Nea Radio

Siste nytt

Flere søker yrkesfag

Publisert: 04.03.2020 kl 12:45

I går gikk søknadsfristen til videregående skole ut for neste skoleår. Foreløpige søkertall viser en klar økning i antallet ungdommer som ønsker seg yrkesfaglig utdanning i Trøndelag.
- Dette er en ønsket utvikling. Alle kartlegginger viser at arbeidslivet trenger flere fagarbeidere, sier fylkesdirektør for utdanning, Vegard Iversen. Det er størst økning av søkere til utdanningsprogrammene helse- og oppvekstfag og teknikk og industriell produksjon.

Godt år for NTE

Publisert: 04.03.2020 kl 12:45

Nord Trøndelag E-verk hadde tidenes beste år i fjor, melder NRK. Stor kraftproduksjon og høye strømpriser er blant årsakene til at selskapet ser ut til å få et foreløpig resultat på nesten to milliarder kroner.

Mer jobb til Malvik

Publisert: 04.03.2020 kl 12:42

Nortura vurderer å avvikle slakting og pakking av storfekjøtt ved selskapets anlegg på Bjerka, Gol, Førde og Egersund for å flytte det til blant annet anlegget i Malvik. Målet er bedre lønnsomhet i konsernet, heter det i ei pressemelding fra Nortura.

Røykutvikling på sykehus

Publisert: 04.03.2020 kl 12:42

I formiddag ble det meldt om røykutvikling fra Østmarka sykehus i Trondheim. Nødetatene kom raskt til stedet og lokaliserte røyken til bare ett rom. – Ingen dramatikk, og ingen kom til skade, melder politiet.

Barnetrygd

Publisert: 03.03.2020 kl 13:21

For å styrke den økonomiske situasjonen for barnefamilier som trenger sosialhjelp, foreslo Selbu SV i kommunestyret mandag kveld å holde 50 prosent av barnetrygden utenfor når stønadsbehovet beregnes. Med virkning fra 1. juni ville dette betydd en styrking av barnefamilienes økonomiske situasjon i 2020 på om lag 170 000 kroner. I kommunestyret foreslo SV også at fra 1. januar 2021 skal hele barnetrygden holdes utenfor ved beregning av stønadsbehovet.
Forslaget fikk bare SVs to stemmer.

Korona

Publisert: 03.03.2020 kl 13:19

Ni ansatte ved St. Olavs hospital er hjemme fra jobb fordi de har vært i et definert smitteområde for koronaviruset, skriver Nidaros.
- Dette er ansatte som har reist i noen av de områdene Folkehelseinstituttet har definert som områder med vedvarende smitte. Dette er helsepersonell som ikke har møtt på jobb, sier kommunikasjonsdirektør Marit Kvikne ved St. Olavs hospital til nettavisa.

Og hjemme i Trondheim sitter kunstneren Håkon Gullvåg i selvpålagt hjemmekarantene. I dag skulle han egentlig møte kong Harald og dronning Sonja i den evangelisk-lutherske kirken i Bethany i Jordan. Det blir det ikke noe av. Gullvåg har nettopp vært på reise i Nord-Italia, skriver Adressa.

Pass-slutt på Røros

Publisert: 02.03.2020 kl 14:35

Hele 49 pass ble utstedt ved Røros lensmannskontor fredag. Sakarias på 3 ½ år fra Ålen ble historisk da han som den aller siste ble tatt passbilde av like før klokka 1400 på fredag.
Både seniorkonsulent Bente Botnan og passkiosken fikk kjørt seg denne fredagen, heter det i ei melding fra Røros lensmannskontor. Og nå er det slutt for passautomaten også på Røros....

Fiskeriministeren fikk avskjed i nåde

Publisert: 02.03.2020 kl 14:34

I statsråd mandag ble det gjort endringer i regjeringa:

Statsråd ble holdt på Oslo slott 2. mars 2020. Følgende vedtak offentliggjøres:
Statsråd Geir Inge Sivertsen gis avskjed i nåde.
Statsråd Torbjørn Røe Isaksen overtar inntil videre styret av fiskeri- og sjømatsaker i Nærings- og fiskeridepartementet, i tillegg til ansvaret han i dag har for Arbeids- og sosialdepartementet.
Statssekretær Trine Danielsen gis avskjed i nåde som statssekretær for statsråd Geir Inge Sivertsen og utnevnes på nytt til statssekretær for statsråd Torbjørn Røe Isaksen i Nærings- og fiskeridepartementet.
Alle endringene ovenfor skjer med virkning fra 2. mars 2020 kl. 11.30.

