Nea Radio

Notiser

Ny bok om trønderen

Publisert: 21.10.2019 kl 08:12

Nå er boka «Trønderen – unik sær og lekker» klar for salg.
– Boka er en oppfølger av den som kom ut i fjor, og er en hyllest til Trøndelag og trønderen, sier Bjarne Håkon Hanssen og Marvin Wiseth. Ifølge forfatterne inneholder boka gode fortellinger, historier og anekdoter fra Trøndelag. Du finner også en ordliste med trønderske ord og uttrykk, og funfacts om trønderen og hans og hennes ve og virke, skriver Trønder-Avisa.

Sterke reaksjoner på Spel-avlysning

Publisert: 21.10.2019 kl 08:11

Forslaget om å avlyse neste års spel på Stiklestad har vakt sterke reaksjoner. Økonomien ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter gjør det nødvendig å bruke sparekniven, og ett av forslagene som er presentert er å la "Spelet" få en pause. Dette blir trolig bestemt i et ekstraordinært styremøte ved kultursenteret mandag, skriver NRK.

Byåsen ute av E-cupen

Publisert: 21.10.2019 kl 08:09

Byåsens håndballkvinner er ute av europacupen etter at tyske Thüringer HC vant 29-24 søndag kveld.

Kolstad vant

Publisert: 21.10.2019 kl 08:08

Kolstad sørget for en sterk borteseier da de slo Fyllingen 29-22 på bortbane i Bergen. Kolstad ligger nå på andreplass i toppserien i håndball for menn.

Uavgjort for Ørn

Publisert: 21.10.2019 kl 08:07

Trondheims-Ørn spilte uavgjort 0-0 borte mot Arna Bjørnar i Bergen i går ettermiddag.

Ranheim imponerte hjemme

Publisert: 21.10.2019 kl 08:06

Ranheim imponerte stort da de vant 4–1 mot Odd hjemme på Extra Arena. Michael Karlsen scoret to mål, Daniel Kvande og Jørgen Øveraas ett mål hver.

Rosenborg tapte to poeng

Publisert: 21.10.2019 kl 08:05

Rosenborg ledet to ganger borte mot Kristiansund lørdag, men KFK reduserte til 2-2 rett før kampslutt.

Mer fisk i små vassdrag

Publisert: 18.10.2019 kl 14:15

Laks og sjøørret er igjen tilbake i flere av de små vassdragene i Trondheim. Det viser en rapport fra Trondheim kommune. I Leirelva og Vikelva har det lenge vært ulevelig for fisk.

Vil ha levende lokalsamfunn – også i framtida

Publisert: 18.10.2019 kl 14:14

- Vi bor, arbeider og driver et aktivt næringsliv i hele landet. Kombinasjonen av rike naturressurser, teknologiutvikling og lokal skaperkraft gir gode muligheter for fremtidens distrikter, slår regjeringen fast i en ny stortingsmelding.

Fengslet for grov voldtekt og vold

Publisert: 18.10.2019 kl 08:19

3. oktober ble en mann i 30-årene pågrepet av politiet i Stjørdal og siktet for å ha utøvd grov vold og voldtekt av ektefellen, skriver Bladet. Han skal også ha holdt henne innesperret i flere dager. Ekteparet er av utenlandsk opprinnelse og kvinnen kom til Norge første gang 25. september. Politiadvokat ved Trøndelag politidistrikt sier til avisa at sakens karakter underbygger faren for nye handlinger mot fornærmede dersom siktede ikke fengsles.

Tagget trikkene

Publisert: 18.10.2019 kl 07:23

I Trondheim er det gjort skade i form av tagging på flere trikker inne i vognhallen på Munkvoll. Spor på stedet tyder på flere gjerningsmenn. De har kommet seg inn ved å knuse et vindu. Her har noen skåret seg, og det er en del blod på stedet, melder politiet på Twitter.

Skrinlegger vindkraftplan

Publisert: 17.10.2019 kl 14:30

Etter massiv kritikk fra kommunene, velger regjeringa nå å skinlegge NVEs forslag om nasjonal ramme for vindkraft på land. - Tanken bak både prosessen og utformingen av en nasjonal ramme for vindkraft var at det skulle være konfliktdempende. Det kan vi etter 5000 høringsinnspill, der de fleste er kritiske, oppsummere at ikke er oppnådd. Derfor kommer vi ikke til å gå videre med forslaget til nasjonal ramme med de 13 utpekte områdene, sier olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg.

