Nea Radio

Siste nytt

Fikk førerkortet beslaglagt

Publisert: 08.05.2020 kl 08:16

En 18-åring fikk førerkortet beslaglagt etter å ha blitt målt til 185 km/t på motorsykkel på E6 Heimdalsmyra. Strekningen har 80 km/t som fartsgrense.

Til legesjekk etter kollisjon

Publisert: 08.05.2020 kl 08:15

En bil kjørte inn i en annen bil bakfra på E6 i Moholtlia i Trondheim. Begge ble kjørt en tur til legevakta for en sjekk etterpå. Den ene sjåføren manglet gyldig førerkort og mistenkes for kjøring i rus.

Dyrere å leie i Trondheim

Publisert: 08.05.2020 kl 08:15

Det er blitt dyrere å leie bolig i Trondheim den siste måneden. En 2-roms koster i snitt 11.099 kroner i måneden å leie. For en 3-roms er prisen 15.222 i snitt. Sammenligna med april i fjor, er det en oppgang på 10 prosent. Det er NRK som melder dette.

Store tap for trøndersk idrett

Publisert: 06.05.2020 kl 08:58

Fra og med mars til og med juni, taper trønderske idrettslag 84,1 millioner kroner. Trønder-Avisa viser til en oversikt fra Norges idrettsforbund, hvor 269 av 850 lag i Trøndelag har rapportert om sine tapte inntekter som følge av koronapandemien.

Tap for Polaris Media

Publisert: 06.05.2020 kl 08:58

Den norske delen av Polaris Media har tapt 26 millioner kroner i årets første kvartal. Samtidig passerte avisene i konsernet for første gang 200.000 digitale abonnenter. Polaris Media omfatter blant andre Adresseavisen, Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke.

Penger til kvikkleiresikring

Publisert: 06.05.2020 kl 08:58

Stortinget gir 100 millioner kroner ekstra til NVEs flom- og skredsikringstiltak. Et av de største tiltakene er kvikkleiresikring på Rødde i Melhus. Men også andre områder i Trøndelag får midler til grunnboringer og undersøkelser i kvikkleire.

Vil bygge firefelts E6

Publisert: 06.05.2020 kl 08:57

Nye Veier vil bygge firefelts E6 i Vindalsliene i Midtre Gauldal. Dette vil gi trafikantene en mer fremtidsrettet og sikker vei til samme kostnad som en regulert tunnelløsning, heter det i en pressemelding. Nye Veier håper på byggestart til høsten.

1300 færre ledige

Publisert: 05.05.2020 kl 15:06

Arbeidsledigheten synker sakte, men sikkert igjen. I løpet av forrige uke ble 2200 færre helt arbeidsledige i Trøndelag. Antallet delvis ledige økte derimot med 855. Ledigheten går nå ned i alle bransjer, ifølge tall fra Nav.

Tre nye koronasmittede

Publisert: 05.05.2020 kl 09:13

To kvinner i 20-årene og en kvinne i 90-årene fikk mandag påvist koronasmitte i Trondheim. Alle har ifølge kommunen milde sykdomsforløp. Per nå er det registrert 311 personer som har testet positivt på covid-19 i Trondheim kommune. Det skriver NRK.

Åpner opp for kjøreopplæring

Publisert: 05.05.2020 kl 09:12

Statens Vegvesen åpner opp for at det blir mulig å drive med trafikkopplæring og oppkjøring for tunge kjøretøy. Kravet er at det kan være minst en meter mellom de inne i lastebilene. Det kravet går ikke å gjennomføre i biler og det vil derfor fortsatt ikke være mulig å få trafikkopplæring eller oppkjøring til personbil.

Frykter økt alkoholforbruk

Publisert: 05.05.2020 kl 09:11

Koronakrisen kan føre til et økt og problematisk alkoholforbruk hos mange. Det frykter avdelingsdirektør Torunn Aurstad i Helse Nord-Trøndelag ettersom salget ved Vinmonopolet har økt flere steder. – Folk har en tendens til å drikke mer når daglige rutiner svekkes, sier hun til Trønder-Avisa.

Selbygg fikk bot for hatefulle yttringer

Publisert: 05.05.2020 kl 01:04

En mann fra Selbu har godtatt en bot på 13.000 kroner for å ha kommet med hatefulle ytringer om samer. På grunn av koronasituasjonen kan det i saker som ville endt med under 45 dagers betinget fengsel, i stedet gis bot.

– Mannen har godtatt boten, og dermed blir det ingen rettssak, opplyser politiadvokat Thomas Berg til NRK.

Vil legge ned skoler i Røros

Publisert: 05.05.2020 kl 00:50

Kommunedirektøren i Røros anbefaler i en fagrapport at skolene i Brekken og Glåmos samt at barnehagen i Brekken må legges ned fra skoleåret 2021 – 2022.

