Nea Radio

Siste nytt

Slutt på sommertid?

Publisert: 26.03.2019 kl 20:34

Et flertall i EU-parlamentet sier ja til å avvikle ordninga med å stille klokka fram og tilbake hvert halvår fra 2021. I EU-parlamentets vedtak heter det at det skal være opp til medlemslandene selv å bestemme om de vil låse seg til sommertid eller normaltid (populært kalt vintertid). De må innen april neste år varsle EU-kommisjonen om valget sitt, slik at alle landenes beslutninger koordineres før ordninga kan tre i kraft fra 2021.

Technoport 2019

Publisert: 26.03.2019 kl 20:15

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen åpner i dag konferansen Technoport 2019 i Trondheim. Tema for konferansen er nordisk gjennombruddsteknologi.
I løpet av dagen deler også ordfører Rita Ottervik ut Trondheim kommunes “Ung innovasjonspris” på 100 000 kroner, som skal synliggjøre dyktige ung kvinner som står bak nyskapende idéer, produkter eller tjenester. Det legges spesielt vekt på kvinner som jobber innen teknologi og realfag.

Væretunnelen åpen igjen

Publisert: 26.03.2019 kl 19:48

Væretunnelen på E6 mellom Trondheim og Stjørdal var stengt fra klokka 16.50 til 19.30 tirsdag kveld, melder Vegtrafikksentralen. Det var Flybussen som fikk motorproblemer og måtte vente på bilberging.

Tømmervold trekker seg fra Ap-liste

Publisert: 26.03.2019 kl 19:41

Ordfører i Klæbu, Kirsti Tømmervold, vil ikke gå til valg på Trondheim Arbeiderparti sin liste. Hun sier til Adresseavisen at hun mangler motivasjon og entusiasme. Elisabeth Sundset fra Faglig arbeiderlag tar over plassen til Tømmervold.

Bil i motgående kjørefelt

Publisert: 26.03.2019 kl 09:16

Litt før klokka 9 tirsdag morgen kjørte en bil kjørte i motgående kjørefelt på E6 ved Tungasletta og forårsaket en kollisjon med møtende biler. Det er ikke meldt om personskade, melder politiet på stedet.

JM kjøper eiendom i Trondheim

Publisert: 26.03.2019 kl 09:14

JM kjøper eiendom i Trondheim. Eiendommen ligger nær kollektivtrafikk og skole, er regulert og har mulighet til en utbygging av om lag 170 boliger. Eiendommen ligger i Brundalen/Charlottenlund, sentralt i østre Trondheim og er en del av et større utviklingsområde, Granås øst. Det planlegges for tilsammen 800 boliger i området.
– Med dette kjøpet får vi et godt fotfeste i Trondheim. Vi planlegger salgsstart for JMs prosjekt på Granås øst, Strindalia, allerede til sommeren. Det skal bli flott å komme i gang med vårt første prosjekt. Dette blir også Trondheims første Svanemerkete boliger på markedet sier Thomas Børnich, regiondirektør JM Norge region vest.
Salgssummen er på 90 MSEK, heter det i ei pressemelding fra selskapet.

Mobbeombud i Malvik

Publisert: 26.03.2019 kl 08:35

I går kveld realitetsbehandlet kommunestyret i Malvik rådmannens innstilling om å ansette et mobbeombud i 100 prosent stilling i kommunen, noe som ble enstemmig vedtatt. Rådmannens innstilling til formannskapet tidligere i denne måneden, var at mobbeombudet skulle ansettes i 50 prosent stilling og at stillingen skulle utlyses internt for å kombineres med andre oppgaver. Stillingen blir nå utlyst eksternt.

Malvik: Tigging tillatt

Publisert: 26.03.2019 kl 08:34

Mandag kveld behandlet kommunestyret i Malvik revidering av forskrift om politivedtekt og vedtok at tigging ikke skal forbys i kommunen. Det var Høyre og FrP som gikk inn for et forbud mot tigging da saken var oppe i formannskapet. Under behandlingen i kommunestyret hadde Høyre revurdert og fremmet forslag om at tigging skulle tillates dersom den som tigger er registrert, for eksempel hos politiet. Både Høyre og FrPs forslag falt.

Folkemøte i Brekken

Publisert: 26.03.2019 kl 08:32

Mellom 70 og 80 møtte opp på folkemøtet om eiendomsskatt i Brekken mandag. De frammøtte rådet kommunen til å bruke året til å lage et nytt takstgrunnlag for 2020 og bruke fjorårsskatten også i år. Det skriver Arbeidets Rett. Ole Jørgen Kjellmark fra Høyre var en av svært få, om ikke den eneste, kommunestyrerepresentanten som hadde møtt opp på møtet i Brekken, som kommer som en reaksjon på det nye takstgrunnlaget som har medført flerdobling av eiendomsskatten for mange.

