Nea Radio

Notiser

Fellingstillatelse bjørn Steinkjer

Publisert: 31.07.2019 kl 11:40

Søndag kveld ble det gitt fellingstillatelse på en bjørn i Steinkjer, etter funn av flere sauekadaver de siste dagene, skriver Trønder-Avisa. – Så langt er det dokumentert at fire sauer er tatt av bjørnen men det mangler også en god del sauer som vi frykter er tatt, sier Linda Bjørnes so i sommer er innleid av Henning og Leksdal beitelag for å holde tilsyn i området bjørnen befinner seg i.

Dovrebanen stengt igjen

Publisert: 31.07.2019 kl 11:40

BaneNor har måtte stenge Dovrebanen mellom Berkåk og Oppdal igjen etter at den ble åpnet tidligere i dag. Årsaken er strømproblemer. BaneNor melder at de jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid dette vil ta.

58 på sykehus etter bading i Svorksjøen

Publisert: 31.07.2019 kl 11:39

Fram til i går har 58 personer blitt langt inn på sykehus med diare etter å ha bada i Svorksjøen. Kilden til ekoli-forurensingen var kloakkanlegget på campingplassen. Kommunalsjef Morten Bostad sier ti NRK at renseanlegget ikke har klart å ta unna kloakken fra alle badegjestene under hetebølgen i forrige uke.

Fansen tilbake til Lerkendal

Publisert: 30.07.2019 kl 09:52

RBK-tilhengerne er på veg tilbake til Lerkendal. Mandag var det solgt mer enn 8000 billetter til morgendagens returkamp mot hviterussiske BATE. Daglig leder Tove Moe Dyrhaug sier til Adressa.no at hun håper på mer enn 15.000 onsdag kveld. RBK-kaptein Mike Jensen mener sjansene for seier er større med et fullsatt Lerkendal i ryggen.

Meråkerbanen fortsatt stengt

Publisert: 30.07.2019 kl 09:51

Meråkerbanen mellom Hell og Storlien er fortsatt stengt på grunn av fare for solslyng. Ny oppdatering kommer onsdag formiddag, lover Bane Nor.

Gaula stengt for fiske

Publisert: 29.07.2019 kl 22:23

På bakgrunn av høye vanntemperaturer og vedvarende varme værprognoser har styret i Gaula Fiskeforvaltning nå midlertidig stanset fisket i elva.
- Å utøve fiske under de forhold som nå vil råde er ikke forsvarlig av hensyn til fisken. Dette er et ekstraordinært og midlertidig tiltak på grunn av en svært spesiell situasjon, skriver styret på nettsida si.

Togforsinkelser

Publisert: 29.07.2019 kl 17:03

Det er flere forsinkelser i togtrafikken i ettermiddag. Trønderbanen går med redusert hastighet pga fare for solslyng.

RBK-talent til Celtic

Publisert: 29.07.2019 kl 17:02

15 år gamle Leo Hjelde melder overgang fra RBK til Celtic. I følge den skotske klubben, har Hjelde skrevet under en treårskontrakt og sier til klubbens hjemmeside at han gleder seg og ser det som en ære å få spille for Celtic. (NRK)

Drukningsulykke i Steinkjer

Publisert: 29.07.2019 kl 16:03

Kvinnen som var involvert i drukningsulykken i Steinkjer mandag døde. Nærmeste familie er varslet, skriver politiet på Twitter.

Nordlandsbanen åpnes

Publisert: 29.07.2019 kl 16:02

Bane Nor melder at Nordlandsbanen mellom Namsskogan og Majavatn ventes åpnet klokka 17 mandag ettermiddag etter godstogavsporingen torsdag.

Kollisjon i Leksvik

Publisert: 28.07.2019 kl 21:31

En bilfører har fått beslaglagt førerkortet etter at bilen han kjørte kom over i motgående kjørefelt i Leksvik. Bilen kolliderte med en møtende bil. En person klager over smerter i kroppen og er sendt til legevakta for en sjekk.

Drømmedebut for Ingebrigtsen

Publisert: 28.07.2019 kl 21:31

Tidligere Rosenborg-trener, Kåre Ingebrigtsen, er fornøyd etter at det nye laget hans, KV Oostende, vant 2-1 i serieåpningen mot en av de beste klubbene i Belgia, Anderlecht. Ingebrigtsen ble ansatt i klubben 6. mai.

Nordlandsbanen åpner mandag

Publisert: 28.07.2019 kl 21:30

Nordlandsbanen åpner igjen mandag mellom Namsskogan og Majavatn etter en togavsporing. Foreløpig prognose er at Nordlandsbanen åpner klokka 10 mandag, melder Bane Nor.

