Nea Radio

Siste nytt

Kollisjon på Heimdal

Publisert: 28.04.2020 kl 06:56

To biler har frontkollidert på Heimdal i Trondheim. En av passasjerene skal ha smerter i nakken og sjekkes av helsepersonell. Det var til sammen fire personer i bilene. Føreren av den ene bilen har fått førerkortet beslaglagt.

Nor-Fishing ser på alternativer til avlysning

Publisert: 28.04.2020 kl 06:56

Næringslivsmessa Nor-Fishing 2020, som skulle gå av stabelen i Trondheim 18.-21. august, er avlyst. Årsaken er regjeringas forbud mot arrangementer som samler mer enn 500 personer. Nor-Fishing ser nå på muligheten for en digital variant av messa. Det skriver NRK.

Ordinært rutetilbud fra 4. mai

Publisert: 28.04.2020 kl 06:55

Fra 4. mai blir det ordinært rutetilbud for buss og trikk i Trøndelag. Opptrappinga gjelder foreløpig ikke nattbussene og ferge- og hurtigbåttilbudet. AtB anbefaler ikke folk til å reise kollektivt hvis de ikke må, det melder NRK.

Blir lettere å øvelseskjøre

Publisert: 27.04.2020 kl 11:54

På grunn av koronasituasjonen, gjør Statens vegvesen det nå enklere for ungdom å øvelseskjøre. Vanligvis må elevene gjennomføre førstehjelpskurs før de kan sette seg i bilen, men dette slipper de nå. De andre delene av grunnkurset kan gjennomføres via nettet.

Mistanke om korona i barnehage

Publisert: 25.04.2020 kl 10:40

19 barn og ansatte ble fredag sendt hjem fra Kvislabakken barnehage i Stjørdal etter mistanke om koronasmitte. En ansatt hadde lufveisinfeksjon og dette ble gjort som et føre var-tiltak, opplyser kommunen til Bladet. Den ansatte blir nå testa.

Brann i uthus

Publisert: 25.04.2020 kl 10:40

Nødetatene har rykket ut til en brann i et uthus i Buvika. Det er ikke meldt om personskade og det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til bolighuset i nærheten.

Flere russefester i natt

Publisert: 25.04.2020 kl 10:39

Politiet har i natt vært nødt til å bryte opp flere ansamlinger med russ rundt omkring i Trøndelag. Blant annet i Orkanger, Trondheim og Namsos har russen hatt fester hvor flere enn fem personer har vært samla.

Ni smitta i Trondheim

Publisert: 25.04.2020 kl 10:39

Ni personer har testa positivt for koronaviruset i Trondheim. Alle har hatt kontakt med personer som tidligere har fått påvist viruset. Ingen av de ni er ansatt ved sykehjem eller barnehagene i kommunen. Alle har et mildt sykdomsforløp.

Røykutvikling i Malvik

Publisert: 24.04.2020 kl 08:08

Nødetatene har rykket ut etter melding om røykutvikling i et bygg i Malvik. Bygget skal være tomt. og brannvesenet har nå kontroll på røykutviklinga, opplyser politiet.

Strømbrudd i natt

Publisert: 24.04.2020 kl 08:07

I deler av Ranheim, Grillstad og Nedre Charlottenlund ble 935 husstander berørt av strømstans i natt. Det viste oversikten til Tensio på deres hjemmesider. Litt over klokken 01,00 antok Tensio at strømmen ville være tilbake kl 04,00. Først klokka 06.40 gikk det i orden for de aller fleste. Tensio melder at det nå er 73 husstander som berøres. Disse ligger på Grilstad Marina, det skriver Adresseavisen

39 Sjåfører fikk forenkla forelegg

Publisert: 24.04.2020 kl 08:07

39 sjåfører fikk forenkla forelegg og tre mista førerkortet for å ha kjørt for fort. Det er resultatet av fem kontroller politiet hadde på ulike steder i sørdelen av Trøndelag torsdag ettermiddag.

Barn på sykkel i ulykke

Publisert: 24.04.2020 kl 08:06

Et barn ble i gårr ettermiddag frakta til St. Olavs hospital med lettere skader etter ei ulykke på Dragvoll i Trondheim. Barnet sykla og skal ha kollidert med en bil.

Mye snø gir lave strømpriser

Publisert: 21.04.2020 kl 09:00

– Den store snømengden i fjellet vil føre til fulle vannmagasiner når det smelter, sier daglig leder i Ren Røros Strøm AS, Olav Vehusheia til Fjell-Ljom.
En måling før påske viste at snømengdene i magasinene var på 140 prosent av sitt normale nivå, noe som gir 40 prosentpoeng mer snø sammenlignet med normalen på denne tiden av året.
– Det er så mye snø i fjellet at vi frykter det kan bli flom til våren når alt dette skal smelte, sier han.