Fortsatt i varetekt etter ran

Publisert: 29.02.2020 kl 13:05

To 16-åringer som er tiltalt for flere ran i Trondheim må fortsatt sitte i varetekt. Det er klart etter fengslingsmøtet i dag. De har vært i ungdomsfengsel siden starten av desember. Forsvarerne viser til at barn ikke skal sitte lenge i varetekt. Retten mener risikoen for nye ran veier tyngre. Rettssaken avsluttes til uka, melder NRK.

Solid seier til Ranheim

Publisert: 29.02.2020 kl 13:04

Ranheim slo eliteserielaget Kristiansund 3–0 i en treningskamp i Frøya Storhall fredag ettermiddag. Ole Sæther (2) og Øyvind Alseth scoret målene for Ranheim.

Passasjer kastet av toget

Publisert: 29.02.2020 kl 13:04

En passasjer på Nordlandsbanen blir "kastet av" toget på Verdal stasjon. Årsaken er mye bråk i løpet av turen fra Mosjøen og sørover. Mannen er i 20-årene og blir kjørt til legevakt for vurdering, skriver NRK.

Får kjønnsnøytrale toaletter

Publisert: 28.02.2020 kl 09:42

Trondheim kommune innfører kjønnsnøytrale toaletter. Dermed forsvinner dame- og herreskiltene på alle enkelttoaletter i kommunale bygg. I stedet settes det inn kjønnsnøytrale skilt, skriver Adresseavisen.

Ikke enstemmige om Trond Giske

Publisert: 28.02.2020 kl 09:42

Trondheim Arbeiderparti vedtok torsdag i forrige uke å foreslå Trond Giske som ny fylkesleder i Trøndelag Ap. Nå viser det seg at vedtaket ikke var enstemmig. Leder i Trondheim Ap, Hanne Moe Bjørnbet, opplyste etter møtet at styret hadde gjort et enstemmig vedtak, men nå viser det seg at to av ni medlemmer ikke var enige, skriver Adresseavisen.

Flere lærlinger fullfører

Publisert: 28.02.2020 kl 09:22

Lærlingene trives på arbeidsplassen og er motiverte til å lære, viser lærlingundersøkelsen for 2018. Samtidig oppnår 85 prosent av lærlingene fag- eller svennebrev innen fem år. Det er den høyeste gjennomføringen som er målt.
– Det er like åpenbart som budskapet er klinkende klart, de som får læreplass er motiverte og gjennomfører i stor grad. Derfor må vi fortsette innsatsen og sørge for flere nye læreplasser sammen med fylkeskommunene og partene i arbeidslivet, sier kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande i ei pressemelding.

Fengsles i en uke

Publisert: 28.02.2020 kl 09:22

De to siktede etter Ranheims-dødsfallet varetektsfengsles i én uke, i full isolasjon med brev-, besøk- og medieforbud. Det melder NRK.

Feiret for 134.000 kroner

Publisert: 25.02.2020 kl 12:38

Da AtB feiret i fjor høst ti-årsjubileum i Frimurerlosjen, var det 73 inviterte gjester som spiste og drakk for 134.000 kroner. Da Trønder-Avisa til slutt fikk innsyn i pengebruken, hadde AtB brukt fem måneder på å svare - eller ikke svare. Administrerende direktør Janne Sollie får nå kritikk fra fylkesvaraordfører Tomas Iver Hallem. I 10-årsdager er det vanlig å servere is og brus, ikke tre-retters middag, sier Hallem. Trønder-Avisa har ikke kommet i kontakt med Sollie.

Mattilsynet sjekker barnehager

Publisert: 25.02.2020 kl 12:37

Mattilsynet er i gang med en nasjonal aksjon om mat og hygiene i barnehagen. Rundt 80 barnehager i Trondheim, Malvik, Skaun, Orkland, Heim, Hitra og Frøya vil få besøk, sier Anne-Britt H. Østeraas, seksjonssjef i Mattilsynet, til Adressa.no. Tilsynet har som mål å avdekke hygienerutiner for å sikre trygg mat for barna. 91 prosent av småbarna i Norge spiser omtrent tre måltider i snitt hver dag i barnehagen.

