Nea Radio

Siste nytt

Milliardær betaler advokat for vindkraftmotstandere

Publisert: 02.04.2019 kl 21:33

Nei til vindkraft-aksjonen på Frøya har hjelp av toppadvokat i forsøket på å stoppe vindkraftanlegget. Advokaten er betalt av Salmar-gründer Gustav Witzøe.

– Jeg er skeptisk til bygging av en gigantisk vindmøllepark som vil skade vesentlige naturverdier på Frøya. De sterke interessene og konsernene bak utbygging har brukt store ressurser på å ivareta sine juridiske interesser, mens folket på Frøya ikke har hatt tilsvarende anledning til å ivareta sine interesser, skriver Witzøe i en tekstmelding til Adresseavisen.

Tirsdag ble det gjennomført en folkeavstemning om vindkraft på Frøya. Blant forhåndsstemmene stemte hele 80 prosent nei til vindkraftutbygging. Det endelige resultatet av folkeavstemningen er ventet sent tirsdag kveld.

Forslår å doble tilskuddet til VM i rallycross

Publisert: 02.04.2019 kl 21:32

Rådmannen i Stjørdal går inn for å doble det kommunale tilskuddet til VM i rallycross fra 200.000 i fjor til 400.000 kroner i år. Det skriver Stjørdals-nytt.

– Det omfattende arbeidet de siste årene har tæret på for ivrige personer i sentrale funksjoner, og for en ny femårs-periode må en god gjennomføring i større grad tilrettelegges og kvalitetssikres ved frikjøp av arbeidstid for en del av disse funksjonene, står det i vurderingen fra rådmannen.

Fjorårets arrangement endte med et underskudd på drøyt 600.000 kroner. Saken skal behandles i formannskapet på torsdag.

Påkjørsel på E6 ved Ronglan

Publisert: 01.04.2019 kl 21:12

To biler var involvert og tre personer ble kjørt til legevakt for sjekk etter ei trafikkulykke på E6 ved Ronglan mandag kveld, melder politiet i Trøndelag på twitter.

Ingen storstreik

Publisert: 01.04.2019 kl 21:11

Det ble ingen storstreik i privat sektor. Etter 14 timers mekling på overtid ble LO og NHO mandag ettermiddag enige om årets lønnstillegg.
Alle får 2,50 kroner mer per time. Det er 4875 kroner mer i året.
Lavtlønte får ytterligere to kroner per time og får dermed en lønnsøkning på 4,50 kroner per time, totalt 8775 kroner mer i året. Oppgjøret omfatter 165.000 LO-medlemmer.

RBK fikk nei

Publisert: 01.04.2019 kl 21:10

Mandag, på overgangsvinduets siste dag, ble det kjent at Rosenborg skal ha forsøkt seg på Odd-backen Birk Risa, men at de fikk nei. - Det er selvsagt kjekt hvis de har vist litt interesse, men jeg har fullt fokus på Odd og gleder meg til å ta fatt på en god sesong her, så får vi se hva som skjer, sier Risa selv til Telemarksavisa. Dermed ser det ut til at RBK etter alt å dømme går inn i sesongen uten flere kjøp, skriver Adressa på nett.

https://www.adressa.no/100Sport/fotball/Telemarksavisa---Rosenborg-la-inn-bud-pa-Odd-spiller-271754b.html

Kollisjon på Vikhammer

Publisert: 01.04.2019 kl 18:06

To biler ble påført materielle skader da de kolliderte i et lyskryss på Vikhammer mandag ettermiddag. Ingen personer ble skadd i hendelsen. Det skriver Stjørdalsnytt.

Slo bulk i drosjedør

Publisert: 01.04.2019 kl 14:11

En mann i 60-årene fra Stjørdal er anmeldt for skadeverk etter å ha slått bulk i døra på en drosjebil lørdag kveld. Mannen skal ha vært ufin mot sjåføren og nektet for å betale for turen. På tur ut av bilen slo han i døra sånn at det bli bulk.

Mannen ble sporet opp av politiet og måtte betale for turen, og må stå til rette for skaden. Det skriver Bladet.

Eksplosjon i oljetank

Publisert: 01.04.2019 kl 14:11

Nødetatene rykket ut etter melding om røykutvikling fra en trafostasjon i Orkdal mandag. Det viste seg at det hadde vært en eksplosjon i en oljetank i Søbergfallet kraftstasjon, opplyser politiet. Ingen personer ble skadd.

