Nea Radio

Siste nytt

Niklas vant Gruveløpet

Publisert: 19.01.2020 kl 14:25

Niklas Rogne fra Røros tok seieren i klassen inntil 10-spann i Gruveløpet på Røros lørdag. Løpet er et 130 km langt hundeløp som går mellom Røros og Tufsingdalen i Os kommune. Klassen inntil 14-spann ble vunnet av Jean Philippe Pontier, mens beste rookie ble Ingvild Skancke Lundh.

Biskopens nyttårstale

Publisert: 15.01.2020 kl 09:02

I kveld holder biskop Herborg Finnset årets nyttårstale i Nidarosdomen - med trønderske samfunns- og kirketopper på plass.
Her vil hun benytte anledninga til å løfte frem aktuelle saker og markere tydelige standpunkt.
Talen har gjennom mange år fått stor oppmerksomhet og gjerne skapt reaksjoner og politisk debatt i etterkant.
Også i år avslutter talen Nyttårsmottagelsen i Erkebispegården, der representanter for politikk, samfunn, media, kirke- og næringsliv deltar.
Biskop Herborg Finnset står som vert sammen med preses Helga Haugland Byfuglien og Nidaros bispedømmeråd. Nyvalgt leder av Nidaros bispedømmeråd, Brit Skjelbred, deltar, og det blir også hilsen fra kommunalråd i Trondheim, Ragna Vorkinnslien (Rødt).

Åtte personer sloss ved kjøpesenter

Publisert: 15.01.2020 kl 09:01

Fem politipatruljer rykket til Sirkus shopping i Trondheim etter melding om at åtte personer sloss like før klokka 22 i går kveld. – Det var konflikt mellom ungdommer og noen foreldre, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Håvard Høyem til NRK. Politiet fikk skilt partene og to av dem ble bortvist fra kjøpesenteret og sentrum til onsdag morgen. – Det er mulig det kommer anmeldelse fra noen av partene, sier Høyem. Ingen ble skadet.

Påkjørsel bakfra

Publisert: 15.01.2020 kl 09:00

Ifølge politiet har en bil kjørt inn i en annen bil bakfra ved Sirkus Shopping på fylkesveg 706 i Trondheim i dag tidlig. Det skal ikke være alvorlig personskade, men det er redusert framkommelighet, melder politiet. Førerkortet til sjåføren i den andre bilen er beslaglagt.

Trafikkuhell Verdal

Publisert: 15.01.2020 kl 09:00

Politiet melder om et trafikkuhell på E6 ved Vinne i Vedal, mellom en lastebil og en personbil. Det er ikke meldt om personskade, men lastebilen ble stående utenfor E6, mens personbilen står på E6. Det meldes om redusert framkommelighet.

Politiet velger Norwegian

Publisert: 14.01.2020 kl 16:17

Politiet har valgt Norwegian som leverandør på 20 ruter. Kontrakten gjelder for to år med mulighet for to års forlengelse. Avtalen omfatter både innenriksflyginger i Norge, flygninger i Skandinavia og Europa.
Den nye avtalen innebærer at Politi- og lensmannsetaten og Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) skal prioritere Norwegian i Norge og Skandinavia på en rekke strekninger. - Det er en tillitserklæring at Politiet velger Norwegian. Det tar vi som et tegn på at de setter pris på et kvalitetsprodukt til en lav pris. Vi er også glade for at vi ser en positiv utvikling i forretningsmarkedet, noe som tyder på at mange bedrifter både er prisbevisste og opptatt av å velge det mest bærekraftige alternativet når de skal ut å fly, sier salgsdirektør i Norwegian Lars Sande i ei pressemelding.

Turrenn avlyst

Publisert: 14.01.2020 kl 08:29

Turrennet Skienern i Oppdal 4. april avlyses på grunn av usikkerhet rundt løypetraséen. Det er flere grunneiere som nekter preparering over eiendommene sine, skriver avisa Opp.

Rekord for Røros Lufthavn

Publisert: 14.01.2020 kl 08:28

Aldri før har flere reist med fly til og fra Røros. 26.230 passasjerer reiste via flyplassen i fjor, og det er en økning på nesten åtte prosent fra året før. - Widerøes evne til å levere kontinuitet i rutetilbudet, konkurransedyktige priser og tilgang på et godt rutenett ut fra Gardermoen er viktige suksessfaktorer, skriver lufthavnsjef Gudbrand Rognes i ei pressemelding.

