Nea Radio

Siste nytt

Stuggustream

Publisert: 13.04.2020 kl 22:48

Den siste tiden og ikke minst i påsken, har det vært mange konserter og andre kulturarrangement på nettet. Nå kaster kulturhuset Storstuggu på Røros seg på trenden, og inviterer til Stuggustream flere ganger ut over våren. Dette er liveoverførte kultursendinger med kulturelle innslag og møter med spennende mennesker. Første sending er allerede nå på torsdag, uten at arrangøren har gått ut med hvilke aktiviteter som skal skje.

Ingen smittet av korona i Røros og Holtålen i påska

Publisert: 13.04.2020 kl 22:32

Kommuneoverlege Anne Lajla Westerfjell Kalstad i Røros og Holtålen har hver dag i påsken kunnet melde at ingen positive Covid-19 er påvist i de to kommunene.

Mistenker ruskjøring i Selbu

Publisert: 13.04.2020 kl 22:28

En bilfører er stanset for mistanke om ruskjøring i Selbu mandag morgen. Personen kjøres inn til arresten og vil bli fremstilt for lege, melder politiet.

UP overrasket

Publisert: 09.04.2020 kl 14:15

Flere ruskjørere, flere førerkortbeslag, flere unge bilførere blir tatt og flere grove fartsovertredelser. Det er fasiten i trafikken etter at koronatiltakene ble satt inn.

– Jeg er overrasket over de store forskjellene de siste ukene sammenlignet med den normale hverdagen, sier UP-sjef i Midt-Norge, Anders Sjøtrø til Bladet. – Jeg har en mistanke om at folk ikke tror at politiet er like mye på veiene nå sammenlignet med før. Adferden endrer seg tydelig. Jeg tror at flere tenker at de skal utnytte mulighetene. Men vi er fortsatt til stede, og kommer til å ha kontrollvirksomhet, sier Anders Sjøtrø til avisa.

Smugling

Publisert: 09.04.2020 kl 14:15

Politiet frykter økt smugling over grensa og har lenge vært klar over at økt grensekontroll ville føre til mindre narkotika i Norge. Det skyldes ganske enkelt av mye av de narkotiske stoffene som kommer inn til landet smugles med snøscooter eller ski fra Sverige. – Vi oppfordrer publikum om å ta kontakt med politiet om de ser mistenkelig aktivitet på grensa, sier politisjef Snorre Haugdahl til Trønder-Avisa.

Trøndelag politidistrikt ilagt bot

Publisert: 09.04.2020 kl 14:14

Trøndelag politidistrikt har blitt ilagt en bot på 1. 520.000 kroner for å ha utført ulovlig direkte anskaffelser, skriver Klagenemdsekretariatet.

Ulovlige direkte anskaffelser er ofte forbundet med korrupsjon og innleie av svart arbeidskraft, og er derfor strengt forbudt, melder VG.

Frigir navnet

Publisert: 09.04.2020 kl 14:14

Det var 33 år gamle Tirhas Tekle Kiflay som ble funnet død i fjæra i Trondheim tirsdag. Politiet frigir navnet på kvinnen i samråd med familien. Kiflay ble funnet av en fisker i en skråning, like ved en kjent fiskeplass i området Trolla. Politiet tror hun døde som følge av ytre vold, og siktet kvinnens ektemann tirsdag kveld. Siktede har vært i to politiavhør, det siste onsdag kveld, men nekter straffskyld. Det melder NRK

Avlyser barnefestival i Trondheim

Publisert: 08.04.2020 kl 21:46

Arrangørene av barnefestivalen Juba Juba i Trondheim varslet onsdag at de avlyser årets festival på grunn av koronaepidemien. Festivalen skulle etter planen arrangeres i Festningsparken.

Seks vikarer testet positivt

Publisert: 08.04.2020 kl 21:45

Seks vikarer fra ett vikarbyrå i Trondheim har testet positivt på Covid 19, melder Trondheim kommune. Vikarene jobbet ved fire ulike omsorgs- og velferdssentre i Trondheim. Pårørende til beboere som har vært eksponert for smitte er varsla, og ansatte som har vært i kontakt med vikarene er satt i karantene.

Kraftig nedgang i flytrafikken

Publisert: 08.04.2020 kl 21:45

Avinor anslår en nedgang i flytrafikken i påskeuka på mellom 90 og 95 prosent. Også i mars ble det en kraftig nedgang i flytrafikken som følge av koronautbruddet, opplyser Avinor i en pressemelding.

Ingen positive tester i Røros og Holtålen

Publisert: 07.04.2020 kl 20:51

Heller ikke tirsdag ble det registrert positive tester i Røros og Holtålen.
Det opplyser kommuneoverlege Anne Lajla Westerfjell Kalstad.

Kollisjon med melkebil

Publisert: 07.04.2020 kl 20:50

En person ble fløyet til St. Olavs hospital etter at en personbil kolliderte med en melkebil ved Kvam i Steinkjer tirsdag ettermiddag. E6 var stengt i en periode, melder politiet.

Funnet død i fjæra

Publisert: 07.04.2020 kl 20:49

Ei kvinne ble tirsdag funnet død i fjæra mellom Trolla og Flakk i Trondheim. Politiet kaller dødsfallet for mistenkelig.- Det var en forbipasserende som skulle ta seg ned til sjøen for å fiske som oppdaget personen og ringte nødetatene, sier innsatsleder Markus Ree i Trøndelag politidistrikt til NRK.
Funn på åstedet gjør at politiet nå etterforsker dødsfallet. Den avdøde er ei kvinne mellom 25 og 50 år.

