Nea Radio

Siste nytt

Lagt inn på sykehus etter å ha tatt LSD

Publisert: 28.02.2019 kl 10:36

En 17-åring fra Malvik ble lagt inn på sykehus etter å ha tatt LSD. Politiet ble kontaktet natt til lørdag 9. februar av en bekymret forelder. Tidligere på kvelden hadde fem ungdommer vært samlet i en leilighet i Malvik, hvor flere av dem hadde brukt LSD. En av dem ble sendt til St. Olavs hospital, men er nå utskrevet.

– Dette er ressurssterke ungdommer som ikke har vært i befatning med politiet tidligere. Det er skremmende, sier politikontakt Ragnhild Vik til Bladet.

Politiet ønsker nå å jobbe med holdningene til ungdommene.

Trøndelag Ap med tillit til Giske

Publisert: 26.02.2019 kl 08:35

Toppene i Trøndelag arbeiderparti har fortsatt tillit til Trond Giske etter dansevideoen i Oslo. Leder Hanne Moe Bjørnbet i Trøndelags største lokallag i Trondheim, sier til Klassekampen at videoen ikke står i veien for at Giske kan renomineres på Stortinget.

Voldshendelse på Møllenberg

Publisert: 26.02.2019 kl 08:34

Flere politipatruljer rykket ut til Møllenberg i Trondheim i dag tidlig etter en voldshendelse. En mann hadde blitt slått med jernstang i hodet. Fornærmede var ved bessvisthet da han ble kjørt til St. Olavs hospital. Politiet jobber nå med sporsikring og avhører vitner, og opplyser til Adressa.no at de foreløpig ikke vet hvem gjerningsmannen er.

Slutt på bibelutdeling

Publisert: 26.02.2019 kl 08:32

Rådmann i Stjørdal, Anne Kathrine Slungård, vil ha slutt på at representanter fra Den Norske Kirke besøker kommunens 5-klassinger og deler ut bibler. Det skriver Stjørdals-Nytt.
– Dette kan oppleves som forkynning, og det er i strid med læreplanen for KRLE-faget, sier Slungård. Formannskapet i Stjørdal vedtok i 1988 at det skulle kjøpes inn bibler for rundt 60 000 kroner til alle elever i 5. klasse.

Dømt for promillekjøring

Publisert: 26.02.2019 kl 08:32

En mann i 20-årene fra Innherred er i Inntrøndelag tingrett dømt til 18 dagers betinget fengsel, etter å ha blitt stanset av politiet dagen derpå med 0,32 i promille i desember i fjor. Det skriver Trønder-Avisa. Mannen taper også førerretten i 14 måneder. Han ble i utgangspunktet ilagt en bot på 34 000 kroner, men denne ble redusert til 7 500 kroner på grunn av mannens lave inntekt.

Penger til fiskeglade barn

Publisert: 25.02.2019 kl 10:59

Regjeringen gir 11 millioner kroner til prosjekter som skal gi barn og unge gode opplevelser med fisk og sjømat.

- Barn liker mat som smaker godt. Vi har verdens beste sjømat, men likevel ser vi at barn og unge dropper fisk. Her har vi en jobb å gjøre, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Vi spiser stadig mindre fisk og sjømat. Trenden er særlig tydelig blant barn og unge. Regjeringen ønsker å snu denne utviklingen, og har satt av litt over 11 millioner kroner til tiltak rettet mot barn og unge. 6,1 millioner er øremerket Sjømattiltak, og nå kan aktører over hele landet søke om støtte.

(Nærings- og fiskeridepartementet)

Buddyprisen til Ingebrigt Håker Flaten

Publisert: 25.02.2019 kl 09:01

Bassist Ingebrigt Håker Flaten ble tildelt norsk jazz' høyeste utmerkelse, Buddyprisen, for 2018, melder NRK. Flaten fikk prisen i forkant av sin konsert sammen med Krokofant på Dokkhuset Scene i Trondheim lørdag. Flaten er fra Oppdal, er utdanna ved jazzlinja ved NTNU og bor nå i USA.

Sølv i kombinert

Publisert: 25.02.2019 kl 08:58

Jan Schmid og Jarl Magnus Riiber imponerte med sølv under den kombinerte lagsprinten i Seefeld søndag. Tyskland tok gullet - igjen.