Demonstrasjon ved Røros vgs

Publisert: 14.01.2020 kl 08:28

I dag demonstrerer elever ved Røros videregående skole mot politikernes forslag om å fjerne Nærskoleprinsippet. Det er Røros AUF som har tatt initiativ til aksjonen, og leder Ivar Østby frykter at om dette skjer, så vil mange flere i fremtiden måtte flytte på hybel for å gå på videregående skole.

Økt likebehandling

Publisert: 14.01.2020 kl 08:28

Forsøksordninga med statlig finansiering av omsorgstjenester ser ut til å gi tjenester som i større grad er tilpasset brukeres behov. Bedre kompetanse og bedre styringsgrunnlag i kommunene er andre positive effekter.
Det viser den fjerde hovedrapporten i evaluering av forsøksordninga som fem norske kommuner nå er med på. Selbu og Stjørdal er de trønderske kommunene som deltar.

Passautomater legges ned

Publisert: 13.01.2020 kl 21:25

Fra 1. mars skal alle gamle passautomater legges ned. Det betyr at Røros og Holtålen lensmannskontor legges ned som passutsteder, skriver politiet i Røros og Holtålen på sine Facebook-sider. Tynset og Oppdal blir nå nærmest for å ordne seg pass for folk i fjellregionen.

Troppen til Nove Mesto

Publisert: 13.01.2020 kl 21:15

Norges Skiforbund Langrenn har uttatt 15 utøvere til helgas verdenscup i tsjekkiske Nove Mesto. Her skal løperne gå 10 og 15 km fri teknikk lørdag, mens det er jaktstart i klassisk stil søndag. I den norske troppen er det åtte kvinner og sju menn:
Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen IL), Emil Iversen (IL Varden Meråker), Sjur Røthe (Voss IL), Hans Christer Holund (Lyn Ski), Simen Hegstad Krüger (Lyn Ski), Gjøran Tefre (Førde IL), Martin Johnsrud Sundby (Røa IL)
Kvinner:
Therese Johaug (IL Nansen), Heidi Weng (IL BUL), Hedda Østberg Amundsen (Asker skiklubb), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik Skiklubb),
Ragnhild Haga (Åsen IL), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo IL), Julie Myhre (Byåsen IL) og Magni Smedås (Lillehammer Skiklub).

Eksamen i kroppsøving?

Publisert: 13.01.2020 kl 20:57

Eksamen i kroppsøving, mat og helse, kunst og håndverk og musikk kan bli innført for elever på ungdomsskolen når regjeringa nå foreslår flere endringer i eksamensordninga fra høsten.
– Eksamen i praktiske og estetiske fag kan bidra til å heve statusen til disse fagene. Muligheten for å komme opp til eksamen i disse fagene har vært etterlyst fra flere hold. Samtidig får elevene mulighet til å vise hva de kan i flere fag enn det dagens eksamensordning gir rom for, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) til Aftenposten.

Knivstakk mor

Publisert: 13.01.2020 kl 20:51

En 29 år gammel kvinne er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fortsatt tvungent psykisk helsevern. På permisjon fra et psykiatrisk sykehus i Trondheim, med tilsyn i 2018, knivstakk hun moren. I 2017 ble hun dømt til psykisk helsevern etter et drapsforsøk med kniv på samboer, skriver NRK.

Astrup blir bærekraftsminister

Publisert: 13.01.2020 kl 14:15

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup får ansvar for å koordinere Norges oppfølging av bærekraftsmålene.
I 2015 ble alle FNs medlemsland enige om 17 mål for bærekraftig utvikling. Bærekraftsmålene sier blant annet at verden skal bekjempe ulikhet, stoppe klimaendringene, sikre rene og sunne hav, og sørge for god utdanning for alle barn innen 2030.
– Bærekraftsmålene gjelder alle land og alle deler av samfunnet. Også Norge. Vi har et stort ansvar for å bidra til oppnåelsen av bærekraftsmålene innen 2030 – både her hjemme og i resten av verden, sier digitaliseringsminister Nikolai Astrup.
Nå får han et særlig ansvar for å koordinere regjeringens arbeid med å sørge for at Norge når målene innen 2030, skriver Kommunal- og moderniseringsdepartementet i ei pressemelding.

Bortvist fra kjøpesenter

Publisert: 13.01.2020 kl 14:15

En gjeng med ungdommer er anmeldt mistenkt for å ha forsøkt å stjele øl og cider fra Rema 1000-butikken på Lade Arena i Trondheim. Det skal ha blitt amper stemning da de ble stoppa av betjeningen på butikken, melder NRK.

