Notiser

Northug står over Blinkfestivalen

Publisert: 31.07.2018 kl 16:14

Petter Northug kjenner seg ikke i form til å konkurrere og velger å stå over Blinkfestivalen. - Petter har de siste dagene vært lav på energi og kjenner seg ikke i form til å konkurrere, sier landslagstrener Arild Monsen i ei pressemelding.
NTB/NRK

Trønderske brannmenn sendt hjem igjen

Publisert: 31.07.2018 kl 09:50

De norske brannfolkene og helikoptrene som har hjulpet til i kampen mot de svenske skogbrannene er nå tilbake igjen i Norge. Ei fordelaktig værmelding og redusert fare for nye skogbranner gjør at svenske myndigheter har besluttet å redusere den internasjonale bistanden. Rundt 40 brannmannskap fra Trøndelag har vært i innsats på ulike steder i Sverige siden anmodningen om hjelp kom 15. juli, og søndag dro dem hjem igjen. Det kan derimot bli behov for hjelp igjen, dersom situasjonen endrer seg til det verre. Det skriver NTB.

Skogbrannfare i Trøndelag

Publisert: 31.07.2018 kl 09:49

Meteorologisk institutt melder om skogbrannfare flere steder i Trøndelag de kommende dagene. Faren betegnes som “meget stor” i Selbu, Stjørdal, Meråker, Verdal og Steinkjer, og er forventet å reduseres til “stor” i morgen.

Må i fengsel etter fyllekjøring

Publisert: 31.07.2018 kl 09:48

En ung mann er fradømt førerretten i to år og må i fengsel i 18 dager etter å ha fyllekjørt ved en bensinstasjon i mai. Kjøreturen var kun på noen meter, men på den distansen holdt han på å kjøre ned ti-femten ungdommer som stod ved bensinstasjonen sør i tidligere Nord-Trøndelag. Mannen må også betale ei bot på 24.000 kroner, skriver Trønder-Avisa.

Stakk av fra politikontroll

Publisert: 31.07.2018 kl 09:48

En bilfører ble i går pågrepet av politiet i Verdal etter å ha stukket av fra en politikontroll i Steinkjer. Flere politipatruljer var involvert i søket etter bilen, og politiet opplyser at det var til dels uaktsom kjøring ved Leksdalvannet. Det ble benyttet spikermatte, og bilen ble til slutt funnet ved Forbregd uten føreren. Sjåføren ble til slutt funnet i nærheten av bilen og vedkommende vil bli anmeldt for flere forhold, opplyser politiet.

Fiskestans i Gaula

Publisert: 30.07.2018 kl 08:24

Fisket i Gaula ble midlertidig stanset lørdag kveld. - Høy vanntemperatur, lite vanndekt areal, minimal vannføring og lav vanngjennomstrømning gjør at et fisket vil gi for stor fysiologisk påkjenning for fisken. Dette vil medføre økt dødelighet og gi økt risiko for sykdomsutbrudd.
Dermed er fisket stanset midlertidig i hele vassdraget i påvente av mer vann og lavere vanntemperatur, heter det på gaula.no.

Flere velger yrkesfag

Publisert: 30.07.2018 kl 08:23

Mer enn 34.500 elever har fått plass på yrkesfag når de begynner i videregående opplæring denne høsten. Halvparten av elevene på VG1 får nå plass på yrkesfag, og det er den største andelen på flere år. - Det er svært gledelig at flere velger yrkesfag. Vi trenger mange flinke fagarbeidere i årene fremover, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Ciljan tilbake?

Publisert: 29.07.2018 kl 19:31

Per Ciljan Skjelbred vil avslutte fotballkarrieren sin i RBK. Når han nå starter på sin åttende sesong i tysk fotball, innrømmer han at sønnen Jonathan (8) og datteren Eline Sofie (6) har begynt å presse på for en retur til Trondheim. Det skriver Adressa.
https://www.adressa.no/100Sport/fotball/Ciljan-vil-avslutte-i-RBK----Vi-har-to-barn-som-har-veldig-lyst-til-a-flytte-hjem-258838b.html

Vibeke Skofterud død

Publisert: 29.07.2018 kl 19:29

Den tidligere landslagsløperen i langrenn, Vibeke Skofterud, døde søndag formiddag i ei vannscooterulykke i Arendal.
Skofterud ble 38 år gammel.
- Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått over den forferdelige nyheten jeg fikk i dag, sier Marit Bjørgen i ei pressemelding.

