Nea Radio

Notiser

Førerkortbeslag på Ranheim

Publisert: 25.10.2019 kl 00:07

En mann i 20-åra mistet førerkortet etter at UP gjennomsnittsmålte farten hans til 143 km/t på E6 i 80-sonen ved Ranheim i går kveld. Føreren erkjente straffeskyld og samtykket i førerkortbeslag, melder politiet på Twitter.

Førerkortbeslag i Åsen

Publisert: 25.10.2019 kl 00:06

Høyeste hastighet ble målt til 83 km/t i 50-sonen på E6 i Åsen i går ettermiddag. Dermed mistet en bilfører førerkortet sitt. I tillegg ble det 23 reaksjoner på bruk av mobiltelefon, melder politiet på Twitter.

Byggestart E6 Melhus-Kvål

Publisert: 25.10.2019 kl 00:05

I går var det byggestart for ny, firefelts E6 mellom Melhus og Kvål. Nye Veier skal bygge ti mil vei med motorveistandard mellom Ulsberg i sør og Åsen i nord., og sju kilometer skal være ferdig sommeren 2022, melder NRK.

5 000 flyktninger skal bosettes i 2020

Publisert: 24.10.2019 kl 23:44

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) ber norske kommuner om å bosette omlag 5000 flyktninger til neste år. Dette er basert på nasjonale prognoser for forventet behov for bosetting av flyktninger i 2020. Over halvparten av disse vil være overføringsflyktninger.

Flyktningene er fordelt til kommunene etter et sett kriterier som er fastsatt av Kunnskapsdepartementet. I henhold til kriteriene skal flyktningenes bosettes spredt og styrt. Det betyr at det blir bosatt flyktninger i alle landsdeler.

– Regjeringens integreringsstrategi setter klare mål for bosetting og integrering av flyktninger. Den solide innsatsen fra kommuner over hele landet, kan bidra positivt til at vi når disse målene, sier Halwan Ibrahim, fungerende direktør i Integrering- og mangfoldsdirektoratet.

Medvind for motstandere

Publisert: 24.10.2019 kl 08:24

På bare ei uke har organisasjonen Motvind Norge fått over 3.100 betalende medlemmer. Det er motstandere mot vindkraftutbyggingen av Vardafjell i Sandnes, på Frøya og i Sørmarkfjellet i Flatanger som har slått seg sammen. Organisasjonen skal ha sitt første landsmøte på Frøya den 16. november, skriver Dagens Næringsliv.

Kvinne slo seg vrang

Publisert: 24.10.2019 kl 08:23

En kvinne i 20-årene ble kjørt til arresten etter flere tilfeller av ordensforstyrrelser i Trondheim i går kveld, først i Ila og senere på en buss. Kvinnen ble tatt hånd om og kjørt til legevakta for sjekk. Der slo hun seg vrang og tok seg inn i biler i området. Hun blir anmeldt for flere forhold, melder politiet.

Vurderer å saksøke Malvik kommune

Publisert: 24.10.2019 kl 08:23

Siv Anita Ramberg vurderer å saksøke Malvik kommune etter at hun ble fratatt omsorgen for sønnen Nataniel Andre´, det skriver Bladet. Sønnen ble senere funnet død i fraukjelleren i fosterhjemmet. I fem år har Ramberg, som senere har fått tre barn hun og ektemannen har omsorgen for, forsøkt å finne svar på hva som skjedde uten å lykkes.

Omlegging til el-ferjer koster dyrt

Publisert: 24.10.2019 kl 08:20

Omleggingen til el-ferjer koster kystkommunene så dyrt at de må spare inn hundrevis av millioner på tjenester som skole og vei. Det skriver avisa Nationen. – Vi tar en risiko ved å fase inn ny teknologi, og den risikoen bør deles mellom regionale og nasjonale politikere, sier Karin Bjørkhaug, leder for hovedutvalget for transport i Trøndelag fylkeskommune til NRK.

Vurderer mistillit til SNK-styret

Publisert: 23.10.2019 kl 14:08

Leder i Verdal Arbeiderparti, Arild Kvernmo Pedersen, vil diskutere om partiet har tillit til styret i Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Han forbereder nå sak for styrets og partiets medlemmer, skriver avisa Innherred. I går ble det kjent at Spelet mangler penger og at det heretter kan bli “spel” bare annethvert år framover.

Økonomiplan Malvik

Publisert: 23.10.2019 kl 09:15

Rådmann i Malvik, Carl-Jakob Midttun, har lagt fram økonomiplanen for perioden fram til 2023. Den forteller at det skal investeres en halv milliard kroner, blant annet ved byggingen av Vikhammer ungdomsskole og Vikhammer Barnehage. Enda en halv milliard går til opprusting av vann og avløp. En utfordring mot slutten av perioden er veksten blant de eldste eldre. – Dette er noe vi må planlegge hvordan vi skal håndtere innenfor rammene vi har, sier Midttun.

Skjøt fem moskus i Drivdalen

Publisert: 23.10.2019 kl 09:13

Statens naturoppsyn skjøt i går kveld fem moskuser på et jorde i Drivdalen i Oppdal. Opdalingen skriver at dyra en del av de 25 som skal tas ut for å redusere bestanden av moskus. Dyra hadde lenge vært på vandring utafor kjerneområdet.

Fiber i Tydal

Publisert: 23.10.2019 kl 09:13

NTE starter denne uka opp med legging av fiber i Tydal. De starter i Neabyen, der kommunen hadde søkt om NKOM-midler, og fortsetter utbygginga til i første omgang å gjelde Ås sentrum. I neste uke inviteres tydalingene til informasjonsmøte om utbygginga.