Trafikkaos ved Bjørkmyr

Publisert: 26.03.2019 kl 08:31

Politiet meldte tirsdag morgen om trafikkaos i Bratsbergvegen ved Bjørkmyr pga. meget glatt veg. Flere lastebiler og busser står fast og vegen er blokkert. Det legges på kjetting på tunge kjøretøy, ikke mulig å strø før disse er fjernet. Det anbefales å finne andre kjøreruter, melder politiet.

Dømt for trygdebedrageri

Publisert: 25.03.2019 kl 14:17

En mann i 40-årene fra Meråker må sone 75 dager i fengsel etter å ha svindlet NAV for til sammen 255.000 kroner i dagpenger. Mannen hadde mottatt penger selv om han var i arbeid. Mannen erkjente straffskyld i tingretten, og fikk strafferabatt for tilståelsen. Det skriver Bladet.

Polart lavtrykk treffer Trøndelag mandag

Publisert: 25.03.2019 kl 14:16

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om full storm og tette snøbyger nord i Trøndelag fra og med i kveld. Årsaken er et polart lavtrykk som treffer Trøndelag i kveld. Et polart lavtrykk kjennetegnes ved at det oppstår meget hurtig og gir kraftig vind og store nedbørsmengder, og er sjeldne så langt sør som Trøndelag. Det skriver adressa.no.

Kjørte med sofa på taket

Publisert: 25.03.2019 kl 14:15

En mann i 60-årene fikk førerkortet beslaglagt i Trondheim i dag. Årsaken er at han kjørte med en stor sofa på taket av en personbil på E6 i Okstadbakken. Sofaen var meget dårlig sikret, opplyser politiet. Mannen blir også anmeldt for hendelsen.

Gårdbruker brøt dyrevelferdsloven

Publisert: 22.03.2019 kl 19:07

En gårdbruker i Malvik må betale et gebyr på nesten 15.000 kroner for brudd på dyrevelferdsloven. Årsaken er at gårdbrukeren hadde sendt et dyr med bevegelsesproblemer til slakting uten at transporten var tilrettelagt.

Ved ankomst til slakteriet ble det oppdaget store skader på dyrets føtter. Dyrevelferdsloven sier at transport av dyr skal foregå på en måte som er til minst mulig belastning for dyret, og at dyr kun skal transporteres når de er i en slik tilstand at det er forsvarlig å gjennomføre hele transporten. Det skriver Malviknytt.

Sagosen til Kiel i 2020

Publisert: 22.03.2019 kl 19:06

Håndballspilleren Sander Sagosen fra Trondheim bekrefter at han forlater franske PSG sommeren 2020. Neste stopp blir den tyske storklubben Kiel. Det var avisen Flensborg Avis som fredag var første ut med å melde om intensjonsavtalen håndballstjernen har skrevet.

– Jeg har lyst til å prøve Bundesligaen, og jeg har lyst til å gjøre det før jeg blir for gammel, sier 23-åringen til TV 2.

Varsler full storm lørdag kveld

Publisert: 22.03.2019 kl 19:05

Et kraftig lavtrykk vil gi full storm og vindkast på nærmere 150 kilometer i timen i Trøndelag lørdag kveld. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå. Stormen kommer fra lørdag kveld fra vest, og vil merkes meget godt også langt inn i landet.

– Dersom prognosene ikke endrer seg vesentlig, vil det bli sendt ut farevarsel på oransje nivå fredag, opplyser vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt i Bergen til adressa.no.

Bilkollektiv i fare for å forsvinne

Publisert: 22.03.2019 kl 19:04

Det nyetablerte bilkollektivet på Røros står i fare for å forsvinne til sommeren. Kollektivet ble dannet like før jul og trenger rundt 10 medlemmer før sommeren for å beholde ordningen. Per dags dato er det kun fem brukere med. Det skriver Røros bilkollektiv på facebook.

Ny leder i Røros Arbeiderparti

Publisert: 20.03.2019 kl 10:43

På tirsdagens årsmøte i Røros Arbeiderparti ble det valgt nytt styre. Isak V. Busch overtok som partileder etter Jens Ivar Tronshart.

Oversikt over det nye styret med varamedlemmer:

Styret
Leder: Isak V Busch ny for to år. Velges for to år som leder.
Nestleder Anne Grethe Beck Andersen. Ikke på valg.
Sekretær: Inga R Evavold. Ny for ett år.
Kasserer: Henrik Grønn. Ny for to år.
Styremedlem: Hilde Fjorden. Ny for ett år.
Styremedlem Ivar Dahlen. Ny for ett år.
Styremedlem Oskar Tørres Lindstad. Ny for ett år.