Liverpool-spiller til RBK?

Publisert: 29.07.2018 kl 18:57

I følge Adresseavisen skriver engelsk presse at Liverpool-spilleren Pedro Chirivella er på veg til Rosenborg for en påstått overgangssum på drøye 25 millioner kroner. Avisa Liverpool Echo skriver at Chirivella skal reise til Trondheim for medisinsk sjekk i løpet av de nærmeste dagene. Avisa skriver også at Rini Coolen og Stig Inge Bjørnebye vurderer den 21 år gamle spanjolen som den perfekte spilleren for en sentral midtbanerolle i RBKs spillestil.
https://www.adressa.no/100Sport/fotball/--Rosenborg-har-fatt-akseptert-bud-pa-Liverpool-spiller-258897b.html

Flere velger yrkesfag

Publisert: 28.07.2018 kl 21:10

Mer enn 34.500 elever har fått plass på yrkesfag når de begynner i videregående opplæring denne høsten. Halvparten av elevene på VG1 får nå plass på yrkesfag, og det er den største andelen på flere år. - Det er svært gledelig at flere velger yrkesfag. Vi trenger mange flinke fagarbeidere i årene fremover, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Trøndelag SP kan skifte side

Publisert: 27.07.2018 kl 09:40

Senterpartiet i Trøndelag kan komme til å skifte side i politikken og støtte Høyre. Trøndelag Senterpartis overordnede mål for det kommende fylkestingvalget er å få fylkesordføreren, og fylkesleder Gunn Iversen Stokke utelukker ikke å gå til Høyre for å få det til.
– Vi er et sentrumsparti og samarbeider der vi får mest gjennomslag for politikken vår, sier hun til Klassekampen.

Værnes varmest klokken åtte

Publisert: 27.07.2018 kl 09:39

Værnes var varmest i landet fredag klokken åtte. Da ble det målt 25,5 grader. Totalt registrerte 20 steder i landsdelen over 20 grader, klokken åtte. Kvithamar var nest varmest med 25,2 grader, mens det ble målt 23,5 grader på Saupstad.

Tre biskoper vil besøke Elden

Publisert: 26.07.2018 kl 00:18

Tre biskoper vil besøke Elden i år. Den norske kirkes preses, Helga Haugland Byfuglien, var gjest under premieren i går, mens biskop i Nidaros, Herborg Finnset, og biskop i Härnøsand i Sverige, Eva Nordung Bystrøm, kommer på fredag.
300-årsmarkeringen av General Armfeldts hærtog i Trøndelag er bakgrunnen for det geistlige besøket.

Nytt utvalgt kulturlandskap i Trøndelag

Publisert: 26.07.2018 kl 00:16

Frostatings-området utgjør den sørlige delen av Frosta-halvøya og er et av ni nye utvalgte kulturlandskap i jordbruket. Godt klima og gode vekstvilkår har gitt Frosta kallenavnet «Trondheims kjøkkenhage».
– Kulturlandskap er av nasjonal verdi, og denne ordninga bidrar til å ta vare på disse områdene i mange år framover. Et aktivt jordbruk med god utnytting av beiteressurser og lokalt engasjement er nødvendig for å ta vare på natur- og kulturverdier. Verdiskaping basert på kulturlandskapets verdier er også et viktig satsingsområde for denne ordninga, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale i ei pressemelding.

Aursunden kan bli tappet helt ned

Publisert: 26.07.2018 kl 00:15

Aursunden kan bli tappet helt ned om tørken fortsetter. Normalt sett skulle Aursunden være fylt opp til sine bredder i juli. Om tørken fortsetter kan sjøen bli tappet helt ned til minste regulerte vannstand i høst, noe som ikke har skjedd siden 70-tallet. Videre tørke kan også føre til at strømregningen øker med 3-4000 kroner på årsbasis, opplyser Røros E-verk til Arbeidets Rett.

