 kl 22:40

Meråker vil søke om å bli godkjent som “typisk turiststed”, skriver Stjørdals-Nytt. Det er Fylkesmannen som avgjør en eventuell søknad fra kommunen, som kan føre til at butikker får holde åpent på søn- og helligdager hele eller i deler av året. Saken skal behandles i formannskapet i dag, skriver Stjørdals-Nytt.

Fire fikk bot i Stjørdal

Publisert: 05.03.2019 kl 19:01

Utrykningspolitiet hadde tirsdag en trafikkontroll på fylkesvei 24 i Stjørdal, mot Muruvik. Fire sjåfører fikk bot. Kontrollen var i en 60-sone, og høyeste hastighet målt var 80 kilometer i timen.

Søder klar til Brann

Publisert: 05.03.2019 kl 11:38

Alexander Søderlund måtte gå av banen allerede etter 21 minutter av torsdagens byderby mot Ranheim. Lysketrøbbel var den korte diagnosen hovedtrener Eirik Horneland ga like etter kampen. Nå kommer medisinsk koordinator Haakon Schwabe med oppløftende nyheter.

- Søder fikk en kjenning i lysken, men det er ikke mer alvorlig enn at han skal være tilbake for fullt om et par dager og klar til Brann-kampen om ei uke, sier Schwabe.

Søderlund har vært på treningfeltet de to første dagene av oppholdet på Marbella, men mens lagkameratene har terpet detaljer, har haugalendingen trent alternativt.

På søndagens trening fikk han selskap av Anders Trondsen, som er ventet å være tilbake spill i løpet av oppholdet på Marbella. Rosenborg skal være i Spania frem til 15. mars og møter Brann til treningskamp kommende søndag.

Hudkreft øker

Publisert: 05.03.2019 kl 11:24

Ultrafiolett (UV) stråling fra sol og solarier er den viktigste årsaken til at folk får hudkreft. Hudkreft er blant de kreftformene som har økt mest i Norge de siste ti-årene. Norge er blant landene i verden med høyest forekomst og dødelighet av føflekkreft, som er den alvorligste formen for hudkreft.

De årlige totale samfunnskostnadene knyttet til hudkreft er anslått til rundt 6,5 milliarder kroner, behandlingskostnadene alene til rundt 450 millioner kroner. Med økende andel eldre og tilgang til nye, livsforlengende medisiner, forventes kostnadene knyttet til hudkreft å øke i årene som kommer.

(Helse- og omsorgsdepartementet)

Barkebiller på veg?

Publisert: 05.03.2019 kl 11:19

Fangsttall for 2018 i overvåkingsprogrammet viser at populasjonene av barkbiller har vært stigende i Sør-Norge. De høyeste populasjonene ble målt i sørlige deler av Trøndelag.

Tørkesommeren 2018 har ført til at skogen noen steder i landet er svekket. Tørkestresset skog er en av faktorene som gir mulighet for stor formering av barkbiller. Mild vinter som gjør at mange biller overlever, og en påfølgende varm vår og sommer vil videre gi gode betingelser for billene.

(Landbruks- og matdepartementet)

Nytt styre i Selbu Ballklubb

Publisert: 05.03.2019 kl 09:42

Følgende styret er valgt for Selbu BK i 2019:
Leder: Jo Kjetil Valli
Nestleder: Bjørn Welve
Kasserer: Kim Andre Eidem
Sekretær: Preben Pettersen Uthus
Sportslig: Lars Rolseth
Marked/økonomi: Pia Bogen
Materialforvalter: Sissel Waagan

Ranheim-kamp under lupen for mulig kampfiksing

Publisert: 04.03.2019 kl 21:35

Jervs treningskamp mot latviske Ventspils ble nylig meldt inn til UEFA for mulig kampfiksing. Nå blir også Ranheims oppgjør mot samme motstander etterforsket.

Det var Bergensavisen som i forrige uke avslørte at det ble spilt store summer på Jerv-seier like før sørlendingene scoret i det 89. minutt. Måten Ventspils framsto på i sluttfasen, bidro til å styrke mistanken om at kampen var fikset. I går bekreftet Norges Fotballforund til TV2 at også Ranheims møte med laget skal granskes.

Treningskampen, som trønderne tapte 1-3, ble spilt 25. februar, og NFFS konkurransedirektør understreker til TV2 at det ikke er noen grunn til å tro at Ranheim er involvert i mulig kampfiksing.

Har sagt opp som daglig leder ved Røros slakteri

Publisert: 04.03.2019 kl 20:38

Kjell Ove Oftedal har sagt opp sin stilling som daglig leder i Røros Slakteri AS, Røroskjøtt AS og Grillhuset Røroskjøtt AS. Det skriver Arbeidets Rett.

Røros slakteri er et konsern delt inn i Røros slakteri AS, Røroskjøtt AS og Grillhuset Røroskjøtt AS. Oftedal har vært daglig leder for alle tre enheter. Inntil vider får de tre avdelingene hver sin daglige leder.

Røros Sport konkurs

Publisert: 04.03.2019 kl 11:32

Røros Sport er konkurs. Daglig leder Rolf Engzelius sier til Arbeidets Rett at Røros Sport har hatt avdelinger på Røros, Vinstra og Støren. Rørosavdelingen har god omsetning, men de to andre har hatt betydelige røde tall. Vi har kommet til et punkt der vi må ta grep, og har bestemt at vi må slå selskapet konkurs, forteller Engzelius. Han har allerede registrert firmaet Nye Røros Sport og håper på en kort periode med stengte dører.

Dette er andre butikken i Bergmannsgata på Røros som stenger dørene på kort tid. I forrige uke ble det kjent at naboen Jernia også gir seg på grunn av sviktende omsetning.

Anmeldt for promillekjøring

Publisert: 04.03.2019 kl 06:23

Søndag formiddag gjennomførte politiet en promillekontroll ved Gevingåsen. 20 førere ble kontrollert og en mann i 40-årene ble anmeldt for promillekjøring.

Slåssing i Stjørdal

Publisert: 04.03.2019 kl 06:23

Natt til søndag meldte politiet at de hadde mottatt melding om slagsmål i Kjøpmannsgata i Stjørdal sentrum.
En mann i 30-årene hadde brukket nesen og ei tann.. Vedkommende ble sendt til legevakt for behandling.
En ukjent gjerningsmann hadde forlatt stedet før politiet ankom, som også har snakket med vitner til hendelsen.

Ulykke i Svølgja

Publisert: 04.03.2019 kl 06:22

I 19-tida søndag kveld snurret en bil rundt og havnet baklengs inn i bergveggen i Svølgja på fylkesvei 30 mellom Ålen og Haltdalen. Både politi og helse rykket ut til hendelsen.
Operasjonsleder Bjørn Handegard ved politiet i Trøndelag sier til Nea Radio at ingen personer kom fysisk til skade.
Det var svært glatt på stedet og Vegtrafikksentralen beordret strøing.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...