Nea Radio

Siste nytt

Promillekontroll på Rotvoll

Publisert: 19.03.2019 kl 10:15

UP har gjennomført en promillekontroll på Rotvoll i Trondheim. 32 kjøretøy ble kontrollert og en fører ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

Innbruddsalarm på Tiller

Publisert: 19.03.2019 kl 10:15

To menn på 18 og 21 år ble tidlig tirsdag morgen pågrepet etter at en innbruddsalarm ble utløst ved et solstudio på Tiller i Trondheim. Det ble brukt politihund ved pågripelsen, og det ble funnet litt narkotika på mennene. De pågrepne har erkjent forholdene, melder politiet.

Meråkerbanen stengt

Publisert: 19.03.2019 kl 10:14

Meråkerbanen ble tirsdag morgen stengt mellom Hell og Storlien fordi et tog med tekniske problemer sperret sporet, opplyser NSB. NSB kjører buss for de to innstilte avgangene.

Polaris-flertall i Trønder-Avisa

Publisert: 18.03.2019 kl 23:26

Polaris Media overtar aksjemajoriteten i Trønder-Avisa. Trønder-Avisa skriver at de to lokale eierselskapene LL Inntrøndelagen og AS Nord-Trøndelag har valgt å selge seg henholdsvis helt ut og ned for at Trønder-Avisa konsern skal få et sterkere eierskap både finansielt og kompetansemessig. Etter avtalen vil Polaris få en eierpost på 56 prosent, og Trønder-Avisa konsern vil inngå som et datterselskap til Polaris Media Midt-Norge AS.

Fikk kjøreforbud

Publisert: 18.03.2019 kl 23:25

Et utenlandsk vogntog ble mandag kveld ilagt kjøreforbud etter store tekniske mangler og feil-lasting. Vogntoget ble stanset på Fv 65 ved Storås, og politiet opprettet sak, meldte de på Twitter.

Glatt på E39

Publisert: 18.03.2019 kl 23:24

Tre lastebiler ble mandag kveld stående fast, og èn personbil kjørte av vegen på E39 i Skjenalddalen i Orkdal, meldte politiet på twitter. Det var svært glatt på stedet, og vegtrafikksentralen ble bedt om å sende ut strøbil.

Brann i enebolig i Levanger

Publisert: 18.03.2019 kl 23:24

Ingen ble skadet da det begynte å brenne i en enebolig i Levanger mandag kveld. Brannvesenet fikk begrenset brannen til loftet, melder politiet.

Bevæpnet politi i Malvik

Publisert: 18.03.2019 kl 23:23

Bevæpnet politi rykket mandag kveld ut etter påstander om at en mann i 40-åra hadde kommet med trusler om bruk av våpen mot en annen mann på Vikhammer.

Hund druknet

Publisert: 18.03.2019 kl 23:22

En hund døde etter at den gikk gjennom isen i Verdalselva ved Vuku mandag ettermiddag, meldte politiet på twitter. Hunden ble lokalisert av dykkere og tatt opp av vannet, opplivningsforsøk ble satt i gang, men hunden døde.

Kommune-KOSTRA

Publisert: 18.03.2019 kl 20:17

Foreløpige tall viser at kommunene i Trøndelag oppnådde et netto driftsresultat på 2,3 prosent av driftsinntektene. Tilsvarende tall for landet var 2,5 prosent. Netto driftsresultat er lavere enn i 2017, men samtidig er spredningen i tallene mellom kommuner svært høy.
Inntekter fra Havbruksfond har i stor grad påvirket resultatet for enkeltkommuner. Dette gjelder blant annet kommunene Hitra, Frøya, Osen, Roan, Flatanger, Vikna og Nærøy som alle har positivt netto driftsresultat på over 8 prosent av brutto driftsinntekter.