YS’ likestillingspris for 2019 til Norges Handikapforbunds Ungdom

Publisert: 22.10.2019 kl 08:31

Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU) blir i dag tildelt YS sin likestillingspris.

NHFU er en organisasjon av og for funksjonshemmet ungdom som jobber for full frihet og likestilling for funksjonshemmede.

- NHFU skaper endringer i samfunnets holdninger og flytter politikken i riktig retning. Organisasjonen er synlig på mange arenaer i samfunnet og bruker et vidt spekter av virkemidler for å påvirke holdninger og fordommer, sier juryleder Hans-Erik Skjæggerud.

Møte om turistfiskenæringa

Publisert: 22.10.2019 kl 08:30

Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik møter i dag turistfiskenæringa for å drøfte hvordan en kan ta et oppgjør med de useriøse aktørene i næringa.

-Jeg blir opprørt når jeg hører at turister tar med seg den beste delen av fisken og kaster resten. Slik smugling svekker omdømmet til turistfiskenæringa og øker konflikten mellom fiskere, turistfiskere og kystbefolkninga, sier statsråden.

NTNU-ansatt kan få disiplinærstraff

Publisert: 22.10.2019 kl 08:30

En ansatt ved NTNU kan bli ilagt disiplinærstraff etter en flere år lang konflikt ved Institutt for historiske studier. Konstituert rektor Anne Borg ber universitetsstyret vurdere disiplinærstraff i sitt møte 31. oktober, skriver Khrono.

Foreslår å forby flere engangsprodukter i plast

Publisert: 21.10.2019 kl 14:38

Miljødirektoratet foreslår et nasjonalt forbud mot flere engangsprodukter i plast, blant annet sugerør, bestikk og tallerkener. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) mottok forslaget mandag.
Forslaget samsvarer med krav i EUs direktiv om plastprodukter, som skal bidra til mindre spredning av plast i naturen.

Foreldre tiltalt for vold

Publisert: 21.10.2019 kl 11:01

Et foreldrepar møter i dag i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt for langvarig mishandling av datteren sin. Ifølge tiltalen skal jenta blant annet ha blitt sparket i magen, slått med beltespenne under beina og kastet ned ei trapp. Mishandlingen skal ha pågått i 15 år, melder NRK.

Trondheim tapte mot grunneiere

Publisert: 21.10.2019 kl 11:01

Trondheim kommune tapte saken mot nesten 70 grunneiere på Steinan. AtB skal bygge endeholdeplass for busser og noe av området er privateid. Sør-Trøndelag tingrett mener vedtaket om å ekspropriere er ugyldig og at bystyret gjorde saksbehandlingsfeil da de godkjente reguleringsplanen, skriver NRK.

Høyre gir ikke opp ordføreren

Publisert: 21.10.2019 kl 11:00

Ørland Høyre har ikke gitt opp kampen om å få beholde ordførervervet. Nå ber partiet fylkesmannen vurdere om valget av ordfører Tom Myrvold er gyldig, skriver Adresseavisen. Kommunaldepartementet har slått fast at valget av ordfører i Ørland var ulovlig gjennomført for to uker siden. Kommunestyre i Ørland skal behandle saken førstkommende torsdag.

Ny bok om trønderen

Publisert: 21.10.2019 kl 10:59

Nå er boka «Trønderen – unik sær og lekker» klar for salg.
– Boka er en oppfølger av den som kom ut i fjor, og er en hyllest til Trøndelag og trønderen, sier Bjarne Håkon Hanssen og Marvin Wiseth. Ifølge forfatterne inneholder boka gode fortellinger, historier og anekdoter fra Trøndelag. Du finner også en ordliste med trønderske ord og uttrykk, og funfacts om trønderen og hans og hennes ve og virke.

Branntilløp ved Kjeldstad Trelast

Publisert: 21.10.2019 kl 08:20

Brannvesenet rykket i morges ut etter melding om et branntilløp ved Kjeldstad Trelast i Selbu. Ingen kom til skade, melder politiet .

For fort i Okstadbakken

Publisert: 21.10.2019 kl 08:19

En bilfører mistet førerkortet da han ble stanset av UP i Okstadbakken natt til søndag. Han ble målt til 135 km/t i 80-sonen.
Også i Verdal ble det førerkortbeslag i helga: To unge bilførere mistet førerkortet på grunn av for høy hastighet.

TV-aksjonen

Publisert: 21.10.2019 kl 08:14

I Trøndelag er det så langt samlet inn over 20 millioner kroner til TV-aksjon «Nå er det hennes tur». Det gjør Trøndelag til landets sjette beste fylke. Totalt har det kommet inn godt over 220 millioner kroner, melder NRK.

Samisk språkuke

Publisert: 21.10.2019 kl 08:13

I dag starter den samiske språkuka. Sametinget har utfordret en rekke institusjoner, næringsliv, organisasjoner og andre til å synliggjøre samiske språk. Fylkesmannen i Trøndelag vil hver dag denne uka presentere ett nytt sørsamisk ord på Facecook. Da har du muligheten til å bli litt bedre kjent med det sørsamiske språket.

Godsutfordringer

Publisert: 21.10.2019 kl 08:13

Framtidas godsutfordringer er tema for et seminar som samferdselsavdelinga i Trøndelag fylkeskommune arrangerer i dag.
Det er ventet en enorm vekst i godstransporten framover. Det meste ser ut til å komme på vei, og hvordan samfunnet skal håndtere dette er uvisst. Trøndelag fylkeskommune, SINTEF og NTNU har inngått en omfattende samarbeidsavtale for å finne løsninger for godstransport både i nær framtid og på lengre sikt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...