Sverige har sentralisert bort beredskap

Publisert: 26.07.2018 kl 00:14

I Sverige er det ikke et like utbygd lokalt brannvesen som i Norge, og skogsdrifta er sentralisert. Bygdeforsker Reidar Almås mener dette er to viktige årsaker til at skogbrannene har blitt så umulige å håndtere, skriver NRK. Han får langt på veg støtte hos beredskapssjefen i Dalarna, Petter Forsström. – Naturligvis er det slik at hvis man ikke har et brannvesen der folk bor, tar det lengre tid å få redningsmannskap på plass når det begynner å brenne, sier Forsström.

Sør-Trøndelag Røde Kors sender hjelpemannskap til Sverige

Publisert: 26.07.2018 kl 00:13

Sør-Trøndelag Røde Kors sender hjelpemannskap til skogbrannene i Sverige. Svensk Røde Kors har bedt Røde Kors i Norge om hjelp, og i går kveld reiste ei gruppe fra Hedmark. I morgen reiser ei gruppe med rundt 20 frivillige fra Sør-Trøndelag Røde Kors for å bidra med førstehjelp og sanitetsposter i brannområdet.
– Det skulle bare mangle at vi stiller opp i en slik kritisk situasjon, sier operativ leder i Sør-Trøndelag Røde Kors, Guro Kjellmark, i ei pressemelding.

Til sykehus etter sykkelulykke

Publisert: 26.07.2018 kl 00:12

En mann i 60-årene ble sendt til Sykehuset Levanger etter ei sykkelulykke i Steinkjer onsdag kveld. Syklisten skal ha falt over et rekkverk på ei bru og havnet under brua, opplyser politiet.

Meldes tropevarme i Trøndelag

Publisert: 25.07.2018 kl 16:23

Det meldes tropevarme med temperaturer over 30 grader i Trøndelag fra fredag av. Et høytrykk over Kolahalvøya vil gi sommeren heteste dager i Trøndelag, og på enkelte steder kan det bli fem dager på rad med over 30 grader. Meråker har den høyeste prognosen med 33 grader, skriver adressa.no.

Trafikkuhell på E6 ved Ler

Publisert: 25.07.2018 kl 16:22

To biler er involvert i et trafikkuhell på E6 ved Ler i Melhus kommune. Det er ikke meldt om noen personskader, opplyser politiet, men det er store materielle skader. Hendelsesforløpet er foreløpig uklart.

Sparket trenerduo hyllet

Publisert: 24.07.2018 kl 03:37

Flere hundre hadde møtt opp for å hylle den sparkede trenerduoen Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun utenfor Lerkendal stadion i går ettermiddag. – Dere fikk Rosenborg opp fra søla og fikk tilbake fotballgleden i RBK, sa initiativtaker Petter Fredheim i følge NRK Trøndelag.

El-sykler til kommuneansatte

Publisert: 24.07.2018 kl 03:36

Tommy Reinås fra Miljøpartiet de grønne vil gjøre det lettere for ansatte i Stjørdal kommune å skaffe seg elsykler, skriver Bladet. Etter sommerferien vil han fremme en interpellasjonder han vil ha resten av kommunestyret med på å etablere en elsykkel-ordning for ansatte i kommunen. Med rentefrie lån skal syklene betales av de ansatte med trekk i lønn over tre år. Med en pris på i underkant av 15.000 kroner, vil anskaffelse av elsykkel komme til å koste den enkelte rundt 400 kroner i måneden over tre år, sier Reinås til Bladet.

Stikkskader

Publisert: 24.07.2018 kl 03:35

En person fikk i går kveld kuttskade i venstre overarm etter å ha blitt stukket med kniv i Trondheim. Også gjerningsmannen hadde stikkskade - i låret. Ingen av dem var alvorlig skadet, men begge ble sendt til St. Olavs Hospital for sjekk.

Fartskontroll på E14

Publisert: 24.07.2018 kl 03:34

En bilfører ble anmeldt og fikk beslaglagt førerkortet etter å ha kjørt i 86 km/t i 60-sonen på E14 i Flora i går ettermiddag. To fikk forenkla forelegg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...