Jahn Teigen er død

Publisert: 25.02.2020 kl 12:37

Jahn Teigen er død. Han sovnet stille inn mandag kveld på Ystad sykehus. Det skriver manager Trond Lie i ei pressemelding. Jahn Teigen ble 70 år gammel og etterlater seg datteren Sara Skorgan Teigen som han fikk med sin daværende kone Anita Skorgan i 1984
Jahn Teigen har de siste 12 åra bodd på Klockargården i Ingelstorp utenfor Ystad i Sverige. Her har han levd et tilbaketrukket liv fra det rampelyset han har vært en sentral del av siden 1960-tallet.

RBK kvinner tapte

Publisert: 25.02.2020 kl 12:36

Trondheims-Ørn, eller Rosenborg Kvinner som de nå heter, tapte sin første kamp i hvitt og svart mot Sandviken på La Manga i går kveld.
Målet kom etter en gedigen keepertabbe av RBKs målvakt som serverte en ferdigscoret pasning like før pause. 1-0 til pause og 1-0 ved full tid til bergenserne.

Emil Iversen ikke til Lahti

Publisert: 25.02.2020 kl 12:35

Emil Iversen var ikke blant herreløperne som tatt ut til verdenscup-rennene i Lahti i helga.
Da uttaket ble presentert mandag ettermiddag var ikke etappevinneren av søndagens 30 km jaktstart i Granåsen blant de seks navnene som skal gå 15 kilometer klassisk og stafett.
Menn: Pål Golberg, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe, Johannes Høsflot Klæbo og Didrik Tønseth.
Kvinner: Ragnhild Haga, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug, Julie Myhre, Anna Svendsen, Heidi Weng, Lotta Udnes Weng, Tiril Udnes Weng og Ingvild Flugstad Østberg.
(Kilde: skiforbundet.no)

Pågrepet for vold i Trondheim

Publisert: 24.02.2020 kl 06:59

En mann i 30-årene er pågrepet i en leilighet på Strindheim i Trondheim, etter å ha vært voldelig mot sin tidligere samboer. Politiet opplyser til Adresseavisen at han har slått og truet med kniv. Kvinnen skal være lettere skadd, og ikke ha behov for helsehjelp.

Front mot front i Meråker

Publisert: 24.02.2020 kl 05:48

To biler frontkolliderte på E14 ved Stormyra ved Meråker i går kveld, melder politiet. Det var til sammen tre personer i bilene. En kvinne og en mann i 40-50 årene i en norskregistrert bil og en mann i midten av 40-årene i en svenskregistrert bil. – Skadeomfanget er ukjent, men alle tre er fraktet til St. Olavs Hospital, sier operasjonsleder Rune Brandmo hos politiet i Trøndelag til Bladet.

Ishoel leder snøscooterserie

Publisert: 24.02.2020 kl 05:30

Elias Ishoel fra Oppdal leder den amerikanske proffserien for snøscootercross med 50 poeng foran svenske Daniel Benham, når to runder gjenstår. I fjor vant oppdalingen serien som første ikke-amerikaner. I helga ble det kjørt to runder i Salamaca i staten New York, noe som resulterte i to nye førsteplasser på 21 åringen som er inne i sin 6. sesong i denne serien. I helga hadde han også kameraten og treningspartneren Magnus Reiten fra Singsås med i startoppstillingen. Også Reiten har så vidt kjørt i USA tidligere, uten å lykkes helt, men gode resultater i den svenske serien, gjorde at han fikk sjansen til å komme over igjen. Dette resulterte i en 7. og 6. plass.

Mange ordensforstyrrelser

Publisert: 24.02.2020 kl 05:29

Politiet meldte om 33 ordensforstyrrelser i Trøndelag natt til søndag.. Totalt seks personer ble tatt med til arresten. Flere av hendelsene skjedde på Røros hvor det var martna, og i Trondheim hvor Ski Tour ble arrangert.

Stor snøskredfare i Trollheimen

Publisert: 22.02.2020 kl 18:36

NVE har sendt ut varsel om betydelig snøskredfare i Trollheimen. Ustabile fokksnøflak kan ligge på glatt skare i leområder. I disse områdene er det lett å løse ut skred. Unngå leområder hvor det ligger fokksnø.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...