Notiser

Mer fart

Publisert: 24.07.2018 kl 03:34

Og det er flere steder det kjøres fort: Beboerne i Selbuvegen i Hommelvik har målt råkjørere i over 80 kilometer i timen i 50-sonen gjennom boligområdet. Nå vil Selbuvegen Vel ta kontakt både med Malvik kommune og fylkeskommunen for å få bistand til det de mener har blitt en svært farlig skoleveg, skriver Bladet.

Båtbrann

Publisert: 24.07.2018 kl 03:33

Føreren måtte hoppe i sjøen da en speedbåt begynte å brenne ved Rissa i Trondheimsfjorden i går ettermiddag. Han ble plukket opp av hurtigbåten og ble ikke skadet. Båten sank, og politiet kommer til å etterforske hendelsen, skriver de på Twitter.

100 sau tatt av bjørn

Publisert: 23.07.2018 kl 08:27

Mattilsynet anslår at 100 sau i Meråker kan være tatt av Bjørn hittil i år. – Det er funnet kadaver eller skadde dyr som er avlivet daglig siden slippet i begynnelsen av juni. Per dags dato er det funnet 52 kadaver og siden man regner med en funnprosent på ca 60 prosent, kan tapet totalt være på omlag 100 dyr, skriver Mattilsynet i et brev til beitelaget i Meråker. Det er Stjørdals-Nytt som melder dette.

Litauer kom tilrette

Publisert: 23.07.2018 kl 08:26

Den litauiske mannen som i går ettermiddag ble meldt savnet på Rognes i Midtre Gauldal, kom raskt til rette. Redningsetatene startet leteaksjon etter at mannen ikke kom tilbake fra tur. Røde Kors og Norske redningshunder deltok i aksjonen, meldte politiet. I følge adresseavisen var det snakk om en far og sønn som kom fra hverandre. Den savnede mannen ble påtruffet av redningshunder og satt da i bilen og kjørte rundt og lette etter sønnen.

Utforkjøring i Selbu

Publisert: 23.07.2018 kl 08:25

Politiet fikk melding om en utforkjøring i Selbu like etter klokka halv to natt til mandag. Bilen hadde havnet på taket og brann og ambulanse var på s stedet b noen minutter senere. Det skal ikke være snakk om personskade men mannen er tatt med inn for blodprøvetaking etter mistanke om promillekjøirng, melder politiet.

Buss fikk kajakker i frontruta

Publisert: 23.07.2018 kl 08:25

Politiet opplyser at det var to kajakker som løsnet fra en tilhenger i trafikkulykken i Viggjatunnelen ved Orkanger like etter klokka 7 i dag tidlig. Den ene kajakken gikk gjennom frontvinduet på en rutebuss på vei til Trondheim. Politiet tror ikke bilføreren er klar over at kajakkene har falt av. En person i bussen skal være lettere skadd og Viggjatunellen er midlertidig stengt som følge av ulykken.

Fra Ranheim til Brann

Publisert: 23.07.2018 kl 00:53

Ranheims midtbaneprofil Kristoffer Løkberg blir Brann-spiller fra årsskiftet. Det skriver klubben på sine nettsider. 26-åringen har stått fritt å snakke med andre klubber siden 1. juli fordi han er såkalt bosmanspiller. Løkberg har spilt for Ranheim i sju år og fortsetter i klubben ut 2018-sesongen.

Fra Ranheim til Brann

Publisert: 23.07.2018 kl 00:42

Ranheims midtbaneprofil Kristoffer Løkberg blir Brann-spiller fra årsskiftet. Det skriver klubben på sine nettsider. 26-åringen har stått fritt å snakke med andre klubber siden 1. juli fordi han er såkalt bosmanspiller. Løkberg har spilt for Ranheim i sju år og fortsetter i klubben ut 2018-sesongen.

Nesjøen markerte

Publisert: 23.07.2018 kl 00:41

Lørdag ble det markert at det i år er 50 år siden vedtaket om å lage den kunstige innsjøen Nesjøen. Samtidig er det 40 år siden Nesjø Båtutleie ble etablert. I helga var det også den tradisjonsrike fiskekonkurransen på Nesjøen.

Dale inviterer jordbruket til møte om tørke og avlingssvikt

Publisert: 23.07.2018 kl 00:40

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale inviterer mandag Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag til et møte for å gjennomgå situasjonen med tørke og avlingssvikt, og hvordan jordbruket skal samarbeide for å sikre størst mulig avling. Den langvarige tørken og varmt vær har i sommar gitt stor avlingssvikt, og mange bønder har problemer med å skaffe nok fôr til dyra sine.

Tagget hakekors på skole

Publisert: 22.07.2018 kl 00:35

Noen har tagget et hakekors ved en av inngangene til Steinkjer ungdomsskole. Tagginga ble oppdaga lørdag formiddag. – Vi vil fjerne dette så snart som mulig, sier rektor ved Steinkjer ungdomsskole, Thomas Herstad, til Trønder-avisa.

Avskjedsarrangement for RBK-trenere

Publisert: 22.07.2018 kl 00:34

Rosenborg-supportere vil ha et eget arrangement for å hylle de to sparkede RBK-trenerne ved Lerkendal søndag ettermiddag. Det er supporter Petter Fredheim som har tatt initiativet, og både Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun vil være til stede, melder adressa.no.

Fire minnemarkeringer for 22. juli

Publisert: 22.07.2018 kl 00:33

Det vil bli fire 22. juli-minnemarkeringer i Trøndelag søndag. Både i Trondheim, i Malvik, i Levanger og i Orkdal vil det bli markert at det er sju år siden terrorangrepene mot regjeringskvartalet og mot AUF på Utøya, melder NRK.

Oppfordring fra politiet

Publisert: 22.07.2018 kl 00:33

Nattvakta starter høylydt med mange meldinger fra hele politidistriktet om naboer som spiller høy musikk, fester, drikker og holder sine naboer våkne. Vis hensyn og sørg for fortsatt godt naboskap, oppfordrer politiet i Trøndelag på Twitter.

Trafikkuhell i Meråker

Publisert: 20.07.2018 kl 16:03

To personbiler er involverte i et trafikkuhell på E14 ved avkjøringen til kirken i Meråker i formiddag. Det er ikke meldt om personskader, melder politiet

Hastetiltak for landbruket i Fjellregionen

Publisert: 20.07.2018 kl 16:02

Regionrådet for Fjellregionen sendte i går ettermiddag sendt brev til statsministeren og landbruks- og matministeren med krav om to sentrale hastetiltak for et landbruk i akutt fòrkrise.
På kort sikt er det to hastetiltak som må på plass, transportstøtte til fôr og å senke egenandelen for avlingsskadeerstatning.
- Vi anmoder regjeringen og de politiske partiene på Stortinget om å sørge for at disse tiltakene kommer raskt på plass ut fra den prekære situasjonen den grunnleggende matproduksjonen i Norge nå er i, heter det i brevet fra Regionrådet.

Bjørnejakta får fortsette

Publisert: 20.07.2018 kl 16:01

Bjørnejakta på Indre Fosen kan fortsette i en uke til. Det er klart etter at fylkesmannen i dag har gitt forlenga fellingstillatelse i Indre Fosen kommune, Mosvik og deler av Verran kommune. Så langt er 30 sau bekreftet revet av bjørn i området, Skriver NRK.

Flere frivillige brannfolk

Publisert: 20.07.2018 kl 07:09

15 nye brannfolk reiste torsdag fra Trøndelag til skogbrannområdene i Jämtland i Sverige, skriver bladet.no. – Dette er frivillige mannskaper fra brannstyrkene i Stjørdal, Meråker, Malvik, Selbu og Trondheim, sier beredskapsleder Per Kristian Laugtug ved Stjørdal brann- og redningstjeneste. – Vi bistår hverandre med forsterkninger fra nabokommunene om det skulle oppstå brann her mens noe av styrken og utstyret vårt er i Sverige, sier Laugtug.
https://www.bladet.no/nyheter/2018/07/19/15-nye-brannfolk-til-Sverige-17155806.ece

Flere får tilbud om lærerutdanning

Publisert: 19.07.2018 kl 14:42

Alle lærerutdanningene tilbyr flere studieplasser i årets hovedopptak til høyere utdanning. I alt er det gitt 4 201 tilbud om studieplass ved grunnskolelærerutdanningene i år, en økning på 14 prosent fra i fjor.

– Dette er veldig gode nyheter. Lærerutdanningen blir mer attraktiv med skjerpede opptakskrav, masterutdannelse og med økonomiske insentiver, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø.

Totalt er det gitt studietilbud til 11202 søkere til alle lærerutdanningene. Det er barnehagelærerutdanning og grunnskolelærerutdanning for 5.-10 trinn som har størst økning, men også grunnskolelærerutdanning for 1. – 7. trinn har en fin økning.

NAF med ny reisetjeneste

Publisert: 19.07.2018 kl 14:02

NAF (Norges automobilforbund) har laget en tjeneste for å gjøre Norgesferien enda bedre og vitalisere lokalsamfunnene. “NAF Lokale opplevelser” er en ny digital reisetjeneste som skal øke reiseopplevelsen langs norske veier med fokus på de virkelig lokale, autentiske perlene.
- Vi ønsker å få flere til å velge norgesferie, og når de gjør det skal de få de beste tipsene, samtidig ønsker vi å tilgjengeliggjøre lokalsamfunnene i landet, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Ann Cathrin Andersen.
I sommer lanserte NAF en ny reisetjeneste, og de har valgt å starte med opplevelser langs strekningen Nasjonal turistveg Rondane.
- Det er et område med et godt utvalg av lokale, autentiske opplevelser og aktiviteter, i storslått natur, og utenfor allfarvei, sier Andersen.

Buzz kom tilbake

Publisert: 19.07.2018 kl 11:27

Den seks måneder gamle welch springer spanielen "Buzz" kom til rette seint i går kveld. "Buzz" stakk av etter et skikkelig tordenskrall ved hytta i Ålen.
- Vi er flere som har vært ute og lett og ber nå om hjelp, sa eieren, Bente Bakken til Nea Radio.
Heldigvis - i går kveld kom "Buzz" tilbake, like hel, men kanskje med et litt røblete forhold til tordenvær?

Mating av måker

Publisert: 19.07.2018 kl 11:26

Matmangel er en av årsakene til at flere måkearter har gått sterkt tilbake de siste tiårene, men bymåker trenger ikke å mates for å klare seg. De er altetende, og livnærer seg på alt fra fisk til insekter, meitemark og søppel.
Vil du gjerne mate måker så gjør det i god avstand fra folkerike områder. Ikke i parker, boligfelt eller fra restaurantbordet. Måkene lærer raskt, og vender tilbake til åstedet der maten er. Det er det ikke alle som setter like stor pris på.
Mange er veldig glade i måker, og ønsker likevel å mate dem. Det kan være både hyggelig og underholdende, men mating bidrar fremfor noe til å bygge opp under allerede tilspissede konflikter. Måkevenner bør derfor tenke seg nøye om.

– Det er viktig å huske på at din adferd kan føre til at andre får et mer negativt forhold til måker, sier Svein-Håkon Lorentsen, forskningssjef i NINA.
https://www.nina.no/Aktuelt/Nyhetsartikkel/ArticleId/4551?utm_source=nyhetsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=nyhetsbrev

Frykter at flere liv kan gå tapt

Publisert: 19.07.2018 kl 11:25

Familien til en mann som bor i en kommunal bolig i Levanger frykter flere liv kan gå tapt, hvis kommunen ikke følge opp tettere. På tirsdag ble en 18-åring funnet død i sønnens leilighet, tre kvarter etter av Levanger kommune hadde vært på tilsyn ved leiligheten, som altså er en kommunal bolig. Familien er fortvila over kommunens manglende oppfølging av sønnen. Det skriver Trønder-Avisa.

Isprodusenter snart tomme for is

Publisert: 19.07.2018 kl 11:24

Isprodusenter er tom for is. På grunn av varmen er det solgt is som aldri før. I mai hadde Hennig-Olsen en vekst på 30 prosent, og i juni var veksten på 20 prosent, skriver Dagens Næringsliv.
– Det er beklagelig at vi går tom for is, men det er en helt spesiell situasjon, sier administrerende direktør, Paal Hennig-Olsen.
Norgesgruppen forteller også om utfordringer knyttet til mangel på utvalg, og Diplom-Is opplyser at de har hatt salgsrekord både i mai og i juni.

Navn frigitt etter arbeidsulykke

Publisert: 19.07.2018 kl 11:23

Navnet på mannen som omkom i ei fjøsulykke i Oppdal er nå frigitt. Det var 78 år gamle Oddmund Snøve som mistet livet i forbindelse med restaurering av et fjøs. Navnet frigis etter samtykke fra familien til Snøve. Det skriver adressa.no.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...