Nea Radio

Notiser

Midtjylland vil beholde Sørloth

Publisert: 09.11.2017 kl 13:18

Den danske fotballklubben Midtjylland har ingen planer om å la Alexander Sørloth fra Trondheim forlate klubben allerede i januarvinduet. Den norske landslagsspilleren har vært meget god for den danske toppklubben denne sesongen og høstet skryt fra ulike hold, skriver NTB.

Sykehus-protest

Publisert: 09.11.2017 kl 13:17

Rundt 900 deltok onsdag ettermiddag i fakkeltoget utenfor St. Olavs hospital, melder NRK.
Deltakerne protesterte mot innføring av ny arbeidstid ved sykehuset, der sykehusledelsen nå har vedtatt å redusere rapporteringstida fra 30 til 15 minutter fra dagvakt til kveldsvakt og fra kveldsvakt til nattvakt.
– Vi bruker dette kvarteret på livsviktig informasjon i skiftene våre. Vi blir livredd for pasientsikkerheten, og også for våre egne arbeidsforhold, sier Gro Lillebø, hovedtillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund ved St. Olavs hospital.

Deler ut kulturpris

Publisert: 09.11.2017 kl 13:16

Torsdag kveld skal Holtålen Kommunes kulturpris for 2017 deles ut. Dette skjer på et arrangement i Hovet og det er som vanlig hemmelig hvem som får prisen. I tillegg til pris skal det også deles ut et kulturstipend. Dette er 34. gang kulturprisen deles ut.

Kampfly i telt

Publisert: 09.11.2017 kl 13:16

De nye F35-kampflyene må oppbevares i telt på Ørlandet hovedflystasjon fram til 2020, skriver Adresseavisen. Årsaken er at hangarene ikke står ferdig før den tid.

Børdalsvegen satt i drift

Publisert: 07.11.2017 kl 22:48

Sist helg ble den nye automatiske vegbommen for Børdalsvegen i Innbygda i Selbu satt i drift. Systemet er levert av Selbufirmaet Maskingrossisten AS, skriver Selbyggen. Styreleder for Børdalsvegen, Bjarne Ødegaard, sier at den viktigste årsaken til at bommen kommer opp er at nå må alle som kjører etter Børdalsvegen betale.

Mer penger til fastleger

Publisert: 07.11.2017 kl 22:48

Arbeiderpartiet vil bevilge 24 millioner kroner til å rekruttere nye fastleger, skriver NRK.
Arbeiderpartiet vil ha full gjennomgang av fastlegeordningen og krever at helseminister Bent Høie (H) handler raskt. Kommuner over hele landet sliter med å få tak i fastleger. Rekrutteringssvikten rammer mange hundre tusen innbyggere.

Hogging der det ikke skal hogges

Publisert: 07.11.2017 kl 22:47

Det har vært hogd ulovlig i skog som skal bevares på Husbyåsen i Stjørdal, skriver Bladet.
– Det har foregått begrenset hogst innenfor et spesialområde, en sone hvor vegetasjon og terreng skal bevares, sier Geir Aspenes, arealsjef i Stjørdal kommune. Sonen som er vernet mot inngrep ligger ytterst på høydedraget, Husbyåsen i Stjørdal, både mot vest og sør. - Dette er areal som visuelt er svært viktig, og da også med naturkvaliteter. Dette skal vi ta vare på, sier Aspenes som nå har varslet de rette vedkommende slik at dette ikke skjer i framtiden, skriver avisa.

Kineserne får bygge bru

Publisert: 07.11.2017 kl 11:21

Entreprenørselskapet PNC Norge vil be Statens vegvesen om å få se på anbudet fra det kinesiske selskapet Sichuan Road and Bridge Group som i går fikk vite at de får bygge Beitstadsundet bru mellom Steinkjer og Malm, melder NRK.

Det kinesiske selskapet la inn et tilbud om å bygge brua for 275 millioner kroner. Tilbudet fra PNC Norge var 41 millioner kroner dyrere.

Innbrudd på Heimdal

Publisert: 07.11.2017 kl 11:20

Under et innbrudd på Heimdal mandag kveld ble det stjålet gull, smykker og en Play Station. Uvedkommende hadde tatt seg inn gjennom et vindu.

Flere viltpåkjørsler

Publisert: 07.11.2017 kl 11:19

Politiet melder om fem ulike påkjørsler av elg og rådyr i Trøndelag i morgentimene tirsdag. Bilister oppfordres til å kjøre forsiktig og å være observante.

Bot til mopedførere

Publisert: 07.11.2017 kl 11:18

Tre mopedførere fikk hver ei bot på 5350 kroner under en kontroll i Blussuvollbakken i Trondheim i dag. De ble stanset etter å ha kjørt mopeden der det var innkjøring forbudt.

Opprør i handelsnæringen i Trondheim

Publisert: 24.10.2017 kl 09:58

I Trondheim er det opprør i handelsnæringa over forslaget om å stenge deler av Midtbyen for biltrafikk neste år. Næringa mener de ikke ble spurt om å si sin mening om saken, skriver Adresseavisen. Handelsnæringen frykter stengingen vil går ut over handelen i sentrum.

Bilfører fratatt førerkortet

Publisert: 24.10.2017 kl 09:57

Politiet har beslaglagt førerkortet til bilisten som kjørte inn i en syklist på Tunga i Trondheim ved åtte-tida tirsdag. Årsaken er brudd på vikeplikten. Syklisten ser ut til å ha fått lettere skader, opplyser politiet.