Dømt for tobakkssalg på Facebook

Publisert: 13.01.2020 kl 14:04

En mann i 40-åra er dømt til å betale 3600 kroner i bot for å ha prøvd å selge fem snusbokser på Facebook. Saken endte i retten fordi han nektet å betale forelegget. Tiltalte forklarte at han etterpå skjønte at salget var ulovlig. Han ga derfor bort snusen i stedet, melder NRK.

Mor dømt for mishandling

Publisert: 13.01.2020 kl 14:02

Ei mor i Trondheim er dømt til ett års fengsel for å ha mishandlet sine to mindreårige barn. Mishandlingen skal ha pågått i fem år. Hun nektet straffskyld under rettssaken i Sør-Trøndelag tingrett. Hun må også betale 100.000 kr i oppreisning til hvert av barna, melder NRK.

Savnet gutt kom til rette

Publisert: 13.01.2020 kl 14:01

Mandag formiddag ble det satt i gang leteaksjon i området rundt Berg skole i Trondheim etter at en ni år gammel gutt ikke møtte på skolen. Gutten ble etter hvert funnet hjemme hos sine foreldre, skriver politiet.

Bil av veien ved Rognes

Publisert: 13.01.2020 kl 14:01

En bil kjørte av veien et par kilometer etter Støren på fylkesvei 30 ved 16-tiden søndag ettermiddag. Det ble meldt om svært glatte veier i området. I løpet av helga har det blitt meldt om vanskelige kjøreforhold på grunn av glatt veibane flere steder sør i fylket.

Promillekjøring Saupstad og Selbu

Publisert: 13.01.2020 kl 13:59

Politiet oppretter sak etter at en alkoholpåvirka mann i 30-åra ble stoppa i en kontroll på Saupstad i Trondheim søndag formiddag.
Seinere på dagen ble en bilfører tatt med til legevakta i Stjørdal for blodprøvetaking etter et mindre sammenstøt mellom to biler i Selbu i går ettermiddag. Den ene føreren var påvirket, skriver Politiet i Trøndelag på Twitter.

Ny Blink-bane?

Publisert: 13.01.2020 kl 13:56

Stjørdals-Blink vil ruste opp stadio'n for 25 millioner kroner. Prosjekt omfatter både undervarme, vanningsanlegg, nytt kunstgress, nye garderober og tribuner med plass til om lag 1000 tilskuere.– Vi har jobbet fram en løsning som ikke er så ulik KFKs stadion i Kristiansund. Leverandører av undervarme og kunstgress mener det skal være mulig å gjøre jobben i løpet av vinteren, mens tribuner og resterende bygg samtidig settes opp av moduler. Derfor skal det være mulig å få på plass til seriestart, om ting går som det skal, sier Ove Halsan, mannen bak tegningene av den ferskeste versjonen av Nye Blinkbanen, til Bladet. Stjørdals-Blink har kalt inn til ekstraordinært årsmøte 26. januar.

EM håndball

Publisert: 13.01.2020 kl 13:54

Sander Sagosen storspilte da Norge slo Frankrike 28-26 i Trondheim Spektrum søndag kveld. Nesten 9000 tilskuere så Norge sende mesterskapsfavoritten ut av EM.

Trønderske skiresultater

Publisert: 13.01.2020 kl 13:54

Alise Einmo vant seniorklassen for kvinner under Uglarennet søndag. Didrik Tønseth vant herreklassen foran Emil Iversen.

Pål Trøan Aune (Steinkjer) ble nr fire i verdenscup-sprinten i Dresden lørdag.

Birgit Skarstein fra Frol IL tok andreplassen i verdenscupen i Dresden søndag ettermiddag. Oxana Masters (USA) vant. Dette er første gang para-World Cup arrangeres sammen med FIS World Cup. Den norske troppen reiste som ett team med felles støtteapparat, bosted og smøretrailer.

Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak vant lagsprinten i kombinert i Val di Fiemme søndag, mens Espen Bjørnstad (Byåsen) og Jens Lurås Oftebro tok femteplassen.

RBK til Spania

Publisert: 13.01.2020 kl 13:52

Mandag reiste RBK på treningsleir til Marbella i Spania. Her skal de være i 12 dager, med treninger utelukkende på treningsfeltet, uten oppsatte treningskamper. Den første treningskampen blir mot det nyopprykka OBOS-laget Stjørdals-Blink i Abrahallen lørdag 1. februar, skriver RBK på sine nettsider.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...