Åpner for å bruke inntil 50.000 kroner på russecamp

Publisert: 28.03.2019 kl 09:37

Rådmannen i Stjørdal går inn for å bruke inntil 50.000 kroner på russecamp. Pengene skal brukes på oppgrusing og leie av toaletter ved årets russecamp. I tillegg foreslår rådmannen å la russen disponere kommunalt areal gratis. Kommunen tilbyr samme areal som de to foregående årene, på Lillemoen/Øymoen.
– Området anses av politiet som bra og kan bli en bra base for årets russ, da det er passe sentrumsnært og langt nok unna mye bebyggelse, skriver rådmannen i sin saksfremstilling til levekårspolitikerne, ifølge Stjørdalsnytt.

Ordensforstyrrelse

Publisert: 28.03.2019 kl 09:36

En kvinne ble tatt med til arresten på grunn av ordensforstyrrelse og etter høylydt skriking på Moholt i natt. Flere naboer ble vekket og kontaktet politiet med bekymringsmelding.

Fratatt førerkort for alltid

Publisert: 28.03.2019 kl 09:36

En mann i 30-årene fra Værnesregionen er dømt til fengsel i 60 dager etter å ha kjørt i ruspåvirket tilstand tre ganger. Den ene gangen med sin åtte år gamle datter som passasjer. Mannen er tidligere dømt to ganger for kjøring i ruspåvirket tilstand. I tillegg til fengsel må vedkommende betale en bot på 10.000 kroner og fikk førerkortet inndratt for alltid.

Viderefører rektorutdanninga

Publisert: 27.03.2019 kl 18:51

Regjeringen viderefører rektorutdanninga i fem nye år, fram til 2025.
– Vi vet at skolelederens kompetanse er en av nøklene til å heve og utvikle kvaliteten i skolen. Skolen trenger ledere som er trygge i rollen, men også ledere som kan dyrke frem et profesjonsfelleskap som kommer elevene til gode. Rektorutdanningen er et viktig bidrag for å utvikle slike skoleledere, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.
Rektorutdanninga er et statlig finansiert videreutdanningstilbud til rektorer og andre skoleledere i grunnopplæring og videregående opplæring. Avdelingsledere og inspektører kan derfor også søke. Formålet er at deltakerne skal lære mer om ledelse og utvikle lederskapet sitt.
– Den siste evalueringen av rektorutdanningen viser at deltakerne er svært godt fornøyd. De opplever at kvaliteten på utdanningen er god, men det viktigste er at de sier at den er relevant for egen praksis. Mange svarer også at de har forandret egen praksis som følge av utdanningen, sier Sanner i ei pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Kjørte minst 160 km/t på E6 11

Publisert: 27.03.2019 kl 11:40

En 19-åring fra Melhus ble fradømt førerkortet i 16 måneder etter råkjøring på E6 i desember. 19-åringen ble målt til minst 160 kilometer i timen i en 90-sone i Melhus. Mannen ble også dømt til 36 timers samfunnsstraff og må ta full førerprøve om han vil ha tilbake førerkortet igjen. Det skriver Trønderbladet.

Tiltalt etter påkjørsel i gangfelt i Melhus

Publisert: 27.03.2019 kl 11:39

En trøndersk kvinne i 50-årene er tiltalt etter trafikkulykken der en 17-åring ble påkjørt i et gangfelt på Melhus sist høst. Kvinnen må møte i Sør-Trøndelag tingrett 7. mai, tiltalt for å uaktsomt ha forvoldt betydelig skade på en annens kropp eller helse, og for å ha overtrådt bestemmelsen om å ferdes hensynsfullt og være aktpågivende. Gutten som ble påkjørt har fått en alvorlig og varig hjerneskade, ifølge tiltalen. Det skriver adressa.no.

Hevder han hadde drukket en liter sprit før angrep

Publisert: 27.03.2019 kl 11:38

Mannen som gikk til angrep mot en mann i 50-årene på Vikhammer i helga, hevder han hadde drukket én liter brennevin da han angrep, og sier han ikke husker noe fra hendelsen. Den fornærmede skal fortsatt ligge på sykehus med alvorlige skader. Den siktede er varetektsfengslet i fire uker. Det skriver Bladet.

Trøndersk forretningsmann skal ha misbrukt minst fem barn fra Filippinene

Publisert: 27.03.2019 kl 11:38

En trøndersk forretningsmann skal ha misbrukt minst fem barn fra Filippinene. Mannen har i lang tid vært siktet for overgrep mot barn, grov menneskehandel og befatning med overgrepsbilder. Saken skal ha avdekket såkalte direkteoverførte overgrep mot barn som befinner seg på Filippinene. Omfanget har nå vokst og mannen er mistenkt for seksuell utnyttelse av minst fem barn. Nå vil norsk politi reise til Filippinene for å fortsette etterforskningen mot trønderen. Det skriver adressa.no.