Vil heve kompetansen til norsklærere som underviser innvandrere

Publisert: 18.03.2019 kl 11:47

Litt over halvparten av de som underviser i norsk for voksne innvandrere mangler studiepoeng i norsk som andrespråk. Nå vil regjeringa gi disse lærerne et kompetanseløft.
– De som kommer til landet vårt skal bli inkludert i små og store felleskap. Flere må ut i jobb, og da må de lære seg norsk. Men da må også kvaliteten på undervisningen være god. Vi vet at høy kompetanse hos lærerne gir bedre resultater. Derfor etablerer vi nå en stipendordning, som gjør det mulig for lærerne å ta videreutdanning i norsk som andrespråk. Dette er en start på å gi denne gruppen lærere et kompetanseløft, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Kolstad sikret sluttspill

Publisert: 18.03.2019 kl 09:19

Etter ni strake tap vant Kolstad 34-28 over Falk Horten på hjemmebane i kveld. Dermed er laget sikret plass i sluttspillet i eliteserien i håndball for herrer.

Tydal Fellesseter får ikke kjøpe

Publisert: 18.03.2019 kl 09:18

Tydal Fellesseter SA har lagt inn høyeste bud på en eiendom de har dyrket opp og brukt til beiteformål i over 50 år. Avisa Selbyggen skriver at nå har grunneieren, Tydal kommune, vedtatt å selge eiendommen til en annen interessent. Ved budfristens utløp var det kommet inn ett bud - fra Tydal Fellesseter. Likevel valgte Tydal kommune å selge til laveste bud, som også kom flere måneder etter budfristen.

Dårlige februartall

Publisert: 18.03.2019 kl 09:18

Trafikktallene for Røros lufthavn viser en svak februar måned, sammenlignet med samme måned i fjor.
Totalt reiste 2286 passasjerer over lufthavna på Røros, en nedgang på 12,7 prosent målt mot februar 2018.
Den sterke januarmåneden oppveier nesten dette, slik at endringen for årets to første måneder viser en nedgang på 1 prosent.
Lufthavnsjef Gudbrand Rognes sier han ikke har noen klare årsaker til nedgangen.

Obligatorisk vaksine

Publisert: 18.03.2019 kl 09:18

Trøndelag Frp går inn for at vaksine mot meslinger blir obligatorisk for alle, og at barn som ikke er vaksinerte skal utestenges fra skoler og barnehager, melder NRK. I mai skal partiets landsmøte ta stilling til forslaget, som også åpner for at ansatte innen skole og helse kan få sparken hvis de nekter å vaksinere seg. – Det er klart det må være noen ris bak speilet for å få flere til å vaksinere seg, sier stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp).

Vil ha bedre busstilbud

Publisert: 15.03.2019 kl 08:46

Ungdomsrådet i Meråker ønsker et bedre busstilbud til og fra Stjørdal, det viser høringsuttalelsen ungdomsrådet har gitt til AtB i forbindelse med et regionanbud gjeldende fra 2021. I følge Stjørdals-Nytt ønsker ungdomsrådet større mulighet til å komme seg til og fra Stjørdal.Toget er ikke et alternativ da dette ikke går til Stjørdal, men stopper på Hell, heter det i høringsuttalelsen.

Nei til doping-sjekk

Publisert: 15.03.2019 kl 08:45

Elevorganisasjonen i Trøndelag reagerer på FrP-politiker Tore Kristiansens ønske om å vurdere dopingtesting av elever på idrettslinjer på videregående skoler i Trøndelag. - De som går idrettsfag og konkurrerer på nasjonalt nivå er underlagt regelverket til Antidoping Norge på samme måte som utøverne i verdenstoppen. Antidoping Norge kan gjennomføre testing selv om de ikke gjør det på skolen. Slik testing bør heller gjøres utenfor skolen, sier Tor Ole Bjerkan, fylkesleder i Elevorganisasjonen i Trøndelag til Trønder-Avisa.

Fartsgrensa kan bli endret på E14

Publisert: 15.03.2019 kl 08:45

Fartsgrensa på E14 mellom Hegra og Meråker kan bli endret. Det sier Jørgen Bysveen i trafikksikkerhet-, miljø- og forvaltningsseksjonen i Statens vegvesen til Bladet. Han registrer at det råkjøres på E14, og spesielt i de to 60-sonene i Flora.
Til Bladet sier Bysveen at det pågår en utredning om en såkalt Streknings-ATK mellom Hegra og Meråker. Her kan det bli aktuelt å måle gjennomsnittsfarten mellom to fotobokser.