Avisa Fjell-Ljom skriver på sine nettsider at fagrapporten skal ut på høring i seks uker fra slutten av denne uka. Endelig vedtak blir gjort i kommunestyret i august.

Skoleledere frykter full gjenåpning

Publisert: 04.05.2020 kl 07:28

Flere trønderske skoleledere er bekymret hvis det blir full skoleåpning igjen om noen dager. De strenge smittevernetiltakene er årsaken til bekymringen, og det kan bli mangel på både nok areal og nok bemanning, skriver Trønder-Avisa.

Politiet søker person

Publisert: 04.05.2020 kl 07:27

Politiet ønsker at personen som la igjen ei lommebok i ventehallen på politistasjonen i Trondheim natt til lørdag, tar kontakt. Vedkommende kan ha viktige opplysninger i en pågående straffesak.

Garasjeinnbrudd i Stjørdal

Publisert: 04.05.2020 kl 07:27

Flere beboere har i helga opplevd innbrudd og tyveri fra garasjer i Fossliveien i Stjørdal. Politiet gjorde undersøkelser på stedet natt til søndag, men ingen ble pågrepet. Beboerne er bedt om å anmelde innbruddene, melder NRK.

Måtte avbryte russefest

Publisert: 04.05.2020 kl 07:26

Det har vært flere russefester i Trøndelag i helga. Lørdag kveld måtte politiet blant annet rykke ut etter melding om høy musikk og fest fra en russebuss i Namsos, til full fest i Tillerparken på Heimdal og til russefest i og rundt en campingvogn ved Bekken parkering på Estenstad. Sistnevnte fest ble stanset av politiet, og campingvogna låst.

Hyttebrann i Stugudalen

Publisert: 04.05.2020 kl 00:55

Nødetatene rykket tidlig søndag morgen ut etter melding om brann i et hytteanneks i Stugudalen. Ifølge Adresseavisen hadde noen i nærheten allerede slukket brannen med snø. Det var ingen inne i annekset, og ingen ble skadet i hendelsen.

Måtte avbryte russefest

Publisert: 04.05.2020 kl 00:55

Det har vært flere russefester i Trøndelag i helga. Lørdag kveld måtte politiet blant annet rykke ut etter melding om høy musikk og fest fra en russebuss ved i Namsos, til full fest i Tillerparken på Heimdal og til russefest i og rundt en campingvogn ved Bekken parkering på Estenstad. Sistnevnte fest ble stanset av politiet, og campingvogna låst, melder NRK.

Fire vil bli Tyholtsjef

Publisert: 29.04.2020 kl 11:46

Det er fire søkere på lista over de som vil bli NRKs nye distriktsredaktør i Trøndelag. De fire er Joar Elgåen, som i dag fungerer som distriktsredaktør, Jøte Toftaker og Jan Arve Singstad. I tillegg er en kvinne som ønsker å være unntatt offentlighet, på søkerlista.

Ber om å få selge sterkøl

Publisert: 29.04.2020 kl 08:13

Bryggerifestivalen i Trondheim ber Helsedirektoratet gjøre et unntak fra gjeldende bestemmelser, og tillate trønderske håndverksbryggerier å selge sterkøl fra eget bryggeri i sommer. Bryggeriene risikerer å brenne inne med lagre av øl som skulle vært solgt på restauranter og festivaler.

Ferjesamband tilbake i normal drift

Publisert: 29.04.2020 kl 08:13

Fra og med torsdag 30. april vil alle ferjesambandene i Trøndelag gå som normalt. Det skriver AtB i en pressemelding. Noen av hurtigbåtsambandene vil også gjenoppta normale ruter fra og med 1. mai, men med begrenset passasjerkapasitet for å hindre smittespredning.

Slåsskamp på Fannrem

Publisert: 29.04.2020 kl 08:12

Politiet måtte dra til en bolig på Fannrem i Orkland hvor det skal ha vært et slagsmål. Der møtte de på fire personer og en av dem hadde behov for en sjekk av helsepersonell. Han var ikke alvorlig skadd.

To på scooter

Publisert: 29.04.2020 kl 08:12

To personer ble stanset av UP på en scooter på Risvollan i Trondheim i natt. Føreren av scooteren fikk et forelegg for å ha hatt en passasjer på. Passasjeren fikk forelegg for å ikke ha hjelm på.

Svenskene håper på oppstart 1. juni

Publisert: 28.04.2020 kl 06:57

Organisasjonen Svensk Elitfotboll ber om at kvartfinalene i cupen kan bli spilt 1. juni, og gir uttrykk for håp om at det kan bli med publikum på tribunene. Svensk Elitfotball understreker likevel at de vil følge rådene fra styresmaktene, skriver NRK.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...