Nea Radio

Notiser

Måtte kjøles ned i arresten

Publisert: 24.07.2019 kl 21:44

En amper og beruset gjest på Solsiden i Trondheim ble i går ettermiddag tatt med av politiet etter at han nektet å forlate etter oppfordring fra en vekter, meldte politiet på Twitter.

Fagn må stenge

Publisert: 24.07.2019 kl 21:41

På grunn av en vannlekkasje må Michellin-restauranten Fagn holde stengt i hele august, skriver Adresseavisen. Rundt 800 gjester får kansellert reservasjonene sine, og renovasjonsarbeidet kan komme til å koste over over én million kroner.

BATE vant første kamp

Publisert: 24.07.2019 kl 21:40

Hviterussiske BATE Borisov vant den første av to kvalifiseringskamper for Champions League mot Rosenborg onsdag kveld. 2-1 stod det tilslutt til hjemmelaget, etter 1-1 ved pause. RBK imponerte med offensivt banespill, hadde flest cornere og flest sjanser, men altså ikke flest mål. Anders Konradsen scoret RBKs mål. Returoppgjøret spilles på Lerkendal kommende onsdag.

Meråkerbanen stengt

Publisert: 24.07.2019 kl 15:30

Meråkerbanen Hell-Storlien er stengt for togtrafikk på grunn av fare for solslyng. - Du må regne med forsinkelser og innstillinger, melder Vy.

Politiet rydda teltleir på Frøya

Publisert: 24.07.2019 kl 15:27

Politiet har tatt ned teltet til vindkraftmotstanderne i Nessadalen på Frøya. Et 20-talls aksjonister var da til stede, ifølge lensmann Thor Kristian Haugan i Orkdal.

Redningsaksjon i Nidarosdomen

Publisert: 24.07.2019 kl 15:25

En turist som falt og slo hodet på vei opp i tårnet i Nidarosdomen ble tatt ned med brannvesenets stigebil. Dette er første gang en person er reddet ut fra høyden i Nidarosdomen, ifølge brannvesenet. Det skriver NRK.

NO-Bygg AS konkurs

Publisert: 24.07.2019 kl 15:23

NO-Bygg AS og NO-Bygg Eiendom AS, med forretningsadresse i Malvik, er konkurs. Selskapet ble etablert i 2013 og leverer arbeid til ulike byggeprosjekt med hovedvekt på snekkertjenester. NO-Bygg AS ble slått konkurs etter begjæring om tvangsoppløsning fra Foretaksregisteret fordi selskapet manglet revisor.

Ytterligere tilskudd til VM i orientering

Publisert: 24.07.2019 kl 15:21

Etter søknad har nå Kulturdepartementet besluttet å tildele ytterligere 1,3 millioner kroner i tilskudd til arrangementet. Disse midlene kommer fra Kulturdepartementets nye prøveordning med tilskudd til arrangører av internasjonale idrettsmesterskap i Norge som har begrensede kommersielle inntektsmuligheter.

Idrettsverdenen består av små og store idretter. Noen er veldig synlige og har betydelig markedspotensial, mens andre må jobbe mye hardere for å få satt sin idrett på dagsordenen.

– Det er viktig at også små og mellomstore særforbund, uten de store inntektene, kan arrangere internasjonale mesterskap. Derfor er jeg glad for at vi har funnet ytterligere midler til verdensmesterskapet i orientering i Østfold, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande.

Politiet er i vindkraftleiren

Publisert: 24.07.2019 kl 11:48

Politiet er nå i teltleiren i Nessadalen på Frøya, melder Adresseavisen. Vindkraftmotstanderne har fått pålegg om å fjerne seg. Politiet stiller med to patruljebiler og én kranbil.

Lastebil ødela bro

Publisert: 24.07.2019 kl 11:47

Ei bru nord for Grillstadtunnelen i Trondheim ble tirsdag skadet etter påkjørsel. Politi og brann rykket ut til stedet. Det var en bil med gravemaskin som hadde tatt oppi ei bru over E6 like nord for tunnelen og revet ned deler av den.

Motorsykkel kolliderte med rådyr

Publisert: 24.07.2019 kl 11:46

En motorsyklist i 50-årene ble kjørt til St. Olavs hospital i Trondheim etter å ha kjørt på et rådyr ved Rennebu i natt. Det melder politiet på Twitter.

Ruset på moped

Publisert: 24.07.2019 kl 11:45

I Trondheim ble to personer pågrepet mistenkt for bruk av narkotika. De to ble stoppet mens de kjørte en moped, og de kastet også fra seg rusmidlene da de oppdaget politiet. Sjåføren er i tillegg anmeldt for ruskjøring, opplyser politiet.

Mann utsatt for vold i Trondheim

Publisert: 23.07.2019 kl 14:16

En mann i starten av 20-årene ble angrepet på "Blomsterbrua" i Trondheim i 03-tida natt til tirsdag. Han ble utsatt for vold og forsøkt kastet over rekkverket og i Nidelva. En mann i midten av 20-åra ble pågrepet to timer seinere etter vitnebeskrivelser og er siktet for hendelsen. Dette melder politiet på Twitter.

TrønderEnergi med erstatningskrav

Publisert: 23.07.2019 kl 14:14

TrønderEnergi har nå levert sitt første erstatningskrav til Frøya kommune, etter bråket rundt vindkraftutbygginga, skriver avisa Hitra-Frøya. Kravet er på nærmere 700.000 kroner og skal dekke saksomkostninger selskapet har hatt.