Kan bli ny varmerekord

Publisert: 27.07.2019 kl 15:19

Flere steder i Trøndelag er det meldt om over 30 grader lørdag. – Det er høye temperaturer allerede klokken 09.00, så det er potensial for at det kan bli noen nye varmerekorder, opplyser meteorolog Marianne Skolem Andersen til NRK.

Togreisende kommer seg ikke fram

Publisert: 27.07.2019 kl 15:18

Vy greier ikke å få tak i alternativ transport for togpassasjerer på Nordlandsbanen på strekninga der banen er stengt etter togveltet ved Namsskogan sist torsdag. I natt fikk flere hundre passasjerer som kom med nattogene problemer med å komme seg videre fordi det ikke fantes busser til å kjøre dem, sier pressevakt Gina Scolz i Vy til NRK.

Målte 33 grader på pasientrom

Publisert: 27.07.2019 kl 15:18

Hetebølgen skaper trøbbel på Steinkjer sykeheim. Torsdag ble det målt 33 grader på rommet til flere av pasientene, det skriver Trønder-Avisa. Ifølge verneombud Nina Oksvold er det sendt avviksmeldinger til Steinkjerbygg. Administrerende direktør i Steinkjerbygg, Bjørn Kalmar Aasland, sier til avisen at de vil ta tak i saken over helga.

Syklist påkjørt

Publisert: 26.07.2019 kl 14:49

En syklist har kollidert med en bil i Stjørdal sentrum. Føreren av bilen mistenkes for promillekjøring. Syklisten er tatt med i ambulanse for sjekk.

Portrett av Tor Singsås avduket

Publisert: 26.07.2019 kl 14:49

Håkon Gullvågs portrett av tidligere biskop Tor Singsås ble avduket i Erkebispegården fredag formiddag. Håkon Gullvåg arrangerer 12 utstillinger i Trondheim under Olavsfestdagene som starter i helgen.

Tester strømnettet mot krigføring

Publisert: 26.07.2019 kl 14:48

Statnett skal teste ut om Åfjord kommune er godt nok rustet til å stå imot elektromagnetisk krigføring som kan slå ut strømnett og annen elektronikk, skriver Fosna-Folket. Det har vært stor utbygging av strømnettet på Fosen i forbindelse med vindkraftutbyggingen.

Ingen anmerkninger etter kontroll

Publisert: 25.07.2019 kl 16:09

Politiet har avholdt kontroll til sjøs. 21 båter med totalt 35 personer om bord ble kontrollert i Trondheimsfjorden torsdag formiddag. Alle var iført redningsvest og nøt den flotte dagen på fjorden, skriver politiet på Twitter.

Etterlyser to personer

Publisert: 25.07.2019 kl 16:08

Politiet etterlyser to personer, som ble observert av vitner ved brannstedet i Stjørdal sentrum forrige uke. Den ene var iført grå hettegenser, den andre var iført mørke klær, skriver Adresseavisen.

Høyner skogbrannberedskapen

Publisert: 25.07.2019 kl 16:07

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) høyner beredskapen og har sju skogbrannhelikoptre utplassert over hele landet den kommende langhelga, ett av dem lokalisert i Trondheim, melder NRK.

Rekordvarme i Trøndelag

Publisert: 25.07.2019 kl 16:06

Ni av de ti varmeste stedene i landet klokka 13 lå i Trøndelag. På Kotsøy var det for et par timer siden 32.1 grader. På Værnes 31.6 grader og på Frosta 31.4 grader, skriver Adresseavisen. Og enda varmere blir det fredag, varsler Yr.

Vannskutere en fare for sjøfugler

Publisert: 25.07.2019 kl 16:05

Kjøring med vannscooter kan være til fare for sårbare arter sjøfugler i Trondheimsfjorden. Det viser en ny rapport fra Norsk institutt for naturforskning, skriver Trønder-Avisa. – Høy fart kan skremme ærfugl, og i hekkesesongen kan det skille mora fra ungene, sier forsker Arne Follestad til avisa.

Vil sikre sjømateksporten til Storbritannia

Publisert: 25.07.2019 kl 16:05

Ny statsminister i Storbritannia endrer ikke norske myndigheters tilnærming til brexit.
Boris Johnson ble i går valgt til ny partileder i Det konservative partiet og tiltrer i dag som ny statsminister i Storbritannia. Statsministerskiftet endrer ikke Norges arbeid med brexit.
- Ny statsminister i Storbritannia endrer ikke vår tilnærming til brexit, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik i ei pressemelding.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...