Massekontroll

Publisert: 15.03.2019 kl 08:44

Over 1100 bilførere ble kontrollert da politiet stanset all trafikk sørfra inn til Trondheim ved Sandmoen ved midnatt i går kveld. Tre bilfører ble anmeldt for ruskjøring, flere kjøretøy ble avskiltet og noen var tatt uten gyldig førerkort. i tillegg kontrollerte UP 245 bilførere ved Brøttemsevein på Heimdal. Her ble en fører anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand, melder politiet.

Dagligvarebransjen granskes ytterligere

Publisert: 12.03.2019 kl 14:17

Det er få aktører og det er vanskelig for nye å etablere seg i dagligvarebransjen. Derfor går regjeringen dagligvarebransjen etter i sømmene. Styrket håndheving av konkurranseloven er et målrettet tiltak mot adferd som svekker konkurransen.

I november varslet næringsministeren at regjeringen ville styrke håndhevingen av konkurranseloven i dagligvarebransjen.

- Konkurransetilsynet kan dermed senke terskelen for hvilke saker som etterforskes og de skal drive mer omfattende markedsovervåking. For at vi forbrukere skal få matvarer av høy kvalitet til lavest mulig pris er effektiv konkurranse i dagligvarebransjen helt avgjørende, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

1,5 millioner kroner til mat for eldre-arbeid

Publisert: 12.03.2019 kl 14:13

– Eldre skal ha et verdig mattilbud. God matomsorg reduserer underernæring og medisinbruk og bidrar til å gi bedre helse og trivsel. I år setter vi derfor i gang flere tiltak, gjennom prosjektet «Gylne Måltidsøyeblikk», som bidrar til å bedre mattilbudet for eldre, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Riksantikvaren fordeler 63 millioner kroner til fartøyvern i 2019

Publisert: 11.03.2019 kl 20:53

Det er i dag om lag 250 historiske fartøy på Riksantikvarens verneliste. 14 av fartøyene er fredet, de andre har status som vernede skip. I Trøndelag får Stoksundferja 1,6 millioner kroner, Hansteen 1,1 millioner, Hermes 166 000 og Epo 105 000 kroner
-Fartøyvernet gjør historien vår levende og tilgjengelig. Landet rundt blir det gjort et viktig arbeid for at disse flotte, gamle skipene skal være i god stand. Fartøyene forteller om Norges maritime historie. Det er viktig at staten bidrar med penger til istandsetting, slik at vi alle kan forstå mer av denne stolte tradisjonen, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Bøter i Steinkjer og Stjørdal

Publisert: 11.03.2019 kl 15:01

Seks sjåfører fikk bot i en kontroll ved Elvran skole i Stjørdal mandag. Høyeste hastighet målt var 77 kilometer i timen i ei 60-sone.

I Steinkjer fikk ni sjåfører bot for mobilbruk i en kontroll i Strandvegen. I tillegg fikk fem gebyr for manglende bruk av bilbelter.

Over 100 bøtelagt på E14 den siste måneden

Publisert: 11.03.2019 kl 14:59

Over hundre bilførere er bøtelagt og anmeldt på E14 mellom Stjørdal og Meråker den siste måneden. Det skriver politiet i Værnesregionen på sin facebook-side.
– Vi har gått ut til publikum med oppfordring til å senke hastigheten på strekningen ved flere anledninger, uten at vi ser særlig stor forbedring. Politiet vil fortsette kontrollvirksomheten på strekningen da vi ser behovet for det, skriver politiet.

Pris til Jenstad

Publisert: 11.03.2019 kl 14:58

Tor Erik Jenstad fikk i helga Trønderlagets målpris for 2019 for sin innsats for dialekt og nynorsk. Språkforskeren jobber ved NTNU, og svarte på spørsmål om ord og uttrykk i flere år i programmet "Dialektmagasinet" i NRK Trøndelag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...