Selbygg tiltalt for hatefulle ytringer

Publisert: 07.04.2020 kl 20:49

En selbygg er tiltalt for hatefulle ytringer etter at han kalte samer for «pæst» i et Facebook-innlegg om stenging av snøskuterløyper. Det er statsadvokaten i Trøndelag som har tatt ut tiltale mot selbyggen. Aktor, politiadvokat Thomas Berg, skriver i en e-post til NRK at det er viktig å straffeforfølge hatefulle ytringer.
«Påtalemyndigheten mener i denne saken det er fremsatt et utsagn offentlig på Facebook som er straffbart fordi det fremmer hat mot en hel folkegruppe».
Saken skal etter planen opp i Sør-Trøndelag tingrett 2. juni, skriver NRK.

Klæbo vil tilbake til sprintlandslaget

Publisert: 07.04.2020 kl 20:48

Johannes Høsflot Klæbo vil ikke være på allround-landslaget neste sesong. - Dette er en beslutning jeg gjør basert på lyst og glede, ikke noe misnøye, fordi jeg tror dette vil være riktig som basis for å realisere de målsettinger jeg har, skriver Klæbo i ei pressemelding.
– Vi har nå gode samtaler og diskusjoner med landslagsledelsen og trenerteamet med fokus på at jeg har enda mer lyst til å trene med sprintlandslaget. Det tror og mener både morfar og jeg passer min utvikling bedre, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Festivaler og idrett avlyst til 15. juni

Publisert: 07.04.2020 kl 20:47

Alle festivaler og idrettsarrangement med publikum som skulle vært arrangert før 15. juni er avlyst. Det sa kulturminister Abid Raja tirsdag. Han sa også at regjeringa vil gjøre ei ny vurdering for resten av sommeren seinest første uka i mai.
Mange må derfor fortsatt leve i uvisse noen uker til, men Raja sier det er viktig at alle arrangørene får ei avklaring så snart som råd.

Ber folk bruke hodet

Publisert: 07.04.2020 kl 10:48

Hytteforbudet gjør at mange i stedet drar på dagsturer i påska. Nå ber Statens vegvesen og politiet folk om å bruke hodet når de skal parkere. Politiet oppfordrer bilistene til å holde avstand, og tenke trafikksikkerhet før de setter fra seg bilen ved utfartsstedene, skriver NRK.

Ingen ambulanser til Sverige

Publisert: 07.04.2020 kl 10:48

Ambulanser fra Midt-Norge vil i svært begrenset grad kunne ta oppdrag på svensk side av grensa framover, skriver Namdalsavisa. Avtalen med svenskene er ikke sagt opp, men administrerende direktør i Helse Midt-Norge, Stig Slørdahl, sier helseforetaket kommer til å prioritere egne prehospitale tjenester.

Innbrudd på byggeplass

Publisert: 07.04.2020 kl 10:48

Politiet meldte i formiddag om innbrudd på en byggeplass på Kattem i Trondheim. Diverse verktøy skal være stjålet.

To personer i stjålet bil

Publisert: 07.04.2020 kl 10:47

Politiet pågrep tirsdag formiddag to personer i en stjålet bil på Orkanger. Begge mennene var i 20-åra og uten førerkort.

Førerkortbeslag på Hitra

Publisert: 07.04.2020 kl 10:47

En bilfører fikk førerkortet beslaglagt etter en fartskontroll på FV14 på Hitra i går kveld. Høyeste hastighet ble målt til 86 km/t i en 60-sone. I tillegg til førerkortbeslaget fikk fire andre bilførere forenkla forelegg.

Kjørte på rødt

Publisert: 07.04.2020 kl 10:46

En bilfører fikk førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt på rødt lys ved Prinsen kino i Trondheim sentrum i går ettermiddag. Dermed ble det en kollisjon, der den ene bilen traff en lyktestolpe, og deretter en syklist. Syklisten ble kjørt til legevakt, trolig med kuttskader og en smell i hodet, skriver politiet på Twitter.

Førerkortbeslag Trondheim

Publisert: 07.04.2020 kl 10:46

Også i går formiddag røyk det et førerkortet. Da hadde en varebil kommet over i motsatt kjøreretning og kollidert med en lastebil på Nordre avlastningsveg i Trondheim. Sjåføren av varebilen, en mann i 70-åra, ble lettere skadet etter hendelsen, melder politiet.

Krakilsk mann spyttet

Publisert: 07.04.2020 kl 10:45

En politipatrulje måtte rykke ut til en Rema-butikk på Steinkjer i går etter at en krakilsk mann hadde ødelagt planter og inventar inne i butikken. Samme mann hadde også vært på Bunnpris i nabolaget og stjålet. Vedkommende, en mann i 20-åra, ble tatt med til politistasjonen og ble fulgt opp helsemessig fordi han hadde spyttet en annen person i ansiktet. Det er imidlertid ikke konkret mistanke om koronasmitte, skriver politiet på Twitter.

Røros og Holtålen: Ingen positive tester

Publisert: 06.04.2020 kl 18:38

Heller ikke mandag ble det registrert positive Covid 19-tester i Røros og Holtålen. Det melder kommuneoverlege Anne Lajla Westerfjell Kalstad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...