Mattilsynet aksjonerte

Publisert: 17.10.2019 kl 14:30

Mattilsynet aksjonerte i formiddag mot en gård i Melhus. - Dyreholdet er så dårlig at dyreholdet må avvikles og 300 dyr tvangsslaktes, mener Mattilsynet, som har fulgt med på drifta ved gården i over 12 år. I løpet av disse åra har de kommet med 25 pålegg om endringer som gjelder brudd på regelverket om dyrevelferd, melder NRK. Bonden, som også er veterinær, mistet retten til å drive dyrehold etter at hun tapte et søksmålet mot Staten i sommer.

Forlik etter Kattmarka-raset

Publisert: 17.10.2019 kl 14:29

Rettstvistene etter Kattmarka-raset i Namsos i 2009, ble avsluttet i Namdal tingrett torsdag. Da ble det inngått forlik mellom den siste hytteeieren i området og Namsos kommune. Området er fortsatt ikke helt ryddet etter raset 13. mars 2009. Raset ødela en rekke bolighus og hytter i Kattmarka, melder NRK.

Byåsen vant

Publisert: 17.10.2019 kl 11:50

Byåsen var tilbake på vinnersporet da de onsdag kveld feide Gjerpen av banen med 28-14 i Trondheim Spektrum. Det stod 15-8 til pause.

Lastet opp overgrepsbilder

Publisert: 17.10.2019 kl 11:49

En mann i 40-årene fra Trøndelag er tiltalt for blant annet å ha lastet opp barneovergrepsbilder og for å ha bestilt direkteoverførte overgrep fra Filippinene. Dette skjedde mens han var prøveløslatt for lignende forhold, melder NRK. Overgrepene på Filippinene, skjedde ifølge politiet direkte via Skype. I tiltalen heter det at han ga instrukser til hva som skulle skje.

Beruset kvinne i tunnel

Publisert: 17.10.2019 kl 11:48

En beruset kvinne i 20-årene oppholdt seg inne i Ilsviktunellen onsdag kveld. Kvinnen skal ha sparket en passerende bil, og tunnelen var stengt mens politiet tok hånd om kvinnen.

Laserkontroll i Åsen

Publisert: 17.10.2019 kl 11:47

UP avholdt i går kveld laserkontroll i Åsen sentrum. Det ble utdelt tre forenklede forelegg. Høyeste hastighet var 69 km/t i 50- sonen.

Trafikkulykke i Soknedal

Publisert: 17.10.2019 kl 11:46

Klokken 05 torsdag morgen meldte politiet om ei trafikkulykke 3 km sør for Soknedal sentrum. En trailer hadde kjørte inn i en midtrabatt, og sperret store deler av veien. Sjåføren har kom seg ut av traileren. Begge kjørefelt var sperret i en periode.

Næringsbygget i Meråker selges

Publisert: 17.10.2019 kl 11:45

I løpet av kort tid blir Næringsbygget i Meråker lagt ut for salg, melder Bladet. Næringsbygget huser blant annet Fonnfjell Hotell og flere butikker og er en del av Fagerlia Fritidssenter AS. Det er hele selskapet med tilhørende datterselskap og eiendommer som skal selges.

Telefontrøbbel i Selbu

Publisert: 17.10.2019 kl 11:43

Selbu kommune melder torsdag morgen at de for øyeblikket ikke får tatt imot telefoner. Det er uvisst hva feilen skyldes, og det jobbes for å få rettet feilen så raskt som mulig.

Lysløype utsettes

Publisert: 17.10.2019 kl 11:42

Styret i Røros IL vedtok i går å vente med å starte graving i lysløypa i Langegga til mai neste år.
Tele i bakken kan føre til uønskede skader i terrenget hvis gravingen igangsettes nå. I høst vil det bli utført noe mindre prosjektarbeid som utstikking av plassering av lysmaster samt andre forberedende oppgaver, heter det i ei pressemelding fra idrettslaget.

Forenkla forelegg i Malvik

Publisert: 16.10.2019 kl 15:50

Tre fikk forenkla forelegg da UP hadde fartskontroll i Malvik onsdag ettermiddag. På Malvikvegen ble høyeste hastighet målt til 61km/t i 50-sonen.

Nav Lerkendal ble stengt

Publisert: 16.10.2019 kl 15:48

Nav-kontoret på Lerkendal ble stengt en kort stund onsdag pga verbale trusler. Politiet pågrep gjerningsmannen, og situasjonen ble raskt normalisert.

Røros: To mistet lappen

Publisert: 16.10.2019 kl 15:47

To førere mistet førerkortet etter å ha blitt målt til 77 og 95 km/t i en 50-sone på Røros onsdag formiddag. I laserkontrollen fikk dessuten tolv førere forenklet forelegg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...