Ekstra rammetilskudd

Publisert: 20.04.2020 kl 10:57

I dag får kommunene utbetalt ekstra rammetilskudd på som følge av koronautbruddet. Trønderske kommuner får til sammen drøyt 325 millioner kroner.
Midlene er fordelt som innbyggertilskudd etter den såkalte kostnadsnøkkelen i inntektssystemet. Dermed får Trondheim mest, med rundt 130 millioner, Steinkjer får 17,6 og Stjørdal 16,7 millioner kroner.

Legeerklæring

Publisert: 20.04.2020 kl 10:57

Foreldre må vise legeerklæring for å få omsorgspenger for barn som holdes hjemme fra åpne barnehager og skoler på grunn av koronapandemien.
Selv om barnehager og skoler nå åpner igjen, kan det likevel være noen barn som bør holdes helt eller delvis hjemme i en periode av særlige smittevernhensyn. Det kan for eksempel være at barnet har en kronisk sykdom som gjør at barnet er særlig sårbart. I slike tilfeller skal foreldrene fortsatt få omsorgspenger.
– Vi vil kreve legeerklæring for at disse foreldrene skal få utløst omsorgspenger, sier Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen. Dette gjør vi for at det ikke er opp til foreldrene å vurdere om barna er særlig utsatte. Det må en lege gjøre, sier han.

Veileder for tannlegene klar

Publisert: 20.04.2020 kl 10:56

Tannleger og tannpleiere kan nå gradvis vende tilbake til normal drift. Helsedirektoratet har utarbeidet egne råd til klinikkene for å hindre smitte. Veilederen gir blant annet råd om oppmøte og avstand i lokalene, melder NRK

Nå mister du sykepengene om du drar på Harrytur

Publisert: 19.04.2020 kl 22:54

Nå blir Harryturen kostbar. Personer som bryter myndighetenes reiseråd og får karanteneplikt ved hjemkomst til Norge, skal nektes sykepenger. Det vedtok regjeringen fredag.
– Det er urimelig at personer som bevisst bryter reiserådene fra myndighetene, skal få sykepenger mens de er i karantene. Vi endrer derfor reglene slik at man i denne situasjonen kan nektes sykepenger, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Ingen nye smittede

Publisert: 16.04.2020 kl 17:20

- Ingen nye smittede i Holtålen og Røros torsdag 16. april, melder kommuneoverlege Anne Lajla Westerfjell Kalstad.

Forskudd på dagpenger

Publisert: 16.04.2020 kl 06:53

6 884 trøndere har fått forskudd på dagpenger. Nær 60 prosent av de som har fått forskudd er i alderen 20-39 år, og totalt er det hittil utbetalt 104 millioner kroner i dagpenger i Trøndelag, viser ny statistikk fra NAV.
Ordningen med dagpenger på forskudd kom på plass ettermiddagen 30. mars, og allerede neste dag hadde over 2000 søknader fra ledige trøndere kommet inn.

Malvik avlyser 17. mai

Publisert: 16.04.2020 kl 06:52

Malvik avlyser all tradisjonell 17.mai-feiring i år. Kommunen vil likevel gjennomføre noen markeringer, kransnedleggelser og flaggheising.
Også Røros og Holtålen kommuner varsler nå at det ikke blir noen tradisjonell feiring av nasjonaldagen. Også her jobbes det med å finne andre måter å markere dagen på.

Tatt for å kjøre for fort i Malvik

Publisert: 16.04.2020 kl 06:52

Seks bilførere ble stanset fordi de kjørte for fort på E6 ved Sveberg i Malvik onsdag. De fikk alle forenklede forelegg. Høyeste hastighet var 112 km/t i en 90-sone.

Oppdal avslutter sesongen

Publisert: 16.04.2020 kl 06:51

Oppdal skisenter har bestemt at de ikke vil åpne igjen denne sesongen. Anlegget ble stengt 13. mars som et smitteverntiltak under koronapandemien. Ifølge skisenteret har de hatt den beste snø-sesongen på ti år.

Ti bilførere med for høy fart

Publisert: 15.04.2020 kl 20:59

Ti bilførere fikk forenkla forelegg da UP hadde laserkontroll på Nordre avlastningsveg i Trondheim onsdag formiddag. Høyeste hastighet ble målt til 81 kilometer i timen i 60-sonen, skriver politiet i Trøndelag på Twitter.

Vil hindre unødvendige konkurser

Publisert: 15.04.2020 kl 20:58

Regjeringa foreslår å endre reglene for gjeldsforhandling for å hjelpe levedyktige bedrifter som nå rammes av akutt svikt i inntektene.
– Vi vil gjøre det enklere å redde bedrifter som nå er kommet i fare for å gå konkurs, og slik redde viktige arbeidsplasser. Derfor fremmer vi dette forslaget om å sikre mer effektive gjeldsforhandlingsregler, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland i ei pressemelding.

Korona i Selbu

Publisert: 14.04.2020 kl 13:51

I Selbu er det totalt fortsatt seks korona-smittede, og av disse er fem nå friskmeldt, mens én fortsatt er i isolasjon og under oppfølging. Det sier ordfører Ole Morten Balstad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...