RBK til Hviterussland

Publisert: 23.07.2019 kl 14:13

I dag dro Rosenborg til Hviterussland og til Borisov, drøyt 7 mil øst for hovedstaden Minsk. Hviterussiske BATE Borisov leder den hjemlige serien og har vært i gruppespillet i Europa fire ganger de fem siste sesongene. Borisov Arena stod ferdig i 2014 og har plass til 14.000 tilskuere. I førsterunde-oppgjøret kom 11.500.

Utga seg for Mattilsynet

Publisert: 23.07.2019 kl 14:12

Tre trønderske bønder har i løpet av denne måneden blitt kontaktet av noen som utgir seg for å være fra Mattilsynet. To bønder er kontaktet via telefon, mens en gårdbruker på Høylandet ble oppsøkt av en person. Regiondirektør Elisabeth Schei Berg i Mattilsynet ser alvorlig på det som har skjedd og har kontaktet politiet, skriver NRK Trøndelag på nett.

Litauere utvist

Publisert: 23.07.2019 kl 14:11

Tre menn i 40-årsalderen fra Litauen er utvist fra Norge og har fått to års innreiseforbud etter at de stjal blant annet elektriske tannbørster, vitaminpiller, ølgjærtabletter, barberblad og batteri fra Coop Extra og Coop Byggmix i Meråker. De tre har tidligere også blitt utvist og fått innreiseforbud fra Danmark og blitt dømt for lignende forhold i Sverige, skriver Adressa. Mennene ble stanset av politi i Hegra 10. juli. Bare to dager kom utvisningsvedtaket fra UDI og to dager deretter var de sendt ut av landet.

Rekordmange har fått tilbud om studieplass

Publisert: 23.07.2019 kl 14:10

Totalt har 99 319 søkere fått tilbud om en studieplass, det er over 1000 flere enn i fjor. Til tross for skjerpede opptakskrav på sykepleierutdanningene har det aldri før vært gitt så mange tilbud om studieplass som i år. I tillegg øker antallet kvalifiserte søkere på lærerutdanningene.

– Aldri før har det vært flere studieplasser ved landets høyskoler og universiteter, og aldri før har flere kvalifiserte søkere fått plass. Dette er veldig gode nyheter. Vi har stort behov for personer med høyere utdanning i Norge, og jeg er glad for at vi i år kan tilby enda flere enn før en studieplass, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Ring rundt teltleir

Publisert: 22.07.2019 kl 13:38

De gjenværende vindkraftmotstanderne på Frøya nekter å pakke sammen teltleiren, melder NRK. Før helga forlenga politiet fristen for å forlate området til mandag morgen. Nå har et femtitalls aksjonister nå slått ring om teltleiren, som utbygger Trønderenergi sier ligger innenfor sikkerhetssonen. Det var avisa Hitra-Frøya som først meldte om saken.

Utforkjøring Sokndedal

Publisert: 22.07.2019 kl 13:36

Søndag formiddag rykket nødetatene ut etter melding om en bil som hadde kjørt av E6 nord for Soknedal, melder politiet. Bilen hadde store materielle skader, men det ble ikke meldt om personskader på føreren, som var en mann i 70-årene. Politiet etterforsker nå årsaken til ulykken, og mannen har fått førerkortet beslaglagt.

Promille i Verdal

Publisert: 22.07.2019 kl 13:35

Søndag kveld stanset politiet en bil i Verdal sentrum. Føreren ble mistenkt for å være påvirket av alkohol og ble tatt med til lege for bevissikring. Forholdet blir anmeldt.

Promillekjøring i Stugudal

Publisert: 22.07.2019 kl 13:34

En bil havnet utafor vegen på Fv 705 i Stugudal seint lørdag kveld. Føreren klaget over smerter i ryggen, og det var store materielle skader på bilen. Det er mistanke om promillekjøring, og det ble tatt blodprøve av den mannlige sjåføren.

Fortsatt interessert i vitner

Publisert: 22.07.2019 kl 13:32

Politiet leter fremdeles etter en mulig gjerningsperson som kan ha satt fyr på et boligkompleks i Stjørdal sentrum i går morges. – Vi forsøker å identifisere flest mulig personer som var i området mellom klokka 04:00-05:00, og ønsker at mulige vitner tar kontakt med oss, sier Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor til NRK. Politiet ber også folk med bilder fra området eller opptak fra dashbordkamera gå gjennom materialet for å se etter mistenkelige forhold.

Trønderbæra rett rundt hjørnet

Publisert: 22.07.2019 kl 13:31

Nå er det like før Trønderbæra kommer for salg, det sier jordbærdyrker Olav Oppland fra Byneset til Adresseavisen. – Hittil i år har vi plukket begrensede mengder, men snart braker det løs, sier Oppland og mener at det ligger an til en kjempesesong for den velsmakende delikatessen.

Tropevarme på veg

Publisert: 22.07.2019 kl 13:30

I løpet av denne uka kommer tropevarmen til Trøndelag, det melder Meteorologisk institutt. Statsmeteorolog Siri Wiberg forteller til NRK at det er ventet varmere luft fra og med tirsdag og onsdag. – Varmen kommer inn over Sør-Norge og brer seg nordover. Det blir helt sikkert over 30 grader i Trøndelag, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...