Bil mot skuter i Trondheim

Publisert: 24.10.2017 kl 09:56

En skuter har kollidert med en bil i krysset Klæbuveien/Gløshaugveien i Trondheim ved halv 10-tida tirsdag formiddag. En kvinnelig mopedfører er fraktet til St. Olavs hospital, trolig med lettere skader, ifølge politiet.

Frifunnet for voldtekt

Publisert: 19.10.2017 kl 15:54

En mann i 50-åra er i Sør-Trøndelag tingrett frifunnet for voldtekt i en trailer i forbindelse med en dansefestival i Trøndelag. Mannen var tiltalt for å ha voldtatt ei kvinne som sov i hans trailer. Tingretten legger i dommen vekt på at kvinna har vært utsatt for noe lignende tidligere, og at drøm, falske minner eller sammenblanding av minner kan ha ført til at hun trodde det fant sted et overgrep mens hun sov, skriver Adresseavisen.

Åtte førere anmeldt

Publisert: 06.10.2017 kl 10:35

71 kjøretøy fikk bruksforbud etter en trafikk-kontroll i går. Statens vegvesen i Trøndelag anmelder i tillegg åtte bilførere. Kontrollen hadde hovedfokus på sikring av last, melder vegvesenet.

Lasebil veltet

Publisert: 04.10.2017 kl 16:32

En lastebilsjåfør er fraktet til sykehus etter at lastebilen han kjørte veltet ned i en skrent i Klæbu i ettermiddag. Ulykka skjedde i forbindelse med veiarbeid. – Sjåføren har vært bevisst hele tiden, sier politiets innsatsleder Solveig Heide til NRK.

Vil ha én håndballklubb

Publisert: 06.09.2017 kl 21:11

Trener i Stjørdal Håndballklubb, Björn Blomquist, ønsker seg én håndballklubb i Stjørdal.
– Det er først og fremst sentrumsklubbene Stjørdal Håndballklubb, Stjørdals-Blink og Remyra jeg har i tankene når det gjelder en eventuell sammenslåing, sier Blomquist til Bladet.
Han mener at de forskjellige vervene i én klubb kan fylles med en tredjedel av antall personer som er i styre og stell i dag.

Skolevalget i Røros

Publisert: 06.09.2017 kl 06:34

Resultatene ved skolevalget ved Røros videregående skole viser at AP befester sin posisjon som det store partiet på Røros med 37,4 prosent av stemmene. Deretter følger Senterpartiet med 17,8 prosent, MdG med 10,3, Rødt 7,5, Høyre 6,5, SV 5,1 og FrP 3,3 prosent.

Mjelva til Førdefestivalen

Publisert: 24.03.2017 kl 09:28

Programmet for Førdefestivalen ble vist frem denne uka og fra Rørosregionen deltar Olav Luksengård Mjelva ved ”Nordic Sound Folk Orchestra”. -Temaet for Førdefestivalen er Klangen av Norden, sier festivalens direktør, Hilde Bjørkum, men festivalen er også Lyden av Verden.

Nordisk folkemusikk og kultur slår godt an internasjonalt

-Til åpningskonserten 6. juli gjør vi en nyproduksjon som er den største vi noen gang har gjort, forteller Bjørkum.

Prosjektet med tittel Nordic Sound Folk Orchestra blir ledet av den svenske orkestergeneralen, Karl Johan Ankarblom, og blir et storslått folkemusikkorkester med 40 nordiske folkemusikere, solister og komponister fra 4 nordiske land.

-Det vil gå tiår før vi får se en lignende samling nordiske folkemusikere på samme scene igjen, sier Ankarblom, og ser ydmykt på oppgaven han har fått.

I konserten skal orkesteret framføre både nyarrangert tradisjonsmusikk og nyskrevet musikk av Jorun Marie Kvernberg (NO), Mia Marin (SE), Antti Järvelä (FI) og Harald Haugaard (DK). De er også solister på konserten, sammen med Olov Johansson (nøkkelharpe), Olav Luksengaard Mjelva (hardingfele), og de nordiske vokaldronningene Lena Willemark (SE), Ulla Pirttijärvi-Länsman (FI/Sapmi) og Berit Opheim (NO). Medvirkende i orkesteret er også Norges mestvinnende spelemannslag, Gudbrandsdølenes Spelemannslag, og medlemmer fra finske Baltic Crossing, svenske Folk All-in Band og danske Harald Haugaard band.

Førdefestivalen pågår mellom 5. - 9. juli.

Ny rutine for søknad om pensjon fra KLP

Publisert: 15.02.2017 kl 23:28

Heretter skal ansatte selv søke pensjon via Min Side på klp.no.

Tilskuddsordninger for næringslivet

Publisert: 15.02.2017 kl 23:27

I februar og mars 2017 arrangeres spesialkurs for næringslivet i Trøndelag på følgende steder:
Namsos, Steinkjer, Ørland, Trondheim og Røros.

Øyevitneskildringer fra Palestina

Publisert: 15.02.2017 kl 23:24

Pensjonert politikvinne Marianne Mowe kommer til Røros og forteller om sine opplevelser som observatør for Kirkens nødhjelp i Palestina. Hun har vært der i 2 perioder, vinteren 2016 og sommeren 2016

Bursdagsfeiring i Ufocampen

Publisert: 15.02.2017 kl 23:22

En gruppe ungdommer fra fjellregionen overrasket jubilianten med bursdagsfeiring i selveste Ufocampen

UFO

Publisert: 06.02.2017 kl 21:48

Forrige søndag ble det obsservert et mystisk lys i Hessdalen. På nettsiden til Visit Hessdalen ser du bilde av lyset. Nå ønsker Visit Hessdalen å komme i kontakt med fler som var i dalen som så dette.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...