Tiltalt etter påkjørsel i Melhus

Publisert: 26.03.2019 kl 21:42

En trøndersk kvinne i 50-årene er tiltalt etter trafikkulykken der en 17-åring ble påkjørt i et gangfelt på Melhus sist høst. Kvinnen må møte i Sør-Trøndelag tingrett 7. mai, tiltalt for å uaktsomt ha forvoldt betydelig skade på en annens kropp eller helse, og for å ha overtrådt bestemmelsen om å ferdes hensynsfullt og være aktpågivende. Gutten som ble påkjørt har fått en alvorlig og varig hjerneskade, ifølge tiltalen. Det skriver adressa.no.

Blir helsehusets første sjef

Publisert: 26.03.2019 kl 21:41

Katarina Sederholm Hoff blir den aller første sjefen i det kommende helsehuset i Stjørdal. Hun var en av tolv søkere til stillingen. Sederholm Hoff kommer fra jobben som idrettssjef ved Studentsamskipnaden i Trondheim, og har tidligere vært ansatt som rådgiver både i Nord-Trøndelag fylkeskommune og i rådmannens fagstab i Trondheim. Det skriver Stjørdals-nytt.

Slutt på sommertid?

Publisert: 26.03.2019 kl 20:34

Et flertall i EU-parlamentet sier ja til å avvikle ordninga med å stille klokka fram og tilbake hvert halvår fra 2021. I EU-parlamentets vedtak heter det at det skal være opp til medlemslandene selv å bestemme om de vil låse seg til sommertid eller normaltid (populært kalt vintertid). De må innen april neste år varsle EU-kommisjonen om valget sitt, slik at alle landenes beslutninger koordineres før ordninga kan tre i kraft fra 2021.

Technoport 2019

Publisert: 26.03.2019 kl 20:15

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen åpner i dag konferansen Technoport 2019 i Trondheim. Tema for konferansen er nordisk gjennombruddsteknologi.
I løpet av dagen deler også ordfører Rita Ottervik ut Trondheim kommunes “Ung innovasjonspris” på 100 000 kroner, som skal synliggjøre dyktige ung kvinner som står bak nyskapende idéer, produkter eller tjenester. Det legges spesielt vekt på kvinner som jobber innen teknologi og realfag.

Væretunnelen åpen igjen

Publisert: 26.03.2019 kl 19:48

Væretunnelen på E6 mellom Trondheim og Stjørdal var stengt fra klokka 16.50 til 19.30 tirsdag kveld, melder Vegtrafikksentralen. Det var Flybussen som fikk motorproblemer og måtte vente på bilberging.

Tømmervold trekker seg fra Ap-liste

Publisert: 26.03.2019 kl 19:41

Ordfører i Klæbu, Kirsti Tømmervold, vil ikke gå til valg på Trondheim Arbeiderparti sin liste. Hun sier til Adresseavisen at hun mangler motivasjon og entusiasme. Elisabeth Sundset fra Faglig arbeiderlag tar over plassen til Tømmervold.

Bil i motgående kjørefelt

Publisert: 26.03.2019 kl 09:16

Litt før klokka 9 tirsdag morgen kjørte en bil kjørte i motgående kjørefelt på E6 ved Tungasletta og forårsaket en kollisjon med møtende biler. Det er ikke meldt om personskade, melder politiet på stedet.

JM kjøper eiendom i Trondheim

Publisert: 26.03.2019 kl 09:14

JM kjøper eiendom i Trondheim. Eiendommen ligger nær kollektivtrafikk og skole, er regulert og har mulighet til en utbygging av om lag 170 boliger. Eiendommen ligger i Brundalen/Charlottenlund, sentralt i østre Trondheim og er en del av et større utviklingsområde, Granås øst. Det planlegges for tilsammen 800 boliger i området.
– Med dette kjøpet får vi et godt fotfeste i Trondheim. Vi planlegger salgsstart for JMs prosjekt på Granås øst, Strindalia, allerede til sommeren. Det skal bli flott å komme i gang med vårt første prosjekt. Dette blir også Trondheims første Svanemerkete boliger på markedet sier Thomas Børnich, regiondirektør JM Norge region vest.
Salgssummen er på 90 MSEK, heter det i ei pressemelding fra selskapet.

Mobbeombud i Malvik

Publisert: 26.03.2019 kl 08:35

I går kveld realitetsbehandlet kommunestyret i Malvik rådmannens innstilling om å ansette et mobbeombud i 100 prosent stilling i kommunen, noe som ble enstemmig vedtatt. Rådmannens innstilling til formannskapet tidligere i denne måneden, var at mobbeombudet skulle ansettes i 50 prosent stilling og at stillingen skulle utlyses internt for å kombineres med andre oppgaver. Stillingen blir nå utlyst eksternt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...