Varamedlemmer
Martin Morken
Liv Hanne Tønset
Kenneth Sandvik
Jon Viken Sandnes
Paula Blomli
Elin Louise Silderen Tamnes

Byåsen med innendørsturnering

Publisert: 20.03.2019 kl 09:02

Byåsen skal starte Skandinavias største innendørsturnering, sier klubbens daglige leder til Adressa. «Håndballens Norway Cup» skal bli Byåsens aller viktigste inntektskilde. Sommeren 2020 skal Byåsen Håndball Elite etter planen arrangere en innendørs håndballturnering med 600 lag, som vil bli en viktig brikke i klubbens plan om å bedre økonomien kraftig. - Når nye Trondheim Spektrum står klar, vil vi ha ni flater under ett tak. Cupen skal bli Norges, kanskje Skandinavias og Europas største innendørsturnering, sier daglig leder Oddvar Aardahl i Byåsen Håndball Elite til avisa.

Pasienter fikk ikke hjelp i tide

Publisert: 20.03.2019 kl 09:01

I løpet av februar i år har tallet på fristbrudd ved sykehusene i Helse Nord-Trøndelag økt med 48 prosent i forhold til februar i fjor. Det vil si at 101 pasienter ikke fikk hjelp innen datoen de hadde krav på i februar, skriver Namdalsavisa. – Dette er beklagelig. Antall fristbrudd skal være null. Det er kravet til Helse Nord-Trøndelag, sier medisinsk fagsjef, Paul Georg Skogen.

Ringnes selger E.C.Dahls-tomta

Publisert: 20.03.2019 kl 09:01

Ringnes selger E.C. Dahls-tomta i Trondheim til ei gruppering bestående av Norgesgruppen, Kjeldsberg og Heimdal Bolig. Ingen av partene vil kommentere salget, heller ikke at prisen er antydet til å være mellom 700 og 800 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Nystad vil bli landslagssjef

Publisert: 19.03.2019 kl 14:28

Trond Nystad har søkt på stillingA som ny landslagssjef etter Vidar Løfshus. Det bekrefter han overfor VG. Nystad sa nylig opp jobben sin i det østerrikske langrennslandslaget etter dopingskandalen som preget store deler av VM. Han har tidligere vært trener for det norske langrennslandslaget.

Kortere ventetid innen psykisk helsevern for barn og unge

Publisert: 19.03.2019 kl 14:24

Nye tall fra Helsedirektoratet viser at gjennomsnittlig ventetid har gått ned med to dager innen psykisk helsevern for barn og unge fra 2017 til 2018, og ned én dag innen psykisk helsevern for voksne. Innen somatikk er ventetida gått opp med to dager.
- Jeg er opptatt av at ventetida for barn og unge i psykisk helsevern må bli enda kortere, og har satt som mål at gjennomsnittlig for denne gruppen ventetid skal være under 40 dager i 2019, sier helseminister Bent Høie i ei pressemelding.

Større interesse for sjømatnæringa

Publisert: 19.03.2019 kl 14:23

Søkertallene til videregående utdanning viser at flere søker på både akvakultur og på fiske og fangst. – Dagens unge skal skape fremtidens sjømatbedrifter og arbeidsplasser. Derfor er det flott at de tar utdanningsvalg som sikrer fremtidig forvaltning av vår "blå skattkiste", sier fiskeriminister Harald T. Nesvik. Totalt er det til sammen 501 elever som har søkt seg til VG2 innen fiskeri og havbruk. Det tilsvarer en oppgang på 130 prosent fra 2012.
Innen akvakultur er det flest søkere fra Nordland og Troms, mens innen fiske og fangst er flest fra Møre og Romsdal og Nordland, skriver Nærings- og fiskeridepartementet i ei pressemelding.

Norge går godt

Publisert: 19.03.2019 kl 14:22

Det går godt i norsk økonomi. Flere kommer i jobb, og arbeidsledigheten går ned. I materialet til regjeringens konferanse om budsjettet for 2020, er det lagt til grunn at veksten i fastlandsøkonomien blir høyere enn sin langsiktige trend både i år og neste år.
Veksten i fastlandsøkonomien har tatt seg jevnt opp de siste årene og var i fjor høyere enn sin langsiktige trend for første gang på tre år. - Aktiviteten øker over hele landet og på tvers av bransjer, og bedriftene venter videre oppgang fremover. Investeringene i fastlandsbedriftene har tatt seg markert opp de siste åra og har ikke vært høyere på ti år, heter det i ei pressemelding fra Finansdepartementet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...