VM-bronse til Skarstein

Publisert: 25.02.2019 kl 08:57

Birgit Skarstein tok bronse på søndagens langdistanse under Para-VM i Prince George i Canada, det melder NRK. Det er hennes andre bronse i VM. Skarstein har slitt med halsen de siste dagene, og det var lenge usikkert om hun skulle gå. Oksana Masters (USA) tok gull.

Vinterfest Selbuskogen

Publisert: 25.02.2019 kl 08:56

Rundt 150 nye landsmenn deltok på vinterfesten på Selbuskogen skisenter i går. Det var 10. gang Vinterfesten ble arrangert, denne gang i et samarbeid mellom frivilligsentralene i Selbu og Stjørdal, Selbu Røde Kors og Stjørdal Rotary.
Ikke det beste været, men arrangørene melder om god stemning,

Hever aldersgrensen for helseattest for eldre bilførere

Publisert: 25.02.2019 kl 08:47

Regjeringen vil forenkle dagens regler ved å heve aldersgrensen for helseattest fra 75 til 80 år.

– Eldre i dag er friskere enn tidligere, og de har lang erfaring med å kjøre bil. Det er viktig å tilpasse regelverket etter dagens situasjon, og vi ønsker å gi eldre bilførere en enklere hverdag. Derfor vil vi forenkle dagens regler for helseattest for eldre bilførere ved å heve aldersgrensen for å få helseattest fra 75 til 80 år, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Åpner for scootertrasé på Røros

Publisert: 22.02.2019 kl 10:48

Påtroppende ordførerkandidat for Røros arbeiderparti, Isak Veierud Busch, er åpen for å etablere en løype for rekreasjonskjøring med snøscooter på Røros - gjerne over til Sverige. Det skriver avisa Fjell-Ljom. Han mener en slik løype vil ha positive ringvirkninger for rørossamfunnet, blant annet ved nye arbeidsplasser.

Har betalt 100.000 kroner i løypeavgift

Publisert: 22.02.2019 kl 10:47

190 årskort og 20 enkeltturer er betalt inn i løypeavgift til den nye snøscooterløypa i Holtålen. Det tilsvarer rundt 100.000 kroner. Atle Engan i snøscooterklubben i Holtålen sier til Arbeidets Rett at de har fått mange gode tilbakemeldinger på løypa.

– Rekreasjonsløypa vil være åpen fram til 2. påskedag. I mars skal politikerne evaluere løypa etter første sesong før de går videre med flere løyper, sier Engan til avisa.

Hadde 1,7 i promille

Publisert: 21.02.2019 kl 20:40

En stjørdaling i 40-årene er dømt til 26 dager ubetinget fengsel etter promillekjøring på E6. Vedkommende hadde 1,7 i promille, skriver Stjørdalsnytt. Mannen ble også dømt til å betale 75.000 kroner i bot og mister retten til å ha førerkort i to år og to måneder.

Ny bekymringsmelding om Giske

Publisert: 21.02.2019 kl 20:39

Arbeiderpartiet har fått en ny bekymringsmelding om Trond Giske. Det er nestleder i Fagforbundet Sykehus og helse Oslo, Knut Sandli, som har sendt en bekymringsmelding til partisekretær Kjersti Stenseng, om Giskes oppførsel overfor en ung kvinne. Bakgrunnen er en video som ble tatt opp natt til søndag på et utested i Oslo. Det skriver VG.

Meråker Mekaniske Verksted er konkurs

Publisert: 21.02.2019 kl 06:47

Inntrøndelag tingrett har åpnet konkurs i Meråker Mekaniske Verksted.
– Det er veldig sørgelig at det endte slik, særlig hvis det nå viser seg at det kan komme ny virksomhet som kanskje kunne ha bruk for å ha et mekanisk verksted i nærheten, sier John Helge Lillevold, styreleder i Meråker Mekaniske Verksted AS til Bladet.no
Det er styret selv som har vedtatt å melde oppbud i bedriften. følge tingrettens kjennelse er den samlede gjelden på vel 1,3 millioner kroner. Men styrelederen sier til Bladet at selskapet har solgt unna utstyr og varelager, og at den gjelden som fortsatt gjenstår, er redusert til rundt det halve.

Fartskontroller

Publisert: 21.02.2019 kl 06:47

UP gjennomførte onsdag kveld flere fartskontroller på fv 30 i Singsås. En kontroll i 50-sone resultat 12 forenklede forelegg, største hastighet 72 km/t. En kontroll i 60-sone, resultat fire forenklede forelegg - største hastighet 84 km/t. I tillegg ble det gitt et forenklet forelegg for ulovlig bruk av mobiltelefon.

Brudd på kjøre - hviletid

Publisert: 21.02.2019 kl 06:46

Føreren av et rumensk registrert vogntog hadde kun en godkjent pause på 3,5 timer i løpet av 58 timer da han ble stanset i Malvik av Statens vegvesen natt til onsdag. Det skriver Stjørdalsnytt. Vedkommkende fikk sitt førerkort inndratt.
Reglene sier at han skal ha to pauser på minst ni timer i løpet av dette antall timer.
En annen sjåfør ble også anmeldt for grove brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Den norske sjåføren hadde i løpet av 25 timer kun en godkjent pause på 4,5 timer.

Pågrepet med kniv

Publisert: 21.02.2019 kl 06:45

Politiet har pågrepet en mann på Rosenborg i Trondheim. Det ble gjort funn av to kniver da en patrulje kontrollerte mannen. Mannen bar også på en liten kulegrill, opplyser politiet.

Mobbeombud i Malvik

Publisert: 20.02.2019 kl 07:36

Utvalg for oppvekst og kultur i Malvik anbefaler at kommunen skal få sitt eget mobbeombud. Høyre og Frp protesterer mot at ombudet skal ansettes midlertidig i halv stilling, skriver Bladet.no. – Vi mener at dette må være ei hel stilling og at den må utlyses eksternt, mener FrPs Lill Harriet Sandaune. og håper at dette vil bli utfallet når vedtaket skal behandles i formannskap og kommunestyre.

Arena Trøndelag

Publisert: 20.02.2019 kl 07:07

Kvalitetsreformen "Leve hele livet" blir hovedtema når Fylkesmannen i Trøndelag, KS og Trøndelag fylkeskommune inviterer til fellessamling for politisk og administrative ledere i Trøndelag 15. og 16. mai.
Den andre dagen er kommuneøkonimi og konsekvenser for Trøndelag hovedtema. Her vil politisk ledelse i Kommunal- og moderniseringsdepartementet og ledelsen i KS bidra, i tillegg til Fylkesmannen.

Digitale data kan minke råteskader i skog

Publisert: 18.02.2019 kl 14:41

Soppen rotkjuke tar knekken på hvvert femte norske grantre og gir store tap for skogbransjen. Digitale data fra hogstmaskinar, satellitter, fly og droner bidrar til å hindre smittespredning.

En hogstmaskin kan registrere om et tre er råteskadet, og hvor høgt oppe i treet råten går. Informasjon fra hogstmaskinene kan bli kopla sammen med sensordata fra satellitt, fly og droner som er samla inn før hogsten. Slik vil det være mulig å si hvor de råteinfiserte trærne er. Informasjonen kan og si noe om hvor en kan plante gran for å redusere risikoen for at det nye treet arver råte.

(Landbruks- og matdepartementet)

Tilskudd for svømming i barnehager

Publisert: 18.02.2019 kl 11:55

Barnehager, frivillige organisasjoner og kommuner som ønsker å drive svømmeopplæring av barn i barnehage kan nå søke Fylkesmannen om tilskudd.
Målgruppe er barn i kommunale og private barnehager i alderen 4-6 år.

Til legevakt etter brann i hytte

Publisert: 18.02.2019 kl 06:59

To personer ble sendt til legevakt for sjekk etter en brann i ei hytte i Meådal i Stjørdal kommune søndag morgen. Brannvesenet fikk kontroll på brannen, og hytta berget.

Beslagla våpenkopier

Publisert: 18.02.2019 kl 06:58

Politiet har beslaglagt fem våpenkopier under en ransaking i et hjem i Skaun i helga. En person er siktet for å ha pekt på og truet barn med disse etterligningene. Våpenkopier, eller replika som de også kalles, er ifølge politiet et stort problem